хавлии в хотелите

• 15 004
  • 159
  •   1
Отговори
# 90
kaleia Simple Smile
Аз, за Египет, нямаше да се сетя... ама много ни предупреждаваха. Бях подготвена, все едно на фронта отивам (конкретно за хотелите), та накрая се оказа, че не е толкова страшно.
Иначе, хора разни... Аз крайно се изказах, ама това е моето виждане. Аз искам да видя Африка, Азия, искам да приключенствам... Що за живот е това - с хавлиите, с чаршафите... Що за суета?

# 91
  • Sofia

на повечето места не предоставят хотелски кърпи за  плаж,иначе не бих носила и за плаж
Ааа добре, защото аз си помислих, че за теб има някакво значение.

# 92
  • София
Аз, за Египет, нямаше да се сетя... ама много ни предупреждаваха. Бях подготвена, все едно на фронта отивам (конкретно за хотелите), та накрая се оказа, че не е толкова страшно.

Малко офф, но не мога да се въздържа.  Grinning  Laughing  Simple Smile
Когато преди няколко години пътувах за Египет, багажът ми се състоеше предимно от дезинфектанти в най-различни форми, репеленти, лекарства. Усещането ми беше, че ще ходя в нещо средно между Судан и Етиопия и там дебнат мръсотия, нечистотии и бацили на всеки сантиментър. Simple Smile

# 93
Само да попитам тези дето си носят хавлии и чаршафи-как се справяте с прехода до хотела, ако не сте с Л #Crazyичния си автомобил, а със самолет или автобус-там на седалките какво слагате-само ми е любопитно, не се заяждам, както писах имам си такава роднина, която си носи личните  пижама, кърпа, чехли, когато ми идва на гости и съм свикнала....
Само кажете нещо - да я ударя в земята, защото не съм видяла нещо да си постила, когато се вози в обществения рейс hahaha hahaha

# 94
Само да попитам тези дето си носят хавлии и чаршафи-как се справяте с прехода до хотела, ако не сте с Л #Crazyичния си автомобил, а със самолет или автобус-там на седалките какво слагате-само ми е любопитно, не се заяждам, както писах имам си такава роднина, която си носи личните  пижама, кърпа, чехли, когато ми идва на гости и съм свикнала....
Само кажете нещо - да я ударя в земята, защото не съм видяла нещо да си постила, когато се вози в обществения рейс hahaha hahaha

Ако ходя със преспиване на гости, което е мноого рядко, и аз си вземам пижама и чехли. В интерес на истината, в моите ми чехли или джапанки ми е най-комфортно. И си ги нося на бос крак Simple Smile. А за гостите в нас съм накупила най-прости джапанки, които могат да се перат често .Тя темата май взе да заприличва на онази за събуването на обувките на гостите  Tired
А по темата-взимала съм хавлии. А никога не бих стъпала боса на мокета или в банята  Tired Гнус ме е.

# 95
  • София
Много забавна темичка  Joy
Не нося ни хавлии, ни чаршафи и не спя в хотели, които са ми гнусни.
Кърпи за плажа също не нося - дават от хотелите.

Само веднъж съжалих, че не съм си взела хавлия: В хотел в Токио, който се наложи да ползваме спешно за няколко дни. Кърпи имаше, но ги перяха с нещо, което миришеше ужасно на химия. Добре че приятелят ми носеше една малка кърпа /за всеки случай/, 4 дни се бърсахме и двамата с нея  Mr. Green

# 96
Прави ми впечатление, че тези, които си носят хавлии, просто си споделят и говорят за себе си, а тези, които не си носят влагат доста негативни оценъчни нюанси към първите.Не мога да разбера защо, а вероятно е и да греша.

За хотелите- на мен лично , поради естеството на работата ми  често ми се налага да спя в единствения възможен хотел в определен град, така че понякога нямам избор.Но от хотел досега не ме е било гнус, гнус ме е от пребиваващите в хотела.Много често хавлиите се ползат далеч от естественото си предназначение и психологически не мога да го превъзмогна, иначе зная че се перат добре .

# 97
  • Варна
По мои лични наблюдения, хора вманиачени на тема чистота имат сериозно разбита нервна система!

# 98
Не нося ни хавлии, ни чаршафи и не спя в хотели, които са ми гнусни.
Кърпи за плажа също не нося - дават от хотелите.
И аз тъй  Simple Smile

# 99
Не ми е разбита нервната система нито съм вманиачена на тема чистота, но въпреки това си нося си мои хавлии винаги.
Хотелските използмвам само за ръце, крака и между другото. Няма да ми натежат 3 или 6 хавлии в повече и без това нося доста багаж.

# 100
Остана и килима да си помъкна. Ползвам хотелските хавлии, естествено. Завършила съм туризъм, ходила съм на много практики в хотели и знам, че няма хотел, който би си позволил нечисто бельо или консумативи. И като клиент, никога не ми се е случвало!

# 101
  • София
Предполагам, че повечето, които си носят хавлиите от вкъщи, говорят за пътувания из България? Предполага се, че се пътува с личен превоз и може да се помъкне достатъчно багаж...Или аз се лъжа?

# 102
Искам /абсолютно без заяждане/ да питам тези, които мъкнат всичко от къщи: защо си усложнявате живота и на какви точно места почивате?
Още повече, че вече почти не остана /дори и в България/ хубав хотел, където не само хигиената да си личи от пръв поглед /масово се ползват бели чаршафи и бели хавлии, на които и най-малката следа от мръсотия се вижда с просто око, без да говорим сновящите камериерки, които можеш да извикаш по всяко време на денонощието/. Отделно от това, дори не е необходимо човек да носи каквото и да е - баните са заредени не само със сапун, шампоан и балсам, а с всякакви подробности от типа на: клечки за уши, тампони за махане на грим, тоалетно мляко, шапки за баня, гребенчета, четки за зъби и пили за нокти /за еднократна употреба/, всякакви обувалки, сетове с конци, презервативи, пасти за зъби в мини опаковки, еднократни чехли за в стаята и за баня и т.н. Пък и в хотелите обикновено винаги има фризьор, козметик и маникюрист за някой по-специални нужди + магазини, ако решиш изведнъж, че няма какво да олечеш.
Напоследък все по-често се улавям, че пътувам /особено в командировка/ буквално с дамската чанта и една чанта за козметика, в която спокойно побирам няколко чифта бельо, няколко дрешки за смяна, гримовете, банските и парфюм. Peace

# 103
Половината ми време обикновено преминава по хотели или в път..
Добре,че се отървах още навремето от всякви такива предразсъдъци - да не ям или да не ходя по чужди ВЦ-та, или кърпи и тн...
Ползвам всичко, което ми се дава... Че и си питам предварително, ако не е учточнено - мразя да мъкна багажи и гледам да го намаля винаги ди минимум.. Ся, малко се озорих на яхтата - щото верно имаше хавлии (както казаха) - ама минималистични..  След като съм изкарвала по 2 деня заклещена на пътя в колата - нямам никви скрупули къде и какво.. Wink
Научила съм се само ако тръгвам за чужбинско с колата - поне 2  стека минерална вода да нося..
Друго не ми трябва.. Sunglasses

# 104
И ние ползваме от хотелите - чаршафи, хавлии и т.н... Само за плажа - си носим наште и то само защото са цветни и широки и си ми харесват Wink

Общи условия

Активация на акаунт