ИЗРАЕЛ 43

• 23 726
  • 289
  •   1
Отговори
# 150
  • Някъде там...
Днес гледах страхотен филм "Салах Шабати" Напиках се от смях-няма такъв филм.Разказва се за семейство правещо алия в израел преди 50-60 год. Ако някой не го е гледал нека се опита да го намери  Peace
Хубав ден ви желая  Hug

# 151
 Карол , честито  ако изобщо четеш Simple Smile !
 Дядо  хаджи , и на вас !  Simple Smile

Ние  снощи плажувахме пак , а днес - ей сега се прибираме чак! "Салах Шабати" - писах аз за  него филм преди много време. Знаеш ли , Боряна , гледах  един  друг  филм пак с  него (главният герой ) , но не е на иврит , а на  английски. Гледах го по  някой от БГ сателитни канали преди няколко дена. Мента , помагай! Как се казва филма? Играеше пак евреин , дъщеря му Хава (Ева на бг.) се ожени за християнин , а той не искаше да я погледне за това .Хванах края. Хубав филм. Казват , че  е  един от  добрите му. Нещо с  "покрив, таван ..." .Немога да търся  сега , хич ме няма , завеяна съм в разни  други житейски размисли.

Иначе от  Салах Шабати  ето пак  2 откъсчета :

http://www.youtube.com/watch?v=KZ5ZjGpksI4&feature=related   Mr. Green

http://www.youtube.com/watch?v=OUpjhimcMds&feature=related

http://hot2008.files.wordpress.com/2008/12/14_d7a1d790d79cd797-d … 9d791d7aad799.jpg  

Хайде , аз пак бягам !

# 152
  • T"A
Мента , помагай! Как се казва филма? Играеше пак евреин , дъщеря му Хава (Ева на бг.) се ожени за християнин , а той не искаше да я погледне за това .Хванах края. Хубав филм. Казват , че  е  един от  добрите му. Нещо с  "покрив, таван ..." .Немога да търся  сега , хич ме няма , завеяна съм в разни  други житейски размисли.

Нямам спомен да съм го гледала, но по "подсказката" за името - може би е този: Fiddler on the Roof (Цигулар на покрива). Главния актьор от "Салах Шабати" не съм го гледала в други филми, освен в този... - той и тогава не е млад, та явно в по-старите филми може да се види само  Thinking А "Салах Шабати" на времето е бил номиниран за Оскар (в категория чуждестранен филм)  Grinning

Между другото, нещата не са се изменили драстично от тогава  Laughing само козметични промени може би  Thinking
Аааааа, гледам едно риалити "Блокът" - двойки, които ремонтират квартири, и т.н. Не е за вярване едни ашдодци какви ги ръсят за телавивци и за ашкеназим-ите, бъка от предразсъдъци  ooooh!

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 15:48 от Mentha

# 153
Чахчах-им  Simple Smile ... Мани !

Този е филмът "Цигулар на покрива" , дам ... На мене ми харесва как играе .Той и в двата филма е възрастен нашият "Салах" . Между другото да играе роли на простовати хора не го прави никак такъв. Някак от тези 2  филма се създава такова впечатление за него, но аз съм гледала интервюта  - много интелигентен и готин човек изглежда . Какво нещо е ролята  Simple Smile .

# 154
Здравeйте всички Simple Smile

Става дума за един от най-добрите артисти на Израел-Хаим Топол

http://www.youtube.com/watch?v=RBHZFYpQ6nc

http://images.google.co.il/images?q=haim+topol&oe=utf-8& … itle&resnum=4

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 18:55 от maly

# 155
Хора, вижте какво намерих, ровейки да проверя дали нямам промени в полетът ни.
Ако не държите да пътувате с бг еъ, а с чехите или алиталия цените са наполовина, как не съм ги видяла по- рано, изобщо не знаех, че тези превозвочи изпълняват полети Т``А- София- Т``А  Shocked  ooooh!...
http://www.flybulgaria.bg/bg/flights_from_bulgaria/tel_aviv-israel.html

# 156
Тали, цените на e-ticket на Ел  Ал, който извършва съвместни  (поделени)  полети с бг еър са в  $ , докато при всички останали превозвачи цените са в Euro incl Bg air : Peace Stop

# 157
  • T"A
maly, в сайта, който ТалиДан е дала пише - Alitalia 269 USD Bulgaria Air 494 USD  newsm78 въпреки че най-отдолу е записано, че цените са в евро, обявените в таблицата са в долари, а разликите са големи  Thinking

Летищните такси оскъпяват билета с около 100-тина долара, доколкото си спомням...

# 158
 Мента, Именно в саита посочен от Тали (натисни запитване) са дадени цените в Euro , а освен това всички страни членки на ЕС за длъжни да публикуват цените  в общоевропейската валута  no

# 159
  • Някъде там...
И в евро да са цените (макар,че отстрани пише USD) пак разликата между италианската и българската авиокомпания е огромна  Peace

# 160
 Моят мъж казва : "авода б'айнаим" . МОже така да се окаже ако се  задълбае човек да проверява за цените в каква валута са (що за обърквация ) и пита за допълнителните неща както Мента спомена за таксата например. Тали, не съжалявай ! Ние ще си пътуваме и в двете посоки с  ЕЛ АЛ.Не искам с  Еър България даже. Де да имаше такива цени наистина .Дано ги доживеем . Много ще се радвам, ' щото тази година си пътуваме с 4 билета (детските са почти на цена като нашите).Давайте , Шерлок-ци ! Може да откриете нещо плезно наистина .  Simple Smile Ох .... да можехме и  с кола да си ходим ! Ама по суша .... През  Сирия или Ливан  Mr. Green

МалиSimple Smile  Хаим Топол   newsm20 .Чуден откъс  си избрала от  филма .Това са непреходни неща и много истински .

# 161
  • T"A
И в евро да са цените (макар,че отстрани пише USD) пак разликата между италианската и българската авиокомпания е огромна  Peace

Това имах предвид  Peace
На запитване наистина цените излизат в евро, но разликата си остава Alitalia 269 евро < Bulgaria Air 494 евро  Crazy

За мен информацията от Тали е полезна   bouquet Защото до сега изобщо не знаех, че Луфтханза, австрийските и т.н. авиокомпании изпълняват този полет. Мисля, че си заслужава да се проверяват билетите им за вбъдеще  Peace Достатъчно сме прецакани с това, че нямаме нискотарифни полети, каквито има в европейските държави (на смешни цени от порядъка на 80Е) - не съм виждала данни, според които израелците да са по-богати от западноевропейците, няма какво да се правим на големи тарикати и да плащаме по-скъпо за полета, ако има и друга опция  Stop (не говоря за БГ Еър, тяхната тарифа е най-висока, то се вижда, но и от Ел Ал са по-високи цените на бг превозвач...  Tired)

Откъсчето наистина е хубаво - установих, че съм гледала филма, но много откъслечни са ми спомените, явно са го давали късно и съм го проспала  Blush. В линка на Мали пеят американската версия на "Ако бях Ротшилд"  Grinning

Тук е оригиналното клейзмерско изпълнение, песента е възникнала в музиката на клейзмерите...
А това е ивритската версия (ужасно качество, ама така е - аматьорски разни записи)
Това пък би трябвало да е версия на полски  Mr. Green

# 162
 В крайна сметка някой знае ли със сигурност ? Таксата  включена ли е ?
Аз летя с Ел Ал и билетите на децата са малко под 400 $ , а нашите малко над . Мисля 380 и 410 - нещо такова (мога да погледна) , закръглям. Ако към 270 -то на италианците  се прибавят 100 такса и стане 370 и то Евро , значи билетите на Ел Ал са  си екстра.

Хайде  сега добро утро!  Hug  Simple Smile

# 163
  • T"A
Пете, ами то си е написано ясно и еднозначно в сайта:
Цитат
Всички цени са в EUR и са без летищни такси. (летищните такси се заплащат при закупуване на билета).

Колко са летищните такси не знам наизуст, в билета го пише  Peace

Цените на самолетните билети не са фиксирана величина - има най-различни, понякога хващаш по-добри, понякога не предлагат изгодни билети. Аз съм летяла с Ел Ал и за 300$, и за 500$.
На сватбеното ни пътешествие билетите ни бяха на БГ ЕР, но полетите бяха изпълнявани - Тел Авив-София и София-Тел Авив - от Ел Ал, София-Париж - от Бг Ер, а Рим-София - от Алиталия, общо четири полета на цена по-ниска от 500$. За сравнение мога да дам полета до Краков, където билетите бяха над 500$ всеки...

Просто си заслужава да се проверяват и сравняват офертите, това е  Peace До сега не съм знаела, че друга компания лети по този маршрут и съм сравнявала цените на Бг Ер с тези на Ел Ал, но вече бих проверявала и на европейските превозвачи.

# 164
 Еми , хванали сме  що годе добра сделка тази година и от  добро место явно.Много ясно,че не са фиксирани цените.То зависи и от кого купуваш.Ние сме летяли пак в този сезон до БГ за 500 $ на човек горе долу мисля, че даже миналата година беше.  Това , че има и други превозвачи е страхотно. И аз се изненадах . Вече ще се проверяват и те за напред . Хубаво, че не сме се минали иначе може да го е  яд  човек както каза Тали. А  как ли стои въпросът по сигурността с другите превозвачи ?

Общи условия

Активация на акаунт