Първокласно лято 2009 - тема 3

• 21 613
  • 310
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Добре, че си джапала из локвите на връщане, а не на отиване  Laughing

# 211
  • Sofia
Ее то на отиване нямаше много време да се мотая по улиците. Сутрин винаги бързах да съм на време. Така уча и дъщеря си.

# 212
Добре, че си джапала из локвите на връщане, а не на отиване  Laughing

И колкото и да е странно, точно това казвам на щерката - като й е мерак да се въргаля в снега и да прави ангелчета, да пльока из локвите и т.н. весели и забавни, но определено водещи до леглото с температура дейности, да ги прави след училище, преди да се прибере на топло, където трябва веднага да си вземе топло-горещ душ, да пие един чай и да си облече топли и сухи дрехи, за да се сгрее ...

# 213
Едно време си казвах че аз с моите деца няма да се държа както майка ми постоно ми мрънка за това и онова а сега се усещам че съм ама точно копие като нея Laughing

# 214
  • Sofia
И колкото и да е странно, точно това казвам на щерката - като й е мерак да се въргаля в снега и да прави ангелчета, да пльока из локвите и т.н. весели и забавни, но определено водещи до леглото с температура дейности, да ги прави след училище, преди да се прибере на топло, където трябва веднага да си вземе топло-горещ душ, да пие един чай и да си облече топли и сухи дрехи, за да се сгрее ... [/color]
Аз изобщо няма да и споменавам какви съм ги вършила едно време. Но мисля да и дам същите съвети като теб. Peace
Едно време си казвах че аз с моите деца няма да се държа както майка ми постоно ми мрънка за това и онова а сега се усещам че съм ама точно копие като нея Laughing
То и аз се усещам от време на време Mr. Green

# 215
Привет момичета.....да се запиша и аз при вас Wink.....с един първокласник....Ще учи в "Св.Климент Охридски".Аз още нищо не съм купувала.....имам един списък ама да видим кога ще се наканя..... Crazy

# 216
  • най-шареното място
Привет и от мен!

И аз чакам да заредят чанти, че да купя всичко наведнъж, но май е време да купувам дрехите - тениски и т.н за физическо и каквото там се полага в допълнение към учебния списък.

Нямам и идея какво ще се гласим за първия ден като облекло, но се успокоявам, че има цели 5 седмици... Започнах преди дни с шиенето на разни неща.

# 217
Мацки, вие получихте ли писма от госпожите, с изискванията им за учебни помагала и тетрадки, или само нашата госпожа е решила да изненадва дечковците с писъмца?  Rolling Eyes

# 218
Ние получихме писмото още на първата среща и дори го научихме почти на изуст от препрочитане-беше мило от страна на госпожата.Родителите,също получихме писмо ,в което учителката си е написала телефоните за връзка както и препоръките си към нас родителите.

# 219
  • Sofia
За пръв път чувам за такива писма. При нас няма такава практика явно. Това е добра идея от страна на педагозите.

# 220
Е,доживях-от три дни чакам да ни пуснат нет-а!Толкова съм свикнала вече,сега чак нямам какво да правя,просто кошмар!Нещо мисе струва че ще си търсим нов доставчик,ама да видим,тези нещо взеха да "вървят по ръба"!
А тук толкова неща сте разисквали!И аз искам 20 дни платен отпуск,моля!Със сигурност няма такъв закон!То поне да приемат да е един ден неплатена за 15.09.,все пак детето само около час е в училището,едва ли някой е в състояние да си пусне първокласника сам за първия ден #Crazy!Добре,че аз лично нямам проблем с началството-и без това през септември нямаме много работа,даже обмислям варианта за цяла седмица неплатен отпуск.Фирмата излиза от 28.08.до 13.09. в платен отпуск,дали да не си удължа почивката newsm78...Поне спокойно ще си приготвя детето!
И ние нямаме писмо!Ще трябва да разкажа на бъдещата госпожа на Макс(нали сме приятелки),ако не се възползва за този набор,за другия може да й се занимава да напише нещо на дечицата!

# 221
И ние нямаме писмо!Ще трябва да разкажа на бъдещата госпожа на Макс(нали сме приятелки),ако не се възползва за този набор,за другия може да й се занимава да напише нещо на дечицата!

Даже мога да й дам идея за писането.  Wink
Мислех си да постна тук нашето писмо, но не знам дали ще ви е интересно, за това се отказах.

# 222
Изобщо не мисля да я спирам от джапане в локви. Това е от нещата, които се саморегулират - ако й е неприятно да стои с мокри крака, ще се пази. Това да е кусурът.
За писмата... аз пък четох друга идея - детето да напише писмо до бъдещата си учителка, в която да разкаже нещо за себе си. Така първо тя ще има някаква начална представа, после ще знае и как детето обича да бъде наричано, как му викат на галено (от подписа). Чудя се дали да го приложа.

# 223
  • у дома
Джуличка,на мен ми е интересно-пусни писмото,може и на лични ако не искаш в темата.

# 224
Ако на някой не му е интересно, нека пропусне този мой пост.
Извинявам се предварително, ако ви досаждам.
 Blush

Здравей, скъпи Марчело!

Пише ти твоята учителка, която ще те учи в първи клас.
Казвам се Татяна Грозданова.
Поздравявам те с голямата радост да бъдеш първокласник.
Радвам се, че ще бъдеш мой ученик.
Надявам се в училище да ти хареса и да намериш много приятели.
От училище ще получиш много красиви и интересни учебници, а заедно с родителите ти ще изберете учебните помагала.
Надявам се на 15 Септември да те видя усмихнат и щастлив.
А сега ти желая весели игри!

Твоята учителка: Т. Грозданова

Общи условия

Активация на акаунт