Отговори
# 60
Дъщеря ми спи при нас в спалнята / то нямаме и друга алтерантива поради наличие на спалня и хол/, но дори и да имам други стаи второто ми дете  като малко пак ще спи при нас. За мен е много по-удобно, нощем ако се разплаче да и подам биберона отколкото да ходя до другата стая. А и смятам че докато детето е малко има нужда да усеща присъствието на родителите и да се чувства сигурно и защитено. Във възраста когато децата не могат да общуват по друг начин, усещането че са близо до родителя ги прави сигурни и щастливи.

# 61
Бебето спа в нашата стая 2 седмици. После го сложихме в хола, но към 21 часа напускахме помещението, за да свикне да спи. Започна да спинка по цяла нощ на месец и половина и тогава го пуснахме при батето. Уточнявам, че за кърмене нямаше проблеми.
Не разбирам защо ще се разделяте с татето, заради бебо ? На него пречи ли му нещо ?
Явно си имала спокойни и спящи дечица. Иначе не би задавала подобни въпроси  Laughing.
Аааа, не. Второто беше кротко, но първото не. Но процедирах по същия начин. И пак не разбирам защо бащата иска да се маха от стаята, бебето, даже и да реве си е негово и ще си го търпи ! Mr. Green

# 62
Ние живот и здраве ще решаваме в движение. Синът ми си има стая, в която си спи през по-голямата част от нощта, но към 4-5 се примъква към нашето легло.
Него го държахме на мъничко легло в нашата спалня докъм 7-8 м. С бебка смятам да процедирам по същия начин, но ще видим кой как ще се чувства....

# 63
Бебето спа в нашата стая 2 седмици. После го сложихме в хола, но към 21 часа напускахме помещението, за да свикне да спи. Започна да спинка по цяла нощ на месец и половина и тогава го пуснахме при батето. Уточнявам, че за кърмене нямаше проблеми.
Не разбирам защо ще се разделяте с татето, заради бебо ? На него пречи ли му нещо ?
Явно си имала спокойни и спящи дечица. Иначе не би задавала подобни въпроси  Laughing.
Аааа, не. Второто беше кротко, но първото не. Но процедирах по същия начин. И пак не разбирам защо бащата иска да се маха от стаята, бебето, даже и да реве си е негово и ще си го търпи ! Mr. Green
Да, права си, детето е не само на майката, но и на бащата. Но не съм съгласна с нещо друго - не е необходимо и двамата едновременно "да го търпят".  Мисля, че е абсолютно нормално, ако бебето е ревливо и плаче доста нощес, двамата родители да се редуват с нощните бдения и дондуркания. Както писах по-напред в темата, мойто синче беше, а и още е, доста ревлив от самото раждане. Спеше по 15-20 мин. и час,два,три будуваше. На вечер ми се събираха  един- два часа сън и то ако имах късмет. Вечер ми се ревеше,когато дойдеше време за сън, като знаех какво ме чака. И ако не беше таткото да ме отменя от време-навреме, сигурно до сега щях да лудна.

# 64
  • Бургас
На мен, живот и здраве, ако ми се случи...бих направила така: Каката бих я преместила в самостоятелна кипра стая само за нея Heart Eyes, а бебето - с нас, в спалнята.
Таткото, не бих го лишила за нищо на света от нашето присъствие, по собствено желание  Mr. Green Пък вече, ако не му понася - да се изнася в друга стая, ако реши.

# 65

Да, права си, детето е не само на майката, но и на бащата. Но не съм съгласна с нещо друго - не е необходимо и двамата едновременно "да го търпят".  Мисля, че е абсолютно нормално, ако бебето е ревливо и плаче доста нощес, двамата родители да се редуват с нощните бдения и дондуркания. Както писах по-напред в темата, мойто синче беше, а и още е, доста ревлив от самото раждане. Спеше по 15-20 мин. и час,два,три будуваше. На вечер ми се събираха  един- два часа сън и то ако имах късмет. Вечер ми се ревеше,когато дойдеше време за сън, като знаех какво ме чака. И ако не беше таткото да ме отменя от време-навреме, сигурно до сега щях да лудна.
Да, и аз имах едно такова, изтощи ни физически и психически за 4 месеца, то беше само рев. Но ми се струва, че ако детето остане само при майката, таткото никога няма да и се притече на помощ. В това, което пише момичето някак почувствах, че само тя ще става да се грижи за детето, а таткото ще си спи спокойно в другата стая. Ето защо изказах подобно мнение, за търпимостта  Grinning Ако както ти казваш се редуват, варианта е наистина добър, стига да се реализира.

Общи условия

Активация на акаунт