СЕПТЕМВРИ-09'32

• 11 576
  • 287
  •   1
Отговори
# 180
Розалина, честито бебче и по . бързо да наддава за да се приберете в къщи.

Ние пък днес най - накрая купихме латекс и утре живи и здрави започваме с ремонта и подготовката за новото човече. Аз ще бъда екстрадирана в друга стая докато мъж ми боядисва, защото не мога да понасям миризмата на бои, а и да не се претоварвам.
Пазете се момичета, много жеги, работа и преумора не е на добре. Почивайте повече.

Име и аз съм подготвила, но и аз съм суеверна, освен в това отношение и за покупките за бебето. Нищо не съм купила и няма и да купя...Миналия път синът ми като се роди бабите бяха напазарували всичко - от шишетата до креватчето. Аз само се прибрах от болницата и започна отглеждането. Сега ще постъпя по същия начин, а и като се замисля - това си е голямо облекчение някой друг да го направи вместо теб. Ако приемате съвети - възползвайте се от предлаганата ви помощ, първо е кеф за тези които помагат и второ вие се облекчавате много.

Лека и приятна вечер на всички...

# 181
Здравейте мами!
Една седмица бях без нет и не можех да ви чета и сега разбирам, че още едно бебче се е родило - Розалина, да ви е жива и здрава малката Борислава! Радвам се и на хубавите новини за Манос.
Аз се опитах да изчета поне част от нещата, които сте изписали за тази една седмица ама не успях на 100 %.
Някой питаше за сутиени и нощници за кърмачки - във фоайето на Майчин дом има едно малко магазинче, където предлагат качествени /не луксозни/ памучни модели на много приемливи цени. Аз нося памучен сутиен за кърмачки, купен от там вече пети месец. Е, истината е че циците ми не са особено сексапилни, опаковани в него, но пък е страшно удобен.
Клеопатра и Чопър, аз също съм решила да раждам в Токуда. Сега на 30 юли съм на преглед там и съм решила да разпитам за това, което трябва да си приготвя в чантата. Ако разберете нещо конкретно, пишете ми моля ви на лични. Аз ходих на отворени врати там още през май месец и да са казали тогава нещо съм го забравила.

# 182
  • around the world
Розалина, честита ти рожба   bouquet
Бъдете здрави Simple Smile
....
И ние сме готови с всичко. Чак не ми се вярва. Остава да изпера, пренаредя стаята и да дочета библиотеката в кърмаческия.

Bueno, kakво имаш в списъка? На мен пък ми се струва, че изпускам нещо малко, но необходимо.
След последното ни влизане в болница силното желанието на бебо миналата седмица да излиза ми се искаше да сме готови с почти всичко.

И така капарирахме вчера: количка, зимен кош и кошче за кола. ( ГЛедам повече да не гледам за колички,че голямо чудене и мисене беше).

Купили сме : сгъваема кошарка, легло, матраче, обиколник за леглото, завивка, 2 торби за спане( по тънка и по-дебела) , 2 хавлии, 3 комплекта чаршафчета, 1 протектор за матрак, повивалник, шишета( около 4 бр), 3 биби, био козметика, бебешки био кърпички, капки за колики, малко дрешки за бебо.

Това което смятам тези дни да поръчам е : ваничка, електрически стерилизатор, електрически нагревател за бутилки, помпа за кърма, памперси, комплект за бебе ( ножичка, пиличка, нокторезачка, помпичка за нос и тн.).

Въпреки че сме почти готови ми се струва, че нещо пропускам  #Crazy newsm78.

# 183
може да ви се стори глупав въпроса, но немога да намеря тази библиотека за кърмене! Опитах с търсачката на сайта ама не ми излезе нищо такова! Ще ми подскажете ли къде да търся? Embarassed

# 184
# 185
  • София
Да се разпиша и аз в темичката,

Честита дъщеричка на Розалина, да ви е жива и здрава и скоро да си я вземете вкъщи. newsm51

Честито на празнуващите днес и на вас много здраве и щастие.  smile3525

Ние сме все още на вилата, от събота извадихме и басейна на децата бях се зарекла тази година да пропуснем ама не устоях, беше ужасно горещо, а и като гледам прогнозата за времето направо ми се изправя косата. Голяма хамалогия е всеки ден чистене на басейна, пълня го с топла вода защото мойте девойки не чакат, още като пусна маркуча и те са вътре голямо забавление им е.
Утре и в сряда ще съм в София на работа   bouquetи се надявам да се видим, чудесно е че успяхме да се организираме Миринда благодаря.   bouquet

Утре съм си заплюла да ходя до магазина на Захи, до Хиполенд и до още един склад на едро дано да успея да приключа с покупките.

# 186
След последното ни влизане в болница силното желанието на бебо миналата седмица да излиза ми се искаше да сме готови с почти всичко.

И така капарирахме вчера: количка, зимен кош и кошче за кола. ( ГЛедам повече да не гледам за колички,че голямо чудене и мисене беше).

Купили сме : сгъваема кошарка, легло, матраче, обиколник за леглото, завивка, 2 торби за спане( по тънка и по-дебела) , 2 хавлии, 3 комплекта чаршафчета, 1 протектор за матрак, повивалник, шишета( около 4 бр), 3 биби, био козметика, бебешки био кърпички, капки за колики, малко дрешки за бебо.

Това което смятам тези дни да поръчам е : ваничка, електрически стерилизатор, електрически нагревател за бутилки, помпа за кърма, памперси, комплект за бебе ( ножичка, пиличка, нокторезачка, помпичка за нос и тн.).

аз съм взела само 1 комплект чаршафи, май ще трябва да допълня с още един по- добели, стерилизатор и нагревател за бутилки са ми извън списъка за сега, а за помпа ще изчакам понеже ни дават от болницата под наем (имам не електрическа).

Това, което имам повече от теб са бархетни (4 бр) и памучни (4 бр) пелени по- големи, 3 бр памучни (малки) и 1 комплект 3 пластови тензухени пелени. 3 бр одеалца по- дебели, 1 чувалче с дълги ръкави (това за спане и подложки).
Подариха ми също раница за памперси и консумативи за бебе на вън (чанта върши същата работа), бейби кериър, възглавница за кърмене (която по- късно се използва и от бебе за седене), също столче за хранане и баунсър (шезлонг?) за бебе.
Все още изчаквам за комплект с обиколник, понеже тук педиатрите не препоръчват такъв да се сложи в по- късна възраст..
Ако трябваше да поръчвам обаче щях да ги взема (столчето за хранене и обиколника) без да ги слагам.
За мен имам някакво мазило за зърната на гърдите и еднократни подплънки за сутиен. Специални сутиени за кърмене не съм купувала, само памучни, които са ми страшно удобни.

# 187
  • София
Вярно някой пита за нощници. На Илиянци /ако мамата е от София/ има нощници памучни със копчета отпред - 10-15 лв. Не са от най-красивите ама ще свършат работа. Иначе сутиени за кърмачки - около 20 лв., памучни, има във Вис Виталис , Хипо ленд, Бейби мола. Незнам това скъпо ли е или не newsm78
Вили като слушам за басейна и твоите дечица ми се иска и аз да съм с тях при макуча Joy
Буено аз за болницата съм подготвила и кърпички на почистване на гърдите за кърмачки на ЧИКО. Няма нужда от изплакване 
Айде лека вечер на всички

# 188
 Embarassed bebe6oci много ти благодаря! Hug

# 189
здравейте на всички мами  Party

rozalina ,честита дъщерика,да ви е жива и здрава,да расте умно и послушно дете за радост на всички вкъщи  newsm51

чифлигарова,аз да ти кажа напоследък имам чувството че съм като стара баба и всеки момент ще се напикая  Embarassed  Laughing то е нормално,защото плода наедрявайки натиска пикучния мехур и е нормално да го усещаш постоянно напрегнат и пълен  Peace /ама си е дискомфортно де/

аз да ви попитам-кафе пиете ли,че на мене все ми мърморят който и да ме види с кафе-въпреки че го пия с мляко,едва ли не ме изкарват безотговрна майка /все едно пуша по две кутии цигари като някой други майки/  Crossing Arms  newsm78

# 190
  • around the world

аз съм взела само 1 комплект чаршафи, май ще трябва да допълня с още един по- добели, стерилизатор и нагревател за бутилки са ми извън списъка за сега, а за помпа ще изчакам понеже ни дават от болницата под наем (имам не електрическа).

Това, което имам повече от теб са бархетни (4 бр) и памучни (4 бр) пелени по- големи, 3 бр памучни (малки) и 1 комплект 3 пластови тензухени пелени. 3 бр одеалца по- дебели, 1 чувалче с дълги ръкави (това за спане и подложки).
Подариха ми също раница за памперси и консумативи за бебе на вън (чанта върши същата работа), бейби кериър, възглавница за кърмене (която по- късно се използва и от бебе за седене), също столче за хранане и баунсър (шезлонг?) за бебе.
Все още изчаквам за комплект с обиколник, понеже тук педиатрите не препоръчват такъв да се сложи в по- късна възраст..
Ако трябваше да поръчвам обаче щях да ги взема (столчето за хранене и обиколника) без да ги слагам.
За мен имам някакво мазило за зърната на гърдите и еднократни подплънки за сутиен. Специални сутиени за кърмене не съм купувала, само памучни, които са ми страшно удобни.

Niki1,
И аз се замислих, че ще ни трябват известен брой памучни пелени  newsm78. Нашата количка си идва с чанта, но вероятно ще поръчам и една по-голяма. Бейби кериър, баунсър и столче за хранене ще ни подарят приятели ( от сега са си заявили, за да си знаем и да не купуваме). Обиколника трябваше да го поръчвам и затова го купих,но  в началото не смятам да го използвам. Остават ми подплънки за сутиен, сутиен за кърмачки и мазила за зърна и кърпички.
Niki1 , силно препоръчвам покупката на поне 2-3 долни чаршафчета,  ако бебенцето се подмокри или протече памперса горното чаршафче винаги можеш да го замениш с одеялце, но долния чаршаф дори и да сложиш пеленка под бебето в повечето случаи има нужда  от  смяна. И ако подобно нещо ти се случи два пъти за 24 часа  или преди да успееш да изпереш и оставате без долно чаршафче.

# 191
Късен привет от мен. Успях да се добера до компа, оставих мъжа ми и комшията да си допиват ракийката и да си говорят по мъжки  Grinning
Направо ви завиждам, че сте толкова подготвени. Ние тепърва ще започваме освежителния ремонт ooooh!
Шами, направо разбирам как се чувстваш. Предтсои ни пребоядисване на баня, нови тапети и латекс... После чистене, подреждане... То всъщност хубавото е че основните неща ги имам от Невена, сега мисля да взема само няколко долни дрешки, нови шишета, памперси и козметика. Абсолютно всичко друго имам. Пък и като се сетя колко дрешки събра Невена от подаръци си мисля, че поне до годинката няма да има нужда да купувам нищо друго, освен памперси. Дори ношница за родилното мисля да не взимам, нали ще раждам на същото място, та си знам, че оттам ни даваха и всеки ден ни носеха нова, за смяна. А, лигнин трябва да си взема, поне за в болницата, после ще си мина на превръзки.
Покахонтас, сетих се одеве да ти кажа за антикомарната ни защита - Байгон. Откакто се е родила Нена го ползваме, изпарител с течност. Тогава докторката ни го препоръча, защото е на билкова основа и не вреди на бебето в стаята. Много сме доволни, наистина действа (това прозвуча малко като реклама  Blush) Слагаме го в контакт точно до балконската врата и не я затваряме, а пердето ни не стига до долу. Кьорав комар не се завърта  Joy То всъщност мъжът ми е най-добрата машинка за мен - и 10 гадинки да има в стаята - всички на него ще налетят. Мен не ме закачат, за сметка на това той става на плюски  hahaha
Иначе коремът и на мен вече ми тежи, жегата е мори тотално, постоянно ми текат струйки по гърба, просто не е истина. Направо искам да освежим стаите, да влизам в деветия месец и да раждам. Дано това не е като кака си, дето се запъна и преносих 10 дни, че тогава сигурно ще умра....
Май това ще е от мен, едвам гледам вече, все едно съм копала цял ден... Отивам да се хоризонтирам с две странички от Шифърът на Леонардо. До утре!

Оп, забравих. Имам предложение за първа страничка. По-точно - две предложения. Първото е да си напишем имената, това с оглед да няма пропуснати имени дни. Второто е, ако нямате нищо против, да добавим и градовете/кварталите, в които живеем. Така ще можем да си организираме и срещи по комшийски - сега и после с бебоците. Който не е съгласен - няма проблеми. Всеки си решава сам за себе си. Аз първа се изтъпанчвам - Марина, София, Надежда-2

# 192
  • Варна
Здравейте пак момичета!

да се отчета за ФМ - бебето е добре, гледа доц.Балев днес сърце, бъбреци и други органи- всичко изглежда ок...Само дето изостава със седмица, но това било нормално за по-възрастни майки( като мен - 35г) Embarassed и да не се плаша...1400 гр. И най -важното - момиченце е все още.. Grinning Майтап да беше сбъркал предния път - и аз и таткото сме накупили само розово- кремави неща, щеше да е много смешно.. Party
Shammi успех с ремонта! Аз вече я свърших тая работа, боядисах си сама балконите, а аз стаите извиках майстор...После чистих една седмица, но това беше Юни и от тогава само почивка:)
Находката, и аз пия кафе, всяка сутрин, с много мляко Simple Smile То иначе не мога да се събудя и ходя замаяна цял ден...Но още в началото  четох, едно кафе или един чай (зелен, черен) на ден е ок...Да не се прекалява, мисля че за всичко се отнася Laughing Аз по тоя повод - ходя на басейн и плаж, и всички ми казват колко е безотговорно и вредно...Но аз обичам да плувам, и като ми е добре...пък щом на тебе ти се пие кафе...Simple Smile
Хайде, много дълго стана...
Лека от мен!

# 193
Пропуснах за кафето да кажа - без него НЕ МОГА! Не съм човек преди сутришното кафе - сърдита съм, всичко ми е криво, гледам лошо и се заяждам (ако въобще проговоря, де)  Joy Понякога си правя и следобед, но по-слабичко. И без това кръвното ми е ниско, не се чувствам недобре от кофеина. Освен това задължително е разредено 1:1:1 с мляко и цигара  Embarassed.

# 194
....Niki1 , силно препоръчвам покупката на поне 2-3 долни чаршафчета, .....

Много благодаря. Ще те послушам. Даже ще гледам да са с различни материи.

Разгледай тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=404952.0
Съзнавам, че всяко бебе е с различни потребности, но можеш да се сетиш за нещо, което си забравила, а искаш да имаш. За мен е първо дете и още не съм сигурна какво точно ще ми трябва и само изслушвам и преценявам (някои майки започват работа по- скоро, други гледат бебето за по- дълъг период от време и мисля, че има разлика в потребностите).
Между другото забравих да пиша по- горе, че имам и кош за памперси. Слагаш памперса, завърташ и така докато не се напълни. Не мирише. Живеем в апартамент и не ми е удобно да изхвърлям коша през час, особено зимата. Кошът за боклук пък ни е в кухнята и няма как.

Общи условия

Активация на акаунт