.:.ХАЙДЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ***РОЖДЕНИ ДНИ.:.

• 285 043
  • 653
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте мами.
Вярвам че всеки може да намери щастие за себе си независимо от проблемите.
Peace Много хубаво казано. И много вярно според мен.
KARAMFIL, попитай в темата логопедите. Нина, Съни, logo5ka ще ти помогнат.

# 511
  • София и там където не се пуши
Карамфил и моето в момента се мъчат да го изкарат от училище аутист, а той е един веселяк иначе и много общителен, тук във форума има също дечица, които са им поставили такива диагнози, така че май се учим един от друг. А той определено си е дислектик.

# 512
Здравейте майчета! Не съм писала отодавна в този фору но го чета редовно.Преди две години се збласках с най-големия кошмар да разбера,че синат ми е скраниостеноза(сагитална) ,но благодарение на д-р Георгиев всичко е наред сега и нашето слънчице расте като гъбка,пойелавам на всички ви много здраве,и любов и се обичайте. newsm10 newsm10 newsm10

# 513
Desi i Aleks ,хубаво е ,че стават и такива неща .Ще се радвам на повече така радостни новини.

Добре дошли на всички нови майчета.Тук ще намерите утеха и полезни съвети.  bouquet

# 514
ИСКАМ ДА ПОЯСНЯ , ЧЕ АЛЕКС СЕГА ЩЕ СТАНЕ НА ДВЕ ГОДИНКИ НА 14.02.2008Г.ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ ДОКТОРА , А ОПЕРАЦИЙТЕ СА МУ ПРАВЕНИ НА 3,5 ЕДНАТА А ВТОРАТА НА 4,5М КОГАТО БЕШЕ.МАЙЧЕТА ДРЪЖ ТЕ ЖИВОТА Е ТАКЪВ ГАДЕН НО ТРЯБВА ДА СЕ БОРИМ ЗАРАДИ НАШИТЕ ДЕЦА.ТЕ СА ЕДНО ПРЕКРАСНО И ВЪЛШЕБНО НЕЩО НА ТОЗИ СВЯТ.

# 515
Зздравейте,дъщеря ми-Елизабет,на 8 год.е с диагноза десностранна хемипареза.Ходи на училище със здрави деца,няма други проблеми освен почти неизползваемата дясна ръка.Има доста зрели виждания за живота.Но....не мога да я накарам да си прави упражненията в къщи?! SadОсъзнава разликата си от другите,знае защо и е трудно и как може да си помогне ,но няма желание да го направи.Дайте съвет,как да я стимулирам,какво да направяа?И още,от сърце желая на всички болни дечица и на техните родители успех във всяко начинание!

# 516
Здравейте! Simple Smile Аз съм Силвия и имам синче на име Теди, което страда от хиперактивност и дефицит на концентрация. Той е на 4г. и половина, говори малко, смее се много и невероятно обича колите! Радвам се да се запозная с вас! 

# 517
Здравейте, тук в бг-мама сме от 8м и всеки ден съпричастни с болката на всички.
Бремеността ми след 7м се оказа тежка- бактерии в урината контракции,и задаржане заради малкия плод.Малката се роди точно на термина 10.08.2000г.-2950г и 52см.Вси4ко бе6е добре докато трагна на детска градина на 1г и 9м.Разболя се и поду лимфните възли и оттогава е все така-попдути на 6ията и почти винаги придружени с обрив.Къде ли не я водихме и тук в Благоевград и в София и 4ак след 3г ходене по доктори сложиха диагноза-Ебщайн бар, увели4ена слезка вследствие на лекарствата и рехави стави-по наследство.Но не свар6и вси4ко.Миналата година в детската градина е припаднала за около секунди е изгубила съзнание ходихме на доктор запо4на да пребледнява лежахме в болницата-диагноза-ниска кравна захар и друго в норма.На 40 ден след слу4ая припада пред нас без загуба на съзнание просто каза ло6о ми е и се свлече на земята.Ние говорим а тя ни6то не ни 4ува, не отговаря.Пак в болницата пак същото-нищо и няма паднала е захарта, но ние я заведохме в София пак и ни поставиха диагноза-ЕПИЛЕПСИЯ грандмал.Сега сме на конвулекс хроно и нови припадаци не е имала.Ходи на у4илище в първи клас е но е много 4увствителна.Лекарите казаха 4е е на емоционална основа-генетично никои от семействата ни ниама с такава диагноза.
Успех на вси4ки и здраве най-вече

Никол-10.08.2000

# 518
Здравейте ,ние сме аз Радосвета -мама на Ана-Мария,която е най-слънчевото и прекрасно дете.Ние сме с хиперактивност и дефицит на концентрацията,като за съжаление най-големият ни проблем е трудното проговаряне.
Много истории за грешки на доктори мога да пиша,за корупция също,за лошо отношение също,ама детенце да ми е живо и здраво,че да преодолеем и това..... Hug

# 519
Здравейте, момичета, и добре дошли.

# 520
Wolf,благодаря за посрещането,следвам те макар и не неотлъчно в темите,само не мога да нацеля времето за кафе,ама нейсе,може и това да стане някой ден  Wink

# 521
Здравейте
  Аз съм Мария и имам син на 6м и половина.Бях в шестия месец,когато с приятеля ми катастрофирахме беше ужасно,виновна беше една кучка,която незнае какво е мигач и ляво огледало,за щастие след прегледа бях добре,отказах да стоя в болницата въпреки,че кървях(не им казах).След това следваха ужасни 2 месеца привиждаха ми се разни неща в къщи бях полудяла почти..и така доди деня в които ми изтекоха водите.В болницата ме прегледа един доктор на който(детето му е починало там)беше много груб все рови в кофа аз се ядосах мъжа ми ми донесе списание и слушах радио и така този доктор не ме погледна повече.Дойде другата смяна лекари и ме прегледаха вече установи че имам нужното откритие и ме прегледа на видеозон и там...плода се обърнал..около 6-7 часа не спрях да плача и да се моля на докторада го изкара,защото вече бяха минали 10 4аса да съм там и да ги прекарвам в болка помолих го да направил секцио,но той спокоино ми каза,че имало място там..и така след много мъки успях не съм спирала да се боря докато гледах другите майки,които не си даваха и малко зор.
  Бебчето ми нито изрева,апгарда му беше нула следователно не беше и живо беше му увита пъпната връв 3 пъти..взеха го -Аз само стоях и гледах знаех ,че ще живее..
На другия ден исках да си го видя,но не ми даваха казаха ми че има кръвоизлив не си мърдал нищов кома било абе не искам да си ги спомням..след което аз не издържах и отидох и си го видях беше в кувиоз.Боже,мислех си тези жени защо ме лъжат,детето си беше добре,мърдашеси всичко гледаше ме направих му клип никои не ме видя и го показах на всички роднини да им покажа,че лъжат.На другите дни само ми крещяха щяха да ме бият,щот не ми даваха да го видя,ааз скришом ходех и правих снимки и клипове,беше ми много гадно,бях там сама другите си гледаха дечицата,радваха им се хранеха ги,а аз само плачех,дори бях избягала от там нямаше ме около 5 часа от болницата разхождах се..и така заминах си от там оставих го на онея некадърни патки.Ходехме с мъжа ми всеки ден теи като живеех ме на близо.Казваха ни  че не искал да яде,хранели го със сонда,в последствие разбрах,че са му давали само по една лъжичка на ден без да го къпят.Една д-ка ми каза,че трябва да го дам в дом,защото не е добре и няма шанс какда го гледаме.След 20дена ТАМ азси го взех с подпис казвахами че няма да мога да до гледам щот нямам сонда в нас,а имах много кърма,но той така и не сука цедих се,когато се прибрахме започнах да го храня с биберон,а той ядеше толкова беше сладък...После още простотии имал повишен тонус в краката и ръцете едната дори не я движеше,но се оправи,пратихаме на рехабилитация при една,която е 1-2 години по от мен и я познавам беше сервитьрка в един долнопробен бар и там я поощипваха,а сега ходя да го масажира.Така де отивам там и спира се абсолютно всичко всички започват да го гледат и да му се радват и..масаж почти не се забелязва..освен това имам проблеми урочасватго много.Откакто родих не вярвам на доктори и нямам намерение,като извод си давам,че детето ми е много красиво и са мислели да го дават някъде от болницата.Така и не разбрах колко е тежал като се е родил казваха ми някъде 4кг нито ми казаха като си го взех.
Имах нужда да споделя извинявам се че е толкова дълго,благодаря,че имахте търпението да прочетете.

# 522
Здравей, направо ме потресе историята ти! Как така не знаеш колко е  тежал , нали бебетата ги изписват с обменна карта. Би трябвало и пълна епикриза да са ти дали за целия престой на детенцето. От къде сте, не си ли мислила да го заведеш на преглед при лекари в София, да му направят необходимите изследвания. За да ви пратят на масаж едва ли всичко е наред, не биха си изхабили направлението. Може да му направят транфонтанелна ехография ,докато е още малък, така ще изключите мозъчни увреждания.
Тук ще намериш много майки, готови да ти помогнат с каквото могат. Насреща сме!

# 523
Ами незнам как са си го измислели или изчислили, но го икзараха 3900 и така го изписаха с епикризата,а относно нея пише доста лоши неща така ги определям,защото и тях ако си ги сложа ще си замине борбеноя човек и оптимиста в мен са София не съм мислела,незнам разбираш ли ме ходя всеки месец при д-ката,която му помогна да живее и тя ми казва,че се развива едвали не перфектно-обръща се накъдето си поиска,върти се постоява малко седнал,играе с играчки рита хвърля ги,подавам му играчка взема я-прехвърля ги  кара ми се дори има и претенции не иска да спи с нас в една стая.От Добрич съм и тук доста хора нямат работа с такава насока го казвам,че дават направления,за да имат работа,защото и аз му правя масажи и странното е че в къщи е много отпуснат и спокоино ги раздвижва,а когато отиваме там направо се дърпа и тя почва ама той много зле и тем подобни,а той просто си е чешит може да е на 6м ипол ама ми обира точките като му говоря по сериозно едва ли не ми прави четки,а като ми се оправи настроението изобщо не го интересувам(в смисъл свършил си е работата добре и край с мене).Естествено като имаме възможност ще отидем във Варна пък и наскоро си купихме кола доста ме е страх,но се качвам,а малкия трудно го изкарваме Joy

# 524
здравейте и от мен Simple Smile
аз съм магдалена, на 26. третото ми детенце, фифо, се роди в майчин дом преди почти три години с отворено небце. това е когато небцето или част от него липсва. така между носната и устната кухини няма почти никаква преграда. тази малформация често се съпътвста от "заешка устна" и други вродени аномалии, от които за щастие ние нямахме. странното ми е, че докато бяхме в майчин дом НИКОЙ НЕ ЗАБЕЛЯЗА! детето не може да прави вакуум и да яде, нито от шише, нито от гърда. оплаках се по време на визитация и ми отговориха, че аз нещо не му давам като хората. съвсем пренебрегнаха факта, че това ми е трето дете и че първите две съм ги кърмила по година и половина. фофи се роди 3750, а ни изписаха с почти килограм надолу. още в деня на изписването личната лекарка дойде на домашно посещение и откри аномалията. започнахме да го храним със спринцовки, а после и с шишета с уголемени дупки. така до 10тия месец, когато фифко беше опериран от доцент георгиев в лицево-челюстната хирургия до военна болница. операцията беше успешна и сега е добре, но все още има лека лицева асиметрия и гърлото му не е съвсем като гърлото на нормално дете, в следствие на което говори леко носово. искам да помоля ако някой знае логопед специализиран в помощ на деца с подобни увреждания, който да е склонен да се занимава с толкова малко дете (на почти три години) да даде някакви координати.
също ако има родители с деца със сходни малформации може да обменяме опит. фифо е едър, силен, подвижен и страшно умен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт