Любители на кучета-9

• 60 823
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
tutune   aко не си в голям град  извеждай го още в началото да свикне да пишка навън , но по принцип ветеринарите не разрешават докато не мине и последната ваксина и след нея още 14-15 дни
Благодаря за съвета,Живея във Варна и днес като разпитвах във вет,кабинет ми казаха че в началото само вкъщи  и се чудя как да процедирам,Ако го извеждам за кратко пред блока дали няма да се разболее и аз не зная наистина разчитам на съвети от вас,Моят съпруг ми казва че сама си отгледах децата/в смисъл без помощ отникъде /че с едно пале ли няма да се справя,И ми е едно развълнувано че даже и име още не мога да измисла за момчето,Благодаря за отзивчивостта

# 76
  • сусурлево
Аз лично невиждам проблем да се извежда , само не го събирай с др.кучета и не го води в градинки в които обичайно се събират или улични или домашни .
С моето мисля ,че направих грешка ,че не го извеждах докато не минаха ваксините , още не се е научило да пишка навън . А като се има впредвид размерите на чихуахуата мисля ,че повече ще го носиш отколкото разхождаш . Ако не е тайна на какви пари го намерихте. Много ги харесвам (т.е доста породи харесвам и големи и малки ) но са ми много скъпи

# 77
  • София
Приучаването към хигиенни навици зависи изцяло от стопанина.
Бела още нямаше да е свикнала, ако не бях решила, че не искам вече да чистя вкъщи след нея. Беше научена на постелка вкъщи. Хванах се - за една седмица извеждания буквално през 15 минути, и свикна да ги прави нещата само навън. После реши, че може и все пак да стиска и вече спокойно може да мине с 2 разходки на ден - сутрин рано и вечер.
Докато съседското хъски, също женско, с месец по-малко от Бела, все още прави нещата и вкъщи. Извеждане - от време на време.

# 78
tutune, взимате кученцето твърде рано. Мястото на 40 дневно бебе е при майка му. Както и да е.
Дано поне с първа ваксина и обезпаразитено да ви го дадат ... Tired
След като го вземете, задължително го заведете първо при ветеринар!
Следете ваксините строго (първа 42-45 ден, втора - две седмици след това, трета - на 90 дни).
Карентният период, през който не би трябвало да извеждате палето е 2 седмици.
С думи прости това значи, че разходките са (да не кажа забранени) разрешени след 3.5 месечна възраст.
Можете да го приучите да използва памперс за физиологичите му нужди.
Хранене - по препоръка на ветеринаря. Предполагам гранули, съобразени с породата и възрастта.
Има страшно много информация за породата, напълно достъпна в нета. Потърси и клубни форуми на породата.

# 79
 Единственото кученце, при което спазвах карантините почина (по описаните симптоми ветеринар го определеи като гана Cry)Баща ми отглежда една куча, която вероятно вече е на 11-12 и има една-единствена ваксина срещу бяс и цял живот е живяла на вън, включително и факта, че я прибрах от улицата като малко сладко пале. За пръв път изведох Чарли три дни лсед първата ваксина и го запознах със сестра му от предишно кучило и нейния баща.  
tutune, карантината е много желателна, но ако искаш да изведеш кученцето няма да направиш престъпление, ако го направиш.
 Бих ти препоръчала ветеринарна клиника "Петкови"

# 80
  • София
Ето ви малко снимки на госпожицата.
http://s294.photobucket.com/albums/mm84/vamp__girl/Bella/8_month/?start=0
Любимата ми е ето тази - http://i294.photobucket.com/albums/mm84/vamp__girl/Bella/8_month/IMG_6568.jpg

# 81
  • Варна
////tutune, взимате кученцето твърде рано.//// Мястото на 40 дневно бебе е при майка му    arcana наистина е малко казаха че след като навърши тези дни ще ни го донесат още мислим по въпроса,juliana_p искренно ти благодаря за съветите и на всички ви

# 82
Arkana а на каква възраст трябва да им се вдигнат ушенцата нашите госпожици станаха на 49 дена едната са и почти вдигнати а на другата са клепнали .Относно пишкането  аз на нашите съм им сложила вестници и ходят там да пишкат не мога да кажа че всеки път но в по голяма част от случаите пишат там .Майка им я научих като бебе да ходи в банята и нямах проблеми с пишкането в къщи .
tutune има и специални приспособления за малки кученца с памперс където да пишкат .
http://www.zoomagazin.eu/index.php?more=1&start=10&clear … 6079&start=10
Така ги обичам най много
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13682017

Две побойнички

# 83
  • сусурлево
Единственото кученце, при което спазвах карантините почина (по описаните симптоми ветеринар го определеи като гана Cry)Баща ми отглежда една куча, която вероятно вече е на 11-12 и има една-единствена ваксина срещу бяс и цял живот е живяла на вън, включително и факта, че я прибрах от улицата като малко сладко пале. За пръв път изведох Чарли три дни лсед първата ваксина и го запознах със сестра му от предишно кучило и нейния баща.  
tutune, карантината е много желателна, но ако искаш да изведеш кученцето няма да направиш престъпление, ако го направиш.
 Бих ти препоръчала ветеринарна клиника "Петкови"
За дворните кучета е съвсем различно имах дефектна немска овчарка - черна някои им казват канадски вълк , но това си е немска овчарка черна и ги водят дефектни .Тя не е имала нито една ваксина . Живя 14 години .Не е боледувало . Но това е куче което в двора е било само .Докато беше малко си е ходеше свободно из двора и не му бяха нужни разходки навън , а и да е излизало живея в малък град където хората си гледат кучетата по дворовете  и не ги извеждат на разходка всеки ден и нямаше откъде да пипне някаква болест. Но в големия град където е пълно с кучета домашни и не нещата стоят различно . Но си мисля ,че просто избягването на др.кучета ще го предпази .

# 84
С една молба ще започна:
МОЛЯ, не популяризирайте НЕЗДРАВАТА идея да не се имунизират домашните любимци!
ИМУНИЗАЦИИТЕ НЕ СА ПРИЩЯВКА, А КРАЙНА НЕОБХОДИМОСТ, ЦЕЛЯЩА ЗАПАЗВАНЕТО НА ЗДРАВЕТО КАКТО НА ДОМАШНИЯ ЛЮБИМЕЦ, ТАКА И ВАШЕТО, И НА ВАШИТЕ ДЕЦА И СЕМЕЙСТВО!!!
Стопаните имате право да правите каквито глупости се сетите, но изказвания от сорта
... Тя не е имала нито една ваксина . Живя 14 години .Не е боледувало...
са най-малкото АБСОЛЮТНО БЕЗОТГВОРНИ!!!
И на терзи, дето ще скокнете, предварително да ви кажа да отидете дапопитате ЛЕКАРЯ НА ВАШЕТО ДЕТЕ защо такива изказвания са безотговорни. Поинтересувайте се също така колко прекрасни неща можете да си лепнете от вашия домашен любимец.
На имунната система,парвовирозара, ганата, дирофиларията, бруцелозата и още куп чудесии НЕ ИМ ДРЕМЕ дали кучето е дворно!

klarisss, ако кучето е заразено ПРЕДИ да бъде имунизирано, или е сбъркано дотолкова, че имунната му система не е в състояние да образува антитела, проблемът НЕ Е В ИМУНИЗАЦИЯТА! Няма имунизирано здраво куче, което да умре от това, срещу което е имунизирано.
От друга страна ИМА СТРОГИ ИЗСКВАНИЯ за съхранение и използване на имунизационните препарати. Ако не са били спазени, това НЕ Е ПРОБЛЕМ НА ИМУНИЗИРАНЕТО.

galia69, ми че тез дребосъци станали кучета, бе! Ушетата - зависи от качеството на храната предимно, гена и т. н. Ще ги вдигат разлчно и с различен темп. Добре ми изглеждат. Млякото на мама вече е крайно бедно; нищо от това, коео съдържа не им е достатъчно. Гледай да хапват повече гранула (без пилешки глезотии и пр., ще т се отли вола, защото ще спрат да ядат, ще ги научиш да са капризи и после неми е мисли). Бих им дала и калции

Последна редакция: ср, 29 юли 2009, 12:06 от arcana

# 85
arcana  пораснаха вършеят из къщи само тичам след тях да са живи и здрави .От майка си много рядко сучат и то повечето се глезонтят храним се с Advance за бебета а вчера купих от близкия магазин  Hills за бебета с пилешко но са им малко твърдички и ги накиснах леко с водичка . Продавачката ми каза че трябвало да изяждат по 50гр на ден дали не е много мога ли някъде в нета да видя какво количество да им давам .Хранят се по три пъти на ден как не ги мъча пет пъти да ядат не искат стискат малката устичка и изчезват .Освен гранулките им дадох веднъж малко извара хареса им а сварения жълтък от кога да го давам .Забравила съм вече то почти четири години минаха откакто взехме Сарка .
Като ходихме за ваксината щях да питам за калция и ми изхвръкна от главата а и тези дни нямам ходене до центъра .
Търсим  стопани за малките калпазанки ако някой си търси пинчер сещайте се за нашите сладуранки .Пуснах обяви вече но за сега само едно момиче идва да ги види .

# 86
  • сусурлево
споделяме мнения и опит , а всеки сам решава какво да прави с кучето си и със самия него . Не популяризираме нищо , Напротив и аз съм за ваксинирането и съм си ваксинирала кучетата . Исках да обясна разликата когато кучето е на двор и когато се разхожда по улици и градинки и има контакт с др.кучета .
Кучето ми има повече ваксини от мен.

# 87
  • София
И кучето на село беше без ваксини и т.н. и не се разболя никога от нищо, обаче то не е излизало от двора, а в двора не са влизали други животни. Но това не значи, че ако излезе извън двора, няма да пипне нещо. Не е задължително да има контакт с други кучета, дори само да са минали оттам, пак може да се хване нещо...

# 88
  • сусурлево
Да така е , може да пипне

# 89
споделяме мнения и опит , а всеки сам решава какво да прави с кучето си и със самия него . Не популяризираме нищо , Напротив и аз съм за ваксинирането и съм си ваксинирала кучетата . Исках да обясна разликата когато кучето е на двор и когато се разхожда по улици и градинки и има контакт с др.кучета .
Кучето ми има повече ваксини от мен.

В общи линии, описах, какво може и как може, без да изпадам в крайности. Не успях да я имунизирам, защото никога не е била на повод и с нашийник и така и не пожела да тръгне към лечебницата, застана като сфинкс и не мръдна, докато не я освободим. При това е излизала извън двора, даже ражда три пъти. Написахме за извеждането, че карантината е желателна, но и да го изведе по рано не е голям проблем. Arcana, от едната страна на барикадата сме, но ти откриваш противопоставяне. И още нещо...зоонозите можем да си ги получим от нашите кучетга въпреки имунизаците, защото те и да се заразят,  боледуването ще протече безспимптомно. Ваксинирането не те предпазва от заразяване , а от преболедуване. И къде прилагат ваксини срещу филариоза, че не знам?

Последна редакция: чт, 30 юли 2009, 00:20 от klarisss

Общи условия

Активация на акаунт