Трябва ли кръщенето да се превръща в панаир?

• 8 054
  • 63
  •   1
Отговори
# 60
Ужас, не! Аз мисля даже да я кръстим в някай манастир и да сме само аз мъжа ми и кръстниците. И то точно за да не става "циганска сватба". Защото ако поканим моите родители, ще трябва да поканим и неговите. А като познавам свеки, знам че ще си е привикала поне още 10-ина "супер важни гости".
А и си много права за смисъла на кръщението.  Идеята далеч не е да се наяде и напие развеселената тумба от роднини и приятели. А детето да се разреве накрая...

# 61
Да де, ама като си канен на нечие/чуждо празненство, не върви да им придиряш колко хора са решили да поканят, нали?

..според мен Мирама не е канена като лице извършващо някакъв ритуал, като ритуала в РайСъвета  Mr. Green все пак са длъжни да се съобразят макар отчасти с нея. Макар, че едва ли някой ще я пита на какво мнение е..
Само бих и препоръчала да мине и замине ..и да не се нервира залудо ..

По темата, НЕ не приемам кръщенето да се превръща в панаир по надпиване и надяждане.

# 62
Ще поканим родителите си, моят брат и кръстниците, това е.

Тайнство, тайнство.....но мисля че родителите ни трябва да присъстват Peace

# 63
Цитат
Не е ли това един вид "тайнство" и посвещаване във вярата, което трябва да се извършва в тесен семеен кръг?

По своята същност Е.

Цитат
На кого е нужна подобна показност във време, в което средностатистическият българин е със скромни възможности и подобно събиране натоварва доста бюджета?
Първо на хора, които обичат да парадират с това-онова, второ - на хора, които обичат да са на софра, ядене и пиене да има, пък после ще му мислим, трето - на хора, които градят постъпките си според това "кой какво ще каже" ако постъпят така или иначе.
Аз съм убедена, че децата си кръщават и родители, които нямат хабер от вяра, с изпразнени души, лишени от каквато и да нравственост, само защото всички така правят.
Бих направила тихо, спокойно свето кръщение, в много тесен кръг, без тумба-лумба до зори и пиянски запивки.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт