Примерна схема на захранване (17)

• 39 433
  • 715
  •   1
Отговори
# 210
От както се е родила.При това доста обилно.Понякога става време за следващо хранене,а тя още повръща от предното.
Педиатъра твърди,че не е проблем след като си наддава добре.В смисъл,че преяжда.

И моя син е така и ни казаха,че има рефлукс и от както го захранихме със зеленчукови пюрета не повръща токлова много, дори това беше една от причините за ранното захранване и затова педито ме навива да давам и плодове след обед вече.....но не повръща до следващото ядене на АМ а уж е на антирефлуксно мляко (е преди да беше на него повръщаше доста повече, бробвай с такъв  АМ)

# 211
Не бъркаш с храненето - трябва време и търпение.
По принцип връщането би трябвало да отшуми с напредване на захранването.
Но понякога продължава до 9-10 м., дори до 1 год., зависи кога стомахчето 'узрява', педиатърът със сигурност е обяснявал са клапата на хранопровода и т.н.
Важният фактор действително е наддаването.  
Може да се потърси и мнението на гастроентеролог, най-добре детски.

# 212
Здравейте,бебето ми е на 4 м. и 1 седмица ,все още е само на кърма ,не съм давала сокове въпреки настояване от страна на педиатъра.Сега ме съветват да захранвам с пюре.
Сока вид захранване ли е след като се дава между храненията ?Доста съм объркана по отношение на изчетеното в нета ,всеки започва различно и от от къде да започна аз това се чудя  newsm78
Моля дайте ми съвет ,в момента съвсем сама отглеждам бебето по стечение на обстоятелствата и нямам физическа възможност д изчета всичко, #Crazyкогато не ми достига кърма дохранвам с замразена .

# 213
Благодаря за отговорите!  bouquet
Знам,че с времето повръщането трябва да спре,но все си мислех,че ще е по-рано.

# 214
veneraj,моят съвет е да не започваш със сок-прочети първата страница на темата и ще разбереш защо(там пише и с какво е добре да се започне-зеленчуково пюре,плодово пюре или каша) Peace
А и мисля,че щом кърмиш детенцето,може да изчакаш още малко със захранването.Поне до 5-тия месец.Няма смисъл да избързваш(най-малкото пък,заради натиска на педиатърката).Но ти си решаваш Simple Smile

# 215
Veneraj, всичко, което не е кърма или АМ, е захранване.
Тук повечето момичета ще те посъветват да захраниш около шестия месец с пюре... това беше и моят избор.

Щом нямаш време за библиотеката, ето ти съвсем нова и много хубава статия на Хедра по въпроса - http://xedra.wordpress.com/2009/07/25/food-intro/

# 216
От една седмица въвеждам глутена с овесена каша (от готовите). Първо я смесвах с оризова каша и детето горе-долу хапваше. Като увеличих количеството овесена каша, почна все по-малко да яде, а само овесена каша хич не ще. Последните два дена му сварих овесени ядки, които после пасирах с малко плод - хапна 3-4 лъжички. Въпросът ми е какво да правя сега? Явно овесената каша не се харесва, мога ли да сменя с нещо друго - ръж, ечемик? Седмица достатъчна ли е, а и количествата, изядени от него, са символични...

побут  Mr. Green Някой нещо знае ли, не я ще таз каша и туйто.

# 217
Здравейте момичета,искам да ви попитам кога и по колко давате сокчета на мъниците?Намерих теми ,но всички в спорове за това трябва ли да се дават или не,само да уточня дъщеря ми става утре на 7 мес.,захранвам я от 5мес и 10 дни въвели сме зеленчукови и плодови пюрета / не всички а слабо алергените /.Кърмя я на поискване и ми се иска да не замествам кърмата все още.

Та колко сок като количество да давам , тези дни и дадох сок от диня като днес изпи към 30 мл.
Смятам да и давам сокче сутрин между някое от кърменията , но в какво количество  newsm78,на обяд зеленчуково и ще въведа пилешко като ги редувам един ден зеленчуково на следващия месно към 70 гр., и след обяд каша или плодово.Нещо такова:
6ч - кърмене
9ч-кърмене
10ч-сок
12ч.-зеленчуково/месно 60-70 гр.+кърмене
15ч.кърмене
17ч.- плодово/каша
18 - 19ч.кърмене
нощем също става да цока.
Тези часове са примерни ,иска да цока горе долу през 3-4 часа все още.Добре ли е като схема?

А също да питам до кога мога да отложа закуската?

# 218
1 бърз въпрос /дано някой влезе до следобед Laughing/ - смесвали ли сте елда със зеленчуци, в частност картофи с моркови? Дали е ок, и това при положение, че на обед е яла тиквички с картоф.  Thinking Просто ми се събраха много пюрета, а не искам да стоят много време в хладилника. М/у другото, домашно приготвените колко дена беше препоръчително да се съхраняват?

# 219
Шамс, можеш да я смесваш за вкус с плодово пюре или суров пасиран плод. Аз смесвам 50:50, иначе не се яде.
Няма проблем обаче да я смесваш и с други зърнени, които си въвела (както е оризът).

Change of heart, домашните пюрета - 24 ч в хладилник според мен, повече - замразени.

# 220
Параход, аз смесвам, ама не я ще  Mr. GreenСъс всичко пробвах, и все я надушва. Въпросът ми беше дали да продължавам или мога да я сменя нещо друго, като ръж или ечемик. Това при положение, че на ден хапва не повече от няколко лъжички? Да се счита ли за въведено или не?

# 221
смесвали ли сте елда със зеленчуци, в частност картофи с моркови?
домашно приготвените колко дена беше препоръчително да се съхраняват?

Елдата може да се смесва и с плодове, и със зеленчуци.

Става чудесна комбинация с всякакви зеленчуци - моркови, чушки, праз, спанак. Картоф не съм добавяла, но не виждам проблем. По принцип картофите, оризът, елдата и просото се редуват като основна калорична съставка в домашните пюрета, но няма причина да не се смесват. Сгъстявала съм зеленчукова супа (с картофи) с елда вместо хляб или сухари.

Домашно пюре в хладилник - до 48 часа, в най-студената част на хладилника, плътно затворено.

# 222
Косе Босе, благодаря ти! Ще го имам предвид за зеленчуците, дано сме дали идея и на други мами; аз досега само с ябълка бях смесвала елдата. А вчера дори четох из твоите неща, че тя може да бъде заместител на хляба при попарата - тоест можем да правим елда със сирене и масло като попара, ако не сме въвели още глутена, нали?

# 223
Въпросът ми беше дали да продължавам или мога да я сменя нещо друго, като ръж или ечемик. Това при положение, че на ден хапва не повече от няколко лъжички? Да се счита ли за въведено или не?
Шамс, по-добре продължи с ръж или ечемик, за да си сигурна, че си въвела глутена-овесените ядки съдържат само следи от глутен  Peace.

# 224
  • София
Здравейте на всички в тази тема. Първо ще попрося извинение, тъй като прочетох само тази тема (освен останалото, което съм изчела за захранването, де) - някак от заглавието й не разбрах, че се обсъжда захранването като цяло, а бях си внушила, че се коментира само една примерна схема  Embarassed

Моят Калин е пухкаво кърмаче (на 5 навършени месеца беше 8.260 кг.) и най-вероятно ще бъде захранен на 6 1/2 месеца. Педиатърката предложи сок на 4 месеца - прескочихме го (с нейно знание - Калин още приема капки за колики), захранване на 5 месеца - отложихме за 6 навършени мес. пак поради капките (ако не бяха те, щях да настоявам, но при наличието на повод...  Twisted Evil )

Извинявам се за дългата предистория, но на излизане от кабинета педиатърката каза набързо, че другия път (навършени 6 месеца) захранваме - с безглутенова каша. Вече беше влязло следващото бебе и нямаше време за коментар от моя страна.

Въпросът ми е: правилно ли съм се ориентирала, че желая да започнем със зеленчуково пюре - картоф, после морков, тиква... и че кашите не са подходящи за начало на моя пухкавелко  newsm78
Искам да съм подготвена, ако се налага да се аргументирам, защото предпочитам педиатърката да знае какво правя, а не да я лъжа. Причината е, че имам таласемия минор и първите изследвания на Калин намекват, че може и той да има, т.е. ще бъде под допълнителен контрол. Освен това ако има проблем, педиатърката ще разбере, че не следваме указанията й, а аз предпочитам отношенията ни да са чисти.

Благодаря предварително на всеки, който вземе отношение по въпроса... а и ако има и други малки таласъмчета, ще ми е полезно да обменям опит   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт