Бъдещ татко пъчи гърди и се гордее, че в на мама корема НОЕМВРИйче живее

• 14 789
  • 292
  •   1
Отговори
# 225
tetka123  болничните се изплащат 2 седм след подаване на информацията на счетоводителя в НАП.При забавяне ,проблема сигурно е в неточни или глешни данни ,подадени пакот него.

Момичета,получавате ли прерязващи  болки ниско долу от време на време?При мен днес се случи,а понякога усещам тежест ниско долу. Cry

# 226
Добър ден и от нас Simple Smile
Днес ходих на ФМ и всичко на човечето е в норма, спа почти през целото време, накрая лекарката го разбута да се премести, че искаше да му премери всичко, което трябва.
Катерина26,
това прерязване може да е от пикочните пътища ако си имаш такива проблеми, а тежеста долу я усещам или като имам онтракция или като много ми се пишка. Ако имаш контракции - кажи на лекаря, за да ти изпише магнезиев препарат. Можеш да вземеш и но шпа ако те заболи пак.
wassilena,
типични признаци на ентеровирус, нали и малката ходи на ясла - нищо чудно да ти е донесла някой 'подарък' от там. Няма какво да се мъкнеш по лекари в тази горещина - и без това лечението е симптоматично и ще ти изпишат точно това, което пиеш и сега и сигурно прахчета хидрасек против обезводняване. Ако след 2-3 дни симптомите не отшумят - тогава вече би могла да се съмняваш за бактерия, ама едва ли.
steysi86,
кураж през месеците на раздялата, не ти е лесно, не е като да отиде в командировка.
Хайде стига засега, че станах и аз твърде подробна.

# 227
Болничните се изплащат месец за месец...т.е. ако болничния ти е за юли месец ще го изплатят в началото на август

На сайта на НОИ може да проверите статуса на болничния лист,ако имате ПИК(персонален индификационен код) който се взима от НОИ.
Аз съм в болнични от началото на 4-я месец и досега нямам забавяне на изплащането.
При закъснение за изплащане има два варианта да попитате счетоводителката си дали наистина го е предала болничния или да се обадите в НОИ и да попитате там.
Аз имам ПИК и всичко си проверявам в сайта,дори и дохода от който е определено обезщетението за месеца в болнични го пише както и сумата която са превели

# 228
Аз съм в болнични от април,тогава си го пуснах!Изплатиха ми го чак юни,но след това всеки следващ си се изплаща на време-месец за месец!Казаха,че само първият се бави,докато те вкарат в програмата или нещо такова!

# 229
За болничните,аз моя го чаках 2месеца и половина  #2gunfire бях полудяла! Не знам как трябва да ги плащат,но все ми ги бавят...ужас е тази система

# 230
Привет-мривет и от мен...отново.. smile3534 Днес не е задух поне в Сф. и става за разходки,е поне допреди малко като се прибрах.Поразходих се из центъра..ама не моного,вече си ме понаболяват крачетата от по дълги разходки...даже не чак толкова дълги.За щастие не се подуват..и дано не почнат скоро. fingerscrossed
Минах да видя дали има новини от Елист..но няма ,ще чакаме.
Васи както казва Янечек може да не ходиш на лекар.Но ти си прецени как се чувстваш.Аз по миналото лято пипнах един вирус с повръщане и wc...и много е кофти Sick Пази се от обезводняване,и минавай да кажеш как си Hug
Маргито добре дошла,как мина почивката?Добре ти се отрзи нали? Wink
Съни честит ден рожсед на детенце!!! ura Много да е здрава,много да ви радва и успех в живота!!
Кате говори с докито сигурно са контрякции,а тежеста може да е от преумора.Пази се!!
Момичета аз ще си отбелязвам,коя-какво-защо за конкурсчето "Мара подробната". smile3503 И от време на време ще ви съобщавам-коя е в списъка а на 01.08 ще обявя победителката. smile3533 Наградния фонд още е неизвестен,но и него ще измисля smile3508
Прохладен следобед ви желая Hug Аз отивам да папам newsm55 и после малко да се поопъна с някоя книжка smile3524

# 231
Здравейте на всички и от мен.Гледам,че днес има рожденничка тук,ами да е жива и здрава и много да радва мама и тати. Навън пак настана страшна жега а уж сутринта беше хладничко. Момичета гледам вие сте качили по малко килограми а аз съм с цели 13кг отгоре и добре,че съм височка та не ми личат толкова много.

# 232
привет от мен след прегледа. Направо съм бясна.  #Cussing out Лекарката ми излиза в отпуска и в кабинета лудница. Не стига че ни е записала в най-голямата жега, ами и сто човека накуп. Аз колабирах от жегата и задуха, вдигнах й един скандал как може такова отношение.... абе нямам думи направо  ooooh! ей така да минават хора, а иначе кой как е хал-хабер си няма.
На всичкото отгори взеха да си ме премятат от личната лекарка към гинеколожката и никоя не иска да ми издаде болничен  #Shocked най-накрая след 3 курса между едната и другата гинеколожката благоволи да ми издаде болничен от сряда за "7 дена максимум" Обясних и че ми трябва месец и т.н и т.н .... Идеята ми е дали издаването на болничен по принцип е проблем, защото при мен се оказа едва ли не страхотен проблем да ме пусне за един месец болничен  ooooh! не мога да разбера мен ли нещо ме правят на луда или навсякаде е сложно с болничните  newsm78
Абе айде да млъквам няма какво да ви натоварвам с тези глупости. Иначе на целия ад в момента не мога да кажа как ми е бебчето. Пак не видя пол  ooooh! не напипа сърдечна дейност - бягало и -  ooooh! не каза колоко е голямо ама то при тая лудница дето 10 човека влязоха нормално  ooooh!
Само не знам аз защо си късам нервите с глупости - живи и здрави следващата седмица ще видим при Томова дали всико е наред.
Извинете за отрицателния пост, но много ми се събра.  Cry

# 233
И аз днес имах кофти ситуация в ЖК, първо ми стана зле в коридора докато чаках, нямаше никаква вентилация, после дълго време не можеха да открият тоновете на бебето, минах през 3 апарата, оказа се също, че акушерките вземат секрет за посявка, което ми е малко странно. Преди време бях питала за болнични, и ми отговориха, че дълъг могат да ми издадат само ако имам престой в болницата минимум 3 дни.

В крайна сметка, в резултат получих главоболие  Tired

Васи, аз пък, ако бях на твое място, най-малкото бих се консултирала с лекар по телефона. Баба ми съвсем скоро се бори с някакъв много гаден енетеро вирус, милата женица, но мисля, че не се стигна до антибиотици. Внимавай много с обезводняването...зеленото, което си повръщала е стомашни сокове, смесени с жлъчка, а кръвта сигурно е от някое спукано капилярче при напъните  Sick Дано бързо се възстановиш... Hug

Съни, извинявай, одеве прпуснах да честитя на РД на каката .... да ви е жива и здрава и като се появи новото попълнение да ви помага много  Hug  bouquet

# 234
Нана, ти какви ги разправяш?! Каква е тази лекарка? Уж са полагали Хипократова клетва, но не ми изглежда да се е загрижила за пациентите? Пък нали бременните са с предимство пред лекарския кабинет? Какви са тези своеволия?!!!  #Crazy Възмутена съм! Поне пред кабинета на моята доки не става така ... Само дето за болничните си плащам. Дават ми за 20 дни, но срещу 20 лв.  Money Не знам как стоят нещата инак ...

Васи, тези вируси сами се лекуват. Ти само пий течности, преди две години и мен като ме хвана мама ми даваше студен чай от мента - за успокоение на стомахчето и възстановяване на течностите.

# 235
Привет и от мен!
И на мен ми е кофти ден днес Confused,един мангал тъп гъз #Cussing out ми открадна синджира от врата,как ми го дръпна нямах време да реагирам, нещастника мръсен, а тънко синджирче с мъничко кръстче,но пък ми е скъп спомен, така се притесних, още го мисля ,но вече малко уж съм по спокойна Confused
Ох, чакам с нетърпение да си тръгна от работа и да си легна, че се уморих от притеснение Tired

nana5kova ,е докторката направо те е претупала Rolling Eyes , що така се излага, и чак пък такъв проблем за болничните да има.... Успокой се, то верно си е за притеснение, но важното е,че другата седмица ще ви видят обстойно с бебчо.

# 236
 Hug Благодаря ви моичета - то цялата ни скапана държавица е такава. Иначе добре че един мъж в коридора ме видя че ми причернява и ме хвана иначе така щеше да се изпльоскам по едни стълби че направо не ми се мисли. Не може да се държат така с нас. Те вместо да ни помагат да се чувстваме добре те направо ни съсипват. Имам чувството че ниев бебчетата ни сме добре не благодарение на тях а благодаряние на Бог - въпреки тях. Много съм възмутена момичета - ама много  Cry Знам че не си струва да се нервирам, но не мога да се примиря просто ей така с такава простотия.  smile3518 Всичко друго в тази държава може да го подмине човек, ей така да си затвори очите, но когато здравеопазването ни е най-големия ад.... то думи не остават. "Вземи си тия и тия лекарства ама от еди коя си аптека" или " направления сега нямам - мини по-нататък" въобще много дълъг ще ми стане поста ако описвам всичките глупости.
Момичета моля се Бог да пази нас и рожбите ни, защото на друго явно не може да се разчита newsm17

# 237
Здравейте момичета!
Какви са тези неща дето ги приказвате- болничен 20 дена 20 лв, това е толкова незаконно и още повече неморално. Какво и пречи на докторката да ти ги изпише при положение че не тя ще ти плаща през това време!  #Cussing out Що за хора са това? А що се отнася до по- дълъг болничен наистина той се дава от ЛКК, доки може да даде само 7 дни и после да го удължат. В кабинета на моя доктор са 2 и те са си ЛКК така че ми дават Simple Smile без да лежа в болница, иначе наистина съм чувала че за повече дни трябва да полежиш Sad.
За изплащането - НОИ са длъжни да го изплатят 15 дни след подаването на информацията в НАП за начислени заплати- т.е. всичко зависи във вашата фирма кога начисляват заплатите за съответния месец. Пример: ако болничния е за юни, а начисляват заплатите за юни  на 15-20 юли  смятайте + 15 дена от НОИ може и август да стане Sad Най-добре си вземете пик код и си проверявайте в сайта за да ен си блъскате главите:)
Айде спирам че ще се класирам и аз за мара подробната Simple Smile  Hug

# 238
  • Пловдив Белащица
Ами аз от личния имам едно листче със съвети, какво да се прави при такива летни вируси. Ако нещо не се оправя до утре следобед, че тогава е на работа той, ще ида да видим, какво ще каже. Но от него знам Смекта, Хидрасек, чай от Шипка, Каркаде, Жълт кантарион, много течности, солети, сухари със сирене, варени картофи, варен ориз, обикновени бисквити. Нещо такова беше, че листа съм го забутала някъде. Та дори да бях отишла днес сутринта, това щеше да ми каже. Иначе от снощното повръщане и от обедното ходене на тоалетна, повече не съм посещавала. Но ми е гадно де. И ми е отпаднало, хубаво че малката е на ясла, та си отспах днес, че снощи хич не можах.

# 239
 :) Здравейте и от мен Simple Smile
Тук на работа е голяма лудница и познайте кои я създава този който управлява  Laughing Laughing Laughing Бе тая женица ме кара да върша няколко неща едновременно и ми вика че съм нямала работа ...
Влиза от вратата и пита ... "Ти какво правиш?!? " Shocked #Crazy ... "Играя си, отговарям и с Компютъра" ....
Можете ли да си представите ... Имам работа за целия китайски народ и още толкава, колежката ми излезе вече споменах по рано в отпуска, момчетата ми се запиляха някъде и аз сама се занимавам с целия офис, а тя ме пита КАКВО ПРАВЯ  newsm78 newsm78 newsm78 ... Аз ли нещо откачам или тя се чуди как да се заяде че да не плати пари не само на мен ами и на останалите във фирмата ...
Сега ще обучавам персонала ... (понеже нямат работа да работят с Ексел и Уърд) -  Аз да не съм учителка  Mr. Green Mr. Green
Ама нейсе ... чакам да стане 6 часа и да си ходя макар че днес имаме ОПЕРАТИВКА ... ще си говорим неща който си говорим всеки ден по три часа и нищо става ...
Още повече че едно се говори друго се върши, а пари НЕМА ... Twisted Evil Twisted Evil
Twisted Evil
Сори и аз почнах негативно днес ама ми се ще да съм си вкъщи и да съм си в легълцето и да си почивам ... ама не става за съжаление ...

Много добра тема сте захванали за НОИ и болничните ... Понеже аз не съм излизала доста отдавна сигурно има 5 год се чудех как се процедира с плащания ...макар че имаше в предишна фирма проблем с едно момченце и покрай него горе долу съм схванала системата ...

Добре си беше преди време ... Носиш си болничния във фирмата и ти го изплащат от там Въобще не чакаш на държавна институция да се накани да ти преведе парите ... Макар че и работодателя ако е някой смотаняк може да ти задържи болничните и всичко да приключи до там ... няма болничен в НОИ няма пари .... Върви ги търси после ... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Хехех по повод снимките във Фейса ... Много сте сладки момичета ... Не знам защо но бебчетата така са ни разхубавили че и аз на тази възраст изглеждам с  5-10 год по млада  Joy Joy Joy
Майтапа на страна ...

УПС стига съм писала че и аз ще влезна в категорията на Леля Ви Мара Подробната  hahaha hahaha hahaha hahaha Wink Wink Wink

Хайде до по късно от мен че имам да правя едни плащания и трябва да приключвам

Общи условия

Активация на акаунт