Истината за Запряна или какво следва?

• 49 110
  • 1 206
  •   1
Отговори
# 900
на протеста разговарях с христо коледаров и казах че протест пред министерството също е добре да има. той каза - да, но да изчакаме новия министър да влезе. проблема е че ако новия министър е като стария, това само ще доведе до нов неясен отговор от негова страна... така си мисля... а ако той няма желание да контактува с нас за този проблем, как ли ще се отнесе когато тръгнем да предлагаме по-радикални промени...
чудя се кой е най-добрия вариант за обсъждане с Таушанов. все пак той е зает човек, едва ли ще седне да пише тук. има сайт на асоциацията. всъщност том има форум - да направим ли тема там и просто ще го помоля от време на време да поглежда?
имаме превод на петицията на английски - дали все пак да я изпратим и на европейски организации?

Последна редакция: пн, 27 юли 2009, 20:11 от Daikatana

# 901
гледайте утре мазнейкова при гала!

# 902
  • в страната на чудесата
...Но ако сега поработим от септември може да се организират мероприятия или както искате го наречете с адресат Бойко Борисов с искане за закон за правата на пациента, закон за здравето etc .
Минзухар, пиши ми докъде сте стигнали
ми то и сега има такива документи. само да ви кажа, също, че тука смесвате малко нещата. искате да се прилага закона до буква, а не сте го чели. искате образовани, квалифицирани, продължаващи да четат лекари, а не искате да плащате. или аз не разбирам.
по напред казах, че това, което искате се постига с 10-15 и нагоре % от БВП, в държави, в които той е десетки пъти ако не и повече по-голям от нашия...

дали да не се ограничим до запряна докато се оформи по-ясно желание кое да се промени Simple Smile

# 903
искате образовани, квалифицирани, продължаващи да четат лекари, а не искате да плащате. или аз не разбирам.
по напред казах, че това, което искате се постига с 10-15 и нагоре % от БВП, в държави, в които той е десетки пъти ако не и повече по-голям от нашия...

Мишленце, айде без цинизми моля. Не знам дали в някоя европейска държава някой плаща за здравеопазване толкова, колкото ние българите. Плащаме си като попчета здравните осигуровки, независимо дали искаме или не, и биваме  почти навсякъде изнудвани  с допълнителни "такси" и за щяло и нещяло, да не говорим за кървавите подаръци и благодарности.  Sick

# 904
Да, и въобще в случая не става въпрос за пари. 4200 дадени кеш неискане да се плаща ли му казваш?
Въобще парите често нямат значение, а докторите са си същите некъдърници.

# 905
  • в страната на чудесата
не ме рабрахте. нямам предвид ужасната практика с плащане на ръка, по неясни ценоразписи и срещу съмнителна услуга.
имам предвид плащане като данъкоплатци. с нормални доходи на лекарите, с което да могат да си позволят специализации, абонаменти, конгреси и т.н.
иначе като цяло в другите европейски държави плащат повече за медицина - както осигуровки, така и данъци. но парите отиват по предназначение, а не за черни каси, неясни енергийни проекти и пр.

и въобще според мен "благодарностите" са противни.

# 906

Това е абсолютната истина, макар и да не важи само за  този бранш.
Парата не може да направи от говедото човек, и от некадърника - професионалист.

# 907
  • в страната на чудесата

Това е абсолютната истина, макар и да не важи само за  този бранш.
Парата не може да направи от говедото човек, и от некадърника - професионалист.

но може да мотивира кадърния. да си стои в това блато тук. знаеш ли колко години са нужни за изграждане на един лекар - 15-ина. и после само отговорности и социална дейност.
знаеш ли колко хора заминават за европа? и те не са корумпираните некадърници. за жалост.

# 908
Абе, как се прибират 4200лв., като виждаш, че човека е с 40 Градуса температура ooooh!, е, това се вика свинщина...Можело е , поне да си признаят, че са некадърни и да не взимат парите от мъжа и , с думите "Ние тук не можем да се справим, вземете тези пари и потърсете с тях Надежда за съпругата си....." ама пуста алчност, е , за това трябва да се осъди тази мазнотия....
Кръвопийци мръсни

# 909
гледайте филма Sicko (2007) да видите какво получават в другите държави за парите си! да видите как хората се гордеят със здравната си система и са спокойни, че ги лекуват най-добрите лекари! аз лично си плащам вноските от... девет години и съм ходила на лекар само веднъж, където си платих всичко. така че не ми обяснявайте, че вноските били малки и нямали пари в касата! ако нямат са потънали, нищо ново!

# 910
Седим и се плюем - Мазнейкова е убийца - не, вие сте платени и пр глупости.

Някой си присвоиха правата на съда. Не разбирате ли,че дори и да имате право да искате промяна на системата, представители с такива ограничени изказвания провалят идеята.
klarisina ще ти отговоря на въпроса :Абе, как се прибират 4200лв? Ами напълно законно, болницата е търговско дружество и като такова услугите й се заплащат. А и са издали и касов бон. Кое ти се струва незаконно в случая? Ако на това му викате плащане под масата, явно въобще не сте в час.

# 911
  • София
Вие съвсем взехте да плашите, даже тези, които имат желание да ви влязат в тона ще започнат да бягат с писъци...

Човек сам решава къде и за какво да си даде парите. Вие защо гледате в купичката на плащащите и получаващите? Тези пари и да не бяха за Мазнейкова, пак при вас нямаше да дойдат, какъв ви е проблема?

# 912
Бикси, имам един въпрос:
Възможен ли е, наистина, прецедент, при който да се покани независима лекарска експертиза от европейски/а държави/а?
Кой в този случай ще плати разходите?
Въпросът ми е абсолютно добронамерен.

Нямам представа, наистина. И не съм чул до този момент да е правено нещо подобно, макар че кой знае...

А според мен и българска експертиза е достатъчно на местото си, просто трябва да се огласят резултатите и да не се спекулира с търпението ни. Аз имам идея защо се забави толкова огласяването на резултатите, но не мисля, че точно тук е мястото за изказване на подобни предположения, все пак става дума за политика, а не за медицина...

# 913
  • София
Можете да чуете сега другарката Мазнейкова при Гала по Нова телевизия.

# 914
Айде, чухте ли "безупречната й " лекарска биография..?

Общи условия

Активация на акаунт