Моята нова КУХНЯ - мечта...

• 11 559
  • 52
  •   1
Отговори
Здравейте! От скоро разглеждам форума и реших да се регистрирам, тъй като имам спешна нужда от съвет, а забелязах, че всички тук сте много мили и не пестите съветите за тези, които имат нужда, като мен. Та какво ме тормози мен... доийде моментът за новото обзавеждане на кухнята ми. Няма да ви обяснявам от колко време го чакам. Аз лично обожавам да готвя и това май май ми е любимото местенце от апартамента. Искам новата ми кухня да е хем модерна, че много да си я харесвам, хем да е удобна, за да мога да си готвя с още по-голямо удоволствие. Обаче не е никак лесно да си избера обзавеждането... Затова и реших да пусна тази тема, та ако желаете да споделите вашич опит в тази насока, да ми помогнете с избора като ми споделите вашето мнение. Много важен момент за мен е и избора на фирмата, от която ще закупя кухнята. Порових се в интернет и си намерих тук сайта на една пловдивска фирма, от чиято галерия си харесах две-три кухнички:
...реклама...
За сега тъмната ми е фаворит, но и тази резедавата много ми харесва. Мисля обаче тези дни да се поразходя до шоурума им и да видя там какво ще ми предложат като мостри на цветове и възможности за самата кухня, защото разбрах, че те са си производител. Поразпитах малко и за тях самите и дочух все положителни отзиви - качество, отношение...  Thinking Но все пак преди да взема решението бих желала да събера мнения по въпроса каква да бъде моята кухня МЕЧТА...
Относно цветовете за сега я искам тъмна, може би дори черно в комбинация с някакъв друг цвят...
Извинявам се предварително, ако темата се повтаря, но съм нова тук  Embarassed

Последна редакция: ср, 29 юли 2009, 13:19 от Tatti

# 1
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=410783.180

Заповядай в темата за кухните. На първа страничка има линк към албума с нашите кухни. Разгледай и дано си харесаш нещо. Можеш да задаваш всякакви въпроси и ние ще ти помогнем   bouquet

# 2
Сега тъкмо се заравям да гледам кухни..., но все пак очаквам и мнения относно моята идея за тъмната кухня - добре ли е, зле ли е... Черно с  какво да е като комбинация... И сложния въпрос - Кой да ми я произведе и монтира...
Мерси за бързия отговор  Hug  bowuu   chef

# 3
За да вържеш цветово кухнята трябва да ни кажеш дали ти е отделна стая или бокс към дневната. Дали трябва да се съобразиш с цветовете на пода и стените.
Черната кухня ме кефи лично мен. Но също така погледни и белите. Може да се влюбиш в тях. Wink
А относно самата изработка - трябва да решиш дали искаш да ти е по поръчка, или от магазин.

# 4
Определено мисля да е поръчкова, наплашиха ме, че готовите от големите магазини ги правят от евтини и некачествени материали, а все пак това е кухня...  Naughty  Права си, доста неща трябва да доизясня... бокс е с дневната, просторно е помещението и затова се нахвърлих на тъмната. Пода е теракот, не е точно определен цвят, няма точно определени фигури - не много светла основа, едно такова сиво-бежаво, странен студен цвят с тъмни жилки по него / нещо като мраморни жилки /, стените са в светло бежаво... Хубавото в случая, че ще сменим обзаеждането и на дневната / то там няма кой знае колко неща/, та не се налага да съобразявам кухнята с нея. За дневната мисля да е маса с по-разчупена холова гарнитура и секция с място за телевизора, която секция ще бъде повече за украса, както аз обичам да казвам, отколкото да побира книги и т.н.  Crazy какво ще кажете?  newsm78

# 5
На хартия звучи супер Sunglasses
Аз също се спрях на поръчкови мебели Simple Smile Сега взимай един лист и химикалка и почвай да пишеш - какви уреди ти трябват, горе-долу какви шкафове (чекмеджета, големи рафтове и т.н.), не забравяй за контактите, ако държиш повечко ел. уреди по плота ще ти трябват и повечко контакти. Искаш ли да ти се вижда сушилката за чиний, или искаш да е скрита? Мивката с едно корито ли искаш да е? Ще имаш ли бар-плот? Всички ли големи уреди ще са скрити? Ей такива неща Mr. Green

# 6
Определено ще заложа на уредите за вграждане. От сайт-а на Мебели Марини стигнах до сайт-а на Eurolux, Faber, Nardi за уреди за вграждане. Някак си естетически ми седи по-добре, пък и не съм много по марките, та ако може да си поръчам обзавеждането заедно с уредите ще е просто божествено. Не искам да обикалям по разни магазини от сорта на Технополис и Техномаркет, понапатих се и от тях, защото не разбирам много много от марките, които се предлагат на пазара масово. Вие как сте с масовите марки за бяла техника? За шкафчетата...адски много искам да си имам отделно шкафче само за подправките, все пак те са може би един от най-важните моменти в готвенето... Та сядам да правя списъка.  Hug  smile3521

# 7
Щом ще си правиш кухнята по поръчка може и 5 шкафчета за подправки да имаш. Нашите уреди всички с изключение на абсорбатора са от Техномаркет и Технополис Joy и всички са AEG, само хладилника е на Ariston. Засега сме доволни Grinning Погледни и този сайт - http://www.teka.com/html/bg/ Мивката ни е от там и доколкото съм чувала са едни от най-добрите.

# 8
Renitu,

Моята кухня също я направиха по поръчка. За съжаление не съм от Пловдив и не мога да ти помогна с предложения за мебелна фирма.
Всичките ми уреди обаче са Eurolux, Faber и Nardi и винаги си ги хваля, защото ми спестяват много допълнителна работа. Мивката ми например е композитна на Eurolux и се почиства за минутка, а аспираторът няма нищо общо със стария, който ползвахме. Все пак Фабер си е Фабер и поне до този момент съм много доволна от придобивките  Hug.
В твоя случай обаче е важно да помислиш дали искаш всичките ти уреди да бъдат за вграждане, защото при абсорбаторите например има голямо разнообразие от вградени  и свободностоящи модели  newsm78.
Иначе за Техномаркет и аз един път си патих и сега въобще не съжалявам, че заложих на тези уреди Wink

# 9
Черната определено! newsm10

# 10
  • София
Тъмните мебели затварят стаята, а вечер е необходимо повече осветление, особено когато работиш нещо в кухнята. Съобрази добре осветеността на стаята, както и размера й. Аз бих взела светла кухня.

# 11
Моя близка, има кухня от тази фирма и е доволна от изпълнението. Когато реших да си правя кухнята и аз отидох при тях за проект. Аз бях избрала горе-долу модела, оставих размерите на помещението за да ми направят проект. След като го направиха и го видях останах страшно разочарована, защото нямаше нищо общо с това което аз исках. Проекта беше съвсем обикновен, стандартни шкафове, които аз неисках, останах супер разочарована, особенно когато жената ми каза че това което искам неможе да стане в моята кухня. А цената, която ми каза, за това което неисках също не ми допадна. Щастлива съм, че не се отказах от това което наистина исках и ми беше мечта, и същия ден случайно попаднах на една фирма, която ми направи моята кухня мечта, според мен по-различна от стандартните кухни и цената беше същата като в "Марини", при положение че горните шкафове са от МДФ, и имам няколко механизма, които доста оскъпяват. Така че аз съм резервирана към тази фирма, нищо лично, но нали по-принцип клиента винаги има право? А те ми казаха директно че това което искам не може да стане, а се оказа че можело

Последна редакция: ср, 22 юли 2009, 12:06 от elena230479

# 12
За уреди аз избрах Горение и Франке (за мивката и абсорбатора). От сервизното обслужване и на двете филми съм много доволна. Виках ги да монтират уредите и няколко пъти да чуят някой необичаен за мен звук, а се оказа че си е в реда на нещата. От сервиза на Горение ми смениха цялата електроника на фурната, тъй като при нас имаше ниско подаване на електричество и даваше профилактична грешка. За всеки случай я смениха. Това са сервизите в София да отбележа!

От предложението то тебе - твърдо зелената кухня. Много е красива и мечтателна. Направо се захласнах, мечта! В такава кухня бих готвила и живяла с голяма удоволствие. Но аз харесвам предимно студени цветове, които ми дават простор, спокойствие и чистота като усещане. Иноксови метални части, защото се връзват добре със студените цветове (при нас стените са наситено теменужено-сини, а мебелите в кухнята са титанови).

Функционално - на котлоните и от двете страни аз съм си сложила плот, защото ми е много по-удобно отколото да е завряно от едната страна до стена, тъй като тогава би трябвало да прехвърлям през целия керамичен плот към съда, в който готвя (аз също готвя много като теб).

При мен мивката и миялната са на стената срещу хладилника и печката. Фурната ми е долна, защото така ми е по-удобно, а и много държа на плотовете. Микровълнова не ползвам, така че за нейното разположение нямам лични наблюдения за удобство, но при родителите ми е вдигната в специално отделение вместо на плота и е доста по-подредено.

Оф, ако се наканя ще покажа снимка на моето бижу  Embarassed

# 13
Meрси за сайта. Не съм ги чувала тези Марини, но на сайта им има интересни идеи. Още повече се зарадвах, че са от Пловдив, та мога да потърся шоурума и да разгледам на живо как изглеждат произведенията им.
А тъмната кухня ме грабна. Бтв почти същия дизайн на шкафове бях намерила неотдавна в един чужд сайт, както и идеята за барплота е от там. Надявам се изпълнението да бъде също толкова добро, колкото дизайна.
Аз съм се спряла на тъмна кухня. Гледам светли, гледам, но не - очите ми са все на тъмната.  Simple Smile

# 14
В офиса им има показани 3 кухни

Общи условия

Активация на акаунт