ПЛЕВЕН - 112

• 23 423
  • 291
  •   1
Отговори
# 120
Аз ако знаете какви клипчета за Плевенската болница правени за семинари гледах, че чак не повярвах за къде става въпрос. А какви рекламни материали на хартия направиха наскоро - ум да ви зайде.

С презумпцията, че не съм кърмачка, нито имам планове ми се ще да вметна, че всяко натрапено нещо в някаква степен предизвиква защитна обратна реакция. Кърменето само по себе си е несравнимо по качество и отношение към бебетата, но не е незаменимо, а когато пък е фетишизирано е трето... Бебета са гледани и преди 10 000 години без болници приятели на бебето, пък расата е оцеляла. Междувпрачем много ми хареса една теза, че за да се направи държава трябва смелост, но за да я задържиш 1 000 години - добра ерекция Simple Smile
Тази не знам дали кърми или е кърмена, но пък прави страхотно шоу.

И пак между другото влечението на малките мъжки бебенца към сукането се запазва до дълбока старост.

Моята любима освен да кърми дистанционно и всеотдайно може да прави и вкусти манджи. Можела и да играе на табла  newsm78 Щом казва...
Реди се ред син домат, в скоби - патладжан, предварително запечен на скара, ред кайма омесена с мляни домати, лук, босилек, чубрица, сол и тайна патентована билка която само Номадка знае. Пак син домат и за капак - червен. Запича се в добрия смисъл на думата и малко преди да е готово се залива с заливка. Знаели сте как. Резултатът е това! Харе са ни и целокупно го ядохме. Остана малко.

Номадка е единствена и уникална и съм късметлия, че я срещнах в моя живот. Не ми дължи пари, говоря чистосърдечно. (лежи до мен и ме чете  Sad )

ПС Честит празник на всички празнуващи. С пожелания за добри и сбъднати пожелания. Наздраве!

# 121
Номадка е единствена и уникална и съм късметлия, че я срещнах в моя живот.
newsm20
 Нямам какво друго да кажа.               

# 122
newsm20

newsm20 ХХАХАХАХА  
Браво браво ,такива мъже на всички дай боже !!!

# 123
Хахах! А ти на Номадка вееш ли и с ветрилце докато се пържи да ти готви в тая жега?!

Иначе - никой нищо не натрапва, само си говорим  Peace
И да - кърмата е незаменима, няма какво да я замени, АМ е само АМ, но далеч не отговаря нито на емоционалната връзка, нито пък чисто като качествено съдържание съдържа всичко, което е необходимо за бебето - това е най-голямата заблуда, в която се вкарват родителите, най-вече от производителите и рекламите

# 124
Добре, де, някой казва ли нещо лошо за кърмата и кърменето?
Май си говорим всеизвестни неща.
Не вярвам да има жена, която не е наясно с предимствата на кърменето - и емоционалните и здравословните.

# 125
Хахах! А ти на Номадка вееш ли и с ветрилце докато се пържи да ти готви в тая жега?!

Чадър съм и сложил и периодично и поливам краката със студена вода  Wink В жегата се бяхме покрини на сянка отдадени на Морфей, ама Кирчо реши, че сме достатъчно спали и ни разбуди. Той ще порастне, ще яде бой по дупето. Аз си записвам.

ДеЩо на всичките храни и уреди които сме купували покрай бебето си пише, че кърмата е незаменима. А за емоционалноста - има нещо преиграно. Ако емоционалната връзка между детето и майката се дължи само на кърменето то това си е жива меркантилност и подкуп. В тази ситуация бащите са в дисккриминационно отношение. Те как емоционално да се представят на детето, та детето да ги приеме добре, а? И какво става когато майката спре да кърми? Къса ли се връзката, щом е стъпила на кърменето, а то вече е минало? То детето като порастне пак ще пробва да суче, но вече не от майката.

Тези абсолютни категории - най-много, най-малко, най-голяма заблуда, най-добро решение са ми крайни. Не твърди, че некърмещите за елементарни и заблудени. Защото за да са заблудени означава, че са теподготвени. При някои просто не се получава. А някои се глезят. Само, че струва ми се твоят начин на убеждаване, може би чистосърдечен, клони към пропаганда.

# 126
newsm20

newsm20 ХХАХАХАХА  
Браво браво ,такива мъже на всички дай боже !!!
Какво ли не прави една мусака с мозъка на мъжа! Laughing Laughing Laughing

Дикси аз имам табла при това доста хубава ориджинъл от Сирия, седи и прашясва само. Каня те на игра, ама ако искаш истински преживелици трябва да хвърлиш ръкавицата на фталл. Той е доста емоционален или поне така го помня от двата пъти дето се е престрашил да седне срещу мен. Laughing Laughing Laughing

# 127
Дикси аз имам табла при това доста хубава ориджинъл от Сирия, седи и прашясва само. Каня те на игра, ама ако искаш истински преживелици трябва да хвърлиш ръкавицата на фталл. Той е доста емоционален или поне така го помня от двата пъти дето се е престрашил да седне срещу мен. Laughing Laughing Laughing
Ооо, как ме заинтригува сега. Хвърлям ръкавицата тогаз, но за да не се товарим с Калинко на колата да идваме до Славяново, може другата седмица вие да натоварите таблата и в музея да видим кой кого  Laughing
Докато спят децата. Сериозна съм, да, не се шегувам.

ftall, много точно си изказал моите мисли.

# 128
Чета, чета, но не пиша. То и за какво ли. Димана я ужили пчела. За 3 дена - два пъти. И един комар, май  newsm78
Стягаме се за море. На 31 заминаваме за Балчик. Не съм ходила там от 20 години. Боже, във форума има девойки по-малки!
Иначе продължавам да си ходя в музея.
Рапорт даден!

Честито на всички празнуващи!

# 129
По повод кърменето и емоционалната връзка, напълно съм съгласна с фтал. Абсурдно е изказването, че децата, които са на АМ нямат подобна връзка с майките си....нужно е много повече от едно кърмене, за да се чувства едно бебе добре.
Не ми харесва някой да се опитва да вменява вина наред, само защото друга майка не си е кърмила детето.

Иначе, излязохме към 18ч в града, адска жега, но се пъхнахме в МОЛа, това ни беше и идеята, защото Калина в къщи откачи. ))) Там пък една кака от Емпорио Армани реши да се занимава с нея, та си имахме и безплатна детегледачка. ))))
Сега най-сетне на сторгозия продухва вятър, страхотно е. ))))

# 130
Ааа, вятър подухва и при нас  Laughing
Толкова ме мързи, че ако ме болеше щях да вия от болка. Това е защото съм сама и нямам стимул да се мобилизирам. Ама ми е кеф, де.  Калин заспа, а аз сега ще си поръчам пица, че и за ядене ме мързеше да мисля. Студено бяло винце и интернет, ммммм...  Mr. Green

Митко вече се е къпал неколкократно, да не кажа, че не е излязъл от водата. Била много топла.

Грета, пчела или оса? Има значение. Ужасявам се при мисълта, че все някога някое от децата ми ще го ужили пчела. Като знам аз каква съм алергична към отровата на пчелите. Когато ходим някъде с Митко винаги нося по една-две дози Урбазон.

# 131
Не ме разбрахте правилно ,както и очаквах ,по никакъв начин не се мисля за по-добра майка ,като кърмя детето си ,просто не приемам това,че казвате ,че кърменето не е чак толкова важно. Кърменето е много важно и е голяма частот връзката майка -дете и разбира се ,не най-важното.
Фтал  прав си, хубаво е ,че има .и мъж в темата  , просто не ми харесва подценяването на нещо толкова важно ,затова дадох моето мнение като пример и се "напъвам" сега .
За к'во се боря и аз незнам.  :mrgreen
Днес са дали 44 градуса на центъра. Веселийка !

# 132
  • София
Черешке,никой не е написал някъде,че кърменето се подценява.Обаче не бива да се идеализира и да се смята,че трябва да се кърми на всяка цена.Досега писах едни фермани на Деси,понеже ме беше помолила да го направя,където описах защо не кърмя.Не бих го пейстнала тук,защото са твърде лични неща и чувства.Но кърменето може да носи не само радост,а и болка.Психическа.Тъй че не си мислете,че щом една майка не иска да кърми,значи не желае детето и да е добре или не го обича колкото кърмещите майки. PeaceАз доста се борих с това схващане дори срещу мои много близки хора и доста думи чух. Rolling Eyesи не ми беше приятно навремето.Просто трябва да се приемат и двете страни на медала.

# 133
Черешке, за Търново и аз мога да ти помагам, като представителка на този град сред нашите редици във форума. А за кърменето - и при мен не се получи - при близнаци нещата са по особени, въпреки, че Джина е за пример и не само тя. Все пак да петия месец бяха на смесено хранене, но в крайна сметка не бих се обвинявала за това. Майката също трябва да се чувства добре, за да е добре и детето, иначе ако се тормози и страда от това, че не може да кърми, то това все някак ще се отрази и на малкото човече/та. В този смисъл подкрепям Валенцето, но нека не се делим на кърмещи и некърмещи. Ну заяц, ну погоди!

# 134
black_cherry, никой не подценява кърменето, но и да се твърди, че това е единственото най-правилно нещо, или пък незаменимо....не бих се съгласила.
Лично аз се дразня на изказвания от сорта - няма жена, която да няма кърма и т.н. от сорта. Тук с пълна сила важи приказката - "сит на гладен не вярва". След като аз съм се постарала да направя всичко възможно, за да имам някаква кърма, и с постоянно цедене, ядене на какво ли не едва докарвах 40мл, за какво говорим тогава?

Общи условия

Активация на акаунт