Какви са амбициите на хората с анцузи?

• 25 079
  • 466
  •   1
Отговори
# 435
Тц, тц... виж какво нещо! Попаднали върху снагата на некоя безвкусна мома даже и най-големите в бранша - Адидас - могат да изглеждат грозни. То вярно, че Respect me си е просто линия, таман малко кичозна като за фолк диви, но това лилЯвкото много ме удиви. Тесничко, впитичко, по задника обрано... за капак - лила. Вива!

Предвид върлуващата попфолк мода в Б-я на кич, златно, лъскавко, тениски с надпис, аз все пак смея да твърдя, че някои от ходещите с анцузи сме по-малкото зло.

За протокола - аз също обичам да ходя с анцузи. Обикновено долнище. Мотя се с тях когато съм в квартала, на разходка в парка, когато съм тръгнала нещо да си купувам и имам да обикалям доста пеш по магазините, да, искам да ми е удобно. Включвам и обиколки в така модерните Мол-ове. За последното особено пък. Няма се наконтя с най-новия кат дрехи я. Ще влизам, ще меря, обикаляне - ми че то си е за анцуг. Освен това веднага ще си призная, че понякога ако е някакъв по-неглеже работен ден и на работа съм ходила така. Например ако е извънреден работен ден в събота.

Е, и какво сега? Да споделя ли какви амбиции имам?

По последните снимки... не е много справедливо това Верту до Адидас. Последното ти носи чисто практическа полза освен модичка, докато Вету-то си е просто един етикет. Лепиш си го и вече си друг човек. Wink

Последна редакция: вт, 06 окт 2009, 08:55 от stefka.k

# 436
Аз пък предпочитам Верту пред анцуг, благодаря.

# 437
  • Galaxy 13197853088
сутринта един шушляк се измъкна от ягуарчето си с което водеше лапето на градина ... какви ли амбиции може д аима тоя тип. при все че беше и небръснат ...

# 438
Много забавна тема стана  Mr. Green

Сетих се покрай това велико обсъждане как една позната беше отишла на работа с искрящо розов чорапогащник. За справка тогава работеше в една от BIG 4, където дрес кода е от Голяяяямо значение  Mr. Green И така по обяд HR дамата я привикала да и обяснява как не може така, има си етикет, трябва да се спазва дрес кода и пр. А моята позната беше казала: "Ще се обличам както си искам. Ако искам и с анцунг ще дойда утре. Ако това е проблем - уволнете ме".  Mr. Green

# 439
Хаха, ние пък имахме една рецепциониска, която се обличаше доста странно, но един ден изби рибата, като се появи с ярко червено дантелено боди с дълги ръкави, което си беше чисто бельо (а тя е леко закръглена, с вид на селка даскалица, и предизвикваше с тези дантели такъв дисонанс, че всеки, влязъл в офиса се вкаменяваше на вратата и се питаше дали пък не халюцинира). Моментът, когато трябва да направиш на някого забележка за външния вид, е доста деликатен, та от много деликатност й се бяхме изредили половината офис да й обясняваме, че така не бива.

# 440
Уоу е*аси спора за едни прости анцузи  #Crazy ...Според мен двете неща нямат нищо общо (анцунга и амбицията)..но наистина не е красиво.Може ли в другите държави анцуга да се смята за делнично/спортно облекло,  да са най-евтините "боклуци"(дори и великите адидас) и да се носят само на фитнес или разходка, а тука да струват майка си и баща си(е пък 300 лв за анцунг  ooooh! ..това си е ненормално..има хора, на които това им е заплатата за цял месец ) и "най-модерните" мацки и пичове да топуркат наляво-надясно облечени така по Витошка или в мола..или пък в някакви изискани,скъпарски заведения( и то вече и смешно става като видя АдиБас Joy  или уж марков Адидас ама с две черти отстрани...)

# 441
Мола не е ли магазин ве, с костюм ли трябва да прехвърляш прашни тикви, да си избереш?
Моят анцуг е с широк червен кант на двата крачола, с три бели ивици на катна. Генералските кантове ряпа да ядат. И на две места на анцуга пише Аdidas. Може да е менте, но от осем години отказва да се скъса.

# 442
А бе, Neko, разбирам неприязънта към издигането в култ на Ханцузите, но чак пък боклуци да са Адидас... Може да са най-евтини на Запад (уф мразя я тази формулировка), но то за много неща е така. Техните заплати са други. На нас ни е скъпичко да си купуваме Бенетон, обаче за един европеец не са никак невъзможни например. Какато и да е. Адидас е империя. Аре ся чак пък боклуци.  Въпросът е дали ги ползваме по предназначение. Или ги комбинираме с блестящо червило и Верту, коeто вадим от лачена чантичка, кокетно виснала на лакетя.  Wink

Нося често анцуг извън работа, защото не се движа в делови среди. Разхождайки се из града определено го нахлузвам. Нямам нито един лъскав. Да не говорим, че произвеждат и някои не съвсем спортни неща. Имам панталон на "боклучавата" фирма, с който мога да отида на работа. Италиански джоб, капаци, няма ленти. Класика, та дрънка. Те произвеждат и доста други неща все пак.

Ако карам ягуар и отивам на работа няма да сложа анцуг. Обаче ако карам ягуар и просто отивам да закарам детето си на даскало... въобще няма да ми дреме какво ще си помисли някой за това, че съм се изхлузила от таралясника с шушляк. Нищо лично, Labrador.

Ние българите не сме всички като делови служители на Уол стрийт та толкова да се вдаваме. Категорична съм в мнението си, че за Мол не е нужно да се изтупвам. Мол... та те тези Молове трябва да са ни благодарни в тая финасова криза, че изобщо сме ги удостоили с вниманието си. Щото в делничен ден са като музеи. Да, ще съм добре дошла там ако искам и с индиански пера.

ЗАщо бъркаме мутренското носене на анцузи с желанието на човек да сложи удобна дреха от любима фирма?

Последна редакция: ср, 07 окт 2009, 10:14 от stefka.k

# 443
  • И тук,и там
Нося анцуг,защото ми е удобно!Няма нищо общо с амбициите ми!

# 444
ЗАщо бъркаме мутренското носене на анцузи с желанието на човек да сложи удобна дреха от любима фирма?

лошо няма на човек да му е удобно, но във НАП и АП - да висят по анцузи е не го разбирам, някак си неестествено е с тия екипи примерно в понеделник - 10 - 11 ч, пича отишъл да си регистрира фирма...
и то съвсем не е от скоро, тази мода е от миналата година, а може и по-отдавна. А пък най-ме кефеха по морето, от всяка будка, сергия, магазин комплекти Адидас, тениски Пума - въобще каквото си търсиш с такъв етикет -  намираш го  Joy

# 445
  • София
Не нося анцузи и нямам амбиции Mr. Green

# 446
лошо няма на човек да му е удобно, но във НАП и АП - да висят по анцузи е не го разбирам, някак си неестествено е с тия екипи примерно в понеделник - 10 - 11 ч, пича отишъл да си регистрира фирма...
и то съвсем не е от скоро, тази мода е от миналата година, а може и по-отдавна.
И какво лошо има в това? Не се ли замисляш, че този, който си регистрира фирма може да си ходи по-спортно облечен  или пък работата му да не изисква костюм с вратовръзка  Wink

Аз съм върл почитател на анцузите и като цяло спортните дрехи. Имам много анцузи и ходя на много места с тях, включително и влизам в банката да си платя заема докато съм на разходка с детето  Peace Не мисля, че на такива места обезателно човек трябва да е с делово облекло  Naughty Виж за служителите е друго, за тях съм съгласна.

И стига с тези предразсъдъци на Запад как било. Явно представите ни тук за запада са объркани (преди две години бях в Аляска, САЩ и сме ходили до банката с гумени ботуши. И то не заради това, че нямаме амбиции, ами просто така имахме много малка почивка и нямаше време да се преобличаме, но и местните жители така си ходеха. И да ви кажа не само, че на никой не му направи впечатление нашето облекло, ами и кафе и сладки ни предложиха докато чакаме  Joy Joy Joy)

Не искам да обидя никого с мнението си  Peace

# 447
лошо няма, просто казах това което съм видяла, едва ли трябва да си сложи костюма точно за там,  има го и другото: ходих лятото в съда и някой лелки бяха със потници, което също е недопустимо за държавна институция, или в общината примерно. То като я видиш служителката така и да ти се доиска да отидеш по анцуг Simple Smile

# 448
Аз малко се шокирах това лято от едни големи застрахователи - София, салон с клиенти.

Ярки, къси, потници и тесни или къси поли над отпуснати грозни телеса, кореми и прочее. Не ми казвайте, че е заради жегата щото материите са изкуствени и хич не им е хладно, в салона насмръдва даже. Люпене на семки. Плоски, просташки шеги от жени, дето се опитват да се харесат на колегите и повтарят простотиите чули от мъжете си по време на вчерашния мач. Колегите са простаци и компексари, но се имат за много отворени и така в шеги и закачки времето минава.

И най-хубавото: чехли/ джапанки, които буквално се "суркат" напред-назад от скука. (К'ва хубава дума, не я бях ползвала досега). Това горе-долу го преживявам, но по-голямо количество ужасно мръсни крака не бях виждала.

Разговори по телефона с приятели, оплакване "пукаме от скука щото няма работа", докато нас ни държат 2 часа да чакаме. Пълен непукизъм, опит просто да те "отсвирят". Демонстация не само, че са некомпетентни, но и че не им пука.

И определено има връзка между начина на обличане и отношението към себе си, работата, амбициите. И тази връзка изобщо не е финансова.

Последна редакция: ср, 07 окт 2009, 01:43 от Чисто Нова

# 449
Служителите в разни държавни инстититуции - да определено трябва да забравят неглеже дрехите. Е, може да им се иска да са с някое по-модерно потниче, но sorry.

Обаче човекът, отишъл да си свърши някаква работа в НАП. Да не е с анцуг? Защо? Изобщо щом е решил, че има доста да обикаля напред-назад мисля, че най-логичната дреха е това. А не въпреки всичкото бързане да се килифенчи на високи токове (ако е жена примерно)

Между другото точно в сравнение с останалия свят сме малко твърде изпипани ние. Може би защото огромна част от населението ни живее в по-малки градчета и може да си позволи ток или по-официална дреха. Голям град от рода на София... при тези разстояния... мисля, че е нещо естествено вече да започнат хората да ходят по-неглеже. Както правят американците - маратонки, тениска. Градове огромни, търси се удобството. А токчетата жените си ги носят в чанта и ги слагат на работа.

Между другото от няколко години вече ми прави впечатление, че и в С-я хората започват по-небрежно да се обличат. (Изключвам разни превъзбудени хай лайфове). ЯВно забързаното ежедневие, големите разстояния налагат друг тип обличане. За сравнение в Пловдив например все още няма такива неща. Градът все пак е много по-малкък, и някак не така забързан. Тук мадамите са накипрени като за списание.

Дразнещите са шушляците на фитнес маниаците - момчета прости до безпаметност, които разхождат напомпаните си с химии мускули, облечени в анцузи. Дразнят мутрите, които все още се срещат по разни снобски (ама на тяхното си ниво) заведения. И те са често в анцузи. Изобщо мутрата не е умряла. Има си я. Тя е дразнеща. Но е и лесно отличима от останалите хора, обичащи да носят спортен екип, когато не са на работа. Освен това някои богаташи по процинцията все още ходят така, с анцузи. Да не забравяме, че в страната ни има местенца където времето е замряло някъде в 80-те години.

Общи условия

Активация на акаунт