проблем ли е?

• 2 004
  • 40
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Само така,миличка!Не си вкарвай излишни страхове.

Както са ти казали по-горе и другите момичета-нещата са относителни,така че по-спокойно.

Лека бременност  и лесно раждане Hug

# 16
  • Пловдив
За цялата бременност бях качила 7 кг. родих 3 600 дъщеря ми.Разминавания винаги стават.Всичко ще е наред.Успех леко раждане и здраво бебче на финала ти желая   bouquet

# 17
nqma mqsto za pritesneniq.badi jiva i zdrava i leka rajdane ti jelaq

-------------
Пишете на кирилица.

Последна редакция: ср, 15 юли 2009, 04:15 от AnMary

# 18
Не се притеснявай!  Peace
 Това са изчисления от разни апаратури, които са осреднени. Всяко бебче си се развива индивидуално.  Peace
Аз за цялата бременност качих 8 килограма. Когато бях в 25 - 26 седмица акушерката каза, че развитието на бебето отговаря на по-малко седмици. Пих някакви витамини. После пък - бебето щяло да бъде слонче. И на финала - нормална бременност, нормално раждане, 3 килограмово здраво бебе.
Пожелавам ти здрава бременност и красиво и здраво бебче!   bouquet

# 19
Много често ехографските показатели не са точни.И при мен корема беше малък до седмия месец включително (и аз се притеснявах като теб в началото), бебка според ехографа от ЖК си вървеше или назад или точно според седмиците. Ела да видиш как ми порастна тумбака последните два месеца hahaha - направо се удвои. А на последният ехограф в болницата, казаха че моята Рада е голяма и как щяла да се роди по естествен път, моля ви се... Laughing Е, роди се естествено и беше напълно нормално, отгледано момиченце - 3500гр. на 50см.
Гледай си бременността и не се стресирай. Hug

# 20
Аз бях вчера на Доплер и нещата са малко тревожни -установиха ми спазъм ,но докторката ми каза ,че с лекарства всичко ще бъде под контрол иначе бебето е добре ,ехографа не може с точност да изчисли теглото му все пак.Аз за близо 6 месеца съм качила точно 2 кг ,но какво да направя-не съм се лишавала ,просто така се получи..Попитах я и тя каза ,че категорично няма никакво значение теглото ми ,бебето си взима каквото му трябва.
Лека бременност и здраво бебе  bouquet

# 21
Аз бях вчера на Доплер и нещата са малко тревожни -установиха ми спазъм ,но докторката ми каза ,че с лекарства всичко ще бъде под контрол иначе бебето е добре ,ехографа не може с точност да изчисли теглото му все пак.Аз за близо 6 месеца съм качила точно 2 кг ,но какво да направя-не съм се лишавала ,просто така се получи..Попитах я и тя каза ,че категорично няма никакво значение теглото ми ,бебето си взима каквото му трябва.
Лека бременност и здраво бебе  bouquet

Абсолютно! Теглото на бебето се изчислява по една формула, която е общоприета. В нея участваха като множители обиколката на главата, дължината на бедрената кост от коляното до таза и още неща които съм забравила... Simple Smile Всичко се отчита средностатистически и се говори за предполагаемо тегло. Докато бебето не се роди - никой не може да гарантира.

# 22
  • София
а дали все пак да попитам докторката за някакви витамини или някаква хранителна добавка?!тя нищо не каза аз пия матерна и това е?!незнам...

# 23
Храни се рационално. Витамините си ги има в плодовете и зеленчуците. Против съм хранителните добавки.

# 24
  • София
на мен също ми казваха, че върви 2 седмици назад. Роди се 3820, съвсем нормално бебе, въпреки че и аз бях качила 7-8 кг. Peace
Не се тревожи, всичко ще бъде наред Hug

# 25
Цитат
Аз имах подобен проблем в последните около 3 седмици преди термина ми. За съжаление нямах други признаци, а при секциото се оказа, че е отлепена плацентата ми. По принцип за такива неща трябва да имаш някакви признаци - болки, кървене или нещо такова. Ако нямаш значи вероятно всичко е наред. За такова изоставяне лекарите съдиат като измерват разни части на бебето на ехографа - например дължината на бедрото. Но имай предвид, че например може самият доктор да не е измерил точно и да се е заблудил. Спокойно. Ако има нещо, докторат ще ти каже. Щом нямаш разни признаци, значи всичко е наред.
Az imah podoben problem v poslednite okolo 3 sedmitzi predi termina mi. Za sajalenie niamah drugi priznatzi, a pri sektzioto se okaza, che e otlepena platzentata mi. Po printzip za takiva neshta triabva da imash niakakvi priznatzi - bolki, karvene ili neshto takova. Ako niamash znachi veroiatno vsichko e nared. Za takova izostaviane lekarite sadiat kato izmervat razni chasti na bebeto na ehografa - naprimer daljinata na bedroto. No imai predvid, che naprimer moje samiat doktor da ne e izmeril tochno i da se e zabludil. Spokoino. Ako ima neshto, doktorat shte ti kaje. Shtom niamash razni priznatzi, znachi vsichko e nared.

--------------------
Пишете на кирилица.

Последна редакция: ср, 15 юли 2009, 22:49 от AnMary

# 26
Не се притеснявай. Моята беба отговаряше по глава  на термин 03.06.09,а моя по цикъл беше на 08.05.09. Родих на 04.05 нормално бебе с по-ниско тегло-2600, но барзо навакса Simple Smile Корема ми беше 97 см при влизане в болницата и не можеха да повярват Laughing

# 27
Храни се рационално. Витамините си ги има в плодовете и зеленчуците. Против съм хранителните добавки.
Да ,това е най-добрият вариант Peace
А и сега е сезонът ,в който можеш да си позволиш постоянно пресни плодове и зеленчуци ,което е много по-добре ,отколкото да си ги набавяш под формата на хапчета.

# 28

Peace подкрепям Anelia11  Peace

# 29
Ох, като почнат да ви плашат така  ooooh! На мен лекарката ми казваше само ориентировъчното тегло и че няма да е голямо бебе, но в нормата. Четейки във форума и в отчетната, се загледах сама в ехографа и видях несъответствия в седмиците, които показва, сравнено със седмиците на бременността ми, а и с отделните мерения (главата излиза една г.с , коремчето друга , крачето трета  Laughing ) Доки каза, че е нормално и няма проблем, вероятно ще е по-дълга, а слаба.  Peace Дъщеря ми се роди 51 см, 2925 гр , истинска красавца  Sunglasses
Не се притеснявай, няма как всички бебета да напълняват еднакво последния триместър, на това се дължат тези несъответствия! Ако разликата е много голяма, чак тогава трябва да се наблюдава, но при теб не е такъв случаят.  Peace Лека бременност до края   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт