.:.ХАЙДЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ***РОЖДЕНИ ДНИ.:.

• 284 606
  • 653
  •   1
Отговори
# 375
привет, за пръв път се опитвам да пиша тук. казвам се Любомира и живея в Плевен. За пръв път ще ползвам форум, не съм особено добра в Интернет, досега  ми е трябвал само за работа. Имам син роден на 13.02.2007 г. беше трудно раждане. след 17 часа с болки , без разкритие и две банки окситоцин, ме срязаха. бебчо бил с дихателни проблеми - средна умерена асфиксия , пише в епикризата. апгар 2-4-7 /предполагам на 30 мин е 7/. тия работи ги узнах доста по-късно. сами сме двамата /не живея с бащата/. после, на третия ден в кувьоза получи сепсис - твърдят, че е неонатален, ама чак на третия ден?.. както и да е, оттогава до сега всички лекари казват, че това си е чиста вътре-болнична инфекция... после хипербилирубинемия... и така 21 дни. докато бяхме в болницата изрично питах ще има ли неврологични проблеми /беше и с оток на главата/ и изрично, с досада на петия-шестия път, ми беше повтаряно " госпожо, казахме Ви, че детето има само един проблем - инфекцията". гледаха го през фонтанелата - нямал никакви увреждания на мозъка. успокоих се. всичко беше наред. прибрахме се. на третия месец започнах работа / по време на бременността се явих на конкурс и получих мястото, на 21.02. излязох от болницата за един ден за да положа клетва и да встъпя в длъжност/, гледаме го с майка ми с общи усилия. при най-малкия проблем тичам при личния лекар. на 4 месеца започна сам да се обръща по корем. но спеше само на ляво. притесних се. ходих при личния лекар и споделих проблема. той го прегледа, направи му някакъв тест за рефлексите и каза - всичко е идеално. /след като неврологът го прегледа знам, че нищо не е било наред, защото точно тези рефлекси, които педиатърът видя че са налице, трябва да изчезнат до края на 3 месец, ако всичко е идеално/ . след като на 5 месеца вече явно беше с повишен тонус на лявата ръка и крак, след като бях особено настоятелна този път, той ме насочи към невролог. и ужас - детето е с детска хемиплегия, от ляво. влязох в Интернет, събрах малко информация и изпаднах в ужас. бях поне седмица в депресия. същия ден, след като бяхме при невролога 30.07.2007 г./ то и това не стана бързо - отпуски ит.н./ у дома започна да идва рехабилитатор. много съм доволна. чудесна жена и мисля, че е добър специалист. сега е лесно, но когато започнат занятията /тя преподава на студенти/, ще трябва да се вместваме в програмата й. Добрин има напредък - още не се обръща от корем на гръб, но се крепи известно време седнал. от време на време посяга и с лявата ръчичка към играчките си, обича да стои изправен на облегалката на дивана. има надежда. никой не може да ми каже неизбежно ли е умственото изоставане. успокоявам се, че за всички има място под слънцето, и той ще намери своето, аз ще направя всичко, което мога за него. толкова го обичам. на мама слънчицето. засега мисля, че не е изостанал, пък и нали физическото развитие върви паралелно с умственото и го подпомага. така поне казват. терапевта ме успокоява, че на базата на 40 годишния си опит, може да ми каже, че няма умствено изоставане, което да е по-голямо от физическото - физически е на около 5 месеца, на толкова е и умствено и ще върви паралелно, така че ако си настигне биологичната възраст физически, ще я настигне и умствено. ще видим. сега се надявам да проходи сам и то преди 18 месец. казаха ми, че ДЦП се поставя като диагноза или каквото е там /сега започвам да се информирам, до сега с лекари вземане- даване не съм имала/ се поставя след 18 месец. дотогава трябва борба и стискане на зъби. през септември отиваме на скенер. реших, че докато това не стане, няма смисъл да се притеснявам и да кърша ръце, само ще се изтощя. най-много ме възмути личния ми лекар, на когото върнах листа от невролога, и той погледна и със съмнение каза - хъм, акушерска пареза...и този човек е ПЕДИАТЪР! аз може също да греша, но никого не бих убила с грешките си. сега съм ядосана, притеснена и примирена- странна емоционална смесица. не мога да я обясня. след скенера ще пиша пак. общо взето ме убеждават, че щом терапията е започнала преди седмия месец, има надежда. и аз не си изкарвам хляба с мускули, но ми се иска детето ми да има избор и шанс да тича, да прави бели с двете си ръце и да избере сам как да живее и как да изкарва прехраната си. и преди съм се възмущавала колко недостъпна е средата ни за хора с увреждания, но сега просто на всяка крачка нервнича вътрешно. дори в нашия съд, ако нещо стане с мен и трябва да ползвам инвалидна количка, няма да мога да работя - няма асансьор, само една рампа до фоайето, а кабинетите ни, деловодството ни и архива са на 2 и 3 етаж. безобразие е това социалистическо строителство и тази политика да се крият увредените в домове по горите... дано се свърши с това , особено след промените в закона за устройство на територията. не се занимавам от вчера с право, но още вярвам в неговата помощ, щом хората сами не могат да станат по-справедливи.

# 376
Здравей, Любомира, дано от тук, нататък всичко се подобри при вас. Желая ви късмет.

# 377
Любомира,имам дете с акушерска пареза и от това което пишеш мисля,че ако е пареза щеше да я забележиш още след раждането.Дано след скенера всичко да се изясни.Успех

# 378
  • в полите на Балкана
Добре дошла при нас  welcome и дано поводите за радост са повече от тези на тревоги и несгоди! Успех в трудния път на мама на различно дете.

# 379
Здравей и добре дошла, мъжа ми има племеник с левостранна хемипареза, той е на 14 год., типичен пубер ако ме разбираш...мацки, спорт, коли и т.н
Иска да става спортен коментатор, говори чужд език, а с компютъра да не обеснявам, че ме е срам Grinning.
Акушерска пареза и ДЦП са две коренно различни диагнози.
Той проходи на 1.6 , успокой се , рехабилитацията е много важна, стискам палци и ви пожелавам здраве и късмет.

# 380
Здравейте страхотни майчета Отскоро имам Интернет и не мога да се откъсна от форума Изумена съм от силата и вярата които притежавате но знам че няма нищо по истинско от майчината любов Казвам се Надя и имам син на 5 години-Александър Когато бе на 1год и 4м го оперираха от Хиршпрунг в Пирогов До операцията му правихме всяка вечер сифонна клизма защото не можеше да се изхожда Доц Панов изряза 8-10см от дебелото черво Всичко мина благополучно но скоро след това лепнахме ентероколитна инфекция и в продължение на 2години бяхме на безглутенова безлактозна диета А и никаква захар Лошото е че и сега често е с разтройство което много трудно минава и винаги сме застрашени от влизане в болница-така сме и в момента Ще съм много благодарна на всички които споделят опит как се справят с проклетите диарии Надявам се да ме приемете във вашето семйство-на истински български майки

# 381
nadinana , добре дошла , дано детенце се оправи Praynig
Тук ще получиш подкрепа.

# 382

Здравейте! Чувствайте се у дома си.

# 383
nadinana,здрасти welcome

# 384
Добре дошли, мили майчета в нашето голямо и задружно форумче!  bouquet Hug

# 385
Здравейте и добре дошли и от мен!  Hug

# 386
имам въпрос : някой монтирал ли е шведска стена в дома си за терапията на детето си? защото нашия терапевт каза, че ще е нужна след 9 месец на дребосъчето. питах на две места - в софия и в пловдив, на едното място са по около 132 лв., а на другото са над 400 лв. чудя се каква е разликата - тези в пловдив са стени за детски градини /само това успяха да ми обяснят по телефона, а в интеренет няма подробности/ а тези в софия са специално за терапия, друго не можаха да ми кажат. какво е различното - размерът е все 200х90 см. та се чудя - някой разбира ли нещо от това?

# 387
Любомира здрасти,ние имахме шведска стена до преди 4 месеца-продадохме я за 30лв.Нашата я правихме поръчка при 1 дърводелец но беше по малка от стандарта аз си дадох размерите ползвахме я до преди година,значи около5г.

# 388
  • в полите на Балкана
Здравей Любомира
Ние също имахме шведска стена в къщи ,но я махнахме преди две години когато синът ни спря да ходи. За съжаление не я пазим  Sad . Правихме я поръчка при един дърводелец.

# 389
а имате ли някъде записани размери - височина, ширина, разстояние между стъпалата на стълбата, диаметър или както там се измерва, на стъпалата? има ли нещо специфично и различно от станадарта за детски градини?защото ако няма, ще взема да поръчам в пловдив, да ми доставят с куриер.

Общи условия

Активация на акаунт