Пъзели 10

• 46 247
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
Касторланд са страхотни
Аз съм за за големия пъзел
ако се смесят няма нареждане Laughing
за 10 години
хахах

# 331
  • UK
Ама това пак не отговаря на въпроса ми... Как е разделен на 11 части и те самите свързани ли са една с друга или просто се поставят една до друга? Аз мисля че са свързани, но бих искала да съм сигурна...

# 332
  • София
свързани са, на една от снимките се виждат ушичките за съединяване, много ми хареса и ако намеря достатъчно място за редене може и да си го взема

# 333
  • UK
Ама нали са 11 части, тези са си ги разделили сами доколкото разбирам, за да се събира на масата. Ама трябва да са свързани.

Някой ден ще си го взема, със сигурност. Само парите са проблема.

# 334
# 335
  • UK
Трябва да им дам Нор-какъв-там -щайн-беше замъка дето седи от години в кутията от Монополи. Simple Smile

# 336
Хахахахах
Бог обичал лудите  - щото ги правил по много
Много ми е интересно в нас ли ще дойдат да редят или като е готов ще те извикат да си го видиш и ще го развалят
как ли ще пренесат нареден 5000?
ОООО!!!
за тия пари и самолет ще хванат
е се бях виждал находчиви хора,ама това направо е за десятката

# 337
  • UK
Не мога да разбера какъв е проблема с пренасянето на пъзела, другото как да е, всякакви услуги има, и хора за всичко, ама пренасянето точно е най най най малкия проблем. Simple Smile

# 338
  • София
МГМ - не всички подреждат пъзелите като нас,в кутията ,подреден Mr. Green
Между другото,когато частите имат доста луфт помежду си, понякога и това подреждане се разпада при вадене.
От както се сдобих с килимче за подреждане,не съм си харесала пъзел Sad

# 339
  • UK
Ако са много хлабави, слагай парчета средно твърд картон между тях, иначе също е добре да има, но може и без, но при хлабавите ако има, нямаш никакъв проблем. Simple Smile Може и листи от блокче. Simple Smile

# 340
  • София
Ако са много хлабави, слагай парчета средно твърд картон между тях, иначе също е добре да има, но може и без, но при хлабавите ако има, нямаш никакъв проблем. Simple Smile Може и листи от блокче. Simple Smile
За момента метода ми е да ги огъвам краищата нагоре(така че да се получи дъга),но в най-тежките случай слагам и листчета.Може и с картон да опитам  Peace

# 341
  • UK
Най лесно става така: разделяш пъзела върху плоскостта на която е реден на части, възможно най големи за да влязат в кутията. Оставяш ги на плоскостта и нарязваш парчета картон колкото са частите така че да влизат в кутията свободно, а не да се огъват, но и така че да можеш да ги повдигнеш, да не е съвсем плътно. Може да оставиш нещо като отделна сгъната лента за по лесно вадене или нещо такова, но не е задължително. Взимаш парче хартия, слагаш го под ръба на плоскостта, като се подава само на няколко сантиметра, качваш на него първия ред на парчето пъзел и дърпаш, за да остане парчето на картона, внимаваш да не го изпуснеш, ако картона ти не е твърд. И хоп, в кутията. Ако няма да оставяш парчета между отделните пластове, просто издърпваш картона. Иначе - повтаряш упражнението с всекиотделен пласт пъзел и става като баница. Хартия-пъзел-хартия-пъзел. Ако ще се пренася пъзела, взимаш един кашон и изрязваш парче - едната му страна да е колкото дължината на кутията, другата да е доста повече от широчината. Внимателно прегъваш, така че парчето да легне добре в кутията, а от двете страни да стърчи, а след това прегъваш и тези две страни веднъж навътре, после пак навътре след, примерно пет сантиметра, и после още веднъж, да се получат нещо като две квадратни тунелчета до ръба на кутията. След това затваряш, така че капака да притисне цялата конструкция и после можеш вече да закрепиш и капака някак - примерно увиваш в домакинско фолио или нещо такова. Другия вариант за пренасяне е да изрежеш две парчета твърд картон (от кашон) и достатъчен брой такива от мек за между парчетата, слагаш твърд картон, пъзел, мек, пъзел, мек, пъзел и тн, най отгоре твърдия, и пак с домакинско фолио отгоре, а после може и с тиксо за допълнително стягане, и то става като тухла. Simple Smile Няма мърдане вътре. Simple Smile Единствено това трябва да е малко по малко като размер от кутията, за да може да се прибере вътре. Така просто няма шанс да се размърдат парчетата, ако ще футбол да играеш с кутията. Simple Smile Изпитани са и двата метода, когато си взех пъзелите от Варна в София. Simple Smile

# 342
  • Den Haag
Чета ви с удоволствие и ми стана много интересно за прибирането на наредения пъзел на части, може ли някой пожелание да даде снимков материал на прибирането  Grinning
Ще взема и аз така да ги прибирам, досега като ги наредя и все ги развалях обратно на парченца и бам в кутията, ще почна и аз така да си ги прибирам  Peace.

# 343
  • UK
Мога, ама евентуално малко по късно, става ли? Simple Smile

# 344
  • Den Haag
Мога, ама евентуално малко по късно, става ли? Simple Smile
Става, ще чакам  Peace

Общи условия

Активация на акаунт