кредит от банка

• 10 170
  • 82
  •   1
Отговори
# 75
winter wolf, коя е банката (може и на лични) от чисто любопитсво питам.. за такава практика сеФте чувам
Ако съм разбрал въпроса правилно...

ипотека ...(плюс запис на заповед - това всички го правят)
Тогава, много вероятно аз да съм в грешка. Кредита е на фирма, предният - по същия начин (друга банка). Може би заради това искат "запис на заповед" от физическото лице.

Последна редакция: пн, 03 авг 2009, 12:29 от winter_wolf

# 76
Здравейте,това което прочетох е направо ужасно.Аз теглих ипотека в началото на октомври миналата година .Кредита е в евро и е от банка Алианс България. Трябва да ви кажа  че съм изключително приятно изненадана от добрите условия и коректноста от тяхна страна .Относно изискването  за нова оценка това го има и в моя договор .но все пак мога да во посъветвам следното.
1.Вижте каква е актуалната ви лихва към момента в Пиреос .
2.Проверете каква е лихвата в Алианс по отношение на конкретните години.
3.Скои оценители работи Алианс банк и биха ли приели оценка от някои друг по ваш избор .
4.Питайте какви са изискванията на банка Алианс за доход за сумата която ви е необходима и поискаите примерен пог план и попитайте каква оценка ви е необходима за изтеглите нийната на вас сума .
5.Прочетете в в договора на сегашния кредит колко процента е рефинансирането от друга банка .
6.И всичко останало е вапрос на сметки .За справка само .Моят кредит е в евро и е ГПР 9 % и не са го променяли досега .Теглила съм 75% от оценката за срок от 20год.Имайки предвид лихвите в пиреос какви са не бих се изненада дори и сдоп разходи  за рефинансиране  новата ви вноска да е по малка .Желая ви успех и ви съветвам да проучите това което ви посъветвах .(Не знам сега кави са лихвите в Пиреос но когато аз теглих кредита разликата беше 4 % и ми искаха два пъти повече док
Дишайте им във врата до последно  и не се давайте .Аз в прокредитбанк имам фирмен кредит и понеже е теглен преди повече от 2 г ,тогава условията бяха други а лихвата в договора е фиксирана на 14% т.е нямат право да я вдигат едностранно ,освен ако не предоговоря условията по някаква причина  се опитаха да ме прекарат но не ги  огря  Laughing

# 77
Здравейте, и аз имам проблем с кредит в Банка. Проблемът при мен е обаче, че преди около 5 год. братми си загуби ЛК и не съобщи веднага в Полицията, след около две седмици се обадиха от ЦКБ и му казаха, че от името на неговата фирма / той не си е откривал фирма/ е изтеглен кредит от собственика/ тоест той- това не е така/ в размер от 2000лв. за покупка на стоков кредит. Незабавно съобщихме в Полицията и те почнаха разследване, в което се установи, че извършителя е неизвестен/ тоест не е брат ми/. Започна тормоз от ЦКБ, постоянни обаждания, че кредита ще стане предсрочно изискуем, идваха до вкъщи да го търсят, изпращаха писма. Ние им давахме обяснение, че няма основание да го тормозят, тъй като е доказано че той не е подписвал никакъв договор за кредит/ има експертиза направена на подписа/. Днес обаче получихме писмо от частен съдебен изпълнител за предсрочно изискуем кредит до две седмици от получаване на писмото, сумата да се върне в Банката. Моля за съвет!

# 78
  • София
Съветът е - юрист. Имате срок (7 или 14 дни, не помня) и процедура, по която да възразите, така че не се моткайте, ами юрист да хване казуса. Трябва да се види и резултата от разследването на полицията, но това със сигурност не са въпроси от компетенциите на средностатистическия гражданин.

# 79
Да, не са, но ако има някой който се е сблъсквал с подобен проблем, може  да помогне с нещо
Аз лично съм на мнение, че в тази държава няма закони и средностатистическият граждани, както казваш винаги е в позиция на губещ- надявам се да не съм права!

# 80
И аз искам да споделя за поредната банка " пирамида".Имам кредит в Пощенска банка.За последната година ми вдигнаха лихвата по ипотечния кредит с 3 %. Вноската ми се вдигна с  около 150лв. За информация плащах 480лв, а сега 620лв. Имам приятели и съседи,които са изтеглили в ОББ , ДСК и са с по -големи кредити от мен,също изтеглени в лева  и тяхната вноска за последната година се е вдигнала с 10-20лв. Такива измамници са в Пощенска банка. Така,че съветвам хората  които все още не са изтеглили кредит.. моля ви не ходете в Пощенска банка. Не им се ловете по рекламите за ниски лихви.

# 81
Здравейте,
 отдавна не съм писала в темата, която сама отворих.  Като развитие ще споделя, че се обърнахме към юрист и с негова помощ изготвихме писмо, което заведохме в банката / вх. номер/  Основният ни аргумент беше, че кризата е събитие, коета не сме могли да предвидим или предотвратим. Тоест спадът в цената на имотите не е по наша вина. Продължаваме да си погасяваме кредита и за момента са спрели да ни тормозят.

# 82
То затова ли лихвите за депозити в Пощенска банка пък са най-големи?

Общи условия

Активация на акаунт