кой е лекарят от ОБ-Варна, оставил жена да роди у дома???

• 9 387
  • 131
  •   1
Отговори
# 45
Ами заради това се учи 10 или 11 години за да се стане лекар със специалност, а не се чете от сайтове било то и медицински, и аз бях чела нещо в puls.bg и после като питах един доцент се оказа, че няма нищо общо с действителността. Всичко е относително, но просто да се дават квалификации и оценки на лекари и въобще на медицински персонал не е уместно, при положение, че има някакви факти, които са доста противоречиви.  Имаше едно мнение в тази тема, че в Англия с 5 см. разкритие ги приемат в болница съвсем нормално, пък и като е 1 см. не може да се предвиди с точност кога ще започне раждането, моята специалност е далеч от АГ-то, но си имам понятие. Просто се учудвам в друга тема, как може някоя съфорумка да пише, че педиатърката е препоръчала еди кой си лекар и тя първо да пита вас....  Shocked

newsm78, аз като се предоверих на ОПЛ и поверих сляпо 2 живота на препоръ4аното ми от ОПЛ аг Търговско Дружество"АГ МЦ СВ.ДИМИТЪР", ТЕ СА САМО ТД, ЗАЩОТО ВС.СЕДМИЦА СИ ИМ ПЛАЩАХ ЖК Money Money, А НЕ МЦ  Crossing Arms ooooh!
АКО БЯХ 4ЕЛА МНЕНИЯ ПРЕДИ , СЕГА  ЩЯХ ДА ИМАМ 2 Г.ДЕТЕ #Cussing out #2gunfire

ТИ СЕ МОЛИ ДА НЕ ПРЕЖИВЕЕШ МОЯТ КОШМАР, ЗАЩОТО СЕГА6НОТО МИ НЕ Е ЖИВОТ Praynig

# 46
Виж сега докторке , дето си далеч от АГ-специалността... Wink
Каквото и да си говорим , колкото и да искаш да спасиш остатъка от нечие реноме .....ТОЙ...дежурният лекар трябва да прецени дори и с 1см разкритие , къде точно по трасето се намира бебето ...Дали пък случайно не е навлязло във финаланата права , след което е само раждането ...А това драга ми докторке, става с апаратура...И ако този въпросен доктор съвестнно си гледа работата ще пусне, дори посред нощ ехото  ,ще чуе тоновете и ще реши дали е фалшива тревога...
Така , драги докторя.... не си режете клона на който стоите , че няма незаменими хора и този д-р Уолид(или както там се казва ) тепърва ще си хапе газа ,заради проявената небрежност... PeaceКато малка исках да стана лекар , добре  ,че живота ме прати в друга посока....Много от вас нямат елементарна  човечност ...А за къде сме ако всичко се обърне в търговия....
С още  по-голяма сила се отнася това за гинеколозите и акушерките , хората , които посрещат живота.... Peace

# 47
А относно апаратурата, нещата са много зле в България, явно трябва да се наливат повече пари в здравеопазването, но това нито зависи от лекарите нито от другите медицински специалисти. София бяха много по-напред от нас относно Образна диагностика, но в момента във Варна разполагаме с най-добрата техника в страната, което е голям напредък. Надявам се и в акушерството и гинекологията да се постигне същото. И не знам откъде идва тази злоба в съфорумките, но както се казва нямам право да ви съдя както и вие мен... Само за уточнение и аз исках да стана лекар, но се радвам, че не станах, защото ученето цял живот и това напрежение не си струват, все ще има някой недоволен, съвсем нормално, не може да се огрее навсякъде, просто специалността ми е такава, че ще имам работа с клиницисти от много други области на медицината. Не всички са перфектни професионалисти, физически и психически е невъзможно. Всички да сте живи и здрави, защото това е най-важното, другото се постига   bouquet

# 48
Аз съм леля на малкия Александър - сестра съм на майката. Много благодаря за всички хубави пожелания Hug За съжаление нещата в нашата държава няма да се променят никога и дори не очаквам да има някакво наказание за глупостите, които някои хора правят Tired До колкото разбрах, онзи (дори не мога да го нарека лекар) е казал, че им се е молил да останат... #2gunfire Естествено, неговата дума срещу тяхната Tired
Но поне всичко приключи добре, ето снимка от изписването:

# 49
  • в ябълковата градина
Много се радвам за малкия Александър!
Да е жив и здрав!

# 50
А относно апаратурата, нещата са много зле в България, явно трябва да се наливат повече пари в здравеопазването, но това нито зависи от лекарите нито от другите медицински специалисти. София бяха много по-напред от нас относно Образна диагностика, но в момента във Варна разполагаме с най-добрата техника в страната, което е голям напредък. Надявам се и в акушерството и гинекологията да се постигне същото. И не знам откъде идва тази злоба в съфорумките, но както се казва нямам право да ви съдя както и вие мен... Само за уточнение и аз исках да стана лекар, но се радвам, че не станах, защото ученето цял живот и това напрежение не си струват, все ще има някой недоволен, съвсем нормално, не може да се огрее навсякъде, просто специалността ми е такава, че ще имам работа с клиницисти от много други области на медицината. Не всички са перфектни професионалисти, физически и психически е невъзможно. Всички да сте живи и здрави, защото това е най-важното, другото се постига   bouquet

Sick,

Пак удари на камък,

не му трябва на аг д-ра 4д видеозон/посл.модел/ за да види 4е жената скоро ще ражда, и с най-старият 2 д , ако 4овека в бяло е у4ил и непретупва работата си ще е наясно как стоят нещата при жената...ако е погледнал тоновете на бебето и те показват 4е има родова дейност Crossing Arms

Пример: ако ка4и6 шофьор на тир или кораб в посл.модел самолет няма да може да летят Whistling

# 51
На семейството и бебе Александър пожелавам всичко най-хубаво!  bouquet

По отношения постовете на докторката искам да кажа, че злобата от съфорумките е породена от две неща: 1. некадърни лекари 2.нечовешко отношение от страна на лекарите към пациентите. Уважавам добрите специалисти, които знаят какво правят, но ми се струва, че в БГ са все по-малко.

# 52
На семейството и бебе Александър пожелавам всичко най-хубаво!  bouquet

По отношения постовете на докторката искам да кажа, че злобата от съфорумките е породена от две неща: 1. некадърни лекари 2.нечовешко отношение от страна на лекарите към пациентите. Уважавам добрите специалисти, които знаят какво правят, но ми се струва, че в БГ са все по-малко.

Peace Peace Peace

bouquet НА СЕМ.,

А КАТО 1. СЛАГАМ У4УДВАЩО ГОЛЕМИЯТ БРОЙ СМЪРТНИ СЛУ4АЙ НА БЕБЕТА, ДЕЦА ДО 3Г., РОДИЛКИ С МАСОВОТО 'ТАКА БИЛО ПИСАНО, БОЖА РАБОТА....' = ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ, НИЩО НА ТОЗИ СВЯТ НЕ Е СЛУ4АЙНО, И СИ ИМА ПРИ4ИНА И ТЯ Е  ЛАКОМИЯТА ЗА Money Money, ЛЕКАРСКАТА ПРОФЕСИЯ / ЗДРАВНА РЕФОРМА/ Я ОПОРА4ИХА /МАТЕРИАЛИЗИРАХА КРИВОРАЗБРАНО/,
НО МАЙ ПО4ТИ ЦЯЛАТА  БГ СИСТЕМА Е ПОРО4НА НАРО4НО ЗА ДА ИМАТ ВРАТИ4КИ ДА СЕ СКРИЯТ Sick ooooh!

Последна редакция: пт, 24 юли 2009, 17:15 от GIULIA

# 53
  • Варна
О Боже! Направо не мога да повярвам на каква злоба са способни някои "хора", дори когато става дума за живота на една майка и нейното дете! Прекалено много зачестиха нещастните случаи с родилки и новородени /или неродени/ душички, за да защитаваме който и да било лекар, дори и най- голямото светило! Причините трябва да се търсят много дълбоко в цялата система / освен във въпросното "докторче"/! Както беше казал наскоро Петко Бочаров "нашето общество е много болно"! Как е възможно в 21 век да те върнат от болницата с оплаквания под предлог, че "няма места". #Cussing out Това да не е хотел! После се очудват много хора на разпространената практика бъдещите майчета да имат "уговорка" с лекар за раждането! Все по- страшно става, ако се оставиш на случайността! За жалост аз нямам надежда, че поредният случай или опит за подвеждане на лекар под отговорност, ще доведе до нещо съществено. Sad Тъй като "гарван гарвану, око не вади"!
Нека лошото е зад гърба на цялото семейство на Александър, а той наистина достойно носи това име, тъй като е борец и победител  Hug

# 54
Поздрави и от мен на лелята и родителите на малкия борец Александър! И...гледам, че темата си расте, даже малко се е поизместила от името на доктора...Не знам защо е този спор-не е нормално да раждаме по улиците, нали така-и то няколко часа след посещение в болницата! Кой крив-кой прав-то е ясно, добре че бебешокът е здравичък!

# 55
Видеозонът не служи за определяне за регистрация на родова дейност. Тя се определя от наличието на маточни контракции и разкритие на маточната шийка. Първото се определя с ръка върху корема на жената, второто чрез преглед през влагалището. Ехографът е за определяне на състояните на плацентата, големината на бебето и феталната морфология и евентуални аномалии. Не пишете глупости, защото така много хора без медицинско образование се вързват. Много си вярвате нещо в този форум...

# 56
Пожелавам най -хубавите моменти на семейството на малкият Александър , да е късметлия в живота и този старт да е само за добро...Искренно се възхищавам на бащата , дай Боже повече такива родители... Peace  bouquet family4

Много си вярвате нещо в този форум...
Вярваме  ,че все още има кадърни и сърцати доктори ... Peace
Вярваме  ,че останалите търговци без съвест , нямат право да се наричат лекари..
А ти си свали розовите очила и виж истинското положение....

# 57
На мен истинското положение ми е ясно, даже повече отколкото на вас. Но не е правилно да си давате здравни съвети една на друга, при положение, че не сте с медицинско образование. И да давате оценки на лекари в други темички, защото винаги ще има недоволни пациенти, никой не може да угоди на всички

# 58
На мен истинското положение ми е ясно, даже повече отколкото на вас. Но не е правилно да си давате здравни съвети една на друга, при положение, че не сте с медицинско образование. И да давате оценки на лекари в други темички, защото винаги ще има недоволни пациенти, никой не може да угоди на всички

Извинявай, ти на 22год. с какво медицинско образование и стаж си? Раждала ли си?
Колкото до форумите, добре че ги има, защото докторите не си хабят времето с обяснения. А тук освен и медицински лица има и много интелигентни, знаещи и ПРЕПАТИЛИ хора, от които се научава доста. Слава Богу, при всичките здравословни проблеми в семейството ми, сме попадали на прекрасни лекари. Пожелавам това на всички. Може би е добре да има тема, в която да се пишат имената точно на тези, добрите лекари. За другите се научава бързо.

# 59
На 22 години имам достатъчно стаж по болници, не не съм раждала и не пиша конкретно само за АГ-темите. Недопустимо е да се дават обяснения по нет-а от хора, които са прочели нещичко ей така...  Специалността ми е такава, че е свързана с всички области на медицината.

Общи условия

Активация на акаунт