Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 88

• 37 812
  • 371
  •   1
Отговори
# 15
За кътъра, май сте прави, че много тънко точа. Ще пробвам като ми се наложи по дебело. Аз сии мислех, че не се налага да се реже с ножици, тоест, че кътъра е измислен да са по дебели крайните черти,и по тънки вътрешнните така че да не се разпада.
А идеята е нещо като тази торта, http://files.homepagemodules.de/b66756/f12t19909p10195396n1.jpg Не е моя взех я назаем да ви покажа пеперудите.

Каква маса използваш? С тези неща не се ли препоръчваше нещо наречена Мексиканска паста? А инструкция нямат ли си?
Извинявай, че толкова много въпроси, но тези пеперуди от много време ме изкушават.
Аз правих кокиче и снежинки, и като се намаслят добре и се следва инструкцията стана. Само дето си правих Варна, че това Мексиканското нещо в БГ не го намерих.

# 16
  • на брега на Дунав
Антоан, както винаги тортите ти са the best. Аз съм опредлено от феновете ти, страхотно се справяш с фигурките и винаги ми е интересно да гледам твои торти  Flutter.
Риен страхотна тортичка с мишоци. Много симпатична и добре изпълнена   bouquet
Аз да ви се оплача, че последната ми тортичка за рожденния ден на дъщеря ми беше пълен провал  Cry. Не само че се изложих и не направих това което обещах да направя, ами накрая такава импровизация му ударих, чеееее ... добре че децата не са толкова критични и все пак тя си я хареса, ама мен ми беше криво щото за пръв път ми се случва да правя торта без желание  Rolling Eyes, не че не исках да е доволна малката ми принцеса ама нещо не ми беше до торти и то си пролича по резултата. След тридневна мъка да направя фигурките за торта с русалка, накрая стана торта принцеса  Sad. Много ми е терсене защото за толкоз народ съм направила торти пък сега точно за най милото ми същество се изложих като кръчмар и не ме е яд толкова че не се получи колкото ме е яд от факта, че я правих без желание и незнам защо такава вълна ме бе обзела  Sick. На някой случвало ли му се е такова нещо, то  мойто бива бива ама чак пък толкоз, все пак не го правя за чужди хора я  Confused. В такива моменти се чудя на тия от вас които правите сума ти торти за непознати как успявате всеки път да правите нещата с желание. Аз щото съм по музите и ако нямам такава просто съм пас, ама що си мисля, че всички са като мен ...
Снимка на тортичката ще покажа все пак ама идните дни, че моя мъж е приватизирал фотото и успях само да снимма без да сваря да смъкна снимките.

# 17
Аз съм правила с кътъри снежинки...с готовата моделираща маса,но слагах много нишесте,да не залепват.

# 18
Смехурко/ именно мексиканска паста. Аз правя някаква паста за цветя, и си мисля, че точно това е проблема. Имат инструкции. И според инструкцията трябва само да разточиш до не помня колко милиметра, пък и с шублера не меря, и после само да натиснеш и готово. ама при мен се изрязва не само отвън и да се импрегнира релефа, ами направо се режат всички части. Не съм бъркала отдавна фондан, да взема да си купя паста и да пробвам пак ли?
Нямам повод. Моярожден ден идва, но ми се струва тъпо да правя торта за собствения си юбилей.
Иначе  днес съм щастлива , че отнесох едно поздравление на гол гъз за мишата торта на Скай. Юхууу!

# 19
риен не ми се е случвало всичко да ми се "изрязва " с тези пеперуди...по скоро ми залепва за формичката и не мога да я "измъкна"  Laughing . http://raya1979.multiply.com/photos/album/1/1#48 ей тука има няколко пеперуди - правени са от фондан ( че нямах гъм пейст тогава) . Но с гъм пейст определено стават по-лесно. Аз също разточвам тънко.
 Пробвай да натискаш формичката по края , а не цялата ( натиска да е по ръба ѝ ...дали ме разбра  newsm78 ) ...така евентуално няма да ти се изрязват детайлите на пеперудата  Rolling Eyes

# 20
  • Пловдив
skai, хубави мишоци. Ама много оранжев тоз кашкавал при вас. У наше село рядко се среща такъв.

Аз всъщност минавам да почерпя за РД на половинката. Каза че не искал нищо особенно и тъй като оранжевото му е любимият цвят откраднах най-нагло идеята от Гушанка. Изискването също беше- ако може без чаршаф.

И още една от днес, от която имаше какво още да се желае- и като торта и като снимка  Blush

# 21
Уаааау, Пепи, страхотна риба  #Crazy страхтно преливане на зеленото с кафявото!!!

Скай, мишките са големи сладурковци и сиренето си е като сирене  Wink

Аз щях да правя кучето на Мики Маус, че дребното се е пощурило , ама ще пропуусна тази седмица, че при 43 градуса, не ми се мисли, камо ли да почна....  Crazy

# 22
Пепи,благодаря за темичката   bouquet
А иначе и двете ти торти са много хубави,преди малко ги видях в албума ти,не очаквах че ще ги пуснеш.Жив и здрав да е съпругът ти.

# 23
Скай - страхотни мишоци. Много весели, забавни.... и гладни!!!!! Хубава торта и още по-хубава идея.
Пепи - Да ти е жив и здрав любимия!!! Да те слушка, да те радва и голям да порасне!!!! Рибока е страхотен, ама по-ми легна шоколадовата торта..... Просто си представям как хруска тая коричка отгоре.....   Crazy

# 24
ау, как издържате в тая жега, незнам...много топло бе

Скай, страхотна кашкавалена пита, мишоците са много сладки. Много ми допадна идеята ти, браво!

Корнишонка, предполагам всеки има такива моменти в тортоправенето, мисля че се дължи на това че се "отпускаме" пред близките си хора и знаем че те няма да ни критикуват, от което и желанието за работа намалява. Аз също се стремя повече, когато правя торта за подарък, тъй като искам да е съвършенна  Laughing  или поне да е добре изпипана. Хората около мен, държат повече на вкуса, отколкото на външния вид и дори не искат чаршафи...

Пепи, честит празник на съпруга! Да е здрав, да те радва и слуша и много да се обичате! Да го поздравиш специално от нас.
Сега ако може дай повече инфо за шарана- вътре блатове ли са или е само маса?
Как постигаш този "мраморен" ефект с боите и по точно с кафявото?

Аз нямам много желание за торти, по скоро за сладолед си мисля. Пък и снощи претърпяхме катастрофа, слава Богу всичко е наред и няма пострадали или ранени. Е има огънати ламарини, но добре че Господ ни е пазил. Бъдете внимателни и се радвайте на живота, сега ни се е паднало Wink

# 25
  • София
Антоан, Скай,Пепи  голями сте майсторки Hug
Имамедничко  питане-коя от фирмите, освен на Кадемлия, правят фотодекорации И случвало ли ви се е да направят фотодекорация от обикновена снимка с лошо качество, при условие че снимката не е лоша newsm78.

# 26
Добър вечер!

Поздрави на всички.Ще отговоря сбито на въпросите.Относно дали бих отказала торта-да.Но дечицата обикновено са или приятелчета на Ати или роднини или познати,комшии...Марти живее срещу нас и редовно си играе с Ати вън,та когато ме помоли да му направя торта с играчките,нямаше как да му откажа.Такъв сладур е.А освен всичко останало бих казала ,че отказвам торта която смятам че няма да мога да направя,а такива случаи има много.Не се надценявам че мога всичко.Когато искат нещо,което не мога си признавам и не го правя -съветвам ги да попитат другаде.

Гривата на лъвчо е от сметана.Добрата стара сметана върши понякога чудна работа.Издърпах гривата с корнет,понеже имам само един единствен накрайник и пош,но в случая не беше удачно понеже е едър!Сметаната е оцветена с натурално какао,понеже нямам кафява боя.Нямам и кътъри за избождане,затова направих листенцата на ръка с капачка от клечки за зъби.Избождах кръгче и от него в двата му края по две листенца.После ги нарязвах с ножче жилките.

Поздрави на съпруга на Пепи-да ти е жив и здрав!
КорНиШонка-разбирам те напълно.И се случва на всички не се притеснявай.Важното е детенцето да знае,че ти си направила тортата и това е достатъчно за нея.Поне според мен!

Благодаря на всички за поздравлевията.

# 27
  • София
Чудесни торти, момичета, браво!

Аз да питам - някой да планира да купува скоро Деликат от Илчовски? На мен ми трябва максимум 2 кг., може и по-малко, ако има желаещи да си разделим?

# 28
  • Варна, морето и сините вълни!
Пепи, тортата за любимия ми легна на сърце! Да ти е жив и здрав!
Аз да питам - някой да планира да купува скоро Деликат от Илчовски? На мен ми трябва максимум 2 кг., може и по-малко, ако има желаещи да си разделим?

Илчовски продават и малки разфасофки деликат - по 1 кг  Peace

# 29
Илчовски продават и малки разфасофки деликат - по 1 кг  Peace
В София все още я няма тая разфасовка. Утре ще ходя до там, ако случайно са получили ще докладвам. Има среща лично с Г-н И.  Rolling Eyes  Най-сетне ще се запознаем, че само на телефонна любов караме с него....  hahaha Румка, Дракончето искаше половинка Деликат. Да си го делнете и да и пратим половината, а?????
Аз пък ще питам - ИМА ЛИ МЕРАКЛИИ ЗА ТЕЧНИЯ ИМ ШОКОЛАД??? 3-4 кила мога да дам на някой.  newsm78 Нямам място в хладилника, иначе бих си го задържала.  Sad

Общи условия

Активация на акаунт