Има ли писатели във форума?

• 7 858
  • 163
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Нормално е всеки, който е написал нещо от душа, след това да го е страх да излезе на светло. Все пак разголваш себе си с думите по един или друг начин, затова и ставаш много уязвим за всяка критика. За себе си съм открила решението - имам си един определен "първи" читател. Не е безкрайно близък, не е от тези, който хвалят без да мислят, но и не критикува заради самото заяждане. Просто споделя какво го е провокирало и какво не. Истината е, че след първия прочит от друг човек, става много по-лесно с всеки следващ.

Колкото до все по-ниското ниво на телевизионните предавания, прозата, сценариите и пр. - цели се някаква по-масова публика. Както казах това си е и бизнес. Особено за телевизионните предавания - колкото повече зрители, толкова повече и по-скъпи реклами. За жалост безидейните книги и предавания оформят безидейни читатели и зрители.

И на мен много ми се иска да попадна на нещо смислено...

# 76
Както казва един издател, никой не е обеднял от подценяване на аудиторията си.  Laughing

# 77
Записвам се да следя темата. Не спъм писател. Просто обичам да пиша. И да чета. И да говоря, особено, когато не съм във фаза темерут. Обичам да жонглирам с думите, така че май с тази тема си паднах на мястото.
Никога не съм издавала каквото и да било от нещата си, ако не се броят ученическите годишници и едно "научно есе" (докато не се хванах да пиша подобно нещо изобщо не знаех, че съществува  Blush), с което спечелих награда в университета.
С годините желанието ми да пиша като че понамаля, а имаше и момент, когато не бях в състояние да напиша и думичка - такава депресия ме гонеше, че се страхувах да бръкна в съзнанието си, защото не знаех какво ще изкочи от там и ще ме разкъса. За мен писането винаги е било точно това - възможност да си подредя мислите и да ивадя навън някаква емоция или мисъл, която ме яде отвътре.
Напоследък сякаш желанието ми се е повъзвърнало, а и се глася да напусна работа, което да ми остави достатъчно време сама със себе си. Дано е за добро.
С две думи, записвам се сред вас   bouquet.
Ей това исках да кажа. Еее, че лесно се пише в тази тема - с бутон цитат.  Mr. Green

И сега нещо от мен
Една мисъл винаги ме е държала здраво с двата крака на земята. 
"Графоманите са като гъските- опитват се да литнат."
Иначе - в ученическите години бях сътворила стихове за една стихосбирка. Целия клас ги прочете. Харесаха ги, имаше няколко средно пиперливи критики от 1-2 личности. Приех го твърде лично.
Сега имам материал за 2 романа поне. Само реализацията ми е сложна. А превода ще върви успоредно с писането.
Така да се каже- Запис! Wink

# 78
Веднъж един от видните български интелектуалци ми сподели на чашка, че успехът в изкуството се измерва или с много пари или с много секс. При положение, че пари от писане у нас никой не е изкарал, мога спокойно да заявя, че съм един от най-успешните млади български писатели на 90-те.

Като ученик написах една новела, редактирах я, странирах я, осигурих луксозни твърди корици (със снимка на автора в стил "Труман Капоти") и ръчно изработих около две дузини копия....изглеждаше много добре. Литературните и достойнства несъмнено са почти нулеви - макар написана с лекота, хумор и лека задявка (казваше се "Херпес" и се разказваше за младеж, на когото му излиза херпес преди среща с момиче и лежейки в леглото си изпада в кататония, докато в главата му текат мисли, спомени от пътувания на стоп, срещи с хора, приключения и размисли), все пак си беше една тинейджърска бозица, повлияна от четенето на Кафка, Кийси, Керуак, Капоти и Киркегор (тогава бях зациклил на буквата "К" в библиотеката).

Но несъмнено творбата имаше грандиозен замисъл!  Кльощавият и стеснителен младеж, изведнъж придоби ореол на интелектуалец, загадъчен и странен тип, гледащ леко налудничаво като Дейвид Бауи....тази книга ми разтвори дверите към доста жени...Нямате представа на какво бяха готови някои псевдоинтелектуалки за книжка с автограф. И не говоря само за натегливи и неориентирани пуберки, а за зрели, тридесетгодишни университетски преподавателки...абе разбрахте ме - с една дума изданието беше много успешно и се изчерпа за няколко седмици.

# 79
# 80
Селтакис, може ли един екземпляр с автограф?  Joy

# 81

Струва ми се, човека е изчерпал наличните количества  Joy Joy

# 82

Няма ли я в Русенската библиотека?!  newsm78

# 83
Не знам. Вече не работя там. На буква С ли да търся?  Laughing

# 84
Селтакис, може ли един екземпляр с автограф?  Joy

Няма ли я в Русенската библиотека?!  newsm78

А няма ли я онлайн вече  Mr. Green Потруди се за всички като мен- псевдоинтелектуалки  Joy ,
завинаги зациклила в пубертета  Crazy

# 85
Селтакис, може ли един екземпляр с автограф?  Joy

Няма ли я в Русенската библиотека?!  newsm78

А няма ли я онлайн вече  Mr. Green Потруди се за всички като мен- псевдоинтелектуалки  Joy ,
завинаги зациклила в пубертета  Crazy

Ха, че ква ми е далаверата от виртуално издание?!...Виртуален секс?!  Mr. Green

# 86
 newsm53
Такава ли ти беше идеята на "Херпес"а .
Мен наскоро ми попадна някаква история за херпес зостер, описана доста цветущо и увлекателно от потърпевшия, но нямаше същия замисъл и сюжет...
Но съм зарибена вече от херпесната литература  Peace

# 87
То явно си има цяло течение в литературата -  херпесионизъм. Херпесодраматичното изкуство в целия си блясък. Mr. Green

# 88
То явно си има цяло течение в литературата -  херпесионизъм. Херпесодраматичното изкуство в целия си блясък. Mr. Green

Ще има, как няма да има?!...Нали аз съм основоположник. Имах дори кръжец...или как му се викаше...кръжок ли беше...абе група разгонени фенки, готови по всяко време на денонощието на секс с мен...после някои от тях станаха графоманки, прописаха и така се разпространи течението. Иначе извън литературните си изблици, не страдам от венерически заболявания, бъдете спокойни!  Peace

# 89
А, късно е, либе, за първа китка. Вече си направихм изводите.

Общи условия

Активация на акаунт