кой е лекарят от ОБ-Варна, оставил жена да роди у дома???

• 9 370
  • 131
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Не мога да разбера злобата и жлъчните нападки срещу момичетата от форума от някакви си "гости", отявлени и яростни защитници на "лекаря" Уалид. Защо се нахвърляте така бе "хора"? Да не би момичетата да са подписали заповедта за уволнението му? Ние просто си изказваме мненията и си обсъждаме! Насочете злобата и яда си към Директора на МБАЛ “Св. Анна” доц. д-р Лидия Петкова, ако трябва и протестче си спретнете пред болницата! Или май разните "докторчета" много се стреснаха, че най- накрая обществото се събужда и форумите и социалните мрежи казват своята дума и водят до правосъдие!!!

# 106
  • под кривата круша
Ами да, мине, не мине месец и варненци се разписваме в черната хроника Tired Радвам се, че всичко е минало добре,   bouquet за смелите родители и да расте жив и здрав малкия юнак.

# 107

отпращат когато не си плащат
ако беше платено раждане дали щеше да бъде отпратена, от когото и да било?

http://www.pozvanete.bg/news.php?id=57277

Абсолютно. Между другото в този случай става въпрос точно за същото.

Та и аз тъкмо щях да отбележа как така все гости се включват да го защитават по темата, че отгоре на всичкото все със съдбовни истории, познай кой ги е навил да се упражняват как се хвали шефа.  Mr. Green   

# 108
На тоя д-р Балкански му стискам раката... yes
А на тези , които твърдят ,че арабина им е спасил живота и т.н.  , ще кажа....може , но приемете ,че и най-добрият лекар може да сбърка... Peace
Приемете , че ТОЙ Е СБЪРКАЛ ....Приемене , че трябва да понесе отговорност за грешката си Peace И най -накрая си помислете , че можеше да се случи и с вас...
И спрете да се  вкючвате еуфорично , това чувство в темата е неуместнно  ooooh!

# 109
Не съм гост  Wink и като пациентка на Д-р Уалид от 15 години, мога да кажа, че е много добър гинеколог. НО въпреки това не пожелах да си направя уговорка за раждане с него, понеже в цяла Варна е известно, че не е добър акушер. Не умее да води ражданията както трябва, но все пак за мен си остава добър лекар за профилактични прегледи и ще продължа да ходя при него. Той първи установи, че съм бременна, след като д-р Скочев предния ден ми каза "Няма бременност!", първи видя сърдечна дейност и първи видя пола на детето, въпреки че бях с предна плацента.
Друго което мога да кажа в негова защита е, че в Окръжна болница е практика да се връщат родилки, лично съм го виждала. Чиста случайност е че се е случило в неговата смяна. Но и друг лекар да беше, пак щеше да я върне, ако наистина са били препълнени.
Миналата година раждах по същото време и седях там цяла седмица. В деня в който ме приеха, вечерта затвориха отделението понеже всички стаи бяха заети, имаше вече родили дори и в предродилна и бебетата бяха слагани по 2 в кошарка ! Много родилки бяха препращани по другите болници.
Когато е пълно, няма какво да се направи, не може да ги слагат по столовете, все пак.
И държа да кажа, че не съм плащала, но ми беше обърнато достатъчно внимание.

# 110
  • Луната
Гледах репортажите по телевизията за въпросния "лекар". Нищо не оправдава постъпката му. За човек, който се е клел да спазва хипократовата клетва - това поведение е недопустимо!

E.L. , а къде да ражадат жените? Вкъщи ли? До къде стигнахме...

# 111
Това  ,че няма места не е оправдание...Имам позната  ,която преди години е раждала в Москва...Болницата буквално била претъпкана и тя родила на маса в коридора  ,но пак са и обърнали внимание... ooooh!
И ти всъщност представяш ли си го за себе си , драга E.L ...
-Нямаме места , сори , отивайте в друга болница .... Shocked Ами и ако там си измислят оправдание .. newsm78

# 112
Друго което мога да кажа в негова защита е, че в Окръжна болница е практика да се връщат родилки, лично съм го виждала. Чиста случайност е че се е случило в неговата смяна.

Категорично е вярно това за Окръжна.

Все пак неговите качества никой не оспорва, макар че и по този въпрос могат да се дадат различни мнения /ти сама спомена, че не е добър акушер/. Тук все пак става дума за отношението му към една родилка, дошла да ражда без да има уговорка. Хайде на бас, че ако имаше, нямаше да я върнат. А тя представи си ги и е изненадала със своя каприз да се появи неканена вечерта, как не я е срам, нали.  Laughing
 И не е случайност, че той е бил там, все пак е бил дежурен. Ако друг беше пак щеше да се обсъжда случая, нищо лично, както се казва.   

# 113
  • София
да ви кажа, аз преди да родя се чудех "с" или "без" уговорка, но като знам къде живея (като забравя, че съм в БГ и все патя) си викам "я, аз да се уговоря", че с моя късмет. Много ме бяха наплашили за др Колев, отивам и познайте "той на смяна"  ooooh!, доста беше груб с родилките, но това е мое мнение.

Знам, не е правилно, но докато не се оправи здравеопазването, така ще е. Дано новите управляващи променят това! Praynig

# 114
Не казвам, че е постъпил правилно. Но нещата никога не са черно-бели. Това че е върнал жената е голяма небрежност, наистина. Но от друга страна, помислете - ако в болницата наистина няма легла, а в същото време в коридора чакат други 10 жени с по 5-6 см разкритие, лекарят какво да направи!? А и доколкото знам всеки лекар би върнал жена с 1-2 см разкритие, особено при тези обстоятелства. Наскоро имаше репортаж за идентичен случай, но с д-р Колев. И решението да се затвори отделението и да не се приемат повече родилки едва ли е лично на деж.лекар. Сигурна съм, че такава заповед идва от завеждащия отделението, така че не е справедливо да си измиват ръцете с д-р Уалид.
Когато аз отидох да раждам, нямах уговорка, имаше страшно много родилки, които чакаха отвън и както казах, няколко часа след това спряха да приемат. Аз бях с 8см разкритие и ме приеха веднага. Но имаше една жена с 2 см разкритие и майка и вдигна скандал, защо още не са я приели да ражда! Ами как да я приемат като в залата раждахме 2 едновременно и още 3 лежаха в предродилна. Направо жал ми стана за докторката - израждаше и двете упоредно, после ме ши и в същото време наглеждаше 3-те жени които чакаха ред и преглеждаше отвън други за разкритие. Просто не знам как успя да се оправи, имах чувството че залита вече от преумора.
Да се връщат родилки е безобразие, но не винаги вината е само в лекаря!
Като няма места, да се иде до АГ, ако и там няма места, да извикат линейка и тогава ще ги приемат по спешност. Защо въобще жената е чакала да роди у дома. При второ раждане би трябвало да знае кога почват напъните, достатъчно време има за да дойде линейката.
Против съм един добър специалист, които винаги е много любезен и внимателен, да бъде изкаран по-черен и от дявола, защото е допуснал грешка по независещи от него причини!
Драга Ив74, за себе си не си го представям, нито го пожелавам на когото и да е! Както казах, тове е безобразие! Но това е положението в държавните болници. Малък им е капацитета и не могат да си позволят да приемат родилки с по 2см разкритие, когато са наистина препълнени. Видях с очите си какво значи препълнено родилно отделение и едва ли е приятно да те оставят да лежиш цяла нощ на носилка, докато изпишат някоя на сутринта и да ти дадат нормално легло.
Пак казвам - недейте да вините само лекаря.
Д-р Уалид може и да не е добър акушер, но има много добро отношение към пациентките и никога не би отпратил жена ако е смятал че до няколко часа ще роди.

Последна редакция: нд, 02 авг 2009, 10:36 от E.L.

# 115
То, че цялата ни зравна система е скапана, а в болниците цари някакъв ужас, е ясно, няма какво да се коментира.
Така погледнато проблемът не е само в д-р Уалид, разбира се.
Все пак говорим за конкретния случай. Както казах, и друг да беше, щеше да се обсъди като некоректно и дори престъпно отношение.
Нещата са неописуеми, пациентите са важни само, когато имат пари в джоба и въобще не си спомням скоро някой да ми се е похвалил от лекар, все по-рядко вече са внимателните и загрижените, дори когато ти взимат парите. Много е лошо положението, много.     

# 116
да ви кажа, аз преди да родя се чудех "с" или "без" уговорка, но като знам къде живея (като забравя, че съм в БГ и все патя) си викам "я, аз да се уговоря", че с моя късмет. Много ме бяха наплашили за др Колев, отивам и познайте "той на смяна"  ooooh!, доста беше груб с родилките, но това е мое мнение.

Наистина не е тук темата за д-р Колев, но и аз попаднах на негова смяна при второ раждне ( без да знам негативните мнения за него, научих ги в последствие). Освен че беше груб се прояви и като слаб професионалист по време на самото раждане. ОБАЧЕ не ме върна макар и  да беше претъпкано. Като ме прие бях с 3 см разкритие и без изтекли води. За един час докато попълвахме документите разкритието стана 6 см. След още час родих. Значи все пак може да се подходжа и с повече предвидливост по въпроса. Като е нямало места да беше й препоръчал да отиде в АГ.

# 117
 Shockedкакво значи - да имаш уговорка   #Crazy

# 118
walessiq, означава да знаеш при кой лекар ще раждаш, да сте предвидили възможните варианти и дати, да си платиш на съответния човек.   bouquet

# 119
  • София
Цитат
какво значи - да имаш уговорка   

знаеш предварително при кого раждаш, започват болките, обаждаш му се, ако не е на смяна тръгва към болницата и се срещате там, преглежда те, приема те и извършва раждането. В общия случай е това !

Общи условия

Активация на акаунт