За тези, които нещо ги вълнува, но не искат тема

• 70 100
  • 781
  •   1
Отговори
# 270
Споделям- Руска ще я черпя.(не пиеш повече от мен Mr. Green) Grinning  Много съм доволна от резултата.

# 271
Момичета, искам да попитам как се поддържат тези рошавите килими-дано се сещате за кои питам Blush. Харесах си един мокет и мисля да поискам да ми изрежат и окантоват, че ми трябва едноцветен, но.....ще е за всекидневната, където се и храним. Детето веднъж да мине с филия и айде прахосмукачка Crazy Та ако трябва някаква по-трудоемка поддръжка, май пак ще сме си с мокетеното-поне лесно се почиства Whistling

# 272
  • Boston, MA
Видях по-нагоре, че чипровски килим препоръчвате на автомивка или пералня да се дава, аз нямам тук такива екстри, затова да си питам - как бихте го изпрали вкъщи, на ръка? Мерси предварително!

# 273
  • Countryside
Момичета, искам да попитам как се поддържат тези рошавите килими-дано се сещате за кои питам Blush. Харесах си един мокет и мисля да поискам да ми изрежат и окантоват, че ми трябва едноцветен, но.....ще е за всекидневната, където се и храним. Детето веднъж да мине с филия и айде прахосмукачка Crazy Та ако трябва някаква по-трудоемка поддръжка, май пак ще сме си с мокетеното-поне лесно се почиства Whistling
Аз съм с шаги под кухнеснаката маса, при товя бяло   Mr. Green Чистя го с прахосмукачка, един път седмично милото го тупа. Веднъж пострада тежко от филия с лютеница и го прах в пералнята, едвам го натъпках, като се има предвид, че не е много голям, нещо 2х2.20 или 2х2.40 беше. Ама се изпра де  Mr. Green Та мисълта ми беше, поддържа се няма страшно, но не си взимай много голям, че да можеш да го переш, че с химическото ще ти излезе златен.

# 274
Момичета, имаше преди време една тема специално за трапезни маси и столове, но с търсачката не ми излиза. Дали някой ще може да ми помогне?

Никой ли не се сеща за такава тема?

Искам да си сменя масата и столовете, затова исках пак да надникна в тази тема. Струва ми се там имаше съвети на какво да обърна внимание като избирам. Сглобки, здравина, плотове, кожени седалки, актуални модели - ей такива неща ме интересуват...

Може и да греша, че е имало такава тема  Rolling Eyes.
Ако все пак някой реши да ми даде някакви насоки, ще ми помогне доста какво да избера.

# 275
Момичета, имам два належащи въпроса:  Praynig

1. Някой може ли да каже със сигурност как се броят "точките" в електроинсталацията?  Постоянно срещам различни мнения и разбира се - цени.. Shocked Съвсем се обърках вече.. ooooh!

2. Да ми препоръчате някоя мебелна фабрика или цех, изработващи мебели от дърво - искам да си поръчам маси, столове и холни шкафове по мой "проект" - т.е - снимка

Praynig
  bouquet

# 276
аз искам да питам как да изчистя разлян безцветен лак от чаршафи? с лакочистител без ацетон дали ще стане?

# 277
  • Морска приказка
Момичета, имам два належащи въпроса:  Praynig

1. Някой може ли да каже със сигурност как се броят "точките" в електроинсталацията?  Постоянно срещам различни мнения и разбира се - цени.. Shocked Съвсем се обърках вече.. ooooh!

2. Да ми препоръчате някоя мебелна фабрика или цех, изработващи мебели от дърво - искам да си поръчам маси, столове и холни шкафове по мой "проект" - т.е - снимка

Praynig
  bouquet
Ами да не те излъжа, но у нас мисля, че брояха всяка една кутия  за точка, т.е. всяка разпределителна кутия е точка и от нея всяко разклонение пак си е отделна точка. Ако правилно обяснявам ще рече всеки отделен ключ и контакт и т.н. се смята като точка.

# 278
Да, май по принцип е така..
Въпросът е, че "моите" майстори се опитват да ми излязат с номера, че ключ, контакт и осветително тяло са си отделни точки - т.е 3..
А там, където имам двойни и тройни контакти направо си ги смятат 2 или 3 точки..
И тя сумата става една... #Cussing out #2gunfire

# 279
  • Морска приказка
Да, май по принцип е така..
Въпросът е, че "моите" майстори се опитват да ми излязат с номера, че ключ, контакт и осветително тяло са си отделни точки - т.е 3..
А там, където имам двойни и тройни контакти направо си ги смятат 2 или 3 точки..
И тя сумата става една... #Cussing out #2gunfire
Ами явно не съм го обяснила правилно, но точно така си е както казват майсторите.
Само, че има значение при двойните контакти, дали са две отделни кутии или една. Принципно  се броят кутиите, а не разклонителните контакти. Има двойни контакти , които се монтират на една кутия /малко са по-грознички/ и би трябвало в случая да броят 1 точка....

# 280
[ дали са две отделни кутии или една.

Какво имаш предвид - на кое му викат кутия в този случай? newsm78 #Crazy

Има двойни контакти , които се монтират на една кутия /малко са по-грознички/ и би трябвало в случая да броят 1 точка....

Ако правилно си го представям - това са 2-контакта на 1 общо тяло? или.. newsm78

# 281
  • Морска приказка

Това дали ще е двоен контакт на една кутия или на две, зависи от самия контакт

П.С. Това трябва да го уточните с майсторите, би трябвало вие да си купувате контактите каквито ви пасват на обзавеждането, но повечето нови контакти ги правят всеки с отделна кутия. За това трябва да се предвиди, защото и захранващия кабел  трябва да отговаря на потреблението....Само за сведение само в кухнята имаме 15 точки....

Последна редакция: сб, 22 авг 2009, 21:56 от Danili

# 282
Хм..никой не ме питал какви ще са/какви да са контактите.. newsm78

Как да се ориентирам. - написали са ми 99 точки за апартамент от 65 кв.. #Crazy

Сега видях допълнението..  bouquet

Само да уточня - старата инсталация си я имаше, само допълнихме контактите и попреместих няколко..И сложийа още едно табло с 4 квадрата кабели.. Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 22 авг 2009, 22:08 от magarence

# 283
Брей,че интересна тема .... ooooh!

# 284
  • София
Magarence, нещо много точки ми се виждат Thinking И ние преправяхме инсталацията - някои точки местихме, други - слагахме съвсем нови, кабели за бойлер, инернет, телевизия и прочие... Общо взето опасахме апартамента с тоци отвсякъде:))) Обаче майсторът ми изброи около 50 точки на 100 квадрата. А колко пари ти искат на точка?

Общи условия

Активация на акаунт