ИЗРАЕЛ 43

• 23 727
  • 289
  •   1
Отговори
# 180
  • София

Предполагам, че се казва Магдалена ?
Да и е живо и здраво името още дълги години.

# 181
  • София-България, Израел - където си поискам
Танче, да ти е жива и здрава именичката  bouquet
Бубе, голям номер си направила Laughing отивай да го посрещаш motor
Тиги, хубаво да си изкарате на Витоша Peace после ще разказваш Wink на касиерката на лифта казахме, че детето ние е малко и тя го пусна без билет, пробвайте и вие Peace

Последна редакция: ср, 22 юли 2009, 22:10 от jakinik

# 182
О, не , Мента. Има  скрити охранители , няма какво да се съмняваш.Честен кръст !  Mr. Green (шегувам се) Говоря за полети до/от Израел.  На връщане от Париж минахме проверка от "наши" момчета и разпити на тамошното летище , а не стандартна изобщо . Може би има неща , които не  са ни толкова известни.Така трябва да бъде обаче .Това , което казваш може би е стандартната процедура .

Тигрис, аз искам снимки. Хайде  дано направите !

Боряна, никой ли не пипа моторчето ?

Който пие кафе късно - будува по нощите  Rolling Eyes , а утре няма ставане ама кой ме пита  Simple Smile !

# 183
  • T"A
Петя, ако сте пътували с Ел Ал - да, за техните полети винаги има разпити - но за полети на други авиокомпании - няма. Най-пресно ми е от Краков (полет на Лот), но сега питах и мъжа ми за полетите от Лондон до Тел Авив (с Бритиш Еъруейз) - никога не е имало разпити. Някога и на Бг Ер нямаше, ако не пътува заедно със самолет на Ел Ал (както е сега)
Аз лично не вярвам, че във всеки самолет, кацащ на Бен Гурион, има израелски охранител (само на елалските самолети има според мен).
Има служители на Мисрад аБитахон във всяко изр. посолство, които проучват дали в съответната държава има терористични организации, дали се готви нещо срещу израелците, следят случващото се, изпращат данни до тук и т.н., но за самолетите и чуждите летища - не ми се вярва  Stop Понеже има много неизвестни, не се знае кое как какво и лесно се спекулира, лесно се и преувеличава за неща, които са недоказуеми и никой няма интерес да ги отрича...

Бубе, нотариусът каза същото и за нашия апостил, но ние не го послушахме (знаехме, че апостил слагат и в други страни, т.е. не е БГ приумица). Но за превода и чесе уливат в подпечатването - и на мен ми се случи с дипломата  Rolling Eyes  Ако нататък ви искат още документи, ще си по-подготвена (дано не искат, де)   Hug Това с моторчето е много сладко - мъжът ти е спечелил от лотарията с такава жена  Sunglasses

Наина, прочетох я  Peace Тя е мъничка книжка с две есета и едно интервю. Не е научен анализ на фанатизма, Оз е писател все пак  Peace Сега започнах на Джеки Стоев "Бай дъ уей... (между другото)" - изглежда много забавна - ако ти се чете нещо смешно и разтоварващо  Wink (пак кратка, малка книжка) Grinning

Последна редакция: чт, 23 юли 2009, 07:44 от Mentha

# 184
  • Някъде там...
Добро утро   Mr. Green
Кафето:

Пете,то моторчето е вързано с верига за един стълб иначе ще крадат ...нали знаете след нашия мошав какъв кфар следва....

Прекрасен ден ви желая Hug

# 185
Добро утро !  Simple Smile

Мента , не летяхме с Ел Ал. Всеки самолет , който  влиза или излиза от летище в Израел засяга охраната на летището , сигурността на страната.То си е граница един вид просто казано.  Примери всякакви могат да се дадат. На това ще се усмихна : "Аз лично не вярвам, че във всеки самолет, кацащ на Бен Гурион, има израелски охранител (само на елалските самолети има според мен)." Хубаво е да пътуваме с леко сърце , колкото по-невидимо ни пазят , толкова по-добре. И на мене ми се ще да вярвам , но не е така  Simple Smile . Спирам с тая тема аз .

Боряна ,  Mr. Green вързана работа най-добре !

# 186
Добро утро на всички Simple Smile

И аз си купих 3 книги на Амос Оз-срам ме  е че толкова години тук и не съм чела нищо от него EmbarassedНа Славейков бях изненадана от богатия избор на негови книги, за жалост всички превод от английски.Сигурно ше има много нещо "lost in translation",но както се казва по добре малко отколкото нищо.

Що се отнася до охраната на самолетите ВСИЧКИ такива, независимо на чия компания принадлежат,в рейсовете  им ОТ и До Тел Авив задължително се  намира на борда им израелска охрана.

Приятен и спорен ден на всички

# 187
  • Пловдив
Добро утро ! Hug

Когато мога ще пиша по някой ред , но в телеграфен стил  Mr. Green
Работа  има много и скоро няма да свърше .Очертава се да ъсм тук до края на октомври ,ако не ме изгонят до тогава  Joy

В неделя и четвъртък сме само на летище ...от 6.00 до към 22.00 или до като кацне самолета , щото с тез чартъри нищо не се знае  ooooh! Излитат и кацат когато си искат , а ние сме вечно на стенд бай  #Cussing out
 В понеделник и петък също излезе един полет , но там се редуваме с колегите / общо сме 4-ма/ ,2-ма изпращат и посрещат , а др. 2-ма излизат на екскурзия или в офиса .
Вторник , среда и събота са по-леки дни и тогава се опитваме да почиваме по малко , доколкото това е възможно.Тогава също имаме екскурзии , но поне няма ранно изпращане и можем да се наспим .

Пращам на Петя  моя телефон ,ако някой минава през Сл. бряг и иска да се видим.
Ходя на екскурзии до Б-с и Варна , но не мога да кажа предварително кога ще е това  Peace

Тел . на Алберт Бехар , който отваря синагогата ...0899303977  и дом 032 /26-35 25

Лек и спорен ден от мен    bouquet

П.С. Израелски битахон има само на полетите на Ел Ал. Тук , на летище Б-с има само б-г охрана  или поне само тя се вижда. Никой не разпитва туристите преди полет и не им задават никакви въпроси. Тях ги има написани на чек-ин ,ако някой изобщо ги чете  Joy

Дядо Хаджи ,Берто , от синагогата познава много хора и мисля, че може да помогне в наирането на роднините , ако още са в Пд.  Peace

Последна редакция: чт, 23 юли 2009, 09:57 от perah

# 188
  • T"A
Перах, звучи много натоварена програма  Confused Надявам се, че поне през повечето време се наслаждаваш на работата си, иначе би било много изтощително... 

Мали, общо 4 книги на Амос Оз са преведени (или тези сме издирили  Thinking). Единствено "Познание за жена" имам и на Бг, и на иврит и мога да сравня - за нея специално ми се стори точен превод, въпреки че е правен през 3 език  Peace

Хвана ме яд, че Израел пак влезна в новините със скандал - този с яйцеклетките в Румъния  ooooh! Но тук има такъв проблем с донорски яйцеклетки, така че хич не бях учудена (ама е неприятно) Confused

Днес и в моето семейство има рожденик, за съжаление - празнувам от разстояние (със сладолед  Grinning) и... благославям Интернета:  Hug
- новото ми откритие Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 юли 2009, 13:14 от Mentha

# 189
  • T"A
Петя, ти си "знаеш", че има скрити охранители в полетите до Израел без значение коя е авиокомпанията, защо питаш:
А  как ли стои въпросът по сигурността с другите превозвачи ?
Охраната на Ел Ал се изтъква като уникална и една от причините за това са охранителите на борда, явяващи се като обикновени пасажери. Иначе какво ги прави специална компания - кашерният сандвич? Confused

Към чуждите авиокомпании, кацащи в Израел има изисквания за кокпит-а - да няма вход към салона с пътниците, както и всеки член на персонала на чужда авиокомпания се проверява и получава разрешение за работа на полети до Израел.
http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2715295,00.html
http://www.nrg.co.il/online/archive/ART/208/319.html
http://www.nrg.co.il/online/archive/ART/624/670.html
http://www.globes.co.il/news/home.aspx?fid=2&did=1000233476&nagish=1

На това ще се усмихна
...

Пожелавам ти да имаш и други поводи за усмивка.

# 190
  • София
Аз пък много съм доволен от охраната на летището в Тел Авив. Поразпитаха ме хората, па си побъбрихме, амчи даже ми помогнаха и багажа да си преподредя (ние ходихме за един ден в Йордания, та всичките ни преровиха основно) и от сума ти торби половината изчезнаха - не че ми ги конфискуваха ами при преподреждането после се събра багажа по компактно. Simple Smile

Значи Perah той синът ми ходи вчера с един негов приятел. Доколкото разбрах от разказа му, той там човека всъщност говорил с някой от Пловдив и май са открили нещо, ама не искал нищо да казва докато не му занесат там едни листа на иврит дето нищо не им разбрах. Сега е дал телефона си и е помолил да го потърсят от Израел и щял нещо да им обяснява там или да им каже ила май пък да ги пита още нещо. Бе както и да е сега. Важното е, че май ще свършим работата.

Аааа ма да ви се изфукам беееее. Хич се не притеснявайте от еврейското любопитство (то сигурно от там е произляло това разпитване по летищата  Laughing). Синът ми се похвалил на неговото приятелче, че мога да готвя "сравнително добре - ядат му се манджите без проблем". Даже му показвал снимки, от тези дето сте ги виждали. Та сега имаме поръчка за българска вечеря в домашни условия - не искали ресторанти. Попитал израелския герой "колко ще им струва", при което пък синът ми блокирал и се учудил, че евреите си плащали яденето, като ходели на гости. Иди после му обяснявай, че все пак хората се притесняват, а не друго.

И айде като съм тръгнал да ви досаждам да ви кажа, че ходихме с майка ми да видим дали стои къщата (тя беше много масивна кооперация, аз съм я виждал и преди), в която са живели бабата и дядото на бъдещите ни гости, но за огромно разочарование сега там има бизнес център - къщата я няма. Та хайде от там при една приятелка на майка ми - развъртяха телефоните и намерихме снимки с моя и техния баща, които аз поне не съм виждал и то точно в двора на тяхната къща (играят футбол). Даже лелята (то тя си е баба де) дето ни ги показа разправяше, че футболния отбор на Коньовица бил непобедим.  Laughing Та тия дни момчурляците ще ходят да вземат преносимия скенер от офиса ми и ще ходят с едно минилаптопче при бабата да преснимват снимките, че онази пък не ще и дума да се обели да ни ги даде. Направо ви казвам мисля музей в скоро време да откривам аз за живота в Коньовица.  Grinning

Ако не знаете случайно Коньовица и Банишора са квартали на София. С много неща са известни.

# 191
 Ххахахаа  , Мента . Не се  захващай с кавички и кашерни сандвичи , нито със сърказъм  Simple Smile . Поводи за всичко има  в живота , здраве да е.Един път ще се усмихваме , друг път ще плачем - така е. ...  Питах , по-скоро отворих тема за разговор.Видът охрана , организацията им не ми е  ясен , но знам , че я има. Виж  - ти обаче си взела насеризоно питането и си ми дала доста да чета  Simple Smile . Честит  ти рожденник !

Отиваме да  ядем макаронки със сиренце .Намерихме някакви в  3  цвята топченца на "Осем" - птитим ...суперски са. 

Лек ден!

# 192
Привет,банда! Hug

Мента,да ти е жив и здрав рожденика,и дълги години да Ви радва!

Ето какво ме накара,да се усмихна днес,и в същото време да се разплача от радост  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=51272.105

# 193
Мента,от теб разбирам за този скандал.
Може ли линк с информация?

Честито на всички,чиито празник съм пропуснала да честитя навреме!

# 194
  • T"A
Мерси за пожеланията!
Плюшено мече, нашите ми казаха, че са го мернали в новините (и тук от ТВ го научих), в Интернет ми излизат тези резултати:

http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/bg/newsbriefs/setime … /2009/07/21/nb-07
http://www.gradski.bg/show.php?storyid=758948 (това сравнение с Аушвиц хич не се хареса на израелците... не са правени експерименти, а в Израел  не извършват тези процедури не заради липса на смелост, а заради законови пречки и строг контрол
http://world.actualno.com/news_252073.html

Петя, ако си искала да прочетеш, и сама щеше да си намериш линковете - не за това ги сложих, а защото не обичам спекулации, предпочитам да се аргументирам...  Peace (Думата в кавички е, защото тези неща ги знаят хора със сивуг битхони, а във форума няма такива - предполагаме си, разсъждаваме си, но категоричност "така е/не е така" никой не може да има.)

амчи даже ми помогнаха и багажа да си преподредя (ние ходихме за един ден в Йордания, та всичките ни преровиха основно) и от сума ти торби половината изчезнаха - не че ми ги конфискуваха ами при преподреждането после се събра багажа по компактно. Simple Smile
 Joy

Коньовица, доколкото знам, е днешният Разсадник (не го ли водят Разсадника-Коньовица?)
Евреите някога са живяли главно в т.нар. Ючбунар в София (+еврейското гето там), то това е съвсем близо до районите, които ти изброяваш  Peace

Наина, тъжна история, но с добър край  Hug Дано да е така за всички болни дечица  Praynig

Последна редакция: чт, 23 юли 2009, 18:48 от Mentha

Общи условия

Активация на акаунт