Юли 2009 - Тема 68

• 13 901
  • 295
  •   1
Отговори
# 90
Честито на inedica!!Стеф, добре дошла! При мен кърмата слезе чак на петия ден след операцията, преди това имаше само коластра. Една от акушерките също беше дала повече мляко на детето, дори тройна доза, и моята позната акушерка като дойде на работа се ядоса много - вика как така - ще видиш зор като се прибереш. Това им е номер, за да са спокойни бебетата и да си спят нощната смяна  #Cussing out
Много съжалявам за операцията и ти пожелавам бързо възстановяване.

Момичета, aila, не знам дали не е рано да се радвам, но бебка започна да прекарва малко по-малко на гърдите и се научи, че това не е хотел за спане. Тази сутрин се поразбуди към 3, но пак си заспа. След това в 6 яде около 40 мин. легнала при мен без да каже гък, даже таткото не разбрал кога сме яли и заспа с 5 минутна помощ на залъгалката, която гледам да ползвам в много краен случай и не разваля да чукна на дърво захапката на цицата. Благодарение на това и аз се наспах, та станахме за храненето в 9.

Имам въпрос относно избора на педиатър. Уж избрахме една, но никак не съм доволна, много е груба и не ми харесва нито като човек, нито като нищо, обадих й се вчера заради петната по езичето и игличките, тя нищо не ми обясни, само ми се скара, че не се цедя и не додавам с биберон или лъжица. Засега й е дадено само копието от епикризата на детето. Почуствах се като без лекар. Въпросът ми е мога ли да я сменя при условие, че още акта за раждане не й е даден - не е излезнал. Днес отидох при друга, но тя пък е на море и ще се прибере във вторник, когато сме и на консултация при тази сегашната, та вторник ще имам голямо търчане.

# 91
  • София
Eмили, петната по езичето сигурно за гъби. И ние ги имаме, и педито й изписа Фунгостатин.  Peace А за смяната не знам newsm78, имаш ли вече акта за раждане. Ако не, може да не е записана и да може да се смени, но по-добре питай някой друг педиатър, при който искаш да отидеш

# 92
Деянова бебето като заспива на цица,как се кърмите newsm78 че ние имаме същия проблем, от сън не може да се нахраним ooooh!

# 93
  • Варна
НАЩА МОМА Ivinnka  Е РОДИЛА!!! цитирам смс-а: Имаме дъщеря - Ваяна 3350, 52 см

Tada

# 94
Сега успях да се освободя от малчото и сядам да попрочета туй онуй Simple Smile

Аила, още веднъж ти благодаря за успокоението. Дано наистина е достатъчно. Hug

Гале и моят е същия. Върти се в леглото, държи си главата за няколко секунди бая стабилно и най-удивителното, което едвали някой би ми повярвал, но аз си се разчувствах от умиление, но той съзнателно се усмихваше вчера.
Попринцип много обича да го пипат по главичката, личицето, да го галят. След като го нахраних го гушках и целувах по челцето. Първият път се усмихна широко и си казвам, че е някаква несъзнателна реакция и пак го целувам, а той отново до ушите усмихнат. Не знам колко съзнателно е било, но така ми се преобърна коремът, а очите ми се напълниха със сълзи. За първи път усетих някакъв контакт с детето ми, в който сякаш ме разбира, приятно му е и ми го показва...  Heart Eyes Blush

Стеф, помниш, че и аз се оплаквах от кошмарна нощ у нас  Peace Според мен е от новата обстановка, вие сте притеснени, той се адаптира. Дано хубаво ти слезне кърмата и успеете да се храните само с нея. Успокой се и давай смело ! Това е твоето дете и има нужда именно от теб , любовта ти и грижата ти, без значение ти за колко умела се смяташ и колко се притесняваш  Hug
За усещането от операцията - колкото повече се движиш, толкова по-добре ще се чувстваш. Не се залежавай, а стискай зъби и се разхождай повече. Болката, колкото и невероятно ще отшуми и после няма да усещаш нищо.

Деянова, след като имаш кърма защо даваш и АМ ? На мен в момента, в който ми слезна кърмата в болницата спряха окончателно АМ и колкото имах толкова давах.

Емили и ние имахме гъбички в устата. Дадоха ми Дактарин преорален гел. Слагаш малко от гелчето върху марля и с пръст почистваш езичето и небцето на бебока. Ние за 2-3 се оправихме. Аз очаквах малкия много да реве и да не ми дава да му почиствам устата,, но се оказа,че му е много интересно и с удоволствие ми позволяваше да бъркам и почесвам. Сега се сещам, че твоята бебка може да седи по толкова време на гърдата заради гъбите. Сърбят ги доста и по този начин се чешат и успокояват.
По-добре да си смениш педиатърката ако имаш възможност  Peace

Малкият от сутринта не е акал и е толкова нервен  Confused Опитах се да поспя с него на спалнята, но кривотията не позволи да се унесе. Дадох му час и половина по-рано от очакваното да суче, изпапка 30гр. и заспа. Пу- пу дано не се разбуди, че ми е много кофти така да нервничи и да не мога да помогна  Tired
Забравих да го похваля, че след консултацията излезнахме хапнахме навън, малко на кафе и се прибирахме. Мишката спеше през цялото време и върпеки шумотевицата не гъкна.
От излизането не се почувствах по-добре, особено като си мервах телосложението във всички възможни витрини и огледала. Така ме дразни това малко шкембенце дето ми седи отпред. Като някаква дебеланка набила 5 пасти и 3 еклера съм  ooooh!

По този повод (азще питам и док де), но от кога мога да почна с тренировките след секциото ? ......а със секса ?  Blush

После ако остане време пак ще намина, че сега прекалих ...  Crazy

# 95
Ето ме и мен!
Честити бебче Огнян на мама Inedica!Да расте здрав,умен и послушен!

Стеф, добре дошла! HugЩе се справиш ще видиш!Като мине малко време и ще видиш как се нареждат нещата и че все едно цял живот си го правила!Ще се научиш да реазпознаваш и всички сигнали на бебчо!Само по-спокойно!
Мариана добре дошла!  bouquetКато се родите може да бутаме заедно количките!
Драга и Дарка наистина се губят нещо днес!Може и да ни изненадат!
Емили,това може да е така наречената млечница!Често се среща при кърмените бебета!Не е нещо опасно и се лекува с дактарин орал гел!Но това само педи може да ти каже!
Успех на чакащите среща с техните мъничета!

# 96
НАЩА МОМА Ivinnka  Е РОДИЛА!!! цитирам смс-а: Имаме дъщеря - Ваяна 3350, 52 см

Tada
Айде, да са живи и здрави   bouquet   bouquet   bouquet
От варненската дружинка малко останахме Thinking

# 97
Деянова бебето като заспива на цица,как се кърмите newsm78 че ние имаме същия проблем, от сън не може да се нахраним ooooh!
Ми побутваме се,щипкаме се и така!  Hug

Мамбина,хубав въпрос-Щото ми е бил толкова акъла!Но 24 часа го пробвах в болницата без да му давам АМ,лелеее...няма да ти кажа какво чудо стана.В 2 часа през нощта ходих да му търся мляко.Цялото родилно огласихме с рев.
На всяко хранене суче 1во от мене и после предлагам АМ.Ако иска пие,а ако не иска не го насилвам.Днес не е пил грам,а през нощта не му додавам и почна да ми идва надеждата,че ми се е увеличила кърмата. Амин!Дай боже,че хич не ми се занимава с тия гадни фризолаци!

# 98
Честити бебчета нека носят много радост и щастие 

# 99
Момичета, аз бях прочела, че може да е това, точно затова й се обадих, очаквах да дойде и да погледне или да ми каже аз да отида. А тя ми каза, че не е страшно  Shocked За мен лекар, който дава консултация по телефона без да е погледнал за какво става въпрос, не е сериозен. Мислите ли, че можем да изкараме така до вторник или да ходя на частно? Да не се задълбочи прекалено проблема, понеже тя ги пренася и на зърната доколкото знам... Моля мамите с опит да ме посъветват. Петната ги забелязах вчера или онзи ден.

# 100
Благодаря на всички за поздравите  Hug

Честито на всички нови мами   bouquet Да са ви живи и здрави бебоците и много да ви радват

Ние днес ходихме на пробно кърмене и се консултирахме с педиатър. Не сме наддали много, но увеличаваме постепенно количеството кърма. Дано до края на месеца сме в нормата - роди се 3 кг, изписаха ни 2,780 кг, а сега сме 2,860 кг (бебка е на 11 дни). Докторката е положително настроена, което ме поуспокои.

Тъй като сега не сме в София, но тези дни се прибираме там, остава ми да намеря и добър педиатър в кв. Надежда и да я запишем. Още се колебая при кой да я запиша. Нещо не успявам да намеря темата на надежденските майки. Може ли някой да ми помогне в нчинанието?  Embarassed

# 101
  • Варна
за схващането при кърмене - защо не пробвате легнали  newsm78 на мен ми е най-удобно така Peace и аз си почивам и Кало си хапва Whistling

# 102
Ivinnka честита дъщеря мила много хубаво име Ваяна да ви е жива и здрава  newsm51

наистена малко мами останахме от варненската дружина

# 103
  • София
Emily_ , и на мен ми прилича на млечница това , което описваш, племеницата имаше и се оправи без нищо, даваха й само малко вода накрая на кърменето.
А за педиатърката , вероятно не е добра, но дори като попаднеш на добра такава, тя няма да може да идва всеки път когато й се обадиш  или ти да водиш бебето за всеки въпрос при нея.Аз имах всеки ден поне по едно питане, което ми се струваше , че е много важно, съвсем нормално е това, защото се притесняваме за рожбичките си.И все си задаваме хиляди въпроси и се ровим и тук и там.Но  докторката има поне 20 бебета и за нея това е много обикновен въпрос.Не знам дали успях да се обясня.Просто едва ли има педиатър дето ще може да идва за всеки наш въпрос, по-важно е да не си изключва телефона, за да може да се консултираш по всяко време.Всичко това ти го пиша на база на досегашния ми опит с нашата педиатърка, важното е да е добър диагностик, мисля че това е най-важното, и няма нищо по-хубаво да е един доктор , а не да се сменя всяка година.

По повод диагностицирането - аз преди седмица писах - нашата педка беше отпуска, детето се изрина и я изкараха със скарлатина - цели две докторки, аз си усещах , че не  е това , и само безсмислено си натъпках детето с антибиотик.И съм сигурна , че ако си беше нашата, понеже познава детето щеше да постави правилната диагноза.

# 104
Честито бебче на Ивинка!

Мамбинка за съжаление не мога да ти отговоря, но и аз като теб с нетърпение очаквам да ми минат гадните лохии и да се възползвам!За упражненията аз се започнах от вчера!Мисля че след секцио, може след два месеца,но не съм сигурна!Мамите дето знаят да кажат!
Емили,не е толкова страшно така че не се притеснявай!Ние също имахме и с педи се чухме по телефона да ми потвърди само дали да давам Дактарин.Но при нас е друго,тъй като си имам батко и от него разпознавам млечницата!
Я да питам - някой знае ли колко време може да стои(не в хладилник) и да е годна за ползване изцедената кърма?

Общи условия

Активация на акаунт