СЛИВЕН - лятото е в разгара си

• 19 936
  • 292
  •   1
Отговори
# 120
  • На бял кон в Pierrefonds
Мисля,че може да я запишеш на кухня.Simple Smile
А за месо - в пазара Халите е най-добре.Даже ще ти кажа аз от къде купувам:като влезеш в Халите от страната на пазара ( не от към булеварда,а от вътре) и първата маса в дясно.Едно младо момче продава.Там е качествено месото.Виждала съм там обаче само свинско и телешко.Пилешко аз много рядко купувам от магазин,защото е наблъскано с какво ли не и предпочитам някоя домашна кокошчица (макар и по-дъртичка) от баба на село. Joy

slavena80, брагодаря!  Hug

# 121
...писах, писах, ядосах се и го изтрих - сега накратко да се включа по повод КЪРМАЧЕСКАТА СРЕЩА....

В другата тема цял ден стои запитването на Елзето за това, кой ще ходи и уви никой не е писал  Tired надявам се, че е от времето и ви мързи, но АЗ ВИ УМОЛЯВАМ!
Дайте да се съберем - дори и да не кърмите, да сте го правили или да ви предстои. Ако всеки един от нас извика поне по една приятелка или каже на още една ще се съберем повече хора.
Знам какво е да даваш всичко от себе си, да направиш нещо за МАЙКИТЕ, ДЕЦАТА ИЛИ БЪДЕЩИТЕ МОМИЧЕТА, на които им предстои тепърва, да правиш нещо така мащабно, да ходиш по Институции и накрая да дойдат 10 човека  Tired
Момичета, трябва да се борим за правата си и за това да НИ обръщат повече внимание!
Да бъдем добри и да отидем - да го приемем като една добра кауза за нашия град, за това, че ще срещнем приятели, ще се разходим по главната (макар да знам някой ще каже, а какво ще се разкарвам да ме види целия град  Confused) а после ще пием по биричка в Парка Wink

Извадка от темата "Сливенски кърмачески срещи"

1 август, събота
10:30 - Поход в подкрепа на кърменето
11:00ч. - Кърмаческа среща (след похода)

3 август, понеделник - 09:00
Посещение САГБАЛ ЕВА, и родилните отделения на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" и МБАЛ "Хаджи Димитър"

За участие в похода може да поканите свои бременни и кърмещи приятелки или познати, както и други хора подкрепящи кърменето. Мястото на събирането е площад "Хаджи Димитър" като би било хубаво в 10:30 да тръгнем от там. Походът ще бъде по бул. "Цар Освободител", а финалът ще бъде в Градската градина.
След похода, в Градската градина ще проведем кърмаческа среща с тема "У дома с бебе! Как правите ...". Всеки ще има възможност да сподели различни аспекти от ежедневния живот с бебето.

П.С. Иначе Елзето е получила от кмета разрешение за похода по главната и осигурява полицейско присъствие  Peace

# 122
Sorry , che sym na latinica, no po povod karma4eskata sreshta....

az sym tam   

barabar s cialata taifa maiki, s koito si piem vsiaka sutrin kaiveto (ili pone smiatam 4e 6te se vklju4at)

# 123
Ние също ще дойдем на похода  Peace

# 124
Дидка,  Hug Hug
Сиска, Руме радвам се, че ще ви видя отново!

# 125
Имам един въпрос в тази жега - ще дойдете ли на похода в подкрепа на кърменето на 01.08. по повод Световната седмица на кърменето?

Аз няма да дойда.
По принцип не влизам в подобен род дискусии, но този път ще си кажа...
Аз съм абсолютно ЗА кърменето. Кърмих колкото можах първото си дете, сега ще се постарая колкото се може да кърмя и второто.
Не харесвам кърмачески срещи, подкрепи, шествия и т.н. седянки с цел да си приказваме колко сме велики, защото храним децата си така както са го правили милиони години еволюция всички живи същества от женски пол.
Кърмя, но това не ме прави майка героиня и не желая да си обсъждам и споделям неволите или радостите за това. Имам по-важни и интересни теми, с които да се занимавам.
Между другото мое лично наблюдение е че майките, които четат в кърмаческия докато са бременни се ошашкват много покрай всички теми свързани с това колко е сложно да се кърми, колко проблеми има в началото, рагади, лактации и т.н. и са по-склонни да се откажат и да минат към АМ отколкото жените, които приемат всичко около майчинството като естествен процес, който просто трябва да се случи...

Не желая да обидя никой, това си е мое мнение.

Лека нощ.

# 126
Пъзел, всеки има право на лично мнение  Peace
Не съм съгласна, че на срещите си говорим за това колко сме велики - има доста по-практични неща свързани с ежедневието, които се обсъждат. Според мен е хубаво майките да имат информация относно кърменето преди да родят за да може да бъде началото максимално леко и безболезнено и да имат възможността изобщо да кърмят. Не мисля, че една информирана майка по-лесно се отказва  Peace Аз също смятам, че кърменето е един напълно естествен процес и се надявам повече майки да могат да изпитат това удоволствие толкова дълго колкото на тях и бебетата им е приятно  Peace

# 127
Здравейте, девойки!  Grinning
Наминавам, чета ви, не ми се пише...   Tired

Включвам се след постинга на Пъзелчето, защото не устоях. Mr. Green
Каквото си написала Пъзелче, по повод кърменето, се подписвам с две ръце под него.   bouquet
Радвам се на всички майки, които имат желание да кърмят децата си, но някакси не разбирам идеята да се прокламира кърменето толкова, не за друго, а защото то си е естествен  процес.
Не виждам, какво може да го интересува обществото, кърмя ли аз или не. Интимен момент е за мен. Grinning
Простете, но не разбирам.  
Мога само да предполагам, каква е идеята...  Peace
Определено смятам, че която майка е решила да не кърми бебето си за да си запази бюста стегнат /това, за мен е най-разпространената заблуда  Mr. Green Crazy, ама нейсе, нека си вярват...  Whistling/, подобни шествия няма да й променят мисленето.  Thinking  Или идеята е друга!?  newsm78
Не желая да ви обезкуражавам, споделих виждането си.  Hug
Приятен ден на всички!  Heart Eyes

# 128
Писали сме едновременно с Else...  Crazy
Разбрах.

# 129
Добро утро ... относно ... това за кърменето .. по хубаво няма .. за срещата е добре .. обмяна на опит .... а знаете ли че аз като бях в болницата ... едно момиче не искаше да кърми детето си .. защото ще и увиснат гърдите ... newsm78 за това в днешно време не е чак толкова естествен процес  Naughty

# 130
Да и аз ще дойда.
В неделя по БТВ в 11:30-12:30 Чаът на Нешънъл джеографик - за бебетата

# 131
Ние също ще дойдем! Мисля, че е много полезно да има кърмачески срещи, както и различни курсове за бременни, които за съжаление в нашия град не се провеждат.
Ще се радвам да видим там honda и нейния малък мъж.

# 132
  • Под Сините камъни
  love001 жалко че не мога да дойда на кърмаческата среща но всеки момент тръгваме на път.Дано има доста мами които да дойдат

# 133
Искам да ви попитам дали знаете координати на ДОБЪР лекар хомеопат?

# 134
Здравейте на всички настоящи и бъдещи мамчета.
Скоро не съм ви писала и аз незнам защо, ама термина ми наближава и страха става голяммммммммм.
Моля ви да ми препоръчате свестен педиатър, че скоро ще ми трябва. И да ви се оплача, че бебо не иска да се обръща и е с дупето надолу, пък няма време Sad
Ама каквото стане пък в крайна сметка. Важното е да сме живи и здрави, пък как ще излиза е маловажн въпрос.
Искам също да ви питам и ако скоро сте пазарили за бебче, къде има хубави нещица, щото в Сливен неможем да си харесаме кошара.

Общи условия

Активация на акаунт