кой е лекарят от ОБ-Варна, оставил жена да роди у дома???

• 9 410
  • 131
  •   1
Отговори
# 60
La`Descarada , чудесно. Значи с твоите медицински познания ще си полезна тук!

# 61
Ако става за образна диагностика да

# 62
  • София
С решение на лекарската комисия на МБАЛ-Света Анна във ВАрна от петък д-р Уалид Хамад е уволнен. Мотивите - не е спазил алгоритъма на поведение при родилка в термин и със своето действие е поставил в опасност живота на родилката и на бебето, и е накърнил доброто име и репутацията на МБАЛ „Св. Анна”.

# 63
С решение на лекарската комисия на МБАЛ-Света Анна във ВАрна от петък д-р Уалид Хамад е уволнен. Мотивите - не е спазил алгоритъма на поведение при родилка в термин и със своето действие е поставил в опасност живота на родилката и на бебето, и е накърнил доброто име и репутацията на МБАЛ „Св. Анна”.

Peace Peace Peace

# 64
Оооо имало справедливост и в България newsm10

# 65
  • Варна
Похвално! Peace Най- сетне едно адекватно решение и дано не е временно, докато приключи обществената дискусия по случая!

# 66
 newsm10
 Не може да се петнят имената на добрите лекари и болницата, заради хора, дето са си сбъркали мястото / да не кажа професията /.

# 67
Прочетох преди малко за уволнието. Не очаквах да се вземат мерки и наистина поздравявам ръководството на болницата за адекватните мерки.   bouquet Така се прави в нормалните държави.

Той сега може да си води разследване и да се защитава, пък ако докаже, че е прав, да си върне мястото.

# 68
# 69
  • София
ако наистина е виновен, еврика, един път да се вземат европейски мерки !

# 70
Д-р Уалид ми беше първия гинеколог.Признавам 4е в последните 3 години не съм го посещавала.Но когато бях напълно от4яна,защото ми казаха 4е имам запушени тръби(и то ми го казаха най-големите имена във Варна в тази област)и ходих с цветната си снимка от лекар на лекар-то не беше запушена дясна ,запушена лява,ще правим инвитро или икси...само този лекар ми каза 4е нищо ми няма.и само той беше прав.имам дъщеря на 2год направена по абсолютно естествен на4ин.Невероятно внимателен човек.
изкю4ително съм изумена и немога да  повярвам.Радвам се 4е майката и бебето са добре и им пожелавам много здраве.

# 71
Пациентката отива в Окръжна, преглежда я акушерката, а след това и д-р Уалид. Разкритие 1 см., цял мехур, плод с идеален сърдечен ритъм. Така. Обяснява й какви са контракциите - къде боли и т.н. Следкато разбира, че са с кола и от Варна, той предлага, ако има контрации, да се върне, за да роди. Тя получава контрации, но ОТКАЗВА да се върне, ЗА ДА НЕ ПРИТЕЕЕЕЕСНЯЯЯЯЯВАЛАААА лекарите.  Моля да бъда извинена - в случая д-р Уалид няма абсолютно никаква вина. Защо следкато е получила контракции, просто не се е върнала в болницата? Тъпо е това нейно разсъждение, да не притеснявала лекарите. Това е коментирала тя пред 24 часа. Много съжалявам, но погледнете реално и открито на нещата. Не можем да виним човек, който няма никаква вина. Да не говорим, че решението за уволнение е абсорудно. Преди да го направят, трябваше да проучат нещата. А те.....давай той е арабин да го разкараме от Окръжна. Защо? Нужно ли е без причина да накърняваме кариерата и репутацията на такъв невероятен специялист. На когото не му харесва, просто да си намери друг лекар, но дръжте се малко и не обиждайте и не обвинявайте. 11 години работи в това отделение, 11 години помага на малките ангелчета да поемат първата си глътка въздух, 11 години чува първият им плач в това отделение, 11 години неуморно и коректно се грижи за пациентктите в отделението. И питам аз: Това ли заслужава? Изобщо как се вземат решенията в тая гнусна държава? Потулиха се толкова смъртни случаи в "Св. Анна" поради лекарска небрежност. Д-р Уалид ли трябва да поеме и тяхната вина. Просто съм безкрайно възмутена и ме боли от факта, че си погубваме добрите специялисти, а остават некадърниции.  Аз съм и ще остана пациент на д-р Уалид. Никой и с нищо не може да ме убеди в обратното. Грижил се е за мен вече почти 12 години и пак ще го прави и за напред. Не отивам при друг лекар, ако ще световно да става.

Бъдете "горди" , че живеете в България.

А на теб д-р Уали ще пожелая здраве. Никога не се предавай и бъди наш лекар. Имаме нужда от теб.

# 72
А сега ми обяснете и нещо друго:
В дом за стари хора починаха 30 възрастни. Беше ли наказан директора на дома??? Не беше я. Пуснаха му едно предупреждение да подобри стандарта на живот в дома и нищо повече. Това ли струва живота на 30 души.
Е, заради такива некадърници, ще патят добри специялисти било като д-р Уалид или друг. Не може ти заради някаква жена, която при второ раждане, не знае какво е контракция, и че кога  я получи трябва да се обърне към лекар, а не да се обръща с думите НЕ ИСКАХ ДА ПРИТЕСНЯВАМ ЛЕКАРИТЕ, вината да поема невинен човек. Това е абсурдна простащина от страната на управата в Окръжна. За мен лично това обвинение и уволнение са несправедливи.
Не искам да коментирам повече. Ужасно много ме боли точно за този несправедлив случай. Не знам как заспиват от управлението на Окръжна и дали спят спокойно, че обвиниха и уволниха напълно невинен човек. Но...да са живи и здрави. ГОСПОД ЗАБАВЯ, НО НЕ ЗАБРАВЯ...

# 73
Аз няма да коментирам кое е редно и кое не, но всеки гледа от различна гледна точка. Роси е моя комшийка, която познавам повече от 10 години. Много е мила и не смятам, че е толкова глупава колкото я мислите и коментирате вие. Аз раждах месец преди нея първото си дете и да си призная изтръпнах като чух че е родила вкъщи. Ами ако не и беше второ дете, а първо? То природата си те наставлява ама паниката също си казва думата.Ако ме бяха отпратили мен например, аз също нямаше да се върна. Още повече като компетентен доктор казва че няма да се ражда днес.  И се чудя какъв ли е шока за 11 годишната й дъщеричка. А ако мъжа и се беше паникьосал.
Нямам наблюдения за лекаря който я е прегледал, но ми е чудно как е решил че няма да ражда скоро, като се има предвид че й е второ дете. Ами аз родих за 6 часа първото си дете, защо тя да не роди за 2-3 часа второто си. Аз също съм доволна, че е уволнен. Просто да и беше казал, че ражда и да я отпрати да отиде другаде.
Добре че всичко е минало добре и Роси и бебе Александър са добре. Мен ако питате бебчето е родено с късмет. То в болница с обучен персонал да те е страх да раждаш, а вкъщи без лекар ... да не говорим.

Последна редакция: чт, 30 юли 2009, 00:26 от бъдеща мама

# 74
Не става въпрос, че Роси е глупава.
Доктора обясни, че не я е опратил, казалй е ако има контракции, да се върнат /не четете никаква информация/.
Минава ми и друго през главата: За колко време е дошла линейката следкато са се обадили, че ражда? Ами ако линейката се е забавила? Склонна съм да приема то скоро този факт, отколкото, че д-р Уалид е постъпил небрежно. Защо ли? Колкото и шокиращо да изглежда, но е така - преди месец мой познат получава инсулт. Вечерта се обаждат на 112, не могат да се свържат. Обаждат се и на бърза помощ. ТЕ ОТКАЗВАТ ДА ДОЙДАТ. На сутринта съпругата му хваща такси и го кара в болница.
Живеем в някакъв омагьосан свят, къдено упетняваме имена на невинни специалисти, а некадърници продължават своята практика.

Общи условия

Активация на акаунт