Има ли писатели във форума?

• 7 804
  • 163
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Валентина Твоят опит е опит на неуверен в себе си човек. Извинявай, но нима има професия, в която някой да може да си позволи високомерно да стои недооценен, вместо да не спира да опитва? Щом имаш достатъчно въображение да напишеш книга, вероятно имаш и достатъчно въображение, за да измислиш начин да издадеш книга. Още повече, в ерата на интернет да се мрънка, че няма кой да те издаде и не те ценят, защото няма как да стигнеш до публиката е несъстоятелно. направи си сайт за 100 лв или дори вземи някой безплатен домейн и си публикувай творението там. Щом стигне до публиката и тя прояви интерес ще можеш и да издадеш следващата книга. Не можеш от "моя скромен опит" да вадиш депресивни заключения. може би писането не е за теб, защото не ти достига смелост, а извинения и оправдания могат лесно да се намерят, особено от човек с писателски заложби. Да се чуди човек как известните и добри писатели са ни станали достъпни при тази несправедлива система.  Rolling Eyes
А пък maraidara направо живее в различна от моята Вселена. Аз намирам, че литературата става все по- добра. Само онези, които не са чели нови гениални романи като "Сянката на вятъра" на Зафон могат да откриват негативни тенденции в книгоиздаването и книгописането.

В един любим филм имаше реплика "Ти си позор за депресията". Еми, извинете ме, но тази тема, наистина е позор за депресията. hahaha

# 121
Цитат
Да се чуди човек как известните и добри писатели са ни станали достъпни при тази несправедлива система.

Някой от тях след смъртта си... а колко ли добри писатели не са достигнали до нас  newsm78
Има разни жанрове писатели, както и хора, то в това му е чарът. Не споделям, че човек трябва да е обезателно напорист, някои просто ги побутват...

# 122
Валентина Твоят опит е опит на неуверен в себе си човек. Извинявай, но нима има професия, в която някой да може да си позволи високомерно да стои недооценен, вместо да не спира да опитва? Щом имаш достатъчно въображение да напишеш книга, вероятно имаш и достатъчно въображение, за да измислиш начин да издадеш книга. Още повече, в ерата на интернет да се мрънка, че няма кой да те издаде и не те ценят, защото няма как да стигнеш до публиката е несъстоятелно. направи си сайт за 100 лв или дори вземи някой безплатен домейн и си публикувай творението там. Щом стигне до публиката и тя прояви интерес ще можеш и да издадеш следващата книга. Не можеш от "моя скромен опит" да вадиш депресивни заключения. може би писането не е за теб, защото не ти достига смелост, а извинения и оправдания могат лесно да се намерят, особено от човек с писателски заложби. Да се чуди човек как известните и добри писатели са ни станали достъпни при тази несправедлива система.  Rolling Eyes
А пък maraidara направо живее в различна от моята Вселена. Аз намирам, че литературата става все по- добра. Само онези, които не са чели нови гениални романи като "Сянката на вятъра" на Зафон могат да откриват негативни тенденции в книгоиздаването и книгописането.

В един любим филм имаше реплика "Ти си позор за депресията". Еми, извинете ме, но тази тема, наистина е позор за депресията. hahaha

Нещата не опират до депресивни състояния или подобни глупотевини. Става дума за съвкупност от талант, голяма доза желание, много смелост, късмет и твърдоглавие.
Никой никога не е казвал, че всички писания на този свят трябва да се издават. Най-малкото, защото четящите ще се побъркат.
И не виждам нищо лощо в това, че е попаднала на такова издателство. 80 % са същите дембели, дето и карфица да им забодеш в задника няма да разберат.
Системата е проста. Пишеш. Когато си готов да излезеш на светло-правиш план.
Защото мила Валентина, който търси, наистина намира  Hug
Дерзай и не се обезсърчавай. Ако това е писано да ти е професия, ще стане. Но в повечето случаи е най-добре да си остане просто призвание...или хоби. Наричай го както искаш.
Бояна, да пишеш добре би могло да означава, че този ти изказ е по-добър от вербалния такъв. Тоест, тя не е успяла да му каже на онзи толуп в прав текст, че не е прав. И да продължи да опитва. По-честата реакция е да се затвориш в себе си и да се откажеш.
И това важи за много други професии или житейски ситуации.
Затова нека се окуражаваме взаимно. Критиката и добронамереното мърморене понякога идват в повече   bouquet

# 123
Леля Хулия и писачът - изключително поучително четиво. За жалост, писачите са с пъти повече от писателите.
А като стана дума за Стивън Кинг, не знам доколко книгата му за писането е полезна, но бих посъветвала всички бъдещи и настоящи писатели да прочетат този разказ.  Автобиографичен е отчасти, доколкото си спомням (разкрива какво е работил и как е издържал семейството си, преди да стане известен и да печели само от писане) и да се замислят какъв е пътят, който обикновено трябва да извърви един световно известен писател и дали е по силите им.
Е, и вариантът тати/чичко-паричко върши работа, ама парите им стигат само за издаването на книги, читатели не могат да осигурят.  Laughing

# 124
  Бояна,вероятно сме различни,не споря за това.

Аз не казвам, че съвременната литература не е добра,че няма нищо стойностно,напротив. Никъде не съм казала такова нещо,не четеш.
 Говоря за друго,но ти нещо имаш проблеми с превода във форума,пусна и тема за това.
   Шегувам се,въпросът е следният.
 Докъде желанието да споделяш собствените си похотливи и перверзни страсти може да се нарича изкуство? Не са ли преминати вече всички граници? И не говоря за морал,не. Говоря от чисто човешка,хуманистична позиция.

# 125
Всички изкуства се заиграват със страстите. Въпрос на светоглед е, какво  и как можеш да приемеш. За теб Дюрас е мръсна перверзница, за мен е изтънчен психолог.

# 126
  • София
Цитат
Да се чуди човек как известните и добри писатели са ни станали достъпни при тази несправедлива система.

Някой от тях след смъртта си... а колко ли добри писатели не са достигнали до нас  newsm78
Има разни жанрове писатели, както и хора, то в това му е чарът. Не споделям, че човек трябва да е обезателно напорист, някои просто ги побутват...

Как могат да те побутнат, ако не можеш да пишеш и никой не иска да те чете? newsm78 А, и не се казваш Тодор Живков. Laughing Талантлив, но неоценен и неразбран не е клише, а хумореска. Да го използват имат извинение само грозни пичове, които не могат да свалят жена с традиционни средства. LaughingТалантливите хора, които познавам са успели, а неуспелите или не са достатъчно талантливи, или не са достатъчно активни, но ако имаш талант той те бута и не спираш да свириш, пишеш, рисуваш и прочее. Дори и да работиш като счетоводител през деня.

Нещата не опират до депресивни състояния или подобни глупотевини. Става дума за съвкупност от талант, голяма доза желание, много смелост, късмет и твърдоглавие.
..... По-честата реакция е да се затвориш в себе си и да се откажеш.
И това важи за много други професии или житейски ситуации.
Затова нека се окуражаваме взаимно. Критиката и добронамереното мърморене понякога идват в повече   bouquet
Да наричаш написаното от друг глупотевини е липса на аргументи. Хората, които при първият неуспех се затварят в себе си и се отказват са неуверени и депресивни. Човек трябва сам да се подкрепя, защото другите биха предпочели да го дръпнат в казана, но не и да го поощрят да пише в "този несправедлив свят".

Как` Сийка Льоса е имал друго на ум с тази книга, но това може и да е моето впечатление. Или да не разбирам какво искаш да кажеш. Rolling Eyes

maraidara зависи кой колко качествено сублимира. Границите са повече естетически, но критериите се менят според епохата. Днешните критерии може да са малко пубертетски, особено у нас.

# 127
    Явно е така,явно,Дона Флор. Говориме си.

Четох някъде,че психолозите изследвали творбите на Набоков за да анализират психиката на педофилите. Все пак,полезно е четивото.

# 128

maraidara зависи кой колко качествено сублимира. Границите са повече естетически, но критериите се менят според епохата. Днешните критерии може да са малко пубертетски, особено у нас.

Точно за критериите,па макар и у нас,говоря. Значи времената вървят натам,че вече май всякакви критерии са пречка за изкуството. Или по-точно,то вече не се подчинява на никакви критерии,извън всичко е. За мен това не е изкуство.
 Все пак,намирам и съмишленици,ето една жена от друг форум:  

Винаги ме е глождела мисълта - естетизирането на перверзията естетика ли е или извратеност?
Романът е прелестен, НО...идеята,  че това е живият живот, живите страсти, а не просто художествена измислица, тази идея - живата перверзия да бъде охудожествявана ме бррр...

Така мисля и аз. Дори и художесвено изобразена,перверзията си остава перверзия.

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 18:31 от maraidara

# 129
Боже, ама ти наистина се взе насериозно.
Не визирах твоите думи. Под "депресивни състояние и подобни глупотевини" имах предвид следното: Не е задължително тя да се е депресирала от този неуспех...Просто е решила, че не й се занимава с такива " издатели ".
Просто и ясно.
Когато четеш нечий пост не го приемай "навътре", а се опитай да разбереш аргументите на другата страна.
Всички сме различни, четем различни книги, слушаме разнообразна музика. И в това е красотата на общуването.
Обаче говоренето на висок назидателен тон, е, меко казано развеселяващ.
Аз говоря от собствен опит. Ти от каква гледна точка назидаваш Валентина? От гледната точка на запален книгоман.
Ок. Браво! Купувай книги и ги чети с удоволствие. Но дотам...

# 130
Изкуство, което се подчинява на норми, е обречено на забрава. Нормите се менят често.  Simple Smile

# 131
Бояна, говориш за реализиране като писател, а не за писане. Не е нужно да си обезателно активен в търсенето на издаделство, хора всякакви и от характера донякъде зависи как ще пишат и кой ще ги чете. Имам предвид, че не всички писатели са станали известни и реализирани, заради собствената си упоритост, а някой подходящ човек им е подал ръка и е помогнал в практичната дейност.
Според мен писането е потребност, а не изява.

# 132
Пумукъл   bouquet Hug

# 133
  • София
Боже, ама ти наистина се взе насериозно.
Не визирах твоите думи. Под "депресивни състояние и подобни глупотевини" имах предвид следното: Не е задължително тя да се е депресирала от този неуспех...Просто е решила, че не й се занимава с такива " издатели ".
Просто и ясно.
Когато четеш нечий пост не го приемай "навътре", а се опитай да разбереш аргументите на другата страна.
Всички сме различни, четем различни книги, слушаме разнообразна музика. И в това е красотата на общуването.
Обаче говоренето на висок назидателен тон, е, меко казано развеселяващ.
Аз говоря от собствен опит. Ти от каква гледна точка назидаваш Валентина? От гледната точка на запален книгоман.
Ок. Браво! Купувай книги и ги чети с удоволствие. Но дотам...
Не се взимам на сериозно от днес и така ще бъде и занапред. Mr. Green А ти от каква гледна точка назидаваш мен? Казах на Валентина, че ако и се пише трябва да пише, а не да си търси извинения. И го казах от гледна точка на човек, който си е търсил и си търси извинения за много неща. Wink

Говориш за реализиране като писател, а не за писане. Не е нужно да си обезателно активен в търсенето на издаделство, хора всякакви и от характера донякъде зависи как ще пишат и кой ще ги чете. Имам предвид, че не всики писатели са станали известни и реализирани, заради собствената си упоритост, а някой подходящ човек им е подал ръка и е помогнал в практичната дейност.
Според мен писането е потребност, а не изява.
Именно. Ако някой умее да пише и има потребност да го прави, то той го прави не с цел да се изяви, а заради самото писане (рисуване, композиране). Под "успех" нямам предвид признание, а постигане на собствените цели, например, в съответното изкуство.

# 134
  • София
Пак съм аз - не съм се депресилара ни най малко. Та аз дори не съм готова още, нямам финал. Но пък смятам, че съм много талантлива  Mr. Green И слава Богу не разчитам от това да се издържам.

Исках просто да споделя моя опит, мисля че темата дори беше за това - не бля бля, има ли таланти на този свят. Таланти има - много ясно, но те си остават хора с хоби в много от случаите.

Всъщност ще си позволя да обединя в мнението си много по-широк възглед - май в Бъргария изкуството по принцип е поставено на самоиздръжка. Да сте чули, че за да поставите или да играете в постановка (за професионалисти става въпрос, не за самодейци), трябва да си намерите първо спонсор...

Общи условия

Активация на акаунт