Има ли писатели във форума?

• 7 801
  • 163
  •   1
Отговори
# 135
Изкуство, което се подчинява на норми, е обречено на забрава. Нормите се менят често.  Simple Smile

Не,не норми. Сега ще се изразя по-обстоятелствено.
  Разбира се,сигурно много хора мислят другояче и аз не ги упреквам по никакъв начин,защото знам,че сме различни и уважавам това у всеки.
  Колко от вас имат дванадесет годишни дъщери?
  Възприемате ли детето си на тази възраст в образа на нимфетка?
 Чета една друга дискусия по този въпрос,вълнува ме,повтарям се,и друг път съм го коментирала тук,но ето,цитат:

Ето как става така, че един литературен текст да направи така, че сексуалните влечения на едно 12 годишно момиче да не са противоестествени, но ние спокойно да казваме, да, това е лолитско поведение.
като се каже, че едно момиче е нимфетка, това звучи как?
заиграващо, оправдателно и дори трогателно.
отново казвам, че писателят е естетеизирал половото си влечение към малки момичета, като го е вкарал в литературен текст.
иначе хмберт е честен герой.
и лолита също.

Значи,че романът "Лолита" е изкуство от най-чист вид,в това няма спор. Набоков е от породата родени писатели,талантът му е огромен. Но,тук идва едно но-този безспорен талант дали трябва да го подчиним на най-низките си страсти? И защо? Само заради собственото си его или заради другите?

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 18:33 от maraidara

# 136
Бояна, нищо лично   bouquet

Всеки, който пише, пее тайно в банята или свири на инструмент, тайно мечтае да се изяви. Да получи признание, или просто да се порадва на реакциите на стринка от село.
Има и такива, които пишат, за да запълнят някаква празнина, или това им е отдушник. Това обаче е малък процент, поне по мои наблюдения.
И не те назидавах, просто ми стана гадно за Валентина. Ти едва ли не й се скара, че се е стреснала. Е, има и такива хора!
Не всеки е като булдозер в тоз живот  Peace

Опс, тя не се е стреснала май...
Валентина, пиши на ЛС...мога да помогна  Hug

# 137
Няма цели, ти го правиш за себе си. Останалото е важно, но второстепенно и не е задължително да се напъваш и да го правиш фикс идея, това обезмисля и опосредствява твореца ( ако не е такъв по принцип).

# 138
Няма цели, ти го правиш за себе си. Останалото е важно, но второстепенно и не е задължително да се напъваш и да го правиш фикс идея, това обезмисля и опосредствява твореца ( ако не е такъв по принцип).

Ако го правиш само за себе си,защо го публикуваш тогава? Пиши си го в дневника,никой да не го чете.

Когато обаче го пишеш за милионна аудитория,трябва да имаш някакви спирачки,така мисля аз. Защото все пак писателят,макар и гениален,стои на едно стъпало с читателя,наравно с него чувствителен и интелигентен.
  Колкото и изтънчен,колкото и художествен,колкото и виртуозен да си в начина си на изразяване,ако това,което казваш е,че имаш полово влечение към деца,то си звучи еднакво....въпреки художествената завеса.

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 17:12 от maraidara

# 139
  • София
Пак съм аз - не съм се депресилара ни най малко. Та аз дори не съм готова още, нямам финал. Но пък смятам, че съм много талантлива  Mr. Green И слава Богу не разчитам от това да се издържам.

Исках просто да споделя моя опит, мисля че темата дори беше за това - не бля бля, има ли таланти на този свят. Таланти има - много ясно, но те си остават хора с хоби в много от случаите.

Всъщност ще си позволя да обединя в мнението си много по-широк възглед - май в Бъргария изкуството по принцип е поставено на самоиздръжка. Да сте чули, че за да поставите или да играете в постановка (за професионалисти става въпрос, не за самодейци), трябва да си намерите първо спонсор...
Ти представяш ли си, че за да снимаш филм също трябва спонсор, а не сценарий? Mr. Green (Това е шега и го казвам, за да не разводняваме темата с епитети). Важното е, че има варианти и таланти. Останалото са суета и подробности. Големите таланти не остават в сянка, защото публиката, противно на ширещото се мнение, не е тъпа и е гладна за нещо добро. Във всяка област. Успешен финал ти пожелавам!  bouquet И успешно начало на нещо ново след това!

Бояна, нищо лично   bouquet

Всеки, който пише, пее тайно в банята или свири на инструмент, тайно мечтае да се изяви. Да получи признание, или просто да се порадва на реакциите на стринка от село.
Има и такива, които пишат, за да запълнят някаква празнина, или това им е отдушник. Това обаче е малък процент, поне по мои наблюдения.
И не те назидавах, просто ми стана гадно за Валентина. Ти едва ли не й се скара, че се е стреснала. Е, има и такива хора!
Не всеки е като булдозер в тоз живот  Peace
Пък, аз я подтиквам да е булдозер. Mr. Green Щом може да пише, може и да влезе в роля и да помете издателите. Или интернет. Всеки, който има талант трябва да го изяви- в противен случай светът губи. Мое мнение, разбира се, но като публика се налага да ръчкам таланта да не се отчайва.  Hug
За желанието да се получи признание може да се спори дълго, но Пумукъл го е казала ясно. Хора разни, разни вкусове и онзи, който търси одобрение е обречен на неудовлетвореност. Пишеш, пускаш и забравяш. В "Семейство Глас" на Селинджър децата ходеха в радиото да участват в предаване с костюми, заради Дебелата дама. А тя е въображаема и седи с подути крака на една веранда и може само да слуша радио. Един човек да получи удоволствие или емоции от творбата е достатъчно. Не е необходимо да е познат. Wink

# 140
Такива теми ме карат да се радвам, че съм спрял да пиша  Mr. Green ...как не ви мързи да се заяждате и то толкова многословно?  ooooh!

# 141

Ако го правиш само за себе си,защо го публикуваш тогава? Пиши си го в дневника,никй да не го чете.

Когато обаче го пишеш за милионна аудитория,трябва да имаш някакви спирачки,така мисля аз.
Не го публикувам  Mr. Green
 А ако публикувам ще е след време  предполагам, достатъчно далече, за да гледам на себе си като на друг човек - донякъде за да се видя в очите на другите, донякъде да бъда полезна с написаното и опита си, или да доставя наслада...

# 142
  Пумукъл,не конкретно към теб,по принцип го казах. Съгласна съм с мненията ти по темата.

# 143
  • София
Такива теми ме карат да се радвам, че съм спрял да пиша  Mr. Green ...как не ви мързи да се заяждате и то толкова многословно?  ooooh!
Ти да не си писал хайку преди да спреш? (не се заяждам, но поста ми е кратък) Joy

# 144
Такива теми ме карат да се радвам, че съм спрял да пиша  Mr. Green ...как не ви мързи да се заяждате и то толкова многословно?  ooooh!
Пише ни се, бе Selltakis, сърбят ни клавиатурите. Mr. Green Няма значение какво, важното е да се пише  Wink
Питай Фъррр- бъззз да ти обясни за многословието, полов белег- женска черта...

# 145

Как` Сийка Льоса е имал друго на ум с тази книга, но това може и да е моето впечатление. Или да не разбирам какво искаш да кажеш. Rolling Eyes

Льоса е прекалено многопластов, за да има само едно нещо наум.  Laughing
Един от тези пластове разкрива същността на занаята "писачество" и разликата му с писателството. Дадох я за пример, защото този проблем бе засегнат и в тази тема и ми се стори, че много от писалите по нея не схващат разликата между двете.

# 146
Ох, един мъж, и той да се изкаже на място...
На някой да му се пие коктейлче?? Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 147
  • София
Благодаря на всички, които прочетоха и разбраха случая ми така, както аз исках да бъда разбрана.

Аз също съм за това хората да проявяват настоятелност, да не се отказват, но всяко нещо с времето си, с мястото си. Аз тогава бях 2-3ти месец бременна, работеща, и т.н. Сега съм с 2 деца, но почиваща - може пък да му е времето да довърша нещата. Да напиша финала и да пробвам другаде.

Бояна, време е да се обърна към теб - ти прие нещата много лично, защо? Темата беше за това има ли начин и какъв е той да се изададе книга, на хартия. Публикувай в интернет, пей в "Сите българи", рисувай по асфалта е за тема "как да проверя отразяват ли ме някой"...   bouquet

# 148
Ох, един мъж, и той да се изкаже на място...
На някой да му се пие коктейлче?? Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

50 мл. джин Гордън, 5 мл. мента Мари Бризар, 100 мл. тоник, натрошен лед, стрък дива мента. След 40 мин.  Hug

# 149
Благодаря на всички, които прочетоха и разбраха случая ми така, както аз исках да бъда разбрана.

Аз също съм за това хората да проявяват настоятелност, да не се отказват, но всяко нещо с времето си, с мястото си. Аз тогава бях 2-3ти месец бременна, работеща, и т.н. Сега съм с 2 деца, но почиваща - може пък да му е времето да довърша нещата. Да напиша финала и да пробвам другаде.

Бояна, време е да се обърна към теб - ти прие нещата много лично, защо? Темата беше за това има ли начин и какъв е той да се изададе книга, на хартия. Публикувай в интернет, пей в "Сите българи", рисувай по асфалта е за тема "как да проверя отразяват ли ме някой"...   bouquet

Като малка бях в хор за народни песни...Пълна трагедия, и сега като запея, кучетата вият.
Но пък как само рисувам на асфаааалттттт ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт