Нашата АПРИЛСКА дружина е заедно вече втора година!!!

• 16 228
  • 288
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Честита втора рожба на мама Тифани!!! Да е жив и здрав малкия Мишо, да расте весело и умно дете!!!

# 61
  • Разпиляна във въображението
Честито бебче на Тифани!

Минавам да ви почерпя за рождения ден на голямата ми дъщеря. Днес става на 4 годинки. Толкова бързо се изнизва времето Wink

# 62
Честита рожба на Тифани!!! Да е жив и здрав малкия Мишо!!!!  bouquet  bouquet

Честит рожден ден на Виктория на Мириел!!! Да ти е жива и здрава!!!  bouquet  bouquet

ЛУРДЕС,Сиана често се заглежда втренчено в нещо и нищо не може да я откъсне от това за около минутка.При Лидия така ли е?

Ева, не точно! Реве, реве и изведнъж сякаш замлъква и не диша! Ужас е......... Sick #Crazy ooooh!

# 63
Честито бебе на Тифани !! Да и е жив и здрав малкия Мишо и много да ги радва !!!

Честит рожден ден на Виктория на Мириел !! Жива и здрава и много обичана !!

Лурдес , и Коско прави така - реве , реве , захласва се , спира да диша и му посиняват устните. Това се случва почти всеки ден . Най-често когато не му дам нещо , което иска. Педито каза да му духам в лицето.

# 64
Честит рожден ден на Вики на Мириел !!! Да ви е жива и здрава ! newsm59
Честито на патеричка и на Тео и лео и Жана ,вие също да сте ми живи и здрави момичета   bouquet  bouquet  bouquet
Сисе много са сладки децата  Hug
Хелънче умирам от кеф да те чета  Crazy  Mr. Green
Ласи ? тук ли си? къде е Яна ? Добре ли са ?
Лурдес и Стефи се захласва  Sad аз му духам в лицето като се захласне ,че направо полудявам  ooooh!
Адашче ,Макси е много готин (а ти няма ли да спреш да слабееш?)

Последна редакция: сб, 25 юли 2009, 15:30 от cenitelkata

# 65
Милена, Петя, и аз духам в лицето, щипя, че става лилава понякога!! Sick Абе какви са тия инате бре?? Само нещо да не й е по волята, и надава вой....  Whistling

# 66
Честито бебе на Тифани !! Да е живо и здраво и много да слушка

# 67
Честито бебче Тифани, да ви е живо и здраво ! Laughing

Това захласване е много гадно, аз имах една позната с такова дете, аз като го видях и направо изпаднах в паника. Ама майка му беше свикнала и не му се даваше много - като станат по-големи и бая манипулират с такива изпълнения. Доколкото знам се израства.

# 68
Искам да ви питам нещо  Peace

Та така случая при нас е следния малката проходи на 1г.20 дена в момента сме на 1г.3м. на всяка втора крачка се спъва и пада по колене напред и не само на вън в нас на паркета на равното се спъва ,немисля че това е нормално все пак 2 м. са минали от когато проходи .Знам че всички дечица падат ама чак толкова малко се съмнявам.Заведох я на ортопед той прегледа Габи но без снимки и без други уреди само на пипане по крачетата и гледаше как ходи .Каза че  от вътрешната страна на крачето както детенцето е седнало и пръстите му сочат на горе и се опитваме да згънем пръстите към тялото не се получавала там цялата згънка както трябва да бъде по принципи каза че може би това се отразявало на паданията.Не назначи нищо каза да правим само едни упражнения в нас и това е след 2 м. на преглед пак.
Чудя се дали да не потърся и друго мнение ,на мен ми изглежда че малката се спъва прекалено много.Моля кажете имали и други като нас да падат на всяка 2 ра крачка по колена .

И друго правя си една статистика та ако може да ми кажете на на кой детенцето проходи най рано интересувам се на колко беше 9-10 м. по точно а не на кой  Peace и имали априлче проходило след 1г.2 м.
Благодаря ви предварително

Последна редакция: сб, 25 юли 2009, 23:11 от .Маги.

# 69
Честита рожба на Тифани!
Да расте здрав и много, много да ви радва!

Честит Рожден Ден на Виктория! Здраве и слънчево детство

Я да видим кой ме вика?

Cenitelkata Hug тук съм, по - скоро завърнах се.
Днес с цел избягване от жегите се занесохме на вилата на едни приятели (сватовете по-точно Laughing), на едно село с невъзпроизводимо име...Ей такава игра му дръпнаха Ема и зетя (той е 6 месеца по-голям от нея), че следобяд не можахме да ги приспим, спаха 1 час зорлем и пищяха пак да излизат да играят. Като си тръгвахме той така се беше вкопчил в нея и не я пускаше Laughing..
Абе чудно си изкарахме, за първи път тя така се заиграва безпаметно с друго дете - явно порастват вече наистина.

Ема не се захласва и никога не го е правила, ама на тази възраст вече наистина е възможно и да спекулират малко...

Хелън, душа, стига си се оплаквала от ЮП заговор срещу теб на какви ли не нива, ами запрятай ръкави и се присъединявай към групата Peace Все още не е късно, загасяй цигаретата, спирай парапланеристкия форум на Иван и юруш - тамън да хванеш мъжката вълна. Че така като се отчете и Тифани, групата на бременните нещо оредя Wink
Абе спомням си аз, че Маги се бяха заели с тая работа - ще си признава ли доброволно докъде я докараха или да пращаме съгледвачи у Филибето Sunglasses

Та таквиз ми ти работи... Да ида да изкъпя Ема-Магария, и да я трупясвяме, че и манго е хора - да опъна и аз краци под климатика...
Сполай ви и спокойна , прохладна нощ...... Чакам с нетърпение утре Лурдес пак да сервира кафето и закуската Embarassed

# 70
Тифани,честито!!!Да ви е жив и здрав Мишо!Чакаме те да разказваш и показваш  Hug

Маги,бих потърсила второ мнение.Нищо не ти коства Peace Даниел направи първата си крачка точо  на 9 месеца,а на 9м. и 10 дни вече си вървеше самичък  Peace  Ако не се лъжа Кръсти на Гергина проходи малко по-рано от моя.За какво ти е тази статистика?

# 71
eva_merry извинявай че не се обадих  Embarassed  ,все викам айде днес ще се обадя,айде утре и то почивката мина  Sad

Lassi ти ма срази как помниш какво съм казала от преди 2,3,4 месеца  Mr. Green .Верно така беше ама моя мъж много работлив го раздава и в близките 3-4 месеца сигурно се е пребирал за не повече от 5 дена Sad Единствено на морето където бяхме 10 дена по ред ама на там работата нестана  Sad Той ми е обещал ,че от септември,октомври,като понамали работата ще започнем активно бебеправене  Peace Ако знаете как ви завиждам на вас бременнлийките сега  Heart Eyes

*Сиска* благодаря Сис ,ми точно незнам и аз за какво е тук една позната ме помоли да питам тя го прави това проучване нещо и е свързано с работата .Това е нещо подобно както правят статистика например колко деца са се родили в една година молко момичета и колко момчета ,та и за прохождането така средно кога най  рано тръгват  и кога най късно Peace Нещо такова незнам дали ме разбра....

# 72
Честит син на Тифани,пожелавам му невероятно детство изпълнено с много здраве и щастие и безкрайни игри с батko.

# 73
  • София
Честито съкровище на Тифани, да расте здрав и много щастлив малкия Мишо! То беше ясно,че Тифани чака най-горещия ден!
ЧРД на Вики! Много здраве, щастие и весели игри!
Ева, оздравяха ли малките?
Ласи, ако ходите преди обяд в парка ще се радваме да поиграем с Ема-Магария!
Маги, Рада проходи/престраши се/ малко след като стана на 1г и 2 м, сега сме в период на бурно падане и ходи задължително с наколенки, по принцип е страхлива,но вече е самоуверена и не е толкова внимателна.Един ден броих - падна 10 пъти и то яко хамалската, но вече се понаучи и се подпира с ръце в повечето сличаи. 

# 74
Тифани,да ти е жив и здрав малкия Мишо!Здраве и много щастливи мигове и за теб,и цялото ти семейство!  bouquet

ЧРД на Вики!Много здраве и безгрижно детство!  bouquet

Калина проходи на 10 месеца и 1 седмица.

Лурдес,по повод въпроса ти-виж какво намерих в бебешката книга,която чета!Не знам до колко е вярно,но ще го препиша тук.Малко е дълго-ще пиша с малки букви,който иска да го чете:

СПАЗМАТИЧНИЯТ ПЛАЧ-КАКВО Е ТОВА?
 Става дума за често срещан симптом (той засяга 5 на сто от бебетата между 7-8-иямесец и тригодишна възраст),който няма последици,нито пък е опасен,но силно тревожи майките.Нещо разплаква детето.Плачът му преминава в хълцане и детето започва да се задушава.То посинява,дори за кратко време може да загуби съзнание,което преустановява спазмите и дишането се нормализира.Детето пребледнява,апатично е,но след няколко минути напълно се възстановява.Усложнения няма.

КАКВО ПРЕДИЗВИКВА ТОЗИ СПАЗЪМ?
 Две са причините.Детето или се е ударило,или е обидено,защото нещо сте му отказали. И в двата случая то просто е ядосано.

КАКВИ СА ПРИЧИНИТЕ?
 Ако става дума за истински спазматичен плач(това ще бъде потвърдено от лекар,с когото е добре да се посъветвате след първата подобна криза),то причините са физиологични.Обикновено първият спазъм е предизвикан от чисто физиологични причини,но незабавната реакция на загриженост на майката и нейното състрадание ще накарат детето и друг път да постъпва по този начин.Най-често детето получава тези спазми в присъствието само на една личност,тази,която най-много се впечатлява от плача му,или пък онази,чието внимание то иска да задържи.Обикновено това е майката.

КАК ДА ПОСТЪПИМ?
 По време на спазъм най-правилното решение е да положите детето на пода и леко да го пляскате по бузите.Важното е обаче да запазите спокойствие и да не показвате пред детето колко се тревожите за него.
 След като премине кризата,добре е да премислите какво я е породило.Не само поводът,но и по-дълбоките причини,които карат детето да привлича вашето внимание.Какво го тревожи?
 Трябва да испокоите детето кротко,но твърдо,без да се тревожите,но и без да му се подигравате.Опитайте се да го убедите,че подобни демонстрации са безсмислени,защото вие винаги ще го обичате и ще се грижите за него.

Дано да съм била от полза Hug

Последна редакция: нд, 26 юли 2009, 03:11 от anabana

Общи условия

Активация на акаунт