кредит от банка

• 10 183
  • 82
  •   1
Отговори
# 45
  • България-Швейцария
За момента не мога да помогна със съвет, но се записвам да следя темата, някои от споделените неща просто ме шокират Rolling Eyes

# 46
  • София /Абсурдистан
Запис и от мен.

# 47
милинка правелно е разтълкувала нещата.. При спад на цената на обезщетението имат право да изискват допълнителен залог или предсрочно погасяване на част от дълга (кой вариант ще приложите си избирате вие, не може да ви задължат да погасите предсрочно)
Аз бих ти дала един друг съвет за момента може да заложите в полза на банката имот на родители..
Проблема на банките тръгна не толкова от спада на цените на имотите, колкото от това, че раздаваха кредити на 100% от оценката, и сега надзора не третира тези кредити като напълно защитени с ипотека, защото законово експозицията не бива да е по-висока от 80% от стойността на имота

# 48
Zdtraveite bih iskala da si izchislya sama po vuzmognost sumata, koyato mi ostava do kraya na moyat kredit, no opredeleno sreshtam trudnosti.Spored pogasitelniyat plan ima nyakolko znachimi kolonki tova sa.
1.Dulgima glavnica v nachaloto na perioda
2.Vnoska
3.Vnoska lihva
4.Vnoska glavnica
5.Dulgima glavnica kraen period
Kredita e ot Purva Investicionna Banka

Pitaneto mi e kak da si izchislya glavnicata i lihvata, koyato ostava da se izplati, sled kato sum pogasila chast ot zaema?
главницата, която остава да се изплати към момента е дължимата главница в края на текущия период, а лихвата е сумата от вноска лихва за всички бъдещи периоди

# 49
Е за това кредит само от ОББ,ДСК и други подобни, които са утвърдили име като стабилни.Тва Пиреос, Пощенска, Раифайзен и тем  подобни за мен са чисти пирамиди!

Специално Пощенска изобщо не е пирамида!  Naughty  Имам сметка в нея от 2 години, а близките ми от повече и имам наблюдения. Изключително точни са!  Peace  За мен банките са ДСК и Пощенска банка. Може да има и други сигурни, но това са банките, в които съм се убедила, че са стабилни!  Peace

П. С. Следя темата с интерес, защото ни трябват 1000-2000 лв и сме на кръстопът къде да кандидатстваме за кредит.  Rolling Eyes

# 50
В ДСК не бих стъпила повече, и то не заради друго, ами заради обслужването. В клоновете тук работят 60-годишни "вежливи" жени, които оставят чувството, че комунизмът е жив  Grinning

Ако говорим за стабилност - да, бих се доверила на тази банка, Пиреос не са никак френдли и най-обикновена сметка не бих си отворила при тях.

Ето един много полезен сайт www.moitepari.bg

# 51
Павлина, коя банка в какво състояние е в момента - трудно е да се каже, а клиентите и биха разбрали след като се  появят лепенките по вратите  Tired
А определения като пирамида или не . ooooh! къртят мивки (както казва една съфорумка)

# 52
  • Sofia
и  аз да се оплача от една готина банка Уникредит Twisted Evil Вдигат си лихвите по кредит,когато си поискат  и дори не уведомяват вече,преди поне писмено известяваха сега вече-не Crazy Отивам да си платя вноската в клона и там не ме уведомяват,чакат да мине срока и ти се обаждат по телефона и ти казват,че светиш на червено,защото не си платил 25лв от новата вноска ooooh! Е,аджеба как да разбера като не съм врачка!

# 53
chocha, това кога ? Последно в началото на Юли имаха увеличение и писмата дойдоха..
Аз съм си пуснала жалба относно едностранната промяна на лихвообразуването.. е 3-та седмица милата банка не може да земе решение аз ли не мога да чета, адвоката ли не може да чете.. или те си правят каквото си искат

# 54
  • Sofia
значи явно последното вдигане,случката става днес
сутринта отивам да плащам вноската ми е 385лв,аз винаги плащам 400лв и днес по същия начин .Да обаче на обед се обадили на мъж ми и му казали,че светел като неплатил,защото вноската вече била 425лв Crazy и са го разкарали за 25лв да ходи пак до банката и тн простотии Crossing Arms А питам аз тези пари дето ги внасям  повече всеки път не успяха ли да покрият разликата и най-вече да ме уведомят предварително Twisted Evil

# 55
как така плащаш 400, парите влизат по сметка, а те след това си прихващат от сметката колкото е вноската  Thinking

# 56
  • Sofia
плащам ги на каса по сметка всеки месец
отделно имаме и тяхни кредитни карти пак на каса ги плащам всеки месец,само че по друга сметка
имаме и дебитни,където превеждат на мъж ми заплатата,там за радост нищо не ходя да плащам поне Crazy
На каса си плащам и другите кредитни карти от други банки Peace Някои вече и на банкомет могат да се плащат Laughing

# 57
Ега ти простотията, с извинение... Crazy #2gunfire Не им ли стига на банките, че взимаш 100 000, а връщаш близо 400 000 лв. примерно?... След като си плащаш редовно, какъв е проблемът, че стойността на жилището паднала... Ама като се вдигаха цените на имотите си кротуваха? Тя кризата няма да е вечна, надявам се!

Простата сметка показва, че идеята на тези кредити е банките да пълнят гуши от безбожните лихви, а не от продажба на иззети имоти. Наистина ли се налага да тормозят хора като нас, които правят невъзможното, за да погасяват вноските, които без друго всеки месец стават все по-високи. Това, че си вдигат лихвите както си искат, не ги ли обезпечава достатъчно. Мошеници!  #Cussing out

Възмутена съм, а едновременно с това и уплашена, че това може да стане масова политика на банките. Затова си мисля, че трябва да се спре тази порочна практика в зародиш, да се вдига шум, да се тормозят политиците. Имам чувството, че тази държава целенасочено подлага на геноцид младите хора, които се опитват да оцеляват с труда си!

Последна редакция: пт, 31 юли 2009, 05:18 от antena

# 58
И още нещо, което може да е от полза: със сигурност жилището след ремонта има друга цена, актуалната оценка на жлището заедно с обзавеждането ли е? Защото виж какво намерих в друга тема във форума:

"Ремонта ни досега е стъпал на около 33 000 лв. Става въпрос за ново строителство на тапа с три спални, хол, кухня и две бани. По груби изчисления ще изхарчим още около 10 000 лв. Правила съм си точни списъци на всичко купено, с всички цени и ако нещо конкретно те интересува питай.

ПП В никакъв случай не мога да нарека ремонта луксозен, по-скоро е средна ръка."

Може цената на самия имот да е паднала, но подобренията, които сте направили, със сигурност компенсират това поне до някаква степен. (Впрочем кратка проверка в сайтовете за продажба на имоти показва, че апартаментите, които в момента се предлагат в нашия квартал и с нашата квадратура, не са поевтинели драстично в сравнение с това, което ние платихме преди две години).
Успех и кураж в борбата с Пиреос!

Последна редакция: пт, 31 юли 2009, 05:40 от antena

# 59
Не обзавеждането не влиза в оценката на имота, в оценката влизат подобрения като
- парна инсталация, локално отопление, газификация
- дограма
- изолация
- подови настилки
- санитарни помещения

Антена идеята за кредита е не само банката да взима лихви, а и нуждаещия се да се възползва от парите. Това че много хора искаха 3 стайни с едва 10 хил лв, спестени пари не означава, че банката иска да ги ограби..
Банките са виновни в това, че не оцениха добре кредитната култура на българина и самите те се полакумиха за големи печалби недооценявайки кредитния риск

Общи условия

Активация на акаунт