Има ли мами над 35г, които бебеправят? Малко да си дадем кураж!-Тема 19

• 15 398
  • 372
  •   1
Отговори
# 330
Момичета, аз да си кажа - получихме Прегнила - става. Благодаря за помощта   bouquet Ако отново ми се наложи - зная към кого да се обърна.

# 331
Добро ви утро на всички   bouquet
Мишанка Hug, и двете форми са верни и се използват. "ЧувстВУвам" обаче се използва все по-рядко и се предполага, че с времето ще отпадне от употреба (това се отнася и до по-голямата част от думите с –ву–)

Хубав ден ви желая Hug

# 332
Добро утро на излежаващите се и току-що станали и добър ден на всички на трудовия фронт.

Mileto страхотна поетеса си ни ти. Голям талант имаш. Пожелавам ти съвсем скоро да получиш твоето писъмце и да намериш продължение за стихчето.

Квази а ти си голям детектив. как само я разконспирира Хаяско - добре дошла сред нас  welcome Щом ни четеш от доста време значи и ти си от нашата кръвна група. И съвсем не сме скромни както Квази ни описа. Даже напротив, виж как ребром ти задаваме въпросите. Наистина е добре с две-три думи да напишеш малко за себе си и какво те води при нас.

Маргаритка  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Ясно ли е вече кога ще е трансфера?

Реге, Паполино как сте? Справяте ли се вече с проблема или още ви тормози?

Бъни, хубаво е от време на време да ни даваш по някоя рецептичка. Аз чак вчера разгледах твоята страничка с рецептите. Има доста интересни и ще ги пробвам.

Прасковката звучиш по-добре.  newsm10 Дано вече си се измъкнала от дупката.

Лени наистина е мечта да родиш толкова бързо и дано така да бъде и при останалите ни бременилки  fingerscrossed. Радвам се, че намираш време и за нас.

Ифчето дали ще я изписват скоро  newsm78 Тя сигурно е секцио и ще трябва да полежи повечко.

Относно новата темичка съм съгласна да се пишат имената на нашите мами и бебенца, стига и те да са съгласни с това.

preggo Погал по коремчетата на всички бременни момичета.

Hug и  love001 на всички, които не съм споменала.

# 333
Щурче  Hug Heart Eyes Hug това не им харесвам на даскалчетата  Crazy Пълнят ни главите с излишна информация.
Като прочетох обяснението ти се сетих за толкова омразния ми и според мен напълно излишен "пълен член". Така и така си започнала да обясняваш - дай някакво разумно становище по-въпроса. Няма да има никакъв спор, а и с никой никога не съм спорил по този въпрос. Само ей така тайничко си го "предъвквам".
Наистина ми е любопитно - има ли нещо, което се изпллъзва от погледа ми или съм прав, че това "ЪТ" и него подобните, отдавна са за боклука  Thinking
(за запетаи и пунктоация няма да говорим, че съм пълен лаик  Blush )

И още нещо  Stop Ама оставете го Джудженцето Heart Eyes на мира  Crossing Arms Да се мотае тук при нас и да си споделя всичките емоции, пък каквото и когато поиска тогава да казва. Още малко ще му изискате: автобиография, декларация за липса на задължения към..., тригодишен план за размножаване и още какви ли не излишни бумащини  Crossing Arms
Не им обръщай внимание, пиле. Малко са ми нахалнички  Heart Eyes Ти си пиши, каквото ти е на сърце и не попълвай никакви лексикони  Hug

# 334
Добрютро, приятели!

Милеееее, няма друга такава поетеса като тебе - скриваш ни топките отвсякъде направо!  Hug Божееее, колко съм горда, че сме приятелки (нищо, че не си беше записала телефона ми и се чудеше кой е този шпионин, дето ти съобщава хубави вести! Mr. GreenДа, ама пък каква питка ни беше направила и въобще какво посрещанеееее...  Joy)
Бънка, следващият път държим и ти да се включиш. Между другото като чета, май само аз не съм погледнала и приложила Зайковата рецепта за пица... Ама пусто, все се ограничавам откъм ядене, а с всеки ден все по-апетитничка ставам... Sad Хора, през деня я хапна някой плод и 50-ина грама сурово кашу, я не. Само вечер ям някакво мезе + салата +1 бира и след няколко часа диня или пъпеш. А самата аз все повече заприличвам на пъпеш... Ужасно е това!  newsm45 Не си позволявам да ям хляб и хлебни изделия, картофи, а очите ми изтичат по царевичката... В момента имам чувството, че съм някакъв плондер. Ама то май наистина съм такъв, де, с всичките тези фоликули, дето растат. Оплаках ви се и аз!

Абе хора, има ли филолог в тая тема да ме светне как точно се пише "чувствам".... едно време пишехме чувствувам, после не "Ву"-вахме и накрая не зная какво се случи.  newsm78

Дуденце, позволи ми да не се съглася с тебе. Учтивата формата с "увам" отпадна от книжовния български език преди 10-ина години. Т.е. вече се използва САМО простата форма.

Мише, радвам се, че сте намерили Прегнил. Тъй като аз в следващите дни сигурно ще трябва да си бия такова нещо също, обаче в аптеката няма, ще трябва да се изгърмя с един Овитрел, който е към 100-ина лв... Но както каза моето момче - това да е кахъра!  Grinning

Камъче, радвам се, че въпреки недотам доброто ти настроение се появяваш. Ама ние нали затова сме тука - я виж какви поезии, какво нещо струи от нашата тема!  Simple Smile

Квази не ми се върза на вчерашните закачки и продължава да мълчи като риба. Ама скучно ми ееееееее!  smile3514

Ееееех, добре, че са Мимето и Николчето, та да сервират по някое кафенце, че без Каритасчето съвсем я закършихме в това отношение!

Йоси, как така по-добре било да не влизаш тук?! Я си философствай на воля! Аз най-много обичам да чета дълги постове от вас. И понеже допускам, че има и други такива като мене, от време на време се постаравам да сътворя нещо по-мащабно!  Mr. Green

Олеееееее, как щях да забравя! Добре дошла на Хаяско или Джуджи, или даже Жужи, че най-лесно! (лелееее, ама толкова са нахални тия в тази тема, че веднага решиха да ме преименуват! Само ме чакаха да се появя и ме отнесоха като цунами японско крайбрежие!) Радвам се, че най-после се включваш в пълната си светлина в купона. Няма да се плашиш - тук никой не остава незабелязан  Grinning !

# 335
  • София
Добро утро, пиленца ненагледни.  Laughing На мен не ми е много добро май, но.... какво да се прави, ще се борим. Моята половинка продължава да не е добре, пак му правиха изследвания, този път и на хормони, и Холтер му сложиха за 24 часа, същевременно му изписаха 3 вида лекарства.... ама на него си му тупка все така неритмично сърчицето, запъхтява се, не може да спи... А и нашите проблеми с тока остават неразрешени, вчера следобед разбрахме, че строителят ни лъже най-долно, вината не е у ЧЕЗ, а у него.... Сутринта ходих до Комисията за защита на потребителите... какво да ви кажа, направо ме е яд, че ние им плащаме заплатите на тези хора. Казаха ми с две думи: нищо не можем да направим. Аз исках поне ако може да говоря с юрист, да ми каже кои закони уреждат приемането на една сграда, щото в нашия случай Акт 16 е получен с рушвет, без строителят да е изправен....  Написах там една жалба, отговор ще има в 30 дневен срок  #Cussing out, но си ми казаха, че нищо няма да помогнат. Действаме сега чрез един познат, на мацка от форума е съпруг. Дано поне се установи на нашия електромер колко още и кои са закачени и кой харчи толкова много ток... Извинете, че ви занимавам, ама много ми се насъбра и имам нужда да си излея чувствата....
Мишанче, радвам се, че сте намерили лекарството. Дано помогне и не се налагат още лечения.
Миле, ти си наша гордост!   bouquet Не се коси за лелката, сега на морето като си починете, като се нахъсате... и следващия месец ще им скъсате шушоните на твоите непокорни фоликули.  Crossing Arms
Камъче, вдигай го нослето, живота е кратък, хубавото тепърва предстои  Hug И чакаме романа, да знаеш.....
Йоси, благодаря за загрижеността ти. Наистина хормоните са сложна система и има значение за забременяването. Аз иначе нямам почти никакви оплаквания, но.... и бебето не идва.  Sad
Ей го на на, докато се запиша и 3 нови отговора....  Grinning
Марги, нЕма се плашиш, пиле. Това опъпешаване в момента със сигурност има връзка с хормоналната атака, на която е подложен твоя организъм. Пък и нали ти предстоят едни 9 месеца на безоблачен непукизъм относно фигура и килограми..... Не го мисли сега, като се родят близнаците бързо-бързо ще влезеш във форма.  Blush

Хубав ден ви желая и няма да се даваме, нали?

# 336
Щурче  Hug Heart Eyes Hug това не им харесвам на даскалчетата  Crazy Пълнят ни главите с излишна информация.
Като прочетох обяснението ти се сетих за толкова омразния ми и според мен напълно излишен "пълен член". Така и така си започнала да обясняваш - дай някакво разумно становище по-въпроса. Няма да има никакъв спор, а и с никой никога не съм спорил по този въпрос. Само ей така тайничко си го "предъвквам".
Наистина ми е любопитно - има ли нещо, което се изпллъзва от погледа ми или съм прав, че това "ЪТ" и него подобните, отдавна са за боклука  Thinking
(за запетаи и пунктоация няма да говорим, че съм пълен лаик  Blush )

Абсолютно не съм съгласна с отпадането на пълния член - той определя подлога и допълнението в едно изречение. Ако го няма ще настъпи двусмислие.
А и, извинете, кой би имал нещо против "пълния член"?  Mr. Green И как би могъл да бъде предпочетен "непълния"?  Joy

# 337
  • На планетата Земя
Хубав ден ви желая и няма да се даваме, нали?

НЯМА ДА СЕ ДАВАМЕ!  newsm26

ПРОКЛАМАЦИЯ  Моля подпишете приложената петиция в защита на пълния член!  finger

Маргаритке-питке  Hug

# 338
  • София
Добро утро, банда!  Hug

Ленка, страхотна история на раждане!  Heart Eyes Радвам се, миличка, че всичко е минало добре. Знам си аз, че то си е било раждане все пак, но болката се забравя бързо и вниманието се пренася веднага върху малкото същество.   Hug  За ревността - единственото лекарство е точно това, което правиш - обръщане на внимание на всяко детенце поотделно. Аве, най-важното е батковците да се радват на бебчето, да свързват с появата му само хубави неща. Като мине малко време, ще свикнат.  Heart Eyes

Йоси, да си провери хормоните една жена не е толкова страшно нещо, повярвай ми.  Hug  Освен това е препоръчително по веднъж годишно да се прави в нашата възраст(това важи и за половите хормони, и за щитовидната жлеза). За по-малките може веднъж на 2 години (Квази, това по твоя въпрос).  А това, което описваш ти, си е било психосоматично, но лекарите са били длъжни да се уверят, че причината не е хормонална и затова са искали да се изследваш... Както и да е, хубавото е, че всичко е отшумяло. А относно Зази - сигурна съм, че тя прекрасно знае, че хормоните са деликатно нещо, но от друга страна, Йоси, лекарите са съвсем наясно с нейната ситуация, която е сравнително често срещана и съм убедена, че знаят какво точно се прави в такива случаи.

Зазинка, това Хашимото е съвсем възможно да е причината за неуспехите до сега, така че се надявам силно, миличка, да отрегулираш ТСХ-то и скоро да си най-красивата бременна!  Praynig Praynig Praynig  Миличка, дано мъжът ти се оправи скоро.  Praynig Praynig Praynig Надявам се, че сте при добри лекари и той си е дал малко почивка от работа. А това за тока е тъпо, но вярвам, че ще се нареди. Здравето преди всичко. Гушкам те!  Hug

Мишанка, много се радвам, миличка, че с Прегнила всичко се нареди. Добра организация. Остава да стискаме палци да си свърши работата.  Praynig Praynig Praynig

Щурче,  Hug

Хаяско, добре дошла.   bouquet

Бънка, давай да помагаме с офертите за морето. Кажи какво търсиш и току виж от някоя от нас дошла чудесна идейка!  Hug

Камъче, чакам те да пишеш повечко. Иска ми се да ти вдъхнем позитивизъм. Всъщност сигурна съм, че ще успеем, ти само кажи какво те тревожи.  Hug

Маргаритка, минаха ли ти подутинките по коремчето?  Hug Надявам се, че си добре и стискам палци силно!  Praynig Praynig Praynig

Миле, ти сядаш и спокойно се конкурираш с Валери Петров в писането, уникална си!  Hug

Нашето Каритасче ми липсва. Дано си изкарва много весело в Испания!  Hug

Николче, ти докъде го докара? Ще правиш ли вливки за НК-тата?

Рослемче, ами мисля, че вече съм по-добре... Благодаря, миличка!  Hug

При мен нещата са ок общо взето, да чукна на дърво. Днес ще имам малко по-малко работа от предишните дни, дано...  Praynig ... и мисля да се заема с избора на място за празнуване на РД-то...  Grinning Чудя се и какво да си самоподаря..., такива емоции си имам... И се чудя дали мъжът ми ще ми направи някаква изненадка. Той не е много по тая част, но това вероятно му е единствения недостатък, така че аз по-добре да се радвам на това, че го има, вместо да съм с претенции... Вие имате ли очаквания към половинката си да прояви специално внимание и да ви направи някакъв изненадващ жест на личния ви празник или нямате такива очаквания...?  Embarassed  Хайде, поставете ме на място, че в последно време имам нужда...  Hug

Хубав ден на всички!   bouquet

# 339
... пълния член - той определя подлога и допълнението в едно изречение...
Определя трънки  Crazy То човек го слага този "член" да не би да ти се изписва автоматично Crazy 75% от населението не знае, какво е подлог, определение и допълнение, някакъв "пълен член" щял да им го каже  Crazy
Така де  Blush казахме без спорове  Naughty Аз само малко се подпалих, 'щото някакъв Пъпеш Heart Eyes смее да ми държи тон  Crazy

... А и, извинете, кой би имал нещо против "пълния член"?  Mr. Green И как би могъл да бъде предпочетен "непълния"?  Joy
Както е казал народът: По-добре мой и непълен член отпред, отколкото чужд и пълен член отзад  Crossing Arms

Прасковке  Hug благодаря за отговора Hug И аз не съм много по изненадите и моето бичме Heart Eyes често роптае на тази тема, но когато се светна съм голям палавник  Blush и хубавички ги измислям  Mr. Green Като съдя по себе си, по-скоро бих казал: Не го осъждай на смърт човека, заради малко разсеяност. Тя категорично не е показател за отношението му към теб  Hug

# 340
  • На планетата Земя
Нашето Каритасче ми липсва. Дано си изкарва много весело в Испания!  Hug

Каритас е много добре, имате поздрави от нея. Казва, че си прекарват страхотно. Вярвам, че ще се върне заредена с нови сили.

Прасковка, и моето момче не е много по изненадите, поне не всеки път. Но съм забелязвала, че ме изненадва точно тогава, когато най-малко очаквам.  Добри са ни юнаците, аз не поставят високи летви, че животът е красив и хубав, не си заслужава да си го развалям с такъв тип дреболии.  Heart Eyes

# 341
  • София
Днес явно е ден на дългите постове.... Ама пък на мен ми харесва. И аз, като Маргаритка, обичам да чета.  Heart Eyes И съм напълно съгласна с нея за пълния член, както и за отпадането на "чувствУвам". Не съм филолог, само една проста Журналистика съм завършила (всъщност не само нея, но то другото няма отношение към въпроса) и то преди доста време. Но се интересувам от тия неща и от време на време си купувам правоговорни и правописни речници. Не че и аз съм идеална де, особено в говора....  Embarassed
Прасковке, личи си, че си в добро настроение. Относно жестовете за празници.... аз очаквания си имам (но те са повече за жеста, за вниманието, а не за някакви скъпи подаръци) и понякога те се оправдават, понякога не.... Зависи от ситуацията. Миналата година преди рождения ми ден имахме такъв период, в който много се карахме, водихме тежки разговори... и на рождения ден той ме изненада страхотно с едни прекрасни бижута. Наистина не очаквах и ми стана едно такова мило... Още повече заради думите, с които ми поднесе подаръка. А най обичам за подарък да отидем някъде, да се разходим сред природата, да видим нови места... Почти винаги за Цветница ми е такъв подаръка и аз съм безкрайно доволна.

Кво ли правят ония по морето - Тес, Руми   grinning039... и Каритасчето и то, как ли си прекарва по чужбинско....  newsm68 А, гледам Милето внася яснота по последния ми въпрос. Дай Боже всекиму.....

# 342
Прасковче, изобщо не разчитам на Мишо за изненади по поводи - той просто няма дати в главата си. За сметка на това прави много приятни изненади без дати. Някои моменти определено си струват  Peace Точно сдъвках три праскови - ама много сочен ник имаш!
Марги, при всичките лекарства нищо чудно да се опъпешиш, обаче след това, с две на ръце, нямаш никакви шансове да си задържиш кръглата форма newsm63 Иначе като те чета - ми не ядеш много, и си повече на плодове, без въглехидрати. Възможно ли да задържаш течности? newsm78

# 343
  • Варна
Май днес е ден за разправии с разни институции. Mr. Green И аз като Зазолинка от сутринта се разправям с шефове от София.И ако още един път звънна вече така ще крещя ,че ще ме чуете в София. Ама може ли да има такива фирми с такива служители безхаберници .Направо нямам думи. Всичката ни оправия е такава. За всичко и искаме да се оправим. Няма как да стане.
Зазолинка споко мила. Hug  И аз доста съм се ядосала.
Прасковка и мойто мило не е по изненадите. Не знам защо така не са много романтични тия мъже. newsm78  Но пък ти като имаш настроение и се чувстваш добре може и без изненада. Аз утре отивам да ми вливат интралипида и после кекс на екс и ще стискате много силно палци. Joy Joy
Маргариткааа сладуркаа ама това да ти е проблема-килограмите. Я стига си се притеснявала моля те. Hug И аз не ям особено в тия жеги, ама не свалям кг. И не се очертава скоро и да сваля. Здраве да е.
Оф дано деня да има хубав завършек. Heart Eyes

# 344
  • София
Пак съм аз. Обадиха ми се току-що да отивам след обяд на ЯМР за аденома на хипофизата. И аз хем се радвам, хем ми е едно такова леко-притеснено. И аз не знам защо. Все пак толкова се борих да го направя по Здравната каса..... Ама май ме е шубе от резултата.  Mr. Green Абе каквото - такова, нали все пак трябва да се знае какво има в главата ми  smile3538
Николче, гуш от мен. Айде почваме да стискаме палците за теб  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover  fingerscrossed За пръв път ли ще ти правят вливане?
И аз съм нетърпелива да чуя новини от Иф-чето. Дано скоро я изпишат и си се приберат по живо- по здраво у дома  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт