ИЗРАЕЛ 43

• 23 723
  • 289
  •   1
Отговори
# 165
  • T"A
А  как ли стои въпросът по сигурността с другите превозвачи ?

Ами, според мен другите превозвачи априори не са подложени на такава опасност, както израелския превозвач (който е по-бленувана цел на терористите, както и съветват израелците в чужбина да не демонстрират много-много, че са израелци - не мисля, че французите ги съветват подобни неща) - така че за какво им е охрана на самолетите на Алиталия напр.?  newsm78
Не знам, просто си разсъждавам...

Талинда, къде се изгуби?  Във фазата на приготовленията ли си?
(това обръщение "Талинда" май тръгна от Бубето, ама на мен много ми хареса)

Аз отивам да се боря с промоциите в мола  Mr. Green

# 166

Ау,благородно ти завиждам Mr. Green,и после да се похвалиш,какво си си купила!

# 167
  • Пловдив
Привет на всички   bouquet
Продължавам да бачкам и нямам време да чета и пиша  Cry
Тичам от летище по хотели и екскурзии .
Не знам кога ще ви догоне   animal037

П.С,
Някъде назад   в темите попаднах  на коментар за синагогата в Пловдив . Ако никой не е отговорил ....все още си я има и не е превърната в ресторант. Действаща си е , но няма равин .Мога да дам тел. за връзка в човекът ,който може да я отвори за посещение Wink

# 168
Здравейте момичета много хубави снимки сте споделили насладих се дистанционно на красоти.
Ментичка похвалиха ти гвиниотите в готварската тема дето снимат и показват аз така съм им хвърлила око, но все не ми остава време.
Пете и ти с този сладкиш с ананас сърцето ми се къса като го видя.
На всички  Hug

# 169
  • T"A
Привет, perah! Твоята работа няма край, а?
Що се отнася за синагогата - предположих, че в Пловдив някога е имало повече от една синагога (както в София) и една от тях е направена на ресторант... Но ще се радвам да разкажеш повече, когато имаш възможност  Peace

Наина, ами аз нали се борих с промоциите  Flutter Т.е. да не купувам разни неща заради едната промоция... Не се предавам лесно - двубоят завърши с равенство  newsm56 - за себе си не купих нищо, но няколко подаръка за други хора напълниха екологичната ми чанта  Mr. Green

suni4ka, видях снимката и много се зарадвах  Grinning Оказа се рецепта, улучваща вкуса на много хора  Hug Ще чакам с нетърпение да видя и твоите, когато се решиш и имаш време   bouquet

# 170
Найнка, на патерица да ти честитя- да ти е живо и здраво голямото момче, да те гледа в очите, на ръце да те носи!

Дядо Х. и на теб дано е бил весел празника- сега можеш и да ни разкажеш!

Перах, хубаво че намери време да ни навестиш!

Напънала съм първокласника- учим всеки ден. Учудващо бързо се научи да чете- срича, но доста разбираемо, на ден прави около 10 страници упражнения. Сестра му тотално е забравила таблицата над 7 и се уж я учи, но с такова нежелание...

Утре ще ги водя на Ямит, пак ще се забуби Талинда от полезрението  Sunglasses.

# 171
Талинда,благодаря ти!  bouquet

Моята дъщеря,прочете една книга,и тотално другите ги заряза,а сигурно забрави и да смята! Laughing

Ментова,аз напазарувах,стоейки пред компа Mr. Green,пристигна ми колет от Англия,то всичко е за Ники,де!

# 172
  Израелците сами по себе си са блян  за терористите .То ти си знаеш , Мента . Съветът към туристите го доказва.И не само това де ... То по-точно е родено от действителността. Предполагам , че израелска охрана ще има  и в самолети на чужди превозвачи  ако дестинацията е  свързана с Израел. Тел Авив - София  си  крещи за охрана. Ако пътуваме например  Лондон - Париж  вече си е на наш риск (на израелците ).Там пък и самият самолет няма да е пълен с израелци. Но иде ли самолетче на нашето летище - охрана няма да му се размине . Само се чудя  дали ще  е на същото ниво както Ел Ал и България  Еър. Не знам каква е системата на работа по охраната. Кой  отговаря за сигурността... Същите хора , същата  група ? Не вярвам сигурността да се повери на чуждестранния превозвач -  в никакъв  случай! За да не се стори прекалено на не израелците - така е , така е при нас .

Перах , аз искам телефона . Имам телефон от преди   няколко години и незнам дали е същият.Искам да попитам как ще  е в синагогата по празниците и Йом Кипур тази година. Веднъж  Саги с татко си биха път , а беше затворена синагогата. Добре , че не  пазят толкова шабат и си хванаха  автобуса до синагогата .Далече ни е! Детето се беше настроило да види Сука веднъж и пак -  няма никой !  Simple Smile Пусни телефона на скайп когато имаш време . Наслаждавай се на  екскурзиите ! При тебе е така - току има - има ... на талази !  Simple Smile

Тали, приятно изкарване на водния парк !Ние по-често сме на МОЛ (Кенион аЗаав - където бяхме на срещата)  .30 шекела  на дете на последния етаж  - играят на климатик и е страхотно . После се почерпим и то хвръкнат парите . 100 шекела на отиване като нищо. Твоите са големи , не са за там.На тях ще им е по-кеф  воден парк. Хайде дано утре идем на плажа пак.Там си почивам най-истински. Просто релаксирам , особено  привечер.  Simple Smile

# 173
  • София
...
Някъде назад   в темите попаднах  на коментар за синагогата в Пловдив . Ако никой не е отговорил ....все още си я има и не е превърната в ресторант. Действаща си е , но няма равин .Мога да дам тел. за връзка в човекът ,който може да я отвори за посещение Wink
...

Аз питах ама то е щото трябва да издирваме една братовчедка на една баба. Ама да ти кажа честно синът ми е поел този въпрос и ходиха тука до Софийската синагога и там равина им казал да изпратят някакви си данни, та гледах вчера, че нещо разпечатваше и днес или утре пак ще ходи.

Това младите са много контактни. Моят син си размени там скайпа с внука на моя придружител когато бях в Израел и ся по цяла вечер се кикотят по скайпа. Та на този негов приятел от Израел нали прабаба му е живяла в България (родом е от Пловдив) и имала вуйчо и братовчедка и сега издирваме родата им, щото им изгубили следите и нали ще идват тука през есента та искат ако ги намерят да идат и да се срещнат хората.

...
Дядо Х. и на теб дано е бил весел празника- сега можеш и да ни разкажеш!
...

Ми ние ходихме на пицария и се отървах от едно готвене, та беше наистина весело.

# 174
Имам именичка днес

# 175
Сладурка, честито на Мади!!!!!! Ранно подсещане ми трябва на мене .... Не ме ли сръчка човек -  за нищо не ставам !  

# 176
  • На дивана, под юргана
В петък ще ходим с малкия Тигър на Витоша със Симеоновския лифт - на Алеко. Снимки - евентуално.

# 177
  • T"A
Тигър, завиждам ви  Rolling Eyes

Пете, не е точно така - охраняват се израелските самолети и израелското летище. Т.е. ако летиш от Израел до Париж с френските аеролинии, на "Бен Гурион" минаваш рутинната проверка за сигурност (която е за сигурността на израелското летище), но с полета на връщане от Париж минаваш стандартната за европейските страни проверка (все едно пътуваш от Париж до Лондон), няма никаква израелска охрана, никакви разпити дали сам си си опаковал багажа и от колко време живееш в Израел  Rolling Eyes И при пътуването ни до/от Полша беше така  Peace Дали има скрити охранители - съмнявам се, че във всеки полет има някакви тайни агенти...

Тали, аз и до ден днешен до там знам таблицата горе-долу  Blush

Танче, честит празник   bouquet  Hug

Получих книгата "Как да излекуваме фанатик" на Амос Оз, превод на български... Мисля, че по-назад бях давала някакви линкове - най-интересното от нея мисля, че вече съм го чела в Интернет  Peace Но не е лоша, ама преводът нещо ми е подозрителен (превеждана е от английски, т.е. не директно от иврит) - някак изказът е опростен (а Сами Мишел в книгата е Сами Михаел на иврит - грешно са транскрибирали името му)  Thinking

# 178
  • Някъде там...
Танче,да ти е жива и здрава именичката!  bouquet Какъв имен ден е днес?
Мента,пак,че е превод от английски на Бг,че след това което днес ми каза нотариуса ,не мисля че бих превела какъвто и да е документ в Бг от български на иврит.Човека е казал на мъжо,че имаме печати ,които не ни трябват и че превода е ммммм непрофесионален... #Cussing out Нямам думи  Tired 180лв ми струваше на лист...като не могат да не го правят де  Tired Както и да е минало свършено...
На мен в понеделник ми е последен учебен ден и после ваканция Ура  Mr. Green Ще подлудявам вкъщи и ще си говоря с Кукула...
На времето на летище Варна проверките са били зверски сега не чак толкова (имам познат,който работи там)Аз май все с израелска компания съм летяла до Израел а към Бг май беше с Балкан еър  newsm78 Не помня  Peace
Отивам да си посрещам мъжо от работа.Той остава в началото на мошава тустус-а за да не върви до спирката и обратно,обаче аз днес като се прибирах от Улпан ми беше топло и го откраднах  Mr. Green та сега трябва да си прибера момчето няма да го оставя да се поти в тоя пек  Heart Eyes

# 179
Танче,да ти е жива и здрава именичката!

Мента,прочети книгата,и ще кажеш дали е интересна!Не ги разбирам тия фанатиците,да вярваш толкова силно в нещо,и да вършиш неща ,заради някаква кауза,абсолютни глупости!

Общи условия

Активация на акаунт