Юли 2009 - Тема 67

• 12 107
  • 295
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, да ви предам мн поздрави и целувки от мама Вили Simple Smile Казва, че всичко е станало изненадващо лесно и бързо за нея. Много доволна е от отношението към нея и към малкия Влади също Simple Smile

# 91
Tanya като родиш се издава болничен за пренасяне от термина до датата на раждане. Сега няма как да ти го издадат щото не се знае кога ще родиш.
И мен май ще се наложи да ме приемат в болница и да изкарат бебето, то като не иска само да излиза.

# 92
Tanya като родиш се издава болничен за пренасяне от термина до датата на раждане. Сега няма как да ти го издадат щото не се знае кога ще родиш.
И мен май ще се наложи да ме приемат в болница и да изкарат бебето, то като не иска само да излиза.

Много ти благодаря  Hug

# 93
Момичета,който си няма късмет-си няма  newsm45
Ходих при доки да видим какво ще правим и да го питам за болничния/нали ми свършва утре/.За него каза,че като родя там щял да го оправи.....НО.Доки ми каза:Абе бягайте нагоре,недей да раждаш тука  smile3506 И аз му викам:Защо??????А той:ИМА ИНФЕКЦИЯ В АГ-то И ВСИЧКИ БЕБЕТА СА ПЪПЧАСАЛИ  smile3514 smile3514 Неискам да рискувам и твоето бебе да се зарази...ПРАВ Е!!!И му викам какво ще правим,а той имал 1 познат в Хасково/аз питах за него и само хубави работи ми казаха де/ и каза,че утре ще му се обади.Така,че утре ме вика да ме види на ехографа и да ми пусне 1 запис,и ако имам разкритие ме праща в Хасково....
Искам да попитам:Ако искам да ида да раждам в Пловдив,в Торакс или Селена-ще ме приемат ли без да имам там наблюдаващ лекар???И ми казаха,че само секцио се ражда там-вярно ли е?Моля ви,кажете ми да знам утре какво да правя  newsm17

# 94
  • Велико Търново
darka_jivko, мила успокой се Hug Не мога да ти отговоря на питането, но много притеснена изглеждаш. Всичко ще бъде наред, не се шашкай излишно - прегръдка Hug

# 95
  • София
Таня, Бурешка ти е отговорила за болничния. И аз така знам: след като родиш се издава ... нещо като междинен болничен. Те там нещо си изравняват после дните. А за бебо - спало му се е. И при мен няма контракции и ако продължава така в понеделник ще ме приемат. Искренно се надявам до тогава да съм родила. Но както дойде!

Дарка, ми то по-добре че док. те е предупредил. Разбирам те, че в последния момент всяка едно промяна на плановете ни дсопълнително ни изнервят, но.... ми се струва, че така е по-добре.

# 96

Сиско,ти нали бе с мен на 14-ти,защо теб в понеделник , а мен след осем дни се пада сряда ,ако не е тайна  Simple Smile

# 97
[ Евди, Линет,Вили, Фионита и БуболечеМече-ЧЕСТИТИ ДЕЧИЦА , МНОГО ЛЮБОВ И РАДОСТ ДА ВИ НОСЯТ!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 98
  • Canada
Дарка-живко, наистина много кофти ситуация, но пък е коректно че ти е казал... Просто имай доверие на лекаря си и ако ти препоръча колега, най-добре към него да се обърнеш. Peace
И мен днес ме загложди следното. Като ме преглеждаха за разкритие и се оказа че нямам; нямам нито контракции, нито каквито и да било симптоми за раждане и се замислих, че ако не бях секцио, можеше бебчо да се роди лъвче. Т.е. по този начин се намесваме в съдбата му... newsm78 Thinking
Предният път с Кари при всички случаи, тя беше дева - просто датата можеше да е различна, но сега...

# 99
  • София
Таня, посочения термин на първа страница не е точен. Термина ми е на 13-ти, а по документи е на 12-ти.

Последна редакция: вт, 14 юли 2009, 22:22 от sisko_75

# 100
  • София
Добро утро! Честито на всички новоизлюпени мами.Да им са живи и здрави слънцата!
 Имам въпрос към мамите,които кърмят:Болят ли ви гърдите?Не мога да разбера от какво ме болят - дали от дърпането или от това,че имат мляко.Доизцеждам около 15 гр. и то на ръка,защото помпата на Чико и още една на Нук не ми вършат работа.Тази на Нук ме изцежда,но боли с нея.Офффф....ще чакам да ми преведат парите и да си взема една на Авент.
Има ли без шишета само помпа на Авент?
  Възможно е ако не изцеждаш правилно на ръка от там да са болките. По принцип ако кърмата ти е достатъчно няма никаква нужда да цедиш след кърмене, освен ако не искаш да си правиш запаси. Някой помпи също могат да създадат проблеми, ако не са достатъчно добри, или ако размера на зърното е по-голям например.
  Ето един линк за цедене на ръка - Техника на Мармет за изцеждане на гърдите на ръка.
  А тук ими клипче, при което към края също е показано как правилно се цеди на ръка - http://newborns.stanford.edu/Breastfeeding/FifteenMinuteHelper.html
   Emily пиши как се развиват нещата при вас с къремнето, може да помогнем всички със съвети или подрепа  Simple Smile

# 101
  • Видин
Тук съм още  Flutter
ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ още веднъж за палците  Hug Hug Hug
Сигурно ще откарам безсънна нощ Laughing Утре преди да тръгна ще пиша пак!
 Hug
Карелия, Евита, коте Дани и всички останали  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 102
  • Варна
не мога да се включвам редовно , децата изцяло ме занимават по цял ден Crazy  

прочетох ви по диагонала , честито на новите майчета  bouquet
Ехо - Лора не се буди,спи като пън Whistling дано и вашите каки и батковци са така Peace
maimun77 - те момичетата вече са ти казали и за окото и за акото  Peace за окото иди на лекар задължително, и аз предполагам че е запушено слъзно каналче,но не знам в щатите как е процедурата Thinking на Лора много и помогнаха капки Oftaquix Peace
за акането - нормално е изцяло кърмено бебе да не ака редовно, кърмата се усвоява понякога изцяло и не остава за акане Simple Smile

ние днес бяхме на малка разходка - луднах  Crazy малкия още не е готов,много се изнервя от лежане в количката ooooh! по-нататък ще е Rolling Eyes

цял ден ми виси в пазвата, но не иска да суче, не знам дали хвана млечка,но го намазах с нистатин веднъж и след 30 мин си изцока цицата Whistling дано съм решила проблема Praynig

пъпчето и нашето е кожно, то и на каката е такова - като моето Blush нищо им няма - прибират се, няма нужда от лепенки Peace приличат на охлювчета после  Mr. Green

# 103
  • София
През нощта доста се буди, но пък това било характерно за кърмените бебета. НАй- дразнещото е, че гадните колики и пречат да яде - дръпва 2-3 пъти,кърмата тръгва и се започва едно извиване, кривене....и така не се наяжда, и след 20-30 мин пак същата история.
Смятам да и давам да яде докато спи - дано подейства.
 Идеята е много добра, наистина за бебенцата  е по-лесно и сучат по инстинкт когато са сънени. Просто следи докато спинка за първите признаци за разбуждане, леки движения като че ли търси с главичката и устичките, и тогава без дори да я будиш и предложи гърдата  Simple Smile

И моето въпросче - дали само изварявате / стерилизирате/ шишетата без препарат или ползвате някакъв??
 Тъй като си е мазно млякото, освен да се изварява е важно да се измие с препарат преди това, за да се махна мазната част.

Имам два  конкретни въпроса:
1. Как връзвате слинга? Тези от вас, които ползват слинг. Аз намерих сайт с различни начини и този е единственият, който става за новородено( http://sling.beinsa.info/newborn_carry.htm ). Мъничкото червейче обаче много се гъне като го боли коремчето и не винаги е лесно да го закрепя стабилно вътре. - Аз гледах пози за връзване от тук - http://www.mobywrap.com/MobyInstruction.pdf
2. Тези от вас, които са само на кърма и давате водичка или чайче какви количества давате и колко пъти на денонощие? Знам, че от кърмаческия не препоръчват водичка, но нашият Тони има проблем с коремчето. Изхожда се веднъж на два дни и само подсладена водичка му помага. Давам му я след хранене, ако много плаче, защото между храненията обикновено спи - храним се на два часа. - Хубаво е ако предлагаш водичка, да не е повече от 50-100 мл за денонощието и по възможност да не е подсладена. Опитай ти самата да хапваш разхлабващи неща, кайсии, овесени ядки, круши  Simple Smile

Усмивка и Нелир, казаха ми, че ако си на АМ трябва да даваш по малко водичка на бебето, защото иначе се запича, но Айла, бас държа ще се включи да каже каква е истината.
  Ако бебчето е на АМ или на смесено хранене трябва да се предлага водичка  Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 юли 2009, 22:10 от Aila

# 104
amanita  hug hug hug бягай да полягваш вече, че голям ден ви чака утре с Карелийка и Евита!!!
Хайде пък дано има още новинки утре Peace
Днес съм много щастлива по повод една новинка касаеща близка нетска дружка и дори забравих препятствията от сутрешните ми ходения напред назад.
Месеца вече е наполовина и резонно темата се напълни с бебчета  Hug Heart Eyes Mr. Green
Хайде дано и на оставащите скоро ни се отвори парашута Flutter

Дарка, приеми нещата откъм добрата им страна. Добре е направил доктора, че те е предупредил - здравето на бебето е най-важното нещо. защо не се обадиш на клиниките в Пловдив още сега и не попиташ дали можеш да родиш там без да са те наблюдавали. Ако са частни, а едната май е такава, не би трябвало да има проблем.

Общи условия

Активация на акаунт