Юли 2009 - Тема 69 :)

• 12 924
  • 298
  •   1
Отговори
# 240
Миме, как се казва това чудо за коликите, което се взима от Лондон, да си поръчам и аз. Сега се замислих, че рано или късно и на нас ще ни потрябва, живот и здраве. А, тази лудата женица, незнам какво да кажа, на езика ми беше, че трябва да отиде на гинеколог, там да си зададе въпросите и да й направят изследвания, така вече ще разбере истината. Чиста лудост е да питаш педиатърка, дали цикъла ти ще спре скоро и дали ще имаш деца и това на лекция за захранването на бебето. Да чукаме на дърво, да не се случва на никой около нас така да изкукурига.
Сиси, а дано. А за ЕБХ- то, аз мисля, че като нищо ще се присъединим. Наскоро приятелят ми видя колко струват памперсите и попита колко отиват на ден и му прилоша, бас държа, че ако му спомена за ЕБХ, ще се втурне за първи път да направи покупка за бебето и това ще е гърне Laughing.
Сандра, още се хиля, като се сетя за мъжа ти Joy.
Джиджи, тази система върши работа, ако знаеш коя дата е или запомниш коя гърда си си заплюла за четни или нечетни, аз със сигурност ще забравя, трябва да измисля нещо за мен си Simple Smile.

# 241
Драга, аз винаги лявото съм го свързвала с нечетно, а дясното с четно, не знам от къде това Laughing и затова сега ми е лесно Wink
Сиси, Hug  страхотни дечица имаш!!!!

Последна редакция: ср, 22 юли 2009, 14:11 от djidjito

# 242
Е сеуга, признайте, нямам ли чуден мъж... Пък вие си ходете на лекари за да ви проверяват за разкритие...
Ама това с разкритието е на върха на всякакви негови бисери....

Оххх не е истина направо  Joy Joy Joy как не съм се сетила досега, той и моя нали е любител гинеколог  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green още довечера ще го накарам да види как стоят аджеба нещата!!!!

Уфффф на мен днес ми се стъжни съвсем - бях на запис на тонове и изобщо няма грам признак принца да желае да се появи най-накрая!
Съвсем сериозно взех да се замислям вече.....
Освен любителите гинеколози, някой знае ли други рецепти за примамване на опърничави младежи към излизане Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

Честита месечинка на Стела, Влади, Елина и Мария !!!
Много здраве и късмет за тях и много щастливи мигове на майчетата!!!    bouquet  bouquet  bouquet

Аз пък да ви се похваля вчера на срещата моите дружки каква изненада ми спретнаха - направо останах без думи  Hug Flutter

http://family.webshots.com/album/573675612aaAeVK

# 243
Мамите, каква е вероятността да родя на термина си -24.07 , че малко остана пък нищо още  #Crazy #Crazy #Crazy!
Или да пренося  Crazy!
Първо бебе ми е и съм чувала, че се преносват първите бебенца!
Питам, защото ми омръзна да ме питат: " Абе ти още ли тука?!"
С много разходка дали ще ми се доражда, че нямам търпение вече Joy или има друг трик? newsm78

# 244
Чакай и аз да пиша,докато малката спи..
Искам да благодаря на всички за хубавите пожелания!!!
Честито на всички мамчета,който си имат бебчита!!!
Ето я и моята история.........
В петък сутринта както обикновено,мъжо става в 8:30ч. и отива на работа.Аз ставам след него в 8:45ч. и усетих нещо топло долу и.....водите ми изтекоха по краката  Crazy Не се шашнах.Започнах да се оправям и се обадих на мъжо,че ще ида до доки да ме прегледа и да отиваме към Хасково.Той горкия се притесни и веднага дойде  Mr. Green В 9:15ч. тръгнахме зе Хасково за Хигията.Отидохме пуснаха ми запис и докторо ме провери за разкритие.Нямах контракций,бях с 1см разкритие и главата на бебка беше високо  в таза.Отидохме на видеозона да ме види-плацентата беше вече 3степен и даже имах 1 хематом.Доки каза плода е много голям и раменната част също.Каза,че не иска да рискува с нормално раждане,защото ако тръгне няма да могат да излезнат раменцата.И аз му казах-тогава секцио.Оправиха ме там и в 12:20ч. за първи път е проплакала мойта принцеска,със перфектните 4580/но като се изакала и изпикала е станала 4500кг./ и 52см  Crazy Crazy. Взеха там да ме събуждат от упойката и като се осеферих малко и ми я донесоха да я видя.Такава коса имаше,че и падаше на очичките/даже има и опошка отзад/.Само чувствах колко многооооо ме боли корема.Не можех да дишам,а за кашляне.....да не говорим.Както си лежах и без да исках кашлям-такава болка  #Crazy #Crazy След около 1ч. вече се бях съвзела и като ми казаха колко тежи щях да падна.А на ехографа доки ми каза,че е 3400кг.А толкова бях жаднаааааааа.От сутринта нищо не бях яла и пила даже и една чаша вода  ooooh! Във 19ч. дойдоха да ме вдигат да се разкарвам.....Няма да ви казвам болки и чудоооо Sick Но силните болки бяха само първият ден де,после се търпят.На вечерта ми я донесоха да я кърмя.После цяла вечер не и се чу гласчето/знам,защото беше само тя бебето в отделението/.На другият ден вече си ми я оставиха  Hug Да но бузанката не се наяжда само с мойта коластра и от първият ден се дохранваме.Отначало не искаше да засуче-инати се,мързи я.Хем търси зърното,хем не и се суче.И така след всяко кърмене-на Фризолакс по 20-30мл.Винаги когато и сменяха памперса и беше пълен и педиатърката беше много доволна от нас,като минаваше да ни гледа всяка сутрин.По принцип си спеше по 3ч-3:30ч но една вечер като легна в 3ч. и стана в 9ч. newsm78 И аз естествено не мога да спя цяла вечер и се уплаших.На сутринта като стана видях,че не е така червенка както си беше....Акушерката ми каза,че имала физиологична жълтеница и затова била така поспалива.Така се изплаших,но тя каза,че при всяко дете я имало да не се притеснявам.И като ме налегна на един рев.... ooooh! ooooh! Но се оправих де.
Педиатърката,като ни погледна преди да ни изпишат каза,че може да реве 2-3дни като се приберем,защото сме сменяли обстановката.И беше права,но само вчера като се прибрахме рева много де,сега няма
Не съм и изградила режим-тя като я нахраня,спи по 4-5-6ч. и като стане тогава я храня и така.Но тя като спи по толкова време и после яде допълнително по 50-60мл  #Crazy #Crazy
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 7 нови отговора.  #Crazy #Crazy
В петък ще ходя даже да ми махат конците и ще си вземем акта за раждане тогава.
Момичета в стаята ни е 27-28 градуса,но снощи на бебка ръчичките и нослето бяха студени.С какво ги обличате вечер да спят?
Аз я бях сложила да спи с една камизолка с къс ръкав и едно боди отгоре с дълъг,а надолу с едни къси гащички и ританки....
Но днеска накарах майка да купи малко по-плътно боди с дълъг ръкав да воже да спим с него... newsm78
Ще сложа снимки в албумчето да ни видите  Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: ср, 22 юли 2009, 14:33 от darka_jivko

# 245
  • Варна
MAMA MISHE напълно е възможно да родиш всеки момент, или пък да преносиш...това никой не може да ти го каже със сигурност  Laughing
аз първото го родих изведнъж, както нямах никакви признаци на предния ден, така се събудих една сутрин и  #Crazy и родих Whistling сега ситуацията беше подобна,даже още по-бързо, но този път поне видях предвестник - падна ми тапата  Joy

Мама Диди радвам се че си намери Бъги Под Hug и ние вече го пробвахме - голям кеф  Joy само не знам със спането как ще се оправим, че има само седнало положение  Thinking

ние сме добре, хапваме си, имаме колики, но ги понасяме мъжката - на цицата на мама Mr. Green вече се опитва да ми прави по-големички паузи, че и нощни, но не го оставям много много, защото ми се пълнят гърдите , а той още жълтее, пък и наближаваме криза на растежа и нивото на млякото трябва да се поддържа  Mr. Green
включвам се рядко , че нямам много време...а в понеделник тати се връща на работа и съвсем няма да имам  Crazy ще имаме пак програма - една торба в храна и вода и цял ден в морската Crazy

# 246
Мама Мише,има голяма вероятност да родиш на термина си, но и преносването не е толкова страшно, макар че на никого не му се иска. Аз миналата година бях с термин 24 юни, чаках като теб, а те - хората само говорят празни приказки, въпроса - "Още ли не си родила?" ми го задаваха от началото на юни. Може всеки момент да тръгнеш към родилното, аз обаче родих на 6 юли прекрасното си момиченце, без следа от преносване. А бях напълно сигурна в последната дата на менструация, защото съм си много редовна в това отношение.
При всички случаи остават броени часове до срещата ти с бебо. Party
Пожелавам ти чудесно раждане в най-подходящия момент!  bouquet

# 247
момичета,нещо се притесних-видях,че са измерили беборанка че е порастнала само 1 см-изписана 51,сега е 52 см-виждам,че нормите са по 3 см за месец трябвало
на мои дружки са им казали да кърмят и дохранват с АМ,въпреки че са наддали по около 1 кг за първия месец!

# 248
Имам и още 1 въпрос  Embarassed Rolling Eyes-важен, моля ако някоя мама е раждала съвсем скоро в МД да ми разкаже накратко как са нещата там, за да съм по-спокойна като тръгна. Отивам без да съм избрала екип и без никакво намерение да плащам за нещо, което мисля че са длъжни да ми осигурят. Мисля, че ще ми е много от полза прясното впечатление на някоя мама от престоя в МД....Благодаря Heart Eyes

# 249
  • Варна
A4 не е задължително! някои бебета качват на кг други на см  Peace
твоите дружки да теглят по една майна на лекаря дето им го е казал  #Cussing out

# 250
Вирджинити- Hug

# 251
  • Canada
Здравейте момичета,
Мама Диди, доколкото знам жълтеницата при всички случаи си минава сама. Но както А4 ти е писала, ако те притеснява, отиди да измерят билирубина. Аз давам водичка, но и нашия не пие много.
Линет, на мен изравнителен също ми издаде наблюдаващият ме гинеколог.
По повод климатиците, аз съм против. Ние стоим на отворени врати и пуснати завеси, за да не влиза директно слънце. Температурите са в рамките на нормалното. Проверявам бебчо редовно дали му е горещо.
Радина, много добър съвет си ми дала по повод кърменето. Но, след първия път в който го дохраних с шише, той вече не ще гърдата. Сега го карам на изцеждане. Яд ме е, но все пак важното е че е на кърма. Може да го пробвам вечерта пак  newsm78
Светли, честит ти рожденик! Да ти е жив и здрав!  bouquet
Сиси, и на теб честит ти първи месец на бебчо! Hug

# 252
Да се похвалим и ние Simple Smile В неделя се роди малката Цветомила - 3 кг, 49 см. Направиха ни спешно секцио, защото бебка се беше омотала в пъпната връв, но всичко е наред и сега даже сме си вкъщи Simple Smile Междувременно честити бебоци на всички мами, родили докато нас ни нямаше  Hug

# 253
  • Canada
Честита дъщеричка на Симс!!!  bouquet Радвам се че всичко е минало ОК! Да сте живи и здрави!
Миласара, пропуснах те в предния пост! Стискам палци за утре!!! Hug Peace

# 254
  • София
Миме, как се казва това чудо за коликите, което се взима от Лондон, да си поръчам и аз. Сега се замислих, че рано или късно и на нас ще ни потрябва, живот и здраве.
Прословутия Инфакол или от Гърция Инфаколик.

Момичета в стаята ни е 27-28 градуса,но снощи на бебка ръчичките и нослето бяха студени.С какво ги обличате вечер да спят?
Аз я бях сложила да спи с една камизолка с къс ръкав и едно боди отгоре с дълъг,а надолу с едни къси гащички и ританки....
Но днеска накарах майка да купи малко по-плътно боди с дълъг ръкав да воже да спим с него... newsm78
Аз пък винаги гледам ръцете и краката да са хладки към студени.Все ме е страх от претопляне.Не е ли много навлечено това дете?То е малко още де,но поне единия слой му свали,предполагам е и завито с нещо.Понеже в къщи нямаме климатици е 27 28 градуса.През деня я държа с боди потник с тънки презрамки,а през нощта спи при нас и е с тънък гащиризон.

Общи условия

Активация на акаунт