За тези, които нещо ги вълнува, но не искат тема

• 70 098
  • 781
  •   1
Отговори
# 360
нещо такова върши ли ти работа или

Точно от такова изпадат малките лъжички/първото/. Няма ограничител и в долната част за тях.
Второто ако е Atrix е много грубо.

# 361
  • София
Искам да разбера толкова ли съм луда да не искам корнизите ми да стърчат по 30 см отстрани на прозорците??? С мъжът ми се изпокарахме, но аз искам корнизите да стърчат максимум 10 см!!! Много важно, че плътното перде няма да открие на 100% прозореца - прозорци имам достатъчно и по-скоро пердетата е добре да не "пътуват" насам-натам извън тях... И без друго все ще трябва да са дръпнати, понеже другите сгради са близо...

Какво мислите?

# 362
  • София
Ивонска, въпрос на вкус, ти си си наред, мъжа ти също. На мен например ако корниза не ми е от стена до стена, веднага ще бъде сменен, не обичам корниз само на прозореца.

# 363
  • София
Ивонска, въпрос на вкус, ти си си наред, мъжа ти също. На мен например ако корниза не ми е от стена до стена, веднага ще бъде сменен, не обичам корниз само на прозореца.

От стена до стена в моя случай би означавало да покрия кухнята и климатика със завеси!  Laughing (хол с бокс е) За това искам стриктно в размера на прозорците(+10 см максимално) да се вместят всякаквите пердета!

# 364
  • София
В такъв случай правилното решение го взима жената /поне в нашата къща/.  Laughing

# 365
ivonska, когато стената е голяма, корнизът стои даже много добре , ако  е само на прозореца или съвсем малко встрани - 10 см. , както предлагаш ти. Не знам как е при теб разположението, имаш ли снимка?
Корнизът на тавана ли ще е или точно над прозореца? И това е важно за добър краен резултат.

# 366
  • София
ivonska, когато стената е голяма, корнизът стои даже много добре , ако  е само на прозореца или съвсем малко встрани - 10 см. , както предлагаш ти. Не знам как е при теб разположението, имаш ли снимка?
Корнизът на тавана ли ще е или точно над прозореца? И това е важно за добър краен резултат.

Нямам снимка...
Иначе, корнизите са на тавана, а пердетата ще ги пусна до земята... Прозорците ми са големи (в смисъл - дълги).

# 367
ivonska, наистина зависи от разположението и формата на стаята и прозорците. Аз лично харесвам пердета по цялата стена около прозореца - даже в хола прозорецът ми е ъглов и пердето/корнизът е по едната цяла стена и около 10-15 см. след чупката по другата.
Иначе, съгласна съм с Ника - и ние вкъщи "сондираме" мнения за интериора и накрая избираме вярното решение  Mr. Green /т.е. моето/.

# 368
  • На брега на реката
Пердетата трябва да са минимум 20-30 см встрани от ръба на прозореца, иначе ще "просветват" както казваме.  Peace

# 369
  • София
Пердетата трябва да са минимум 20-30 см встрани от ръба на прозореца, иначе ще "просветват" както казваме.  Peace

Ще просветват, ако се ползват през деня... Колко често би ми се наложило пълно затъмнение, та да пускам по 20-30 см при положение, че на мен лично това не ми допада???

"Трябва" много ме дразни! - въпросът ми е има ли и други, които не се ръководят от "трябва" стандарта!...

# 370

Ще просветват, ако се ползват през деня... Колко често би ми се наложило пълно затъмнение, та да пускам по 20-30 см при положение, че на мен лично това не ми допада???

"Трябва" много ме дразни! - въпросът ми е има ли и други, които не се ръководят от "трябва" стандарта!...

Има, има.
Пак за пердетата, много се дразня в магазин, а и тук във форума, като ми кажат, че трябва да се вземе плат колкото е  корниза умножено по 2.
Ми аз пък мразя надиплени пердета  Crossing Arms

# 371
Имам един въпрос, виждала ли е някоя от вас тази или подобна сглобяема етажерка - http://media.snimka.bg/4071/014397223.jpg
Ходих в Бриколаж и Практикер на Цариградско, в Айко и Como /имаше я навсякъде, но докато се организирам и се е продала/. Никъде я няма, бил спрян вноса, изчерпала се и т.н. Много моля, ако някъде сте я мернали да ми кажете. Попитах и в темата за мебелите от чам, но въпроса ми остана без резултат.

# 372
Здравейте!Скоро ще пребоядисваме кухнята и незнам какъв латекс да избера.Стените са доста замърсени(от детето) и ми се иска да взема някакъв миещ латекс.Можете ли да ми препоръчате някакъв.Преди две години боядисвахме хола с тониран латекс от бриколажа,покри от първия път и се мие,но не си спомням марката.

# 373
Пердетата трябва да са минимум 20-30 см встрани от ръба на прозореца, иначе ще "просветват" както казваме.  Peace

Не споря, просто искам да кажа, че това съвсем не е задължително. Пердетата и завесите могат да стоят красиво, дори и ако са само върху прозореца.
За "просветването" - има завеси, които са толкова плътни, че нищо не просветва зад тях.
А и ти казваш, че твоите прозорци са големи, значи можеш да си позволиш да ги покриеш отстрани със завеси. Направи ги както ти подсказва усета, че ще стои по-добре.

Моите пердета в спалнята, преди бяха от стена до стена и от тавана до пода - стоеше много добре. Скоро си купих нови - тънки и плътни, и  ги направих като сложих корниза точно над перваза на прозореца, т.е. не на тавана. А дължината на корниза направих същата, като дължината на прозореца. А самите пердета ги пуснах дълги да пода. Да ти кажа - получи се по- добре от преди, стаята се "отвори". От друга страна пък, ако реша да направя същото и в хола ми - там няма да стои добре.  
Така че, варианти има.

# 374
  • София
Ох, много благодаря!  Hug

Аз обичайно правя това, което считам за правилно по собствените ми стандарти, но тоя моя мъж чат-пат е убедителен и ме замисля вЕрно ли не съм у ред?!  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт