За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVI част

• 19 578
  • 395
  •   1
Отговори
  • София
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ, ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА.

ЧАСТ XVI

[Изображението е взето от тук.]

Питайте без да се притеснявате, но и споделяйте без да се притеснявате !

Не е нужно да знаем всичко! Важно е да знаем достатъчно, на точното място, в точния момент, по точния начин! Ако паметта все пак ни изневерява - тук има достатъчно дами, които могат да допълнят нашите знания!

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 20:39 от дядо хаджия

# 1
  • В сърцето на живота!
дядо хаджия благодаря за темичката Mr. Green

# 2
Срещала съм някъде из темите баница с халва ,но сега не мога да я намеря.Моля за помощ. Praynig

# 3
  • София
Прехвърлено от предходната тема !

Момичета, помогайте!  Laughing
Имам зелен фасул и реших да го сготвя със свинско. Но не знам колко време се вари.
Аз ... такова ... май за втори път ще готвя свинско и ...  Blush

И рецепта не можах да си намеря в нета, която да ми допадне. Фасулът е много, мръвката е към 0.700 кг, а сме само двама ...  Whistling
Да видим дали ще излезе нещо от всичко това! Simple Smile
Казвайте колко време да го варя ...  Crazy

Първо или свари или запържи месото, нарязано на хапки. След това сложи фасулът в тенджера  - изчистен и нарязан в солена вода. Ври, докато омекне. След това добави месото, а в отделен тиган или тенджера запържи глава лук, няколко скилидки чесън, домати или доматено пюре, червен пипер, сол и черен пипер. Налей 1 черпак вода от фасула в тигана и след това изсипи цялата смес в тенджерата, разбъркай и остави още да поври на тих огън. Накрая прибави чубрица и 1-2 лъжици размито в студена вода брашно. След още 5 минути изключи.

Mомичета, много сте мили.Благодаря ви за отговорите.
Май манджата със зеления фасул отпада Sad Сварих го, опитах няколко фасулчета, но ми се стори .. как да го кажа ... презрял - дъвча го, дъвча го - и си остава на шуплички. Сякаш няма нищо "месесто" в него. Ама как го обясних и аз. Та свинското ще слагам с картофки ми се  струва.  Grinning

И тази вариация ще я готвя по рецептата на Нана.  Hug

Поли, първо сложих половината от месото - посви се и ми се стори малко за манджа. Знам, че не се прави така, ама ... добавих и останала част към вече полуготовото месо.  Grinning

Знам си аз как да готвя пилешко. Ама ей на - свинско със зелен фасулец ми се дояде!  Flutter

bouquet

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 19:47 от дядо хаджия

# 4
Срещала съм някъде из темите баница с халва ,но сега не мога да я намеря.Моля за помощ. Praynig
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=66131 - на Снежи

# 5
Да не е тази на sneji_?
Ето тук   също обсъждат някакво руло с тахан  Peace
Пети ,може и тази да е ....виждам че има твой пост отдолу  Laughing

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 19:59 от polly

# 6
Деликейт и Поли благодаря и на двете ,но не е тази.Баницата която търся е с обикновенни кори ,а не с бутер тесто.
Ще импровизирам. Simple Smile

# 7
Пети,и аз помня ,но не я намирам точната Hug
Но,съм сигурна ,че ще се справиш Wink

# 8
Пети ,може и тази да е ....виждам че има твой пост отдолу  Laughing
Точно тази рецепта търся,благодаря. Heart Eyes

# 9
  • София
Мишелин, затова винаги пържи цялото месо - после го делиш на колкото порции искаш и държиш изпърженото в кутийка в хладилника. Поне аз така правя.

# 10
Вместо "запис" ще попитам каква стана с чесновата паста,
за която някой попита в предишната тема Thinking
...тази, дето в Билла- та я продават...

# 11
  • Лондон
  chef

# 12
За чесновата паста за която говорите никога не съм я опитвала,но аз си правя една с чесън.
Рецептата ми е от едно кулинарно списание  мисля че беше на Рейчъл Рей.

Дип с чесън

1 пакетче Филаделфия крема сирене
1/2ч.ч.заквасена сметана
1с.л.прясно мляко
2-3 пресовани скилидки чесън
сол
черен пипер

Всичко се разбърква хубаво и се овкусява със  сол и черен пипер на вкус. Simple Smile

# 13
Благодаря, Пети...ще опитам Hug
...но все пак искам да знам и тая, от Билла как се прави Crazy

# 14
Благодаря, Пети...ще опитам Hug
...но все пак искам да знам и тая, от Билла как се прави Crazy
Надявам се да ви хареса. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт