кредит от банка

• 10 170
  • 82
  •   1
Отговори
# 15
Една позната днес ми се оплака, че е опитала да вземе кредит 2000 лв. за някакви много спешни нужди. Не са я одобрили от няколко места гадовете, въпреки, че е изрядна от към раб. заплата. Но няма и как да е в тази криза. Банките са се уляли с даването на кредити, а хората масово са си изтеглили парите и финансовите институции нямат пари, та се налага да събират с груби силови методи.  Twisted Evil

# 16
Е за това кредит само от ОББ,ДСК и други подобни, които са утвърдили име като стабилни.Тва Пиреос, Пощенска, Раифайзен и тем  подобни за мен са чисти пирамиди!

# 17
ляля и monnnn това,което сте написали
звучи толкова абсурдно,че дори и
ептен непросветените в тази област,
знаят че писанията ви не отговарят
на реалноста.Ако не можете да
дадете на авторката адекватен
съвет по темата, защо изобщо
пишете небивалици?

# 18
  • Дъ Биг Вилидж
Рефинансирай - как може изобщо да вземате кредит от гръцка банка. Пиреус просто не стават и това е.

# 19
Не се притеснявайте въобще.
Щом това Ви е единственото жилище може да я мотаете тази банка /ако въобще има право/ поне 3-4 години.
Щом Ви е единственно жилище нямат право да Ви го взимат.
Така че споко.
Но си намери добър адвокат и се срещни с ДИРЕКТОРА на банката за Вашия град а не с тъпи кредитни.
Успех и споко ще ги разтакавате поне 4 години....

# 20
  • София
Не лежи на тая, че единствено семейно жилище не може да се вземе. Има начини, но наистина е по-трудно. Иначе банката има право, ако са подписани подходящите документи+ТЗ. Въпросът е авторката как да разкара набезите на банкерите и да ги откаже от изп. дело. Sad

# 21
Обикновено, това което не го пише в договора, гопише в Общите условия на банката. Нас съвсем скоро ни уведомиха, че общите условия от 1.07 са променени. Мисля си - при условие, че сме подписвали документи в които се позовават на Общите условия, то имат ли право сега едностранно да ги променят. Сложихме си подписите, че приемаме старите общи условия, а не под тези.

Stoyanova, стискам палци да успеете да се справите.

# 22
Благодаря на всички, които ми пишете и ме успокоявате, и съветвате! Много е важно, това, което получавам от форума, защото за цялото ни семейство момента е критичен и се нуждая от подкрепа, но по-важното е, че наистина имам конкретни предложения, които ще се опитаме да станат реалност, много се надявам в наша полза. Чета бгмама, от няколко години, за първи път пиша и съжалявам, че не съм си общувала с всички вас до сега, просто не е имало проблем. Сега ми се иска да споделя, че съм майка на 13г. дъщеря и имам син на 1,7 месеца.   За моя радост и двамата са здрави и се развиват добре. С мъжа ми се разбираме и обичаме. Случвало се е много пъти да търся съвети от форумите и те наистина са ми помагали, така си избрах къде да родя втория път, къде да отида на ортопед, не е нужно да изреждам всичко,  но сега се убеждавам, колко е важна тази група на майките.
Всичко, което сме постигнали е с честен труд и кредит както разбрахте, вече почвам да разбирам хората от моето поколение, които живеят в чужбина. Тук е трудно, бориш се с всичко и влагаш всичко, плащаш си данъци, осигуровки, кредити и сега всичко отначало...
Пишете ми, всичко, което можете да се сетите по моя проблем, аз също ще пиша, защото съм и жена и майка с опит  

# 23
  • София
И ние сме с кредит, но в друга банка... не ми се мисли ако и на нас ни се случи това.

Стискам палци да се оправят нещата при вас!  Hug

# 24
Немогат да Ви го вземат щом Ви е единственно жилище и в него отглеждате децата си споко....!!!

# 25
Наскоро разбрах, че няма как да ви вземат жилището щом ви е единствено.
Аз в момента съм в подобна патова ситуация - мъжът ми е теглил кредит в Райфайзенбанк, от 6 месеца е безработен, затова не е внасял месечните вноски, сега ми се обаждат като съкредитополучател и ми казват, че от този месец ще сложат запор на моята заплата, защото на неговата не могат (той от началото на месеца започна работа в друга фирма и още не е осигурен). Осигурявам се на 590 лева, някой знае ли колко пари могат да ми вземат?

# 26
Немогат да Ви го вземат щом Ви е единственно жилище и в него отглеждате децата си споко....!!!

Това НЕ Е вярно!!! Прочети чл. 445 ГПК преди да даваш съвети

# 27
  • Belgium

Могат да го направят и още как. Има си цял официален регистър на съдия изпълнителите, в който са посочени апартаменти, обявени на търг от различни банки, заради неизплатени вноски по кредитите.

# 28
Щом като жилището е ипотекирано независимо дали е единствено може да се вземе.

# 29
Може да се вземе но може и да се протака доста процедурата с добро адвокатче.

Общи условия

Активация на акаунт