Августинки 2009 - тема № 52

• 11 882
  • 293
  •   1
Отговори
# 60
Pepejeans,обиколката я направих в Окръжна болница в Пловдив.Лежах там 2 пъти и реших,че вече мога да си поискам един оглед Grinning

eli_ns ,и аз прокървих след такъв преглед и то доста.Добре,че бях още в болницата и можах да получа адекватен отговор на момента,че ако се беше случило в нас щях да изперкам сигурно.На мен тогава започна и тапата да ми пада и от червеникаво зацапването стана кафеникаво.

Rumi_alex rodivchera. Bebe Boris 3220grama, 51santimetra, 21 dena predi termin. Leko rajdane na ostanalite mami
Честито на новата мама   bouquet    Ау,че е голямо бебчето Борис за толкова ранно раждане.Да е жив и здрав.

Последна редакция: чт, 23 юли 2009, 12:23 от dolls

# 61
Мен пък нещо ме гони параноята, че не ми расте достатъчно корема - нали 8 и 9 месец уж драстично пораствал. Добре, че утре съм на преглед и ще видим дали всичко е наред.  

Вчера гледахте ли репортажа за още една родилка, която савърнали вкъщи уж за разкритие, пък тя тръгнала да ражда. Според мен всеки организъм си е индивидуален и не могат да разчитат на това, че разкритие ще се достигне примерно след 10 часа.

И аз си мисля, че не ми расте корена, ама нали си го гледам всеки ден.. Хора даже ми казват, че се е смъкнал, а аз им казвам, че това са глупости  Laughing
Репортажа.. напълно съм съгласна с теб. Навсякъде, където съм чела и всички, с които съм раговаряла, сочат, че разкритието напредва с 1 см. на един час, но явно не е така. Жената си родила в тях и то с помощта на мъжа си. Куул!  Laughing

Ох, мен тази нощ много ме боляха костите, шантава работа. Може би от тежеста на мъничкия вече, а и все се въртях. Накрая се събудих от това, че левия крак ми се беше схванал чак от болка  Confused

# 62
  • София
Привет и от мен!

Стискам палци на Boiana_P за секциото днес  Peace

Zvezditza Uranova моят Бобчо летаргично протяга крачка и предимно хълца. Само ако много го натисна в някоя посока тогава ме подритва. А онзи ден докато ми правиха лазерния бараж на окото така се беше кротнал, че все едно го нямаше вътре - явно усети, че съм нервна и притеснена и се сгуши миличкия.

ra_iv вземи си водичка и нещо сладко, че от капките за разширяване на зениците много пада кръвното и малко като дрогирана се чувстваш. Настъпвам си и палчетата на краката за добри резултати  Hug

Надявам се до утре да ми се е прибрала зеницата и да са намаляли кръвоизливите в окото ми, та да дойда да ви видя на срещичката.  Party

# 63
Zahira Матката се увеличава (удължава) с 1 см на седмица до 32 г.с. след това с 0,5 см и по-малко и затова му става тясно на разстящото бебе.
Да попитам вашите бебета мърдат ли много когато стане много топло по жегите по обяд и следобяд. Защото моя като че ли го хваща летаргия в жегата?

Ние си мърдаме нормално. Само вчера не знам какво му стана, но сякаш беше мноооого весел  Heart Eyes Такива движения не бях чувствала до сега! Крачета, ръчички, дупето.., по едно време си го галех и по гръбчето  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 64
Цитат на: Zvezditza Uranova в Четвъртък, 23 Юли 2009, 10:32
Zahira Матката се увеличава (удължава) с 1 см на седмица до 32 г.с. след това с 0,5 см и по-малко и затова му става тясно на разстящото бебе.
Да попитам вашите бебета мърдат ли много когато стане много топло по жегите по обяд и следобяд. Защото моя като че ли го хваща летаргия в жегата?

И моя мъник много,много не мърда незнам от жегите ли е от какво, доктора каза , че уж било нормално понеже и водите намалявали дано е така

# 65
  • София
Освен, че водите намаляват, мястото в коремчето също отеснява и няма много-много къде да шава бебето.
Моето пък вчера го напече слънцето в колата и такива подскоци правеше,че имах чувството,че ще изскочи направо. Но като цяло в горещите часове на деня е по-кротичко.

# 66
  • София
Да се разпиша и аз в новата тема. Само за здрави бебенца и леки раждания да четем в нея.
Ужасно ми се спи, но нещо не мога да спя, а и отвън имаме майстори (слагат ни минерална мазилка на шпакловката, че преди 3 години не сложихме). Съответно нито прозорци съм отворила, нито щорите съм вдигнала и е малко кофти.
Май ще взема пак да си полегна да дремя.
Хубав ден на всички.

Биа, пиши ми на ЛС като се върнеш от доки.

# 67
Здравейте момичета!Честити ни нови бебчета,дано списъка ни се увеличи днес поне с още 5 бебенца newsm30.Бих искала да ви питам едно въпросче относно болничните който НОИ изплаща:мен ме усигуряваха през цялата бременност на минималната заплата,колко според вас трябва да ми е болничния,понеже са ми привели мн малко пари и се чудех възможно ли е един болничен да се изплаща на два пъти?Сори  на глупавия въпрос но наистина не ми е мн ясно.прохладен ден ви желая Flowers Sunflower

# 68
ribkata87 ,най-добре се обади в НОИ и питай.Ако си от София или Пловдив мога да ти дам телефони.

# 69
Здравейте момичета!Честити ни нови бебчета,дано списъка ни се увеличи днес поне с още 5 бебенца newsm30.Бих искала да ви питам едно въпросче относно болничните който НОИ изплаща:мен ме усигуряваха през цялата бременност на минималната заплата,колко според вас трябва да ми е болничния,понеже са ми привели мн малко пари и се чудех възможно ли е един болничен да се изплаща на два пъти?Сори  на глупавия въпрос но наистина не ми е мн ясно.прохладен ден ви желая Flowers Sunflower

Значи са ти изплатили 90% от минималната заплата.

# 70
 wavey добро утро и от мен.
ribkata87 за болничните знам че се плащат 90% от това на което те усигоряват.а после за майчинството тъй като се усигуряваш на минимално не по малко от 240лв на месец.дано не се бъркам нещо  Thinking
лек ден ви желая и многооооо бебенца днес  newsm32

# 71
Също така зависи от кога до кога ти е болничния. Защото, ако за миналия месец имаш примерно 15 дни, от тях само 13 са работни, толкова ще ти изплатят. Следващия месец ще ти изплатят за целия този и така. А също и плащат на части, т.е. когато свърши 45 дена преди термин, ти изплащат до него, после ще ти изплатят и следващия, ако са в един месец.

Айде, няма ли още бебета?

# 72
Благодаря ви за отговорите,ще се разходя утре до НОИ да ги видя какво правят smile3554

# 73
Аз мисля,че болничните са 80% от заплата бърху която се осигуряваш.
Миналия ми болничен беше от 12.05 до 05.06 и ми го изплатиха наведнъж,това го давам само за пример.

Момичета аз да ви питам ходите ли по-често по гляма нужда  newsm78 ?Аз ходя по веднъж на ден,но вчера отидох 3 пъти,а днес от сутринта вече 2 пъти.Не,че има какво толкова,но нещо все ме напъва да ходя до 00  newsm78 newsm78 newsm78

Последна редакция: чт, 23 юли 2009, 12:24 от dolls

# 74
dolls, ако са ти ги превели парите този месец - да. Но ако са ти ги превеждали миналия, едва ли е било на веднъж.
И болничните са 80% (обикновенните), вече 45 дена преди термин и т.н. (щото и те се водят болничен,но за бременност и раждане) са 90%, но май не са по-малко от МРЗ.

Общи условия

Активация на акаунт