хавлии в хотелите

• 14 987
  • 159
  •   1
Отговори
# 135
barboran4e, умишлено ли не отговаряш на въпроса ми, как е името на 5-звездния хотел в Щатите, в който си работила, или не си видяла, че те питам?
Извинявай Марги, не е умишлено. Хотелът се казваше Wyndham и беше в малко американско градче (до колкото разбрах вече не е част от веригата).Работих като камериерка 1 месец (след това за мое щастие си намерих друга работа). Хотелът си беше супер, имаха високи изисквания и стандарти, но както можеш да се досетиш камериерка не е работат мечта за един американец и я работят главно хора, които не знаят езика или американци, които не могат да си намерят друга работа. От друга страна работата е тежка, меко казано гнусна и доста често времето ти не стига, за да оправиш зачислените ти стаи. Бяха ме  прикрепили към една дебела американка, която ми показа понякога като няма време как оглежда чаршафите и ако са достатъчно чисти просто ги изтупва (става въпрос за стая вече освободена от гостите). Далеч съм от мисълта, че всички служители са като нея, но просто винаги имам едно наум  Hug
Ред, вие пък може да решите, че аз съм клошарка защото не стерилизирам играчките на малката и често и ги давам след като ги е хвърлила на земята (зависи къде ги е хвърлила де   hahaha).

# 136
  • Sofia
Винаги си нося хавлии. Нося и козметика, чаршафи - не. Само веднъж преди 2 седмици реших да не взимам шампоан и душ гел и за моя изненада се оказа, че е трудно да намеря шампоан и сапун в хотела (помислих, ме няма). След оглеждане на банята установих, че шампоана и сапуна са  в дозатор (ако това е правилната дума), което е странно за хотел.

# 137
  • Sofia
Винаги си нося хавлии. Нося и козметика, чаршафи - не. Само веднъж преди 2 седмици реших да не взимам шампоан и душ гел и за моя изненада се оказа, че е трудно да намеря шампоан и сапун в хотела (помислих, ме няма). След оглеждане на банята установих, че шампоана и сапуна са  в дозатор (ако това е правилната дума), което е странно за хотел.
зависи в какъв хотел си била Peace

# 138
Винаги вземам шампоани, защото тези от хотелите предполагам са универсални, не вярвам да са подходящи за всички. Сигурно са от серията "За цялото семейство и още нещо..." Laughing

# 139
  • София
А само информативно да попитам тези, които си носят чаршафите:
като отидете на почивка за 2 седмици на море, по няколко комплекта ли носите всъщност?
Защото виж на море със сирурност чаршафите е необходимо да се сменят по-честичко.
В смисъл, че не винаги едно малко дете може да бъде удържано да не влети от плажа към леглото преди да бъде изкъпано.

# 140
Винаги си нося хавлии. Нося и козметика, чаршафи - не. Само веднъж преди 2 седмици реших да не взимам шампоан и душ гел и за моя изненада се оказа, че е трудно да намеря шампоан и сапун в хотела (помислих, ме няма). След оглеждане на банята установих, че шампоана и сапуна са  в дозатор (ако това е правилната дума), което е странно за хотел.
зависи в какъв хотел си била Peace

В "Двореца" във Велинград, който е 5-звезден, е по същият начин. Шампоана и дуп гел-а, са в дозатори на стената. Сапуна в дозатор на стената над мивката. Иначе си има с малки шишенца и кутийки всиичко друго- гребени, тампончета за грим, за уши, мляко за лице, комплект за бръснене, пиличка и т.н.
Аз лично не използвам козметиката по хотелите, защото представям си я каква е. Случвало ми се е само сапун да ползвам, за ръце.

# 141
  • There I was on a July morning
Бяха ме  прикрепили към една дебела американка, която ми показа понякога като няма време как оглежда чаршафите и ако са достатъчно чисти просто ги изтупва (става въпрос за стая вече освободена от гостите).

Много гадно  Confused
Аз си мисля, че мога да различа ново от ползвано спално бельо, но щом такива номера минават, не може да сме сигурни и в това.

# 142
Бяха ме  прикрепили към една дебела американка, която ми показа понякога като няма време как оглежда чаршафите и ако са достатъчно чисти просто ги изтупва (става въпрос за стая вече освободена от гостите).

Много гадно  Confused
Аз си мисля, че мога да различа ново от ползвано спално бельо, но щом такива номера минават, не може да сме сигурни и в това.
И аз това къде го написах- не го взимайте за пример! Това е единичен случай, просто на мен ми е останало като неприятен спомен. Иначе и аз съм сигурна, че мога да различа прано от използвано спално бельо- мирисът е съвсем различен  Hug На въпроса на Ред не мога да отговоря, защото винаги ходим на почивка по 7 дни, а детето ми още не ходи, така че не ми се е случвало да се цопне мръсно на чаршафите Simple Smile
В някои хотели ми е харесвал аромата на шампоаните и съм ги използвала, но рядко!

# 143
  • There I was on a July morning
И аз това къде го написах- не го взимайте за пример! Това е единичен случай, просто на мен ми е останало като неприятен спомен. Иначе и аз съм сигурна, че мога да различа прано от използвано спално бельо- мирисът е съвсем различен  Hug

И аз се надявам да е единичен случай. Peace

# 144
  • София
Момичета, искрено вярвам, с някои изключения, че този форум и подобни на него са за взаимопомощ. Помощта се изразява като всеки дава аргументирани мнения ЗА и ПРОТИВ. Тук всеки има някакви предпочитания, но реално ако някой наистина се интересува няма как да вземе информирано решение без солидни аргументи. Затова моля за списък по точки защо трябва да се носят хавлии и/или чаршафи от вкъщи в хотела или поне защо тези, които го правят, го правят. Моля без фрази, които издават трайна параноя и безпочвени страхове. Реалните случаи са най-убедителни - например "Веднъж не си взех моите хавлии и оттогава .. еди какво си лошо се е случило".

# 145
Dao , не ти трябва да знаеш!
Аз съм сигурна, че ако имам възможност да видя какво се случва в кухните на хотелите и изобщо заведения, които посещаваме - ще трябва да започна да си нося прибори от в къщи, чинии, салфетки... А храната! Работила съм в сладкарски цех, влизала съм на посещение в хлебозаводи, цехове, сладкарници... навсякъде се гонят плъхове, котки, хлебарки, всичко се търкаля по земята....  Няма как да се спасиш от това! Може би не е и нужно - ето, че оцеляваме и така.
Чаршафите и хавлиите са последното нещо.....
Не иронизирам, не се шегувам, не се заяждам - това е живота.

# 146
  • София
 Няма как да се спасиш от това! Може би не е и нужно - ето, че оцеляваме и така.
Чаршафите и хавлиите са последното нещо.....
това е най-важната част от твоя отговор (също не иронизирам, не се заяждам)

# 147
Това ,което ми се иска да ви разкажа, на пръв поглед няма връзка с хавлиите в хотелите, но все пак...
Имах една колежка, която не хапваше от чинията на никого, гнусеше се демонстративно от всичко и всички .
/не става въпрос за ястия със сосове ,а за сухи мезета /
Един ден я видяхме да пие минерална вода направо от шише, което не беше нейно/ беше  запечатано /.
Ние с другата колежка ревнахме в един глас:
-Защо "лочиш" направо от шишето ?!
А тя най- сериозно отговори :
-Ами че аз съм чиста........... Shocked

# 148
  • София
Това ,което ми се иска да ви разкажа, на пръв поглед няма връзка с хавлиите в хотелите, но все пак...
Имах една колежка, която не хапваше от чинията на никого, гнусеше се демонстративно от всичко и всички .
/не става въпрос за ястия със сосове ,а за сухи мезета /
Един ден я видяхме да пие минерална вода направо от шише, което не беше нейно/ беше  запечатано /.
Ние с другата колежка ревнахме в един глас:
-Защо "лочиш" направо от шишето ?!
А тя най- сериозно отговори :
-Ами че аз съм чиста........... Shocked
почти като притча и със сигурност поучителна история

# 149
Аз съм сигурна, че ако имам възможност да видя какво се случва в кухните на хотелите и изобщо заведения, които посещаваме - ще трябва да започна да си нося прибори от в къщи, чинии, салфетки...

Има и изключения, слава богу. Веригата хотели, където ще почиваме другия месец, предлагат на интересованите гости посещение в кухнята  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт