Прощъпулник- Кога се прави?

• 24 053
  • 23
  •   1
Отговори
Ние вече правим по три крачки самостоятелно, но повече не съм я засичала. Време ли е да правя прощъпулник или да изчакам? Кое е по добре?
Изчетох каквото имаше във форума, но отговор на моя въпрос не намерих!

Последна редакция: чт, 16 юли 2009, 22:00 от ябълка

# 1
  • БУРГАС
Аз знам,че когато детето се пусне само и направи няколко крачки,вече може да се прави прощъпулник.Уж,че след това по-бързо прохождали.Честито и по-малко да се спъва в живота!  bouquet

# 2
  • София, Дървеница
Изчакай поне една седмица, за да прави малко повече крачки...

# 3
Като се пусне детето само и направи няколко по-стабилни крачки.

# 4
Да, но въпроса ми е, трите крачки да се считат ли за достатъчни или не?

# 5
Прощъпулник направихме след
като проходи по-стабилно.

# 6
Да, но въпроса ми е, трите крачки да се считат ли за достатъчни или не?
Ами да  ,щом се пуска сам /а  достатъчни са.

# 7
Да може да стигне до масичката Laughing Според мен щом проходи(3-5-7)крачки няма значение,може да се прави вече.

# 8
Ми то освен масичката да я сложа по-наблизо и да не спъвам ходенето. newsm78

# 9
Аз исках да изчакам да тръгне по- стабилно и тогава да направим прощъпулник,т.к се притеснявах да не пропълзи до предметите вместо да ходи, но свекървами беше много настоятелна(даже прекалено) и понеже по стечение на обстоятелствата бяхме в тях на гости не ми остави голям избор..В крайна смвтка 2 метра си ги мина ходом детето,хареса си учебник и сега вече месец след това вече се засилва да бяга  Grinning Да са и честити крачетата и не се задълбочавай толкова.

# 10
Според моята баба  Wink, прощъпалник се прави след като детето е проходило горе долу стабилно. Целта на обреда е детето да спре да пада. За това понякога се прави и на възрастни, които често падат Simple Smile.
Аз я послушах и на двете деца го направихме около месец след като се пуснаха и вече ходеха сами.

# 11
Ми то освен масичката да я сложа по-наблизо и да не спъвам ходенето. newsm78
Моят син като проходи,не съм броила крачки.Просто видях,че ходи и направихме прощапулника.
Ако искаш, изчакай още съвсем мъничко да се впусне още по безстрашно.
Алекс хвана отверка и сега познай Laughing само до кутията с инструменти стои на баща си Crazy

# 12
  • София
Според моята баба  Wink, прощъпалник се прави след като детето е проходило горе долу стабилно. Целта на обреда е детето да спре да пада. За това понякога се прави и на възрастни, които често падат Simple Smile.
Аз я послушах и на двете деца го направихме около месец след като се пуснаха и вече ходеха сами.

И аз така знам, така и направих.

# 13
Определено изчакай още малко за да стигне само до предметите Peace
Няма да забравя нашия прощъпулник, усещането е като голяма победа, несравнимо е.  bouquet  bouquet

# 14
  • София
Важното е да стигне с ходене, без падания, без пълзене, без подпиране по дивани и маси до предметите, ако ще и на метър да са. Ама ако не стане от раз, повторение - няма страшно.

За каката изчаках да ходи стабилно, но тя просто отказа да ходи след питката, към предметите...искаше да си ходи на друго място и никой не можа да я принуди.

Дребният пърият път реши че ще пълзи след питката, затова след няколко седмици повторихме пак. Вторият път, всичко си мина както трябва.

Общи условия

Активация на акаунт