.:.ХАЙДЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ***РОЖДЕНИ ДНИ.:.

• 285 052
  • 653
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте! Моят син е на година и един месец. Откакто навърши 4 месеца започнаха моите притеснения. Главата му растеше бързо и докторите се съмняваха за хидроцефалия. Правихме трансфонтанелни ехографии, после и скенер. В крайна сметка му поставиха диагноза стационарна хидроцефалия и което е по страшно корова атрофия. Какви ще са последствията и дали въобще ще има такива е рано да се каже. Засега се развива нормално , но аз непрекъснато се тревожа. Още повече, че във Варна има само двама детски невролози,а аз се скарах с единия-д-р щилянов. Във форума открих поразителна прилика с моята история на една майка с псевдоним иВарна - от 23.11.2005година. Много бих искала да се свържа с нея или с други с моя проблем.

# 346
Здравей галиа71. Съжалявам, че се налага да пишеш тук. Не съм запознат с този тип заболявания, но едно мога да те посъветвам - не си губи времето. Потърси невролог в София (или Пловдив). НЕ във Варна. УСПЕХ!

# 347

Здравей, Галя! Можеш да пишеш на майката на лични. Ако не знаеш как, ще ти обясним.

# 348
  • София
Здравей,Галя!Моята дъщеря е с хидроцефалия и поставена клапа.Но при вас явно не става въпрос за развиваща се хидроцефалия,така ли?За невролози не мога да помогна,но съм сигурна,че ще се включат и други родители.Но бих те посъветвала да направите и консултация с неврохирург.Скенера от какъв лекар е разчетен-от невролог ли?Ако е така,наистина мисля,че ще ви трябва консултация с неврохирург,поне за успокоение.Бих те посъветвала да отидете в София за консултации,дори при желание от твоя страна бих ти препоръчала и лекари! Hug

# 349
Здравей, галиа71!Преди 8 години ми се наложи да се сблъскам точно с този проблем с първото ми дете. Мисля, че първо ти трябва добър неврохирург. Във Варна с ръка на сърце ти казвам че няма такъв. Детските невролози също са под въпрос. Ходили сме при д-р Щилиянов и д-р Ралчева, и скоро, поради проблеми с другото ми детенце. Мамите от София ще ти кажат при кого да отидете. Не си губете времето във Варна е лично моя съвет.  Hug Ако имаш въпроси, питай и на лични.

# 350
Скенера е гледан от двама неврохирурзи във Варна и те са на едно мнение - няма нужда от клапа,но има корова атрофия, за което нищо не може да се направи. Гледа го и доцент Герасимов в София и според него няма проблем. Но аз все пак се притеснявам.

# 351
  • София
Здравей Галя!

Аз бих могла да ти дам координатите на др.Литвиненко и др.Христова -детски невролози в София. Ако искаш ще ти ги изпратя на лични.
Консултирай се с тях при първа възможност, не се отчайвай и предавай.
Радвай се на детенцето си и бъди сигурна че правиш най-доброто за него.
При моята дъщеря има прогресираща мозъчна атрофия и всички досега образни диагностици казват същото - Нищо не може да се направи.
Но ние не се отказваме. Сега проучваме всичко за стволовите клетки и два екипа ни предложиха да направят такава трансплантация. Но решението вземат родителите. При нас е много тежка картината и за нас е последна алтернатива, докато при вас разбирам че детенцето ви се развива добре и това е повече от прекрасно.

Потърси мнението на др неврохирург, невролог и бъди спокойна за себе си.
Прегръщам те силно и ти пожелавам само хубави неща занапред с момченцетов Ви!!!

# 352
Здравейте! Казвам се Емилия и съм на 33 г. Сестра ми е с епилепсия и дълги години пие всевъзможни лекарства, но полза никаква. Последно я водиха при д-р Чавдаров, но....Сега родителите ми са решили да опитат лечение в чужбина и ме натовариха със задачата да намеря клиники за лечение на епилепсия в чужбина, по специално някаква клиника в Бон в която работела българка женена за германец и т.н.... /преди време имало статия за нея в в. Труд-там обяснявала че лекува епилепсия/ Та имам молба понеже не разбирам много от езици и ми е трудно да се орентирам в морето от информация-ако някой може да ми помогне с адреси на клиники за лечение в чужбина ще бъда благодарна. Надеждата умира последна ...

Бъдете щастливи, обичани и обичайте с цялото си сърце!

# 353
Здравей, Емилия, за съжаление не мога да ти помогна, но ви пожелавам успех. Добре дошли.

# 354

Здрасти, Емилия! Пиши и в тая тема. Това е темата на българските майки в Германия. Бон е в Германия, нали? Embarassed

# 355
Здравейте мили мами и от мен. Казвам се Десислава и имам дъщеричка на 39 дни Габриела. Роди се  с апгар на 1-ва минута- 2, направо умряла миличката ми. В интензивно детско отделение във Варна ни изписаха с диагноза НЕОНАТАЛНА ЦЕРЕБРАЛНА ИСХЕМИЯ придружена с неонатални гърчове. Преди 3 дни обаче грабнахме детето и го заведохме в София при д-р Христова. След двудневния ни престой там в болница, поставиха диагноза на детето ЦИТОМЕГАЛОВИРУСНА ИНФЕКЦИЯ,състояние след хипоисхемична енцефалия, неонатални гърчове.
Опитвам се да се освободя от емоциите и да започна да гледам на нещата реалистично. Порових се в и-нет и стана ясно,че в голям процент от случаите с тази диагноза следва ДЦП. Объркана съм, отчаянието взема превес понякога, но знам че то не е добър съветник , а и искам да направя всичко възможно да помогна на време на детенцето ми както всяка майка разбира се.
 Божеее ако знаете колко близки ви почуствах Cry Простете ако пиша хаотично, незнам какво да предприема. За сега ми показаха само един елементарен масаж, който май се прави на всички бебенца и ще чакаме да стане на 3 мес за следващ преглед. Та така ... ето ме и мен. Hug

# 356
Божеее ако знаете колко близки ви почуствах Cry
Hug

# 357
Добре дошла мила  bouquetОт емоциите скоро едва ли ще се освободиш, но тук ще намериш подкрепа и разбиране.Главата горе,ние мамите на специалните деца, сме особена "порода" винаги мислим най-лошото.При моя син лекарите имаха 60% убеденост, че се касае за синдром на Даун,и докато излезе резултата от генетичното изследване не знаех на кой свят се намирам.Слава богу,хромозомите са в ред.След това понеже имаше луксация на глезените, два месеца съм му правила масажи през пет часа, лекарите казаха-ами сигурно ще куца- сега като реши да бяга и баща му неможе да го стигне.Така, че в началото ще ти е трудно, но човешкият мозък има прекрасното качество да забравя-изтрий всичко негативно и гледай напред.Ще се моля за вас, дано всичко да бъде наред newsm51

# 358
desina,добре дошла.Желая ти всичко да се оправи и кураж Stop

# 359
Здравей, галиа71! Аз също съм от Варна и съм минала по твоя път.Имам дъщеричка на 10 мес.-когато бяхме на 1 мес. ни откриха хидроцефалия /ходихме при Щилянов, Ралчева,Киряков и още един неврохирург в Окръжна/, Щилянов хич не е приятен, обаче личните ми впечатления като специалист са, че е добър /поне в сравнение с д-рите, които посетихме покрай проблема, а те не бяха малко/, детски неврохирурзи във Варна - НЯМА, а за хидроцефалия е необходим точно такъв - слага се клапа,операцията се води стандартна или по-точно рутинна. Ние ходихме при д-р Захаринов /мн.сме доволни със съпруга ми от него лично/в Пирогов/ако искаш повече инфо пиши/.
Всичко е като цяло е  доста неприятно, но щом се налага да го изтърпим, трябва да стискаме зъби и да гледаме малките да са добре.Лошото е, че от тук нататък все трябва да се наблюдават и при най-малките "отклонения" били те нормални за др.деца, си мислиш при нас дали е добре ?!?! ... мисленето положително е най-добрият начин да не "затъваш в черна дупка" както аз се изразявам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт