Re: За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 10

• 19 590
  • 294
  •   1
Отговори
# 240
момичета много ви благодаря за разясненията  Hug  bouquet

# 241
  • Пловдив
minim ,личното ми и скромно мнение е да заведеш бебоците на свестен лекар,защото вашият педиатър с тези овесени ядки  ooooh!.трябва да се обърне внимание на слузта на бебенцето,което си ака.

храниш ги еднакво,но АМ,което добавяш явно им се отразява различно,което е нормално.на запеченото бебенце може да даваш АМ против запичане

# 242
  • София
minim - малтофера дразни стомаха и ако нещо направи то би било разтройство, не запек.
вземете проба щом има слуз най-добре.
овесени ядки на толкова малки бебета в никакъв случай. може да се запича от капки за колики или от самото АМ...зависи какво даваш....може също така да му е малко млякото.....
и не прекалявай с термометъра, защото ще стане затворен кръг и изобщо няма да може без после да се изака.

и аз също ти предлагам при първа възможност да намериш по-свястен педиатър.

# 243
Малтоферма го спрях, точно заради бебетата...въпреки, че аз имам още нужда от него...но сега искам да се изчисти организма ми от него,  за да видя какво ще е положението.
Слузта при едното бебе не е винаги....просто то си ака /всеки памперс/ на три часа...и един път на денонощие в памперса акото е много мъничко и примесено с мъничко слуз Cry
Капки за колики давам най-много по един път на два - три дни...те /за сега/ не са им много или пък ги карат по-леко.
АМ пък ми е Фризолак 1, просто защото бебетата бяха захранени в болница с Фризолак Праматюр за недоносени и наредиха да продължим с фризолака.
Какво значи да му е малко млякото? Да е недохранено ли? То си яде доста добре...на всеки три часа само се буди и си изяжда всичките 90мл. /поняко и остава по малко/.
за термометъра - точно това ме притеснява....да не залинеят червата още повече, но тя милата така се мъчи, а нищо не излиза ....толкова ми е мъчно за нея....
овесените ядки  - давам само водичката от тях...а не самите ядки...и тя ли не може ?!?!
мислех си, че педиатърката ми е добра... Sad

# 244
  • София
Фризото често запича.
А ти ако имаш нужда от желязо може да хапваш елда...тя е доста богата на такова.
Малко да му е млякото значи да му е на рядко или да не му стига...но щом оставя..надали....
вода овесена и тя не може....че те нямат месец....

Аз бих помислила за някои пробиоптични капки тип био гайа. много добре действат на стомахчетата.

# 245
  • Пловдив
minim ,Angel_Dust е писала,че Фризото често запича.Според мен не вярно,че като са хранени с едно мляко,не може вкъщи да се дава друго.Че те всички болници ползват Фризолак,защото е най-евтин.И на мен така ми казаха,че трябва да продължим с Фризолак,но аз й давам НАН и съм доволна.

Мила,знам че нямаш почти никакво свободно време,но прочети това http://www.pregnancy.---спам-с  … D1%82%D0%B5%D0%BD-много кратко описание на глутена /протеин,който се съдържа в овесените ядки/.Преди да дадеш нещо различно от мляко и вода,дори да ти е казано от лекар,запознай се с инфо за и против

ПП -не ми излиза линка,ще ти пратя текста на лични

Последна редакция: чт, 06 авг 2009, 22:33 от Elfita

# 246
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet Първо  Благодаря на всички мами, които помагат с съвети в тази тема.

Аз бих помислила за някои пробиоптични капки тип био гайа. много добре действат на стомахчетата.
Peace

На нас ни ги изписаха тези капки и са страхотни и всички лекари когато бяхме в болницата ни ги препоръчаха горещо, те бири за колики, за запек, за разстройство и иииииииииии

# 247
  • София
Да, и аз бях много доволна от био гайа.  Peace

# 248
minim, счита се, че кърмата е от съществено значение за бебенцата, но не на всяка цена. Т.е. ако мама има нужда от желязо, тя трябва да го приема и да се чувства добре, за да може да си гледа децата пълноценно. Можеш да спреш кърменето за известно време, като цедиш, но не им даваш и после да продължиш да си ги кърмиш /ако кърмиш от гърда/. Освен това очевидно можеш и да не им даваш капки против колики. Въпроса е да ограничиш всички такива външни добавки и да видиш дали ще има промяна в изхождането. Смени АМ, другите мами са ти казали, а аз не съм компетентна, тъй като никога не съм давала. Щом едното бебе не ака, пък очевидно си хапва, значи просто усвоява всичко изядено. На консултация ще ти кажат как наддават и двете и ще прецените това. Хубаво е, че имаш представа колко изяждат. Термометъра не е толкова страшен, но не прекалявай. Ако едно бебе не ака няколко дни, не е задължително запечено. Ако ака редовно /без термометър обаче, а само/, но трудно, тогава можеш да си помислиш за запек. За слузта не знам. Можеш да си пуснеш питането и в Кърмаческият подфорум. Там могат да ти дадат и по-точни съвети. Успех и не се шашкай толкова. За едно бебе най-важно е да е нахранено, а при вас това очевидно е така Peace.

# 249
Благодаря Ви момичета!
Утре ще продължа да си  newsm78

Hug

# 250
  • Русе
Питанка и от мен. От три дена на бебето му е мн. топла главата. Само главата. Направо на моменти гори. Естествено мерих Т в ануса - няма. Днес се обадих на доФторката, обясних й, тя каза - мери в устата. И там няма. Мерих и подмишницата - пак няма, а главата продължава да гори. От вчера не иска и да яде. Хапва по 60-80 мл. а трябва да яде към 150 ( предната седмица поне ги яде). Кисел е. Отидохме на преглед за всеки случай. Гърдите и гърлото чисти, външен вид чудесен, мери Т с дигитален термометър на челото. Отчете близо 38. Изписа панадол един път на ден и вит. Ц.
Една приятелка предположи че е "слънчасал", т.е. топлинен удар. Странна работа при положение че избягвам обедните часове, винаги е в количката на сянка и ако се наложи пускам климатик у дома.
Давайте идеи какво може да е. Притеснена съм. Дадох му панадол и вит. Ц на обяд. След обедният сън не се беше повлиял от лекарствата.  newsm78

# 251
В какъв смисъл не се повлия? Главата му е топла или има Т? Нали иначе няма признаци на неразположение? Ако е слънчасал, няма да минете само с топла глава, бъди сигурна. Може да повръща най-малкото. При вас го няма. Ами и на сина ми му е доста топла главата и даже се поти доста. Особено като го кърмя. Пък и иначе също. Не съм се сещала да меря Т, но не мисля, че е необходимо. За неяденето - може да са зъби. Спи ли добре? При нас тази вечер установих наличие на два нови зъба и се надявам тази нощ да спи непробудно. Иначе голямо въртене се върти.
Ако детето се чувства видимо добре, аз не бих се притеснявала. Дано всичко е наред при вас Hug.

# 252
  • Русе
Нощно време спи като пън. Предната нощ се беше размърдал, изкашля се и заспа. Тази сутрин се събуди в 6 и яде само 60 мл. при положение че на това ядене ядеше по 150 мл. Искаше бибата и след като я лапна заспа. За лекарствата:дадох му ги на яденето в 12 часа и в 16 час главата му пак беше гореща. Сега е на 3 м и 20 дена, какви зъби  Shocked

# 253
Ами нали знаеш, че зъбите си растат отвътре Laughing. Има време докато пробият, но те си растат във венеца и адски ги дразнят мъниците. А Т има ли?

# 254
  • Русе
Няма.
В голяма чуденка съм  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт