Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 1

• 24 063
  • 295
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте. Има ли бременни, които приемат или са приемали бромокриптин /или подобните / и до кога?
Приятен ден на всички.
Пих Парлодел през цялата си бременност, а също и докато кърмех, докато в един момент се оказа че вече не се внася в България и трябваше да го сменя с
Бромокриптин. Аз също знам ,че не се спира изведнъж а по схема.

# 226
Питах и в другата тема, но почти не получих отговор..Да питам и тук.....Билката Турта може ли да се пие по време на бременност?

# 227
  • София
Питах и в другата тема, но почти не получих отговор..Да питам и тук.....Билката Турта може ли да се пие по време на бременност?

Маме, това, което намерих в нета е, че Туртата е категорично противопоказна по време на бременност. Така че е по-добре да не я пиеш, още повече, че резултатите от пиенето й са много противоречиви.

# 228
Да питам за зеления чай аз. Може ли да се пие от бременни?
Не че смятам да пия тепърва, но пих по едно време съвсем в началото и съм в чуденка.  Thinking

# 229
Може, стига да е в малки количества... Но... имай предвид, че зеленият чай пречи на усвояването на фолиевата киселина, която е важна през първите месеци за оформянето на гръбначното стълбче на бебчето, а в по-късните месеци подпомага усвояването на желязото и предотвратява проявата на анемия...  Peace

# 230
Бях чела някъде, че не е добре да се пие зелен чай по време на бременност и го спрях. Сега когато кърмя също не го пия.

П.П Открих това по въпроса  http://health.actualno.com/news_84968.html

# 231
Благодаря за отговорите. Възниква ми и следващия въпрос.  Laughing

Като бременни правите секс С или БЕЗ презерватив?

При предишната ми бременност ми бяха казали само със. Интересно ми е при вас какви са съветите в тази насока.  Peace

# 232
  • София
Благодаря за отговорите. Възниква ми и следващия въпрос.  Laughing

Правите секс С или БЕЗ презерватив ?

При предишната ми бременност ми бяха казали само със. Интересно ми е при вас какви са съветите в тази насока.  Peace

Правили сме секс до петия месец. Без презерватив.
След това не се чувствах комфортно.

Презерватив би трябвало да се ползва в късните месеци от бременността, заради опасност от гъбички, инфекции и т.н

# 233

Презерватив би трябвало да се ползва в късните месеци от бременността, заради опасност от гъбички, инфекции и т.н

Освен това спермата съдържа някакво вещество, което кара матката да контахира..., така че - с презерватив е по-добрият вариант!  Peace

# 234
Аз почти влизам в 8-я месец и си правим секс без презерватив. Но по-рядко от обикновено 1-2 пъти в месеца правим сега.
Аз знам, че спермата е полезна за матката, но бременната е по-предразположена към гъбички и инфекции и за това се препоръчва с презерватив. Аз нямам гъбички, чувствам се прекрасно.

# 235
Имало някакъв мехлем за разранени зърна на авент,който не се измивал преди кърмене,знаете ли кой е и дали помага?Или други ,не е задължително на авент,но този ми го похвалиха,но забравих името.

# 236
Имало някакъв мехлем за разранени зърна на авент,който не се измивал преди кърмене,знаете ли кой е и дали помага?Или други ,не е задължително на авент,но този ми го похвалиха,но забравих името.
Ето го: Крем за зърна AVENT с ланолин
Аз съм го ползвала, смятам, че помага, макар, че си имах болка 1-2 дена.
Чувала съм, че се продава в аптеките и само ланолин със същото предназначение.  Peace

# 237
Лансинох е също без отмиване.

# 238
искам да ви попитам дали има връзка между това колко е активно бебето в корема и кога се ражда. В смисъл дали по-буйните бебета не оказват влияние на матката и не се раждат малко по-рано, а по-кротките - на термин или след него newsm78
Замислих се тази нощ след като отново не спах заради бебката, която се мяташе като луда, риташе, блъскаше и се замислих, че направо ще изкочи още малко през корема Laughing
Може да е глупаво питането, ама ... Embarassed

# 239
искам да ви попитам дали има връзка между това колко е активно бебето в корема и кога се ражда. В смисъл дали по-буйните бебета не оказват влияние на матката и не се раждат малко по-рано, а по-кротките - на термин или след него newsm78
Замислих се тази нощ след като отново не спах заради бебката, която се мяташе като луда, риташе, блъскаше и се замислих, че направо ще изкочи още малко през корема Laughing
Може да е глупаво питането, ама ... Embarassed
az mislq 4e nqma zna4enie aktivnosta na bebeto.ne vijdam nqkakva koi znae kakva logika.vseki bebok kogato mu doide vremeto Grinning
az pak iskam da popitam dali e vqrno 4e seksa v kraq na 9-tiq mesec moje da predizvika po skoro6tno rajdane i dali e opasen v tolkova kasen period ot bremennosta.
blagodarq    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт