Има ли мами над 35г, които бебеправят? Малко да си дадем кураж!-Тема 19

• 15 398
  • 372
  •   1
Отговори
# 345
  • На планетата Земя
Зазинка, успех, злато, слънце и сребро!

# 346
  • Варна
Да Зазинка за пръв път ще ми правят вливане и ми е малко притеснено. Добре,че акушерката в клиниката ми е позната,че съвсем ще се стресирам.
Ако щете вярвайте ,но на 37 год. съм и досега не ми се е случвало да ходя по болници. Освен аборта ,но то беше за кратко. Радвам се на добро здраве и точно тук е проблема. Тази силна имунна система се оказа в случая пречка за износването на бебчето. Затова сега ще ми правят вливания с Интралипид. Дано само с него да си остана, че хич не ми се иска да вливам Имуновенин. Оххх отнесох се. Главата ме заболя от сутринта да се занимавам с идиоти. smile3511 smile3515

# 347
  • София
Зази, стискам палци да са хубави резултатите!  Praynig Praynig Praynig Гушкам те за кураж!  Hug

Николче, не сме пускали палците! За всяка една от нас!  Hug Не се тревожи за интралипида, това и на новородени бебета го вливат понякога, така че би следвало да се чувстваш добре и да нямаш странични действия. Виж, за имуновенина, по друг начин стои въпроса, надявам се хич да не опираш до него.  Hug

# 348
Хайде и аз пак!

Прасковке, ама ако знаеш каква тема отвориииии с това как и дали хорските мъже изненадват приятно жените си за празниците...  Simple Smile
Не съм и очаквала да видя нещо по-различно от написаното от всички вас. Истината е, че някога, в началото на запознанствата си с нас, мъжете ни може да са ни обръщали повече внимание и да са ни правили повече изненади. Но не е ли истина също така, че и ние тогава сме им обръщали повече внимание и сме ги съблазнявали по по-изкусителен начин?  Simple Smile

Моето мило и обично момче също не се различава много от вашите. Има обаче един случай, който ще разказвам сигурно до края на живота си и сигурно ще ми държи влага дотогава  Grinning! Ето го сега и за вас:

Миналата година бях 2 седмици сама в центъра на д-р Емилова в Св. Константин и Елена, от 17.02 до 03.03. В това време моето момче се грижеше само за баща ми (с инсулт, много трудно подвижен). Бяхме канени на сватба в Русе на 08.03. Аз разбира се му предложих те двамата с Рози да отидат, а аз да остана в София с баща ми. Така и направихме, на 07.03 те заминаха, а аз вечерта отидох на рожден ден у едни приятели. Прибирам съм към 02 ч и понечвам да си лягам, отмахвам завивката настрани и виждам нещо да се подава под възглавницата. По-скоро веднага идентифицирам кутийка за бижута на Morgan. Реших, че дъщеря ми ми е написала мила бележчица и я е пъхнала в една от кутийките от сватбените ни халки. Вземам кутията и тя се оказва по-голяма, но въпреки всичко аз продължавам да смятам, че нещо недовиждам. Отварям я и вътре - обеци на Morgan, които идеално пасват на сватбените ни халки! Милото ми момче - никой не ме е изненадвал толкова приятно и никой не ми е подарявал такъв хубав подарък по толкова романтичен начин!

Така че, мили приятелки, не може всеки път да ни изненадват по този начин. Но и веднъж в живота да е - стига!   bouquet

Зази и Николче, не се съмнявам в успеха ви! ЗНАМ, че скоро ще бъдете мами!

P.S. Току-що си промених профила - вижте какво пише вече под аватара ми.

# 349
  • Манчестер
Добро утрооо  Heart Eyes безобразници  Mr. Green

Хаяско,  welcome
Миле, поетесо  Hug , ненадмината си  Crazy . Малко остана, ехееее и замириса на море   grinning039 . Как е организейшъна, всичко подготви ли ...? Че се сещам, за майка ми, когато били млади, а ние със сестра ми сме били малки (аз на годинка, а тя на четири)....та стягала багаж жената, ще ходим на море с колата travel (москвич за тогавашното време Mr. Green). Взела дрешки за децата, легени Mr. Green, щипки ooooh! да пере и да простира prostor, взела също нейни дрехи, а за баща ми нищо  Mr. Green....ама нищо  #Crazy, само с дрехите на него  Joy Joy Joy.Сещайте се, когато пристигнали и баща ми казал- "Скъпа, банските къде са ми  newsm78?"  hahaha
Маргаритке,  Hug Зареждаш ме невероятно  Heart Eyes Само не знам, къде видя дебело  newsm78, нали съм те виждала на снимките  Flutter, екстра си, и хич не си дебела  Heart Eyes
Квази, изплаши малкото джудженце, с тези въпроси от упор  Mr. Green .... скри се милото Tired, изчезна някъде в горите тилилейски  Heart Eyes
Лени, дай боже на всеки му, такова леко раждане  Heart Eyes Викаш, по-големите катерички ревнуват  Heart Eyes...мамини душички  Hug златни  Heart Eyes. Сещам се за снаха ми, като роди малката януари, и нали в къщи ги ражда...та сутринта, най-малкия (на 5год.) има навика сутрин като стане да тича в леглото на майка си Heart Eyes.... та, на въпросната сутрин, като видял майка си да лежи с малката розова топка Crazy,се втрещил Shocked и припаднал  Tired.
Зази, пак ли този ток  #Cussing out ...мислех , че сте го оправили  Tired. Много неприятно, ама като хич не разбирам Sad, нито знам какви права имате, и как да постъпите  Tired. Щом сте намерили, човек който разбира, дано да ви помогне  Hug

Аз, вече стягам багажа за БГ  Heart Eyes. Малко остана, в събота рано сабахле ми е полета  newsm44
И, вчера говоря с майка ми на скайпа, че трябва да ми запише час за гинеколог. Искам един рутинен преглед, ей така да ме види и една цитонамаска,че последната беше преди година-ПАП или ПАП1 беше  newsm78, документа ми е в БГ, седи си там в едно шкафче, ще го погледна като пристигна....та тя скочи  Shocked - "Ама, какво проблем ли има...Защо ще ходиш...?" . Ееееее, това по-старото поколение голема мъка ooooh!. Обяснявам и , че трябва да се ходи 1-2-ти годишно на преглед, поне  Naughty профилактично, да не говорим че искам да си пусна хормони, ама този път няма да стане, че нали основните се пускат между 3 и 5 ден от МЦ Tired и не отговарям на изискванията Heart Eyes. Но, поне един ехографски преглед, да видим има ли ранички...кисти  Thinking и такива ми ти работи, и цитонамаска  Whistling.

Хубав ден  Heart Eyes Гушкам ви всички  Hug Hug Hug Hug няма да ви изброявам, че много станахме и със сигурност ще пропусна някой  Hug

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 7 нови отговора. #Crazy

Прасковке, да похваля моето моче, в това отношение грешка няма  Heart Eyes Как ме подлъга миналата година, няма да го забравя никога  Heart Eyes ...уж резервирал почивка, на бунгало , ама на о.Крит  ooooh!...и аз се вързах като първата шамандура  Crazy. И, какво се оказа Crossing Arms , верно че кацнахме на Крит, ама от там ни качиха на огромен кораб  Crazy и отплавахме на круиз  Mr. Green. Като ми даде ключа от каютата, ми каза - "Нали ти казах, че съм лъжец и да не ми вярваш Mr. Green....Казах ти че съм Пинокио Outta Joint, но обещавам да променя живата ти, и да го направя приказен Crazy..." И, наистина промени моя живот Heart Eyes винаги ме изненадва, всеки ден ме кара да се усмихвам Heart Eyes...Много мога да ви разказвам Heart Eyes, нищо че англичаните ги водят за скучни и английския хумор за тъп  Naughty...моя няма нищо общо с това Peace
Ни колче,  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Ей ги моите палци, още от сега  Hug Praynig Hug

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 5 нови отговора
Ама не може така бе хора  smile3511 спрете за малко, да си побликувам това което искам или исках да кажа...имам чувството че една седмица стоя на копютъра  Crossing Arms

Зазиии, стискам ти палци  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed то ние не сме ги пускали  Hug Вярвам че ще успееш  Hug. Вярвай го и ти  Hug Гушкам те  Hug

# 350
  • На планетата Земя
Николче, успех и на теб, мило!

Маргаритка, толкова нежно ми стана от разказа ти! Това готино, мило момче, което така сладко се прозяваше онази вечер! Ако ми беше наоколо, щях да го шипна по бузките!  Mr. Green

Девизът, който си избрала, става веднага и мой девиз! Ура, напред!  smile3540 smile3540 smile3540 Един за всички, всички за един!

Мили, ами той баща ти къде е спал, та не си е редил багажа! У дома всички знаят - редя мой багаж и на детето. Съпружето само да си избира цвета на гащите и чорапите - къси ли да са, дълги ли да са и  т.н.  Mr. Green

# 351
Привет и от мен!  Hug

Поздравления за хубавата и интересна темичка. Аз все още нямам 35, но съвсем скоро - само след няколко месеца ще ги навърша. От известно време с приятелят ми правим опит за бебе, но уви за сега безрезултатно. Уж нямаме сериозни проблеми, а не става. Даже вече започнах да се замислям за инвитро.. 

# 352
  • Манчестер
Мили, ами той баща ти къде е спал, та не си е редил багажа! У дома всички знаят - редя мой багаж и на детето. Съпружето само да си избира цвета на гащите и чорапите - къси ли да са, дълги ли да са и  т.н.  Mr. Green
Къде е спал  Thinking Готованец бил е той  Mr. Green. Ама нещата от тогава, много са се променили  Mr. Green Това му е урок, за цял живот  hahaha

marcella  welcome Опа, имаме си нов член  Crazy . Марчела, щом е от известно време, няма страшно  Wink. Вие се обичайте, пък то ще стане  Hug
 Давай повече инфо...
Как го правите...?
Кога го правите...?
 Къде го правите...?  Joy Joy Joy Joy
Подпълвай бърже лексикона, че Квази ей сега ще изскочи  Mr. Green

# 353
  • На планетата Земя
Бая готованец. Ама и майките ни бяха едно време по-преданни от нас, и жертвоготовни. А ние сега, тюх, фръцли!  Mr. Green
Представям си го моето мило само по едни гащури на морето, ще има вой на тюлени, рев на сирени!  Heart Eyes

Марчела, добре дошла.   bouquet Желая ви скорошен успех в това така приятно начинание - бебетворенето!

Квази, имаме нови варненски попълнения! Идвай бърже с домовата книга!  bowuu

# 354
Зазинка стискам ти палци за хубави резултати. И мен много ме е шубе от разни процедури, но като трябва стискам зъби.
Николче и на теб късмет в бебеправенето след вливката.
marcella   welcome

# 355
  • Манчестер
Квази, имаме нови варненски попълнения! Идвай бърже с домовата книга!  bowuu
  Joy Joy Joy Joy rotfImbo rotfImbo rotfImbo Не му завиждам  hahaha бая дебела книга стана,  smile3529 , как ще сколаса  ooooh! не може да им смогне на срещи  hahaha . Има да тича от една среща newsm52 на друга  Joy Joy Joy

# 356
здравейте ненагледни
прегръщам всички активни и не толкова темчиката.

Ленка, господ благославя с такова раждане, късмет ще ви носи Владко явно и всичко ще му е леко в живота.Девойки на всички ни пожелавам такова раждане - то е като песен.
Това което и аз съм чувала, че в момента е много важно да се обръща повече внимание на катеричето защото то страда и ревнува най-мног, трудно му е на душицата... Но ще свикне, и си мъдра майка- ще се справиш .

Зазинка прочетох че имаш някаква яснота и Хашимото, струва ми се че някой в темичката имаше нещо подобно , май Бънката. Пиенето на лекарства за цял живот не еприятно но е поносимо, малко звучи песимистично но на нашата възраст все се налага човек д апие някакви лекарства постоянно- за сърце или кръвно за холестерол или нещо друго. Все пак и да има детектиран здравословен проблем има и лекарства  които да го лекуват.Много се радвам за ЯМР по здравна каса. Много добро изследване е със перфектна диагностика. Стискам палци.

Девойки дайте линк към рецептата на Бънката за пица. Аз не мога да ям в момента но за сметка на това с някакво "извратено" чувство компенсирам с четене и колекциониране на готварски рецепти - за после ...

За тези които питаха - Демито доколкото си спомням ще отсъства 10-тина дена. Знам че след "потвърждението на клетвите' ще имат малък меден месец, ех ех за завиждане е работата...

Паполинче аз съм висока и клечененто на колене пред тоалетната чиния не ми е удобно, нещо ми се прищипват ребрата и от там почвам да не мога да дишам избива ме на сълзи и не мога така да се кажа да прочистя стомаха до основа,затова обикновено съм наведена.. обаче позата явно е неудобна защото след това много ме боли корема ниско долу- явно от напъните- пия но-шпа. Ако и при теб е така но-шпа то го препоръчват за отпускане - може да се пие до 3 пъти по две на ден. Опитвай най-различни прийоми да се справиш спроблема- дано нещо ти помогне. На мен нищо не ми помага - но не се учудвам не минавам за пръв път през това, затова не откривам топлата вода, просто съм забравила че е такъв гърч.

Фиорче, Ванхорне как са футболистите, изпробват ли как са на ритане вътрешностите на мама. Кеф ми е да ви гледам лентичките как растат. Ванхорне ще чакаме скоро включване то новата къща. Фиорче, каката има ли нови предложения за името , като се сетя за нейното предишно предложение  и още ме избива на смях, децата са толкова непосредствени.

Мишанче радвам се че си все така оптимистична в постовете си. Съжалявам за проблеми с детенцето, дано Прегнила помогне.

Бънка за почивката на море мъжа ми се беше хванал в началото на юли да търси оферти за БГ в инетернет- ние така всяка година се уреждаме. Та гледаше да е по на юг на море, да е с включена храна поне закуска и вечеря да не мислим за това и стаите да не са малки че сме с две ремаркенца , все такива. Ама то понякога има едни такива предложения да паднеш- децата плащат колкото възрастните настанени на допълнително легло в стаята - Защото за тях имало  ежедневна анимация и храна "all inclusive" с напитки и сладолед на бар басейна- питам аз колко сладоледа ще изяде и сока ще изпие Зайо че да се плаща колкото  за възрастен. Извода е че да отидеш в Турция Гърция ти излиза по евтино и по комфортно ама с 'третото ремаркенце в маминото коремче' не ставаме за пътуване.

Рослемче пишеш пишеш ама нищо конкретно за себе си, пък аз все те мисля наборке.
Данито- ранобудната нещо не ни е писала скоро- сигурно пак помагат на брат й с бъдещата снаха- липсват ми ранните й поздравчета.

Мимето и николче , мерси че се сещате да постнете снимки на кафенца, измива ми очите и доставя радост на душата. Като ми се срине кръвното на 90-50 си правя едно слабичко с мляко. ( ама то е по веднъж-дваж на седмица и после често го пускам обратно в ВС-то )  Понеже организма ми тотално е изчистен от негово влияние като го пийна в 4 след обяд в 12 вечерта не мога да склопя очи , а преди си пиех пълна чаша на лягане да спя по добре. Представяте си как съм била привикнала към тази "сладка отрова".

Марги миличка, дано стане този път, та се освободите от ергенския живот веднъж за винаги и да ви стане едно гаднооо, едно дебелеещо, едно заето, едно не спящо вечер   Hug, дано ви се случат все такива гадости.

Милето мила поетесо, приятна почивка, много положителни емоции  лятно настроение.Дано и Тесс изкарва добре на почивката, както и Каритас.

Камъче горе главата не с едавай на депресията.

Николче ще се справиш мила. Щом се борите за бебе ще се наложи да свикнете и посещението на болниците- необходимо зло е. Дано вливането е успешно.

Прасковче звучиш ми много по бодро от последния път, пораженческите настроения явно са изхвърлени на боклука. Пожелавам ти с кеф да си избереш подаръка. И не смятам че това за което пишеш е неестествено , честно да кажа - това да е проблемът на съпругът ти.
Сега чета какво е писала Марги - много романчино такъв жест не се забравя. Само дето не съм съгласна че характера на мъжа в това отношение се променя. Мойто мъж какъвто си беше такъв е и до сега, цветя подаръци изненади с повод или  просто така. Такъв е и когато трябва да купим подаръци на децата или на роднини, никога не забравя, винаги е подготвен, често иска съвет, ако нямам възможност се справя и сам.Не се е променил нито капчица. На моменти дори ме поставя в неудобно положение когато аз забравя някой от многото ни поводи. С две думи обича да прави изненади, дори и да е една саксия с орхидея като отиде до Кауфланд да пазари памерси. Милли сега чета и Пийт е такъв , дано те изненадва винаги, ами приятно е .

Марчелла , Хаяско добре дошли при нас.
Илчето не ни е писала пак и се притеснявам за нея.

Прегръщам всички ви, стана дълго пък и се изморих отивам да навестя дружката тоалетна чиния и да легна.
Желая ви слънчев дени усмивки
  bouquet

П.С ако трябва да съм честна мен ме жегна поста на Сиси-писи, не знам дали е заради хормоните или заради състоянието ми което несъмнено буди и у мен доста въпроси. Нетактичността на хората е винаги толкова болезнена, струва ти се че си привикнал, но се оказва че не. Единственото оправдание което мога да дам на такъв груб пост е че момичето вероятно е доста младо и все още с мисли че животът си тече по ноти, следвайки всяко наше желание  и планове...

П.ПС. При мен , "на източния фронт" -  без промяна, повръщането продължава, след последните пристъпи решх да изключа и картофите от менюто, само да хапвам сухо хлебче със морска сол или препечено такова със сирене. Чакам визитата на 07.08 за поредните изследвания, дано се размина и там с болницата...

# 357
Ехе-хе-е, нямаше ме 3-4 часа и сте изписали 3 страници. Че и езиковедски спор се заформил тука Crazy

Дуденце, позволи ми да не се съглася с тебе. Учтивата формата с "увам" отпадна от книжовния български език преди 10-ина години. Т.е. вече се използва САМО простата форма.

Маргаритката   Hug да не би да говорим за различни неща newsm78 Защото не знам какво значи "учтива форма с -увам". Иначе ако става въпрос за случаи, подобни на този, за който попита Мишанка (чувствам или чувстВУвам, участвувам и т.н.), то и двете глаголни форми са правилни. Да, тази с -увам се смята за остаряла и в текстовете може да се използва преди всичко със стилистична функция, но не е отпаднала официално все още (макар че моята шефка редовно си използва формите с -увам без да цели стилистичен ефект, явно така и се струва, че говори по-сложно  JoyWink )
Иначе за члена- Квази, прав си, че повечето от българите не се замислят (а част от тях и нямат спомен от училище що  е, аджеба, туй подлог  и има ли почва унас newsm78). На пръв поглед изглежда, че няма смисъл от пълния член, но не е съвсем така.
Простичък пример: Фоликула видя доктора. Ха сега кажи кой кого видя? Докторът фоликула или фоликулът доктора Laughing Теб не можем те заблуди, че има ококорени фоликули, ама някой дето не знае какво е туй фоликул  Joy Или ако става въпрос за целувки?- Министъра целуна премиера. Ха познай какво ще пишат вестниците Laughing
Ако няма пълен член в подобни изречения няма как да се акцентува върху този, който върши действието.
А че пълния член го върши действието най- добре...спор няма   Mr. Green Joy Joy Joy

Сега отивам да доизчета останалите, че вие с пъпешчето- от врата за краката ме хванахте  Laughing
 Hug

# 358
Здравейте! Laughing
Виждам нови лица се присъединяват към групата-освен да ги поздравя със стандартното Добре дошли!
Марчелла , Хаяско-дано ви бъде приятно и ползотворно при нас!!!  bouquet
Лени, благородно ти завидях за лекото раждане!Страхотно-дай боже всекиму подобно!  Praynig
Само не разбрах аз малкия Влади кротушко ли е или ревльо? Mr. Green
Дано е кротичък.А как е с храненето?С какво го храниш?
Регенце, моя футболист мира не ми дава BlushГолямо мятане,блъскане,и.......А що се отнася до каката-тя е категорична с името
Гошо Mr. Green-и все пита"И какво пък толкова не ти харесва" Joy Е,със сигурност няма да е това името,но и още не сме го измислили.
Има време и за това Peace
А на тебе само мога да ти съчувствам за  Sick-дано по скоро отшуми! Praynig
Зази, fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Бъни, къде решихте да ходите на море последно?Аз съм на юг-ако сте насам-обади се!(то ти си толкова трудна,ама знам ли-може пък да се прeстрашиш Mr. Green)

Хайде,кой ще дърпа фитила? Laughing

Последна редакция: ср, 29 юли 2009, 16:19 от Fior

# 359
  • там където мога да си закача хамака
Ре-ге при нас тоалетната е толкова малка, че идеята да се наведа над нея не ми върши работа - просто няма място. При мен проблема е че ми е лошо по цял ден. Аз по принцип трудно повръщам и затова си отвисявам край тоалетната - лошо ми е, имам повик, получавам спазми /това е най-гадния момент/, но не мога да върна храната - поне засега - и не мога да получа даже временно облекчение. Това не знам дали е добре или зле.
Това е линка за бърканата пица: http://www.receptite.com/recepta.php?r=11288

Последна редакция: ср, 29 юли 2009, 18:15 от papolino

Общи условия

Активация на акаунт