Февруарчетата знаем всички, през Август махат със крачета и ръчички!!! (6)

• 11 653
  • 293
  •   1
Отговори
# 135
Moeto kravno ot tri dni e 75/55. Edvam se vlacha ...

# 136
ужас,моето кръвно значи си е направо добре

# 137
Момичета,аз за БХС и ФМ го питах моя лекар,той каза че ще ми каже кога се правят като му дойде времето,но аз останах с впечатление че не са толкова задължителни,и дори и да не ме прати на такива,не мисля да се притеснявам,и без това резултатите не са верни,а пък и  само да се шашкам...  .А иначе вече почти не ми се гади,но не мога да ям пилешко,а преди само такова ми дай,сега налитам на свинско,ако може и да е печено на сач с картофено пюре... newsm22.Стар,честит ти рожденник,да ти е жив и здрав и дълъг и щастлив семеен живот,мерси за почерпката newsm59 Gift Tada

# 138
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Star , честит ти рожденик  smile3501  bdbalonismile3501  .
Направете си хубав купон      bigdance2 . И догодина да празнувате с най-хубавото бебе  smile3522 .

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 15:28 от la vida loca

# 139
Здравейте милички!
Star честит ти рожденник,да ти е жив и здрав,много да те обича и да бъде най-грижовния и щастлив тати на света!
 nbirthday
Моето кръвно и то е едно никакво!
Момичета знаете ли дали ако доктора който ми води ЖК ми откаже болнични,мога да си взема от друг?

# 140
Здравейте, и моето кръвно е доста ниско, даже в неделя едва станах от леглото. Това, което на мен ми помогна е един шоколад, едно късо кафе и после пих кока кола (на малки глътки, не повече от 50-тина гр.). Хубаво е виваги да си носим по нещо сладко в чантата.

Момичета знаете ли дали ако доктора който ми води ЖК ми откаже болнични,мога да си взема от друг?

Можеш, от джи-пито, но ще е за общо заболяване и то за 7 дни. Май и се отразяваше на паричките, които ще получаваш през първата година за отглеждане на дете.

# 141
И от мен здравейте,
честито на всички празнуващи. И аз нещо се позагубвам от време на време, ама много работа. В работата не само, че знаят за бременността ми, ами даже и ги юркам да ми вземат някакъв стажант, че ако нещо се наложи по-рано да изляза болнични да е готов да поеме работата ми. Добре е като идея. Като цяло срещам много разбиране.
Иначе моето кръвно по принцип е малко високо, та сега ми е в норма, че даже малко по-ниско, ама е добре. Знам иначе, че е нормално да е по-ниско.
Някой питаше дали се ориентираме за раждането от сега - аз вече почти съм решила - като първия път мисля да раждам в Майчин дом. Преди ме изражда д-р Хранов. Всичко мина добре. Не е супер известен доктор и "светило", но е много разбран и има много добро отношение. А и в тая болница вече знам горе-долу кое къде е, каква е процедурата и т.н. Иначе няма да се следя там, ще ида направо за раждането. А и цената там има значение разбира се.......
Това е от мен засега, в четвъртък съм на фетална във Фемина при някоя Славкова, дано всичко е наред.

# 142
Здравейте! Аз малко попропуснах да ви изчета, виждам, че доста сте напреднали. Досега бях в болница заради повръщането. Поналяха ми малко течности и за 5 дни ме пуснаха да си ходя. Все още ми е доста отпаднало.

# 143
Lemonny а от гинеколог дали не може?
Нещо ми става на линийката,сложих си друга тя пък не се отваря!

# 144
  • Бургас
star, честит ти рожденик! Здраве, любов и разбирателство у дома!

la vida loca, благодаря ти за синтезираната информация за БХС и ФМ!   bouquet
А, по принцип, кое се прави по-рано - БХС или ранната ФМ?

Venivet, това за препращането на изследването (БХС) от Бургас във Варна не е лоша идея. Едно разкарване по-малко! Но, за ФМ определено считам, че в Бургас няма добър специалист. В Здравния подфорум, в темата за гинеколозите може да се прочете много за "ФМ" (нарочно поставям в кавички), която прави Калчева.
За Варна, доста прочетох за доц. Балев. Има и добри мнения за Максим Яков от Майчин дом.

Ммм, да питам още нещо... Остана ли някой като мен, който още не си е направил изследванията - кръв, урина и т.н.?

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 16:17 от Мимита

# 145
  • София

и мен ме вълнуват много болничните, Джи Пито ми каза, че може да ми даде само 7 дни, което не ме устройва, а докторката която ще ми води ЖК можела да ми даде по-продължителен, но ще разбера чак на 10.08, защото до тогава тя е отпуск. Аз искам да си взема до края на бременността, без прекъсване, защото ако се прекъсне ще се отрази после на майчинските, няма логика, но е така, консултирах се с двама счетоводители.

# 146
Sunny 9 и аз съм така,иска ми се да поработя още малко и след това като изляза болнични да не се връщам.

# 147

Най-добре е да е от гинеколога. той може да даде продължителен болничен. Моя приятелка роди преди година и половина. Като влезна в третия месец реши, че не и се ходи на работа. Споделила с гинеколога си и той и дал един тримесечен болничен, като свършил и написал още един и след това 45-дневния за раждането.

Не съм много сигурна за процедурата, но мисля че е такава. Първо 7-дневен от гинеколога, след това продължителен от ЛКК (това е комисия от двамата гинеколози в поликлиниката или медицинския център, в който ви надлюдават и е по-скоро проформо комисия). Те просто се подписват на болничния и това е.

Трябва да си сметнете добре дните, защото не може да има повече от 180 дни (което е приблизително 6 месеца) болничен за едно и също заболяване.

Това, което мога да ви посъветвам е да си поговорите добре с вашия доктор и да му обясните съображенията, поради които не искате да ходите на работа.

П.С. не е задължително болничния да за 6 месеца, просто трябва да не е с прекъсване на дните в отпуск.
Например: 7-дневен с начало 21.07.2009 год., на който пише да се яви на работа на 27.07.2009 год. Следващия болничен да е с начало (не дата на издаване, а начало на болестта) 27.07.2009 год., да се яви на дата 26.08.2009 год.

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 16:40 от lemonny

# 148
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Мамита доколкото съм запозната се прави първо БХС и след това ФМ. Просто лекарите предпочитат този порядък Simple Smile Аз си записах днес час за ранна ФМ при д-р Славкова (17.08), но преди това на БХС - трябвало да се направи ехограф най-много 3 дни преди да вземат кръв за самото изследване...........(аз съм записала час за ехограф на 12.08 и на 13.08 трябва да съм в Мед. Академия за вземане на кръв). Но........смятам да сменя наблюдаващия гинеколог и първо ще проуча мнението на новия за БХС (специално).....ФМ съм решила твърдо да направя две: едната в 13 г.с. и втората към 18-20 г.с., но....не съм убедена, че искам да правя БХС.....поради тази причина смятам да сменя гинеколога.....не знам кой и какви договорки си има, ама.........като го слушам......според него по два пъти на месец трябва да съм на преглед, да направя всички типове изследвания (без да има належаща нужда...), да давам кръв и урина всеки месец.........абе.......така ли са всички лекари, които работят в частни кабинети? А не съм с проблеми.......Иска ми се (и май успях) да намеря по-спокоен лекар, които да не е толкова припрян и комерсиален. Както казах решила съм да направя две ФМ, но......противоречиви са информациите за ползата от БХС...имам нужда и от друго мнение...

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 16:40 от la vida loca

# 149
Аз пък честно казано не виждам толкова връзката между ФМ и БХС. Според мен и двете е добре да се направят, но всеки има право на избор. Само където ако е лош резултата след БХС може да си пред избор дали да правиш амниоцентеза. Според мен тук вече трябва да се замисляме повече с оглед на риска. Иначе скрининга сам по себе си може да ни успокои най-малкото, поне не вреди.
Моята лекарка ще ми пуска изследванията другата седмица. Между другото това е доста честа практика да се престарават с изследванията в частните кабинети. Нали всичко е за пари. Това обаче говори лошо за доктора. Аз лично не бих се доверила на такъв човек.
Аз си следя бременността при д-р Дафинка Власова в МЦ Св. Пантелеймон, на 5-те кюшета. Много е добра, изключително некомерсиална (предната бременност пак следях при нея) и човечна. Но какъвто и да е док важното е с нас всичко да е ок.

Общи условия

Активация на акаунт