"ДЕКЕМВРИйското дете - расте, расте и пак расте!"

• 16 270
  • 297
  •   1
Отговори
# 150
И от мен Честит Имен Ден на всички Марийчета, Мариани, Мариели и Мариановци!

bouquet   bouquet   bouquet

Момичета, аз усещам, че в този период детето ми е най-сладко от всички мигове досега - проговаря и всеки ден ме изненадва приятно с всяка минутка с нови изречения. Вчера ми вика - писна ми тука - като бяхме при хомеопатичката ми. И също - не искам вече без тати (да) ходим! (Защото той дойде чак преди два дни в БГ). Толкова ми е сладка, колкото съм си мечтала още в първия момент, когато си замечтах за детенце...
Сега сме с памперс само докато спи. А за преходния период, намерих в аптеките едни чаршафчета с найлон отдолу и попивателна материя, като на памперса отгоре, така че да й ги слагам докато спи, например в жегите на морето или за всеки случай....На бройки са по 50-60 стотинки.
Водих я на преглед с мен при стоматолог - но не посмя да му даде да я види. Явно ще ходим на детски стоматолог. Обаче лекарят ми каза, че до 3г. възраст не се развалят зъбите - вие нещо друго по тоя въпрос знаете ли?
И още да питам, как приспивате децата си сега? И спят ли в отделна стая? Вероятно като си имат братче/сестриче е по-лесно да се отлюспят от майките, но ние сме плътно една с друга, иначе не заспива. А от няколко дни заспива само на две приказки!!! Сега купих още малко нови книжики и ахнах колко мнооого красиви и хубави книжки има издадени вече за децата ни!

Последна редакция: сб, 15 авг 2009, 17:01 от шамЕнет

# 151
Шаменет, много е сладко това с проговарянето наистина. Никое друго негово умение не ме е карало толкова да се дивя  Simple Smile За заспиването - Кристиян доскоро спеше на спалнята между нас и винаги е заспивал държайки ме за ръцете, и двете по възможност  Mr. Green. Това никога не ме е притеснявало, защото всяко нещо си идва с времето си. От известно време обаче спим в детската и понеже тя е на нивото на който са и хола и кухнята, чувствам че Кристиян е много по-сигурен и няма никакъв проблем да го оставя в леглото да си бута количка докато аз шетам и така да го намеря заспал. Трябва да се чувстват сигурни и защитени, това е. На мен лично ще ми липсва времето когато е спал между нас  Hug

# 152
Венета заспива най-често между нас и по-рядко в леглото си, което е точно до нашето. Обикновено ме кара да я галя по главата и по крачето едновременно Crazy. Голямо гушкане пада, но аз нямам нищо против. Ако имахме по-голямо легло и баткото бих гушкала. Снощи например си легнах при него, за да се погушкаме, че ми става жал и той понякога казва, че само Венета гушкам. Sad  Бяхме на гости с преспиване преди няколко дни. Хората ни отстъпиха спалнята си и детската си стая за децата ни. Но моите мишлета никога не са спали в друга стая, сами. Картинката беше следната - 4 души на спалнята! Добре, че леглото беше от най-големите! Joy
За говоренето - уникално за мен явление. Много ми е интересно да я слушам!
Ние махнахме памперса изведнъж, вече съм се хвалила. Даже и нощния, за което не се и надявах. Вече два месеца оттогава и само едно нощно напикаване. И то на морето, но аз бях сложила найлонче отдолу и нямаше проблем. Интересното е, че тя се събуди в момента, в който се напишка.
Хубав ден на всички, а аз пак съм на работа. Sad

# 153
Владко от 7-8 месечна възраст спи в отделна стая сам. Но ние живеем в гарсониера и не е кой знае колко отдалече и когато поиста нощем идва и се настанява при мене, предимно когато баща му е нощна смяна. Заспива без приказки без песнички, само на една малка нощна лампа, че го е страх от тъмното.
Сега пак е нещо болнав, в петък вдигна Т и повръща, тези два дни събота и неделя е по-добре, утре ще посетим сигурно хомеопатичката. Четох доста и Ад Ликвид фор кидс, мисля и него да го почна от септември, но първо ще се консултирам.
Това е от наща гореща Силистра за сега.

# 154
Зравейте, завърнахме се от морето. Много хубаво изкарахме, ето малко снимки и от нас. http://picasaweb.google.com/lia2578/More_2009#
Вержи не съм званяла, защото във Варна слезнахме само една вечер за 2 часа и то беше към 9 часа. Малкия е много сладък гледах снимки  Hug и с Лора двете са големи сладурчета.
Момичета май искам вече второ детенце. Лошото е, че ме е страх дали ще мога да се справя, а и като боледуват, много ми е претиснително  newsm78 А и друго като кача пак 15-20 кг. как ще ги сваля незнам. След Габи не можах да си вляза във форма. Даже сега съм качила 4кг.

# 155
Момичета май искам вече второ детенце. Лошото е, че ме е страх дали ще мога да се справя, а и като боледуват, много ми е претиснително  newsm78 А и друго като кача пак 15-20 кг. как ще ги сваля незнам. След Габи не можах да си вляза във форма. Даже сега съм качила 4кг.
Това изобщо ама изобщо не съм го прочела  Whistling. Най-красивата жена е щастливата майка, а на децата пък им дай братя и сестри, с които да растат  Peace. Узряло ли е желанието в самата жена, то според мен тя е готова Peace  Hug

# 156
Присъединявам се към detelini, наистина щом се е появило желанието ти за второ детенце наистина си готова за това Heart Eyes Преди няколко месеца и аз си задавах въпроса " Готова ли съм за трето?Ще се справя ли? ". Мислих известно време и все не можех да намеря правилният отговор, тогава се заслушах в сърцето си и взех решението Heart Eyes При нас не се развиха добре нещата с нашето бебче, но сега нямам търпение да минат шест месеца за да опитаме отново Praynig Praynig

# 157
Ми ще взема да пробвам Grinning пък каквото стане.
Бела много  Cry Следващия път дано да е успешен. А пък може и две накуп  Laughing

# 158
Бела, дано бъде благословен следващия ви опит  Praynig
Лия,  Peace  Praynig

# 159
Привет и от нас Hug
Завърнахме се от моренцето Hug, изкарахме страхотно Peace
Ще пиша отново, че в момента и двамата са будни Laughing

Може ли да Ви помоля да дадете един глас за нас, ако Ви допада разбира се Hug
http://www.estestveno.com/node/528

Благодаря Ви bouquet

# 160
  • СОФИЯ
 Честит юбилей tini-mini! 

От сърце ти пожелавам здраве и щастлив живот! Винаги заобиколена от любимите ти хора!

# 161
Честит Рожден Ден, tini-mini!

# 162
  • Под Сините камъни
Честит Рожден Ден, tini-mini!  bouquet  bouquet  bouquet
dideto
готово гласувах  Peace

# 163
  • София
Честит рожден ден tini- mini!
Много настроение и усмивки ти пожелавам Hug newsm51

# 164