За тези, които нещо ги вълнува, но не искат тема

• 70 098
  • 781
  •   1
Отговори
# 345
където е най-евтино  Mr. Green

# 346
Но не винаги най - евтиното е качествено Peace
Трябва да обърнеш внимание на дебелината на паркета, това е важно!
У дома в спалнята е от 22 лв/кв, а в хола 18лв/кв.

# 347
А вие ли си го слагахте или е задължително да е майстор?

# 348
От фирмата, от която го взехме предлагаха безплатен монтаж.
Но не е проблем и вие да си го сложите.
Даже моя мъж помага на един комшия и те двамата сложила в целия им апартамент за един ден.

# 349
  • София
Имате ли идея с какво да изчистя петна по незалепваща ютия? С оцет и спирт не стана. Плочата на ютията не е метална, а керамична.
Петната много често ми се случват. Може с Циф, както са ти казали, може с Роли, може дори само с веро, а и самото търкало на гъбичката също помага. Може да пробваш при не съвсем изстинала ютия, така петното ще е по-размекнато.
Да си кажа какъв е резултата - с нищо от изброените не стана, нито с гъба... Накрая се наложи да ползвам шпатулата на стъклокерамичния плот, с нея падна всичко залепнало, обаче пак беше яко жулене. За свое оправдание ще кажа, че досега нищо не ми е залепвало за ютията, но снощи мъжа ми се е опитал да се изглади, наясно сте за какво иде реч...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 350
Здравейте !

Имам един въпрос - ще купувам печка с керамични котлони, та въпроса ми е с вентилатор или без да е печката ?

# 351
За котлоните само мога да кажа - да Не са индукционни, изхвърлих си всичките тенджери  Laughing

# 352
  • София
Здравейте !

Имам един въпрос - ще купувам печка с керамични котлони, та въпроса ми е с вентилатор или без да е печката ?
С вентилатор, разбира се. Разни кексове или изделия от бутер-тесто стават страхотни на вентилатор, както и някои меса.

# 353
Здравейте !

С вентилатор, разбира се. Разни кексове или изделия от бутер-тесто стават страхотни на вентилатор, както и някои меса.

Мдааа. Аз на вентилатор правя кексове и баници, задушавам зеленчуци и т.н. Даже последната екстра вкъщи е тиквички на фурна, които задушавам в тавичка на вентилатор само с вода и после правя разни заливки като за баница  Crazy и чак тогава запичам на "класическа фурна" /последната я ползвам много рядко/.

Аз пък да питам за външната изолация разни неща - предстои ни да правим изолация на целия вход - имате ли представа за колко време приключва един подобен ремонт и как точно се променя температурата в апартамента /при нас апартаментът е с такова разположение, че лятото е прохладно, а зимата топло - дори радиаторите не се налага да усилваме на повече от 2 - т.е. майсторите ме убеждаваха, че изобщо няма да имаме нужда от парно през зимата, а лятото нямало да усетим промяна и ще ни е пак приятно прохладно/. Също така, с изолацията няма ли опасност да се задържа влага в апартамента - в едно от жилищата ни след изолацията се появи мухъл, но се оказа, че за това са "помогнали" съседите от горния етаж /наводнили са ни и не са ни казали/ - там, за съжаление, няма как да сравня разликите преди и след изолацията, защото не го ползваме. Не знам дали обяснявам правилно въпросите си, но нямам никакво понятие от всичко, свързано с ремонти и строителство. Blush

# 354
azaf това лято и ние правихме външна изолазия. Само нашия апартамент. Отне точно 1 ден, на следващия само повториха боядисването.
Разлика се усети веднага: в най - големите горещини беше едно прохладно и приятно в къщи. Сега чакаме да видим как ще е през зимата.
А за мухала, какво да ти кажа незнам. На нас ни се появи миналата зима и сега се надяваме с изолазията да не се появява пак. Така твърди и нашия майстор. Дограма и изолация е идеалния вариант, ще видим обаче какво ще покаже времето Grinning

# 355
Момичета, благодаря за отговорите.
Малко ме притесни това, че с вентилатор е енергиен клас Б, е естествено то е заради вентилатора.

# 356
Ками, благодаря ти  bouquet.
Моето притеснение май е по-скоро за лятото - да не стане леко усойно. Иначе, дограмите са ни добри и с това разположение, което имаме, изобщо не виждахме нужда от изолация, но идеята е да се направи на всички апартаменти и да е еднакво и красиво, а не едни с изолация, други без. Затова и не сме се интересували досега.
За един апартамент щом отива 1 ден, дали за цял вход няма да е доста повече или тогава работи по-голяма бригада  newsm78. Някой има ли опит с изолация на цял вход, като времеви измерения?

Малко ме притесни това, че с вентилатор е енергиен клас Б, е естествено то е заради вентилатора.

Вероятно зависи от самата печка. Нашата е АА, въпреки вентилатора. Peace

# 357
  • София
В близост до нас направиха изолация на два цели входа - по 8 етажа, горе-долу за две седмици бяха приключили, работеха доста хора.
Ние също ще правим изолация само на нашето жилище, предупредиха ни, че именно такава изолация на парче може да направи проблем с мухъл, цялостната като при вас не би трябвало да ви създава мухъл.

Моята също е АА. Потърси. Ако не, той вентилатора не се ползва нон-стоп, за да се отрази на сметката за ток кой знае колко, просто е добре да си я имаш тази функция.

# 358
От доста време си търся стоящ сушилник за вилици и лъжици от инокс, но не намирам удобен, има едни на Atrix май беше, но е направен толкова лошо, че като се пуснат малки лъжички или вилички и изпадат най-отдолу. Бях писала отдавна в отделна тема, но никой не ми помогна. Моля ако някой е виждал някъде, да пише.
Благодаря на всички отзовали се.

# 359
  • Морска приказка
нещо такова върши ли ти работа или

Общи условия

Активация на акаунт