За самостоятелните мъжки уикенди

• 8 374
  • 214
  •   1
Отговори
# 165
И въобще думата "пускам" и "позволявам" като става дума за съпрузи е смешна  Mr. Green
тъй де, тъй, справка-мои по-горни постинги. Mr. Green
Аре да пуснем кученцето да препикае храстчето, че да не му се пукне мехурчето.

# 166
Съжалявам, ама брака на първо място е компромис, а не сляпо приемане на всичко от половинката.
В брака всеки губи по нещо, отказва се от нещо, но пък печели много повече  Laughing

# 167
Съжалявам, ама брака на първо място е компромис, а не сляпо приемане на всичко от половинката.
В брака всеки губи по нещо, отказва се от нещо, но пък печели много повече  Laughing
Противоречиш си тук, май май.

Компромисът какво е? Нали точно "приемаш" нещо и се съгласяваш с него, затова е компромис.
И компромисите могат да се появят на всеки един етап от връзката-забележи, не казвам само "брака".
Едни са в началото, други-по средата, трети-след сериозен вече семеен стаж.

# 168
Не си противореча, никак дори:
Единия прави компромис - в случая се лишава от ходенето си по планините, защото жена му в тоя момент има повече нужда от него.
Тя например - отказва се да гледа Дързост и красота, когато той е вкъщи.
Човек винаги се налага да направи компромис с нещо свое, лично, когато заживее с друг, това си е истината. нарушава се личното пространство малко или много. Нормално е.

# 169

А пък аз съжалявам всички, за които бракът е това  Mr. Green

# 170
Не си противореча, никак дори:
Единия прави компромис - в случая се лишава от ходенето си по планините, защото жена му в тоя момент има повече нужда от него.
Тя например - отказва се да гледа Дързост и красота, когато той е вкъщи.
Човек винаги се налага да направи компромис с нещо свое, лично, когато заживее с друг, това си е истината. нарушава се личното пространство малко или много. Нормално е.
Ох,Вилико.
Компромисът ИЛИ приемане на нещата от половинката е едно и също нещо.

# 171
Говоря за друго нещо, не за приемането , а за компромис с нещо лично, любимо, хоби или каквото и да било, нещо, което "Жертваш", заради друго нещо, което се оказва по-важно в един момент. Това не е приемане.

# 172
Значи още по-зле - бракът е низ от жертви по логиката ти.

# 173
Какво означава " самостоятелен мъжки уикенд"?
 Ти бременна да си стоиш в къщи, а той да си ходя из планините с приятели, роднини и т.н  Божкеее какви са тези мъже. Мястотот му е до теб! Вие сте си семейство и трябва да сте заедно, и трябва да се съобразявате един с друг ..ако ти не можеш да ходиш .. той ще ти влезе в положението и ще постои при теб или ще отидете някъде заедно за по кратко..

# 174
Ти бременна да си стоиш в къщи, а той да си ходя из планините с приятели, роднини и т.н 

Бременността не прави жената нефелна, прощавайте. Освен да взема да не пусна мъжа ми следващия уикенд до Варна на концерта на любима негова група, защото съм бременна и мястото му е до мен и никъде другаде! А пътуванията по работата - с тях как стои въпросът? Трябва ли и за тях да се пита бременната съпруга?

# 175

Бременността не прави жената нефелна, прощавайте. Освен да взема да не пусна мъжа ми следващия уикенд до Варна на концерта на любима негова група, защото съм бременна и мястото му е до мен и никъде другаде! А пътуванията по работата - с тях как стои въпросът? Трябва ли и за тях да се пита бременната съпруга?
Не,но когато е проблемна,най-малкото има нужда от подкрепа.Ако ти имаш проблем с бременността,твоят мъж ще те зареже ли заради един концерт?
Ако отговорът е "да", не ми се мисли...

# 176
Значи още по-зле - бракът е низ от жертви по логиката ти.
Така е!
Но има жертви по желание и жертви по необходимост!
В случая - бременна, в напреднала и тежка бременност - а той с мама на почивка - просто нямам думи  Sick
Ти твоя си го "пускай" на концерта - щом за него е по-важен от бременната съпруга, ваша си работа, но за мен това е недопустимо! Не става въпрос ти да му забраниш, ами това той сам да се сети и да предпочете да е до теб Peace

# 177
Ти твоя си го "пускай" на концерта - щом за него е по-важен от бременната съпруга

Много странно възприятие по моему. Но и започва да ми става ясно защо хората се карат постоянно и са толкова сдухани  Sunglasses

# 178
Извинявам се, че питам авторката направо, без да съм прочела цялата тема, но мъжът ти наясно ли е с твоите предпочитания?
На моя мъж спортното хоби му отнема почти всички уикенди за около 4 месеца в годината. Наясно съм с него откакто се познаваме и когато искам и мога, пътувам с него, Никога не съм заставала между него и хобито му. И аз сега съм бременна и просто го помолих, докато родя, както и първите месеци след това да не поема ангажименти, а да е до мен, пък после пак или поне ще видим как. Ами напълно се съгласи с мен първо, защото ме обича, второ, защото и той чака с нетърпение бебчо и трето, защото отбора няма да се разпадне и мачове още колкото щеш. 

# 179
Съгласна съм, че всеки си има своите хобита, интереси, обаче не разбирам този прочут мъжки егоизъм и нежелание да разбере, че като семеен има задължения и отговорности в брака. И стига глупости, момичето е бременно и всичко може да се случи, неговото място е до нея в такъв момент.

Общи условия

Активация на акаунт