ПЛЕВЕН - 112

• 23 426
  • 291
  •   1
Отговори
# 135
А! Shocked  Сега видях Траяна на Люси по БТВ. Репортажа беше за почитатели на Джако, които днес са се събрали пред Народния театър в София да почетат паметта му и взеха интервю от малко момиченце, за което съм сигурна, че е Траяна  Laughing Ако не е, значи има двойничка.

# 136
Номадка се беше вкарала във филм с това кърмене. Чайвето не ще и не ще. Консултации, проби, пробно кърмене, съвети от акушери, от неонатолози, от приятелки и не ще. Аз деликатно и носех разни материали с мисълта, че не трябва да прекалявам, защото отделянето на кърма е сложен процес и ако тя започне да се обвинява и чуства виновна кърмата и даже може да спре. Сукане, рев, сълзи, сопли, помпане, додаване, контрола - детето не надава. Тогава започнахме да го дохранваме по съветна д-р Йонов, детето си тръгна напред, Номадка се поуспокои и кърмата и се увеличи.
Даже и да не беше това в никакъв начин не трябва да я фиксира и да я побърква. Има си адаптирани храни, има си всичко. Кърменето е важно, но не е фетиш. АКо е фетиш нещата вече са на друго ниво.

Онзи ден се срещнах с един татко с дете, 2 месеца по-голямо от Кирчо. Обясни ми принципите на вегетарианството, на здравословния начин на живот, на негодуванието на околните, на неболедуването на детето.. Той вече стои прав благодарение на вегетарианството - вика. Е, ние сме месоядни, ама на 8 също стоим. Начи не било това причината... Вземете си проходилка, ще ускорите прохождането му поне с 2 месеца ми вика, горещо съветвам. Не искам му викам. Това ускорено прохождане освен егото ни и амбициите ни, не тези на детето нищо друго не подобряват. На фона на един човешки живот какво значение има дали детето е проходило месец преди или месец след? В сравнение с неговото бяло и меланхолично дете, нашия Кирил бе като парче живак току що върнал се от плажа. Човешкото тяло е съвършен организъм. Преди време от скука изчетох на един приятел учебника по анатомия. АКо детето еможело да прохожда по-рано ото обичайното сигурно е щяло да го прави. Само че преди да проходи тялото трябва да е достатъчно изградено като скелет и мускулатура. С нашие амбиции тормозим децата и си чешем самочуствието. Да кажем - виж, благодарение на мен детето ми прави еди какво си. И какво като? Кирчо довършва Война и мир, но да сме го споменавали някъде? Не сме Wink

Последна редакция: сб, 25 юли 2009, 22:47 от ftall

# 137
Аз съм за кърменето-четох и се информирах още докато бях бременна! Горда съм , че успях в началото, въпреки че ми беше трудно! Но всеки решава сам за себе си! Мисля,че Деси искаше да каже, че трябва да има повече информираност за кърменето и проблемите около него!

Мира, не само цеденето и храната помагат за производството на кърма! Не се дразни на такива изрази, просто ги приеми! Peace

Иначе мога да кажа, че Авис медика са приятели на бебето, всички точки бяха изпълнени, когато аз раждах!

фталл, страхотен пост!!! как не те мързя да пишеш?!

# 138
AniDani, дразня се, защото от собствената камбанария всичко изглежда различно. И ако вие сте успели, значи останалите се лигавят, не искат и т.н.
Слушала съм достатъчно по темата. Но както някой може да ми обяснява как кърми и аз го слушам, така и аз мога да обясня как и защо не се е получило.
Направила съм повече от достатъчно ЗА кърменето, при обстоятелствата при които бях поставена и аз и детето. От там нататък пропагандите са излишни за мен.

ftall, добре че има такива разумно мислещи хора. Поздравления за избора да НЕ слагате детето в проходилка, за да си улеснявате живота.
Мен не ме мързеше 4месеца да водя Калина постоянно, докато проходи, но за много родители проходилката е страхотно улеснение.
В момента имам пресен пример на много близки приятели, детето от 7месечно е в проходилка. Сега вече на 11м, когато евентуално трябва да се опитва да прави първи крачки с помощта на някой....стъпва изключително на пръсти, буквално като балерина, прави 2крачки и увисва на ръцете на държащият го. Просто така е свикнало, да ходи седнало.

# 139
Четох трих и пак четох и по въпроса за кърменето мисля,че е личен избор на майката,ако тя е амбицирана и иска да кърми ще се опитва ще търси помощ и ще се информира и ще успее.Все още кърмя Емил като осем месеца беше изключително  и само на кърма.Дещо знае,че ми го донесоха на третият ден и тогава засука за първи път и,че на всеки три часа ми носеха шише с АМ,което аз упорито отказвах и не давах,но те продължиха до последният ни ден там.Нямах никакъв опит,защото Йоана я кърмих двайсет дена,но не се отказах и питах за всичко и сега година по-късно се гордея с това,че още кърмя.
Мира не казвам,че жената трябва да кърми на всяка цена това е личен избор,с често слагане на гърдата не под час а на поискване и най вече нощем с подходящ режим на хранене и най вече почивка кърмата се увеличава.

# 140
Айде друга любима тема за проходилките   Laughing
Мира, не съм сигурна, че затова детето стъпва на пръсти. Много деца така си прохождат. Не знам кои от тях са ползвали проходилки и кои не. Особено на 11 месеца.
Митко проходи дни преди първият си рожден ден. Не съм си и помисляла, че е късно, напротив, намирам го за нормална възраст за прхождане. Чувала съм, че момиченцата прохождат по-рано, но и това не знам дали е вярно, защото аз съм проходила късно - 1г. 3м. Не съм имала проходилка.
С Митко ползвах проходилка, но не за това, което навява името й, а за собствено удобство. Той си умираше за нея, препускаше от стая в стая и пищеше от кеф, а това беше времето, в което готвех. Така, че за мен тя беше улеснение, с което не съм навредила на детето си.

Ох, не съм кърмила, ползвала съм проходилка....не ми се мисли вече каква представа си изграждате за мен  Laughing
Дайте, друго да обсъдим, та да се закопая съвсем. Но сега не се сещам какво. Освен едно - биберон-залъгалка. И него давам.

Последна редакция: сб, 25 юли 2009, 23:16 от Дикси

# 141
Първо - никъде не съм казала, че жените, които не кърмят се лигавят и не са направили достатъчно, за да го правят
Написах, че повечето правят този избор, защото не са достатъчно информирани за конкретности и нямат нужната подкрепа точно когато трябва и то от обучен човек
Също така обвиних най-вече педиатрите, никъде нищо за майките
И към Дикси същото - да, повечето в днешно време са информирани за ползите от кърменето, но не са запознати с важни тънкости, които биха им помогнали да преодолеят проблемите си, в случая приемам, че хората просто имат нужда от помощ, за която най-вече говоря аз

Ако някой влага нещо друго в думите ми поради собствена неувереност или нещо друго - съжалявам, мисля, че достатъчно ясно се изразих и че никъде никой директно не съм обвинила за нещо, напротив - казах, че е въпрос на личен избор

Второ - не съм казала, че кърмещите майки имат по-силна емоционална връзка с детето си от некърмещите
Исках да кажа, че се създава особен емоционален контакт, който няма аналог

И съм абсолютно наясно, че всеки посреща проблемите по различен начин, защото е с различна психика, опит и възраст - затова са консултантите по кърмене- за да преценят как да помогнат
Много жени в случая на Ванина щяха да се откажат да кърмят и го правят в повечето случаи, но съм сигурна, че ако имаха подкрепа биха се справили

Прключвам с кърменето
Засега  Mr. Green

И аз не се зоря да водя Елена да ходи, а тя пък хич не проявява интерес, иска да си пълзи, тъкмо аз да не се изгърбвам, много ми е добре така

# 142
Боже,хора..ма кой определя майките като добри или лоши,в зависимост от това дали са кьрмили,дали са ползвали проходилки,зальгалки..и..т.н!?Ако аз сьм "изпьлвала"наполовината от подобни на изброените неща,какво значи това-че сьм наполовина добра,или наполовина лоша майка!? #Crazy                               Мирама,ти какво толкова се "впрягаш"?Да не би някой да те е заклеймил като лоша майка,заради това,че не си кьрмила?Не вярвам! Аз сьщо сьм кьрмила само 3 месеца,но никога,от никой не сьм била обвинявана,за това,дори напротив-казвали са ми-"колкото,толкова.."

# 143
ДЕСИ,здрасти Laughing

# 144
Диктатура на кърмачките  fight

Интересно кой консултира консултантите и има ли консултанти отстранени поради несправяне и неразбиране?

Дикси!!! Това с биберона не го очаквах от теб  Sad Жестоко съм разстроен и объркан  Crossing Arms Мда
Как върви спокойния живот? Да не ти е доскучало вече  Laughing

# 145
Абе тоя въпрос с кърменето, не го ли нищихме преди няколко теми?
Мириел, честита ти рожденичка /малко на патерици вече/! Да ви е жива и здрава!
Тес, сега добре ли си? Жегите наистина са неприятни. Днес направо не се дишаше. Чак към 22 ч. се разхлади в градската. Но пък предпочитам да ми е жега, отколкото студено.

# 146
Как върви спокойния живот? Да не ти е доскучало вече  Laughing
Ами доскуча ми, да. Само ще изчакам Веско Виното да си свърши песента по БТВ, за да легна спокойна. Този човек винаги ме притеснява като го видя да пее. Имам чувството, че всеки момент ще направи инфаркт  Rolling Eyes
То бива бива емоция, пот, напращели до скъсване сухожилия, сълзи и сополи.....

Последна редакция: нд, 26 юли 2009, 00:22 от Дикси

# 147
  • Разпиляна във въображението
Само ще изчакам Веско Виното да си свърши песента по БТВ, за да легна спокойна. Този човек винаги ме притеснява като го видя да пее. Имам чувството, че всеки момент ще направи инфаркт  Rolling Eyes
То бива бива емоция, пот, напращели до скъсване сухожилия, сълзи и сополи.....

Joy rotfImbo Joy

# 148
Ами доскуча ми, да. Само ще изчакам Веско Виното да си свърши песента по БТВ, за да легна спокойна. Този човек винаги ме притеснява като го видя да пее. Имам чувството, че всеки момент ще направи инфаркт  Rolling Eyes
То бива бива емоция, пот, напрашели сухожилия, сълзи и сополи.....

Трябва да си обърне внимание. С това потене...

Ония дни се мотах с часове в един сайт.

# 149
Ооо, този сайт го знам. Разгледала съм го целия още зимата докато бях бременна. Даже си наравих папка и с копи-пейст си откраднах доста снимки, които имам намерение да показвам на децата  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт